בית פורומים עצור כאן חושבים

"ודגלו עלי אהבה" - סיפור על עימות לדיון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2003 09:03 לינק ישיר 
"ודגלו עלי אהבה" - סיפור על עימות לדיון

הואיל ובענייני דגלים עסקינן בימים אלה, הריני מוצא לנכון לספר את אנקדוטה הבאה.

מעשה שהיה כך היה:

הנני עולה מארה"ב הגר בבית שמש ואשר מגדיר את עצמו כדתי לאומי.

מקווה הכלים הסמוך ביותר לביתי מצוי בקריה החרדית של העיר. ביום שישי שעבר נסעתי לי ברכבי לקריה החרדית ע"מ לטבול כלי חדש --ושכחתי [לגמרי בשוגג] להסיר את דגלי שהתנוסס בגאווה מעל רכבי.

לפתע ניגשו אליי שני אברכים חסידי סאטמאר (המקווה שייך לכולל של סאטמאר) והודיעני בנימוס רב שבמידה והנני חפץ לא לאבד את דגלי, עליי להסירו במהרה - ואם לאו הוא יוסר על אפי ועל חמתי.

שאלתי לתומי אם אחד מהאברכים עצמם הוא זה שיסיר את הדגל מרכבי בכוח. והם מייד השיבו בשלילה והוסיפו כי הדגל יוסר ע"י אחד מילדי הקריה...כי ככה מחנכים אותם.

שאלתי אם לא מן הראוי לחנך את הילדים על איסור גזל והשחתת רכושו של הזולת. ואחד האברכים השיב ללא היסוס כי אין כל איסור הכרוך בהסרת דגלים הואיל והדגל מהווה חפץ של 'כפירעה' ומצווה להשמיד כליל חומרים כופרניים.

שאלתי את אותו אברך "איזו 'כפירעה' טמונה בדגל...וכיהודי טוב השיב לשאלתי בשאלה "ובכן ידוע לך מה מסמל הדגל?"

לשאלה הזאת הנני חייב להעיד כי ישועות ה' כהרף עין שהרי הקב"ה פתאום חנן אותי בהברקה גאונית הבאה ע"מ להשיב לשאלתו הריטורית: כשאני מסתכל על הדגל אני מהרהר במשנה השניה במסכת ברכות: מאימתי קורין את שמע בשחרית--משיכיר בין תכלת ללבן הסברתי לו כי למראה הדגל אני חושב על קבלת עול מלכות שמים.

האברך נדהם למשמע תשובתי אך כעבור רגע קט הוא הוכיח כי גם הוא מסוגל לדרוש מהמשנה ואמר שלדעת ר' אליעזר קוראים קריאת שמע משיכיר בין תכלת לכרתי (אמנם בניגוד לתנא קמא ולהלכה הפסוקה...) ולפיכך הוא מעדיף לתלות על רכבו דגל כחול וירוק.

אמרתי לו שלחלוטין מקובל עליי שהוא יניף מרכבו דגל כחול וירוק בתנאי שירשה לי להניף את דגלי אליבא דתנא קמא.

משראה אותם אברכים שלא בדיוק שכנעו אותי כי דגלי מהווה חפץ של כפירה, נפרדנו בשלום וכידידים.

אשמח לקבל תגובות מהפורום הנכבד לסיפור הנ"ל.
הטקסט שלך כאןהטקסט שלך כאן

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2003 14:19 לינק ישיר 

סיפורך גרם לי לחפש בראש אם מצאנו דבר דומה במצוות שיש מצוה להניף משהו למען יראו אחרים את זהותנו.

בציצית משמע יותר (גם מההלכות) שזה למען ראיה שלנו, אבל בתפילין של ראש יש 'וראו' אבל שם זה אחר שהניחו תפילין של יד האישיים בלבד!

לעצם הסיפור, תלוי מאד ב'מה בא דגלך להביע?' אם זאת שמחה: על שהממונה על ועד הבית הוא יהודי? על שיש מקום עם הקלת חוקי ההגירה עבור יהודים? על שישראליות מזוהה פחות בנאמנות לחוקי התורה?

על אופציה זו האחרונה שייך לדון אם לפי התורה רשאים הסאטמרים לפגוע ברכוש!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > "ודגלו עלי אהבה" - סיפור על עימות לדיון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext