בית פורומים עצור כאן חושבים

עובדות נוראות על מדינת ישראל

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/5/2003 12:55 לינק ישיר 

למך

את המילים 'ההוא שהתחתן עם גרה... ', שקלת לפי שכתבת? חוץ מזה שאין בכך שום גנאי, הלוואי שנגיע לדרגת מסירות עבור יהדותנו שהגיע האדם הגדול הזה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 13:14 לינק ישיר 

למך, אני מניח שאף אחד לא נצמד כאן דווקא לפוגרום מימי הביניים עם רומחות וגרזנים.

מדבריך כמעט משתמע תמיכה במעשים הרצחניים שנעשו בו. או שטעיתי בכוונתך..

תוקן על ידי - נענעע - 5/7/2003 1:59:17 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 13:22 לינק ישיר 

למך

ההזהרה שלי מפני קיטוב שיכול להביא לעימות אינה מתבססת על תחושת לב או על פרנויה יהודית או חרדית.
שמעתי את הדברים לפני יותר מעשר שנים מאדם שנמצא בצד המזרחיסטי של המפה, אדם שקול ונבון.
ובמשך הזמן, ראיתי המחשות לזה בכל מקום.
איני יודע היכן אתה נמצא. אבל גם אם נתעלם מההסתה התקשורתית והפוליטית, צא וראה כיצד אנשים ברחוב נמלטים מפנינו, החרדים, כמפני הדבר השחור.
אני מכיר במקצת את הנושא של קירוב. יש כאלו שמקבלים בברכה ובשמחה את הפונים אליהם. יש כאלו שבורחים מפניהם כמו מאש. יש כאן שני עמים, לפחות.
לא אמרתי שאין נקודות מפגש, אלא שיש גם צד אחר ואפל.
אתה חושב שאני טועה? הלוואי.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 14:12 לינק ישיר 

מיימוני:
בכל מדינה יכול רוב מוסת (או השלטונות) לערוך פוגרום רצחני במיעוט. היו דברים מעולם.
הג'ינג'ים גם יכולים לחשוש שיערכו בהם פוגרום, וכך גם בעלי השפמים וכולי.
אבל לא ייתכן במדינת ישראל שהרקע למעשה יהיה השנאה ליהודים.

אתה אומר שיש שנאה לחרדים והרוב החילוני עוד עשוי לעשות בו פוגרום. אבל:

א. הרשה יום אחד לדבר כיהודי ולא דווקא כחרדי בלבד.
ב. למרות העימותים הקשים שהיו במשך חמישים השנה האחרונות לא היו דברים גרועים במיוחד. אז השוטרים הרביצו קצת לעמרם בלוי. נו באמת האם הייתה התנפלות המונים על מאה שערים בגרזינים וקרדומות? האם שרפו אותה עד עפר? גררו זקנים ורוצצו ראשם של תינוקות? כאמור הכל יחסי . יחסית למה שידענו בגלות, מעולם לא האמינו החרדים ברצינות שהמצב דומה או יכול להיות דומה למה שהתחולל באירופה וערב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 14:42 לינק ישיר 

כל ימי חייתי בין ה"חילונים" ולא זכיתי (כמעט)
שיאמרו נגדי מילים או יעשו נגדי מעשים שעולים לכדי תיאורך ר' מיימוני .

לא ראיתי אפילו רמז .

ככלל, אנו יודעים שהסתה יכולה להביא את ההמון למעשים נוראים . אנחנו מתוודעים למקרים בלתי נתפסים בהסטוריה .
אבל לא זכורים לי מקרים כאלה במאות השנים האחרונות לא פה ולא בגולה - בין יהודים .
(ואולי אני טועה)

אני גם חושב שהשמאל הדומיננטי בארץ, עם כל חסרונותיו מעיד על המצפון היהודי הטבוע באומתנו (שהתגלה בכל תנועה "מתקנת עולם" עולמית) .

אבל אם יהודי מעורב בין הבריות ומשכיל כמוך חושב כך, זה בעצם חלק מהבעיה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 15:43 לינק ישיר 

מוישה, פוגרום מהסוג שתיארת לא יכול להתקיים כיום באף מדינה.

אבל צעירים מוסתים שמשסים רוטווילרים ביהודים יש ויש כאן ובאירופה אותו דבר יהודים וגויים.

גם באירופה התנכלו ליהודים בגלל שהיו מיעוט זה שהנך נותן לזה שם אינה משנה, ומיימוני, אחרי שהרשה לך לדבר כחרד ואף הסכים עם הצד שלך העלה גם את האפשרות המדאיגה לפוגרום מודרני.

המינוח "הרביצו קצת לעמרם בלוי" כעמט ונוגעת לסוג של גימוד השואה.

כנראה אינך מודע דיו למה שהתרחש שם. (רק להזכיר שיהודי נרצח ורבים דממו עד מוות בהפגנות הנ"ל)

תוקן על ידי - ahlon - 5/7/2003 4:40:24 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 16:50 לינק ישיר 

אהלון, 'לא יכול'? עד שמגיעה המשטרה זה יכול לקרוא גם בארה"ב כמו רצח יענקל רוזנבוים ז"ל. ובארצות כמו עירק לשעבר וסוריה של עכשיו גם המשטרה תסייע ומדינות העולם לא יפצו פה.

בעל עגלה

מצפון יהודי? מה עם הקפוס המוסרים וכל שהוזכר באשכול מי שרד השואה? ומה עם המלשינים על הגנרל שרון בענין סברה/שתילה לצרכים פוליטיים? ומה עם כל השיסויים של רוטווילרים, דוברמנים וסילקנים המחסלים פוליטית בצורה גרועה מנשיכה פיזית?

תוקן על ידי - קונילמל7 - 5/7/2003 4:53:31 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 19:09 לינק ישיר 

עמרם בלוי היה זה שדאג לחטוף ילד מביתו והוריו, לא? על זה משום מה לא היתה התייחסות.

אז הרביצו לו קצת (ציטטה מהודעה קודמת). אבל למה הרביצו לו? הוזכר גם איזשהו שם של אדם שנרצח. אז בואו נזכור שלא כל הריגה זה רצח

התלהמות יש בשני הצדדים. גם מטומטמים. כנראה שהקב"ה אוהב במיוחד את המטומטמים, בגלל זה הוא ברא כה הרבה מהם (כמדומני, הברקה של היינה)

מיימוני- אחד משתיים אם אתה בן אדם הגון בפני עצמך:
או שתיתן דוגמאות למעשים העולים לכדי פוגרום- הרס והכאת יהודים רק בגלל שהם חרדים (להבדיל אלף אלפי הבדלות מפיזור הפגנה באלימות מיותרת על ידי המשטרה), רצוי התקפה על יהודים שלווים בביתם או בבית הכנסת. תאריך, מקום, סיפור האירוע.
או שתתנצל ותודה שהאשמת החילוניים בפוטנציאל פוגרום היתה פליטת מקלדת מיותרת.
בעצם, אתה מבין מנוסח כתיבתי שיש גם אפשרות שלישית, נכון?
האם אתה רואה גם אפשרות רביעית?

וזאת התורה לא ימלט ממנה איש מבני יעקב לעולם. לא הוא ולא זרעו ולא זרע זרעו, ירצו או לא ירצו. הרמב"ם, אגרת תימן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 19:26 לינק ישיר 

קוני, אני לא חושב שפוגרום מהסוג שמשה הזכיר יכול לקרות היום במדינה מערבית. על כן אין מצב המדינה היהודית טובה יותר מאמריקה.

תוקן על ידי - ahlon - 5/7/2003 7:36:19 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 19:47 לינק ישיר 

למך, ראשית אני מוחה על כינוי ר' עמרם בלוי כ"ההוא שהתחתן עם גרה..[אגב גיורת]" 1. לא נאה כך לפנות לאדם שנגע בנקודה אמיתיתית לפחות בעיניו ומסר נפשו על כך. 2. רות שממנה יצא דוד גם היתה גיורת, ובהערתך קיימת הפך כוונת התורה באומרה ואהבתם את הגר, ולשאלתך על מלחמת החילוניים בחרדים, ידוע היטב מעשי תימן ומעשי ראשי הציונות נגד הצלת מבוגרים בשואה וגם הריגת דהאן ועוד.....

תוקן על ידי - מבחן - 5/7/2003 7:51:41 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 19:48 לינק ישיר 

למך

מיימוני העלה את הדברים מתוך ראיית המציאות ולאן הדברים עלולים להתגלגל, ואתה לא יכול לדרוש מאדם בעל איכות מסויימת שרואה את הדברים מתוך הסתברות להתנצל!

עלייתה של שינוי זאת תוצאה ישירה של שנאת החילונים לחרדים!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 19:52 לינק ישיר 

אהלון תמחל לי אם אומר שניתן להתווכח על רעיונות ועמדות אבל לא על עובדות.

האם לא יכול להיות פוגרום בבלגיה צרפת ולינץ בארה"ב? מדוע כי הם מתורבתים? האם הגרמנים לא היו מתורבתים? אם יקום עם שיחליט להשמיד את יהודיו, מי יעמוד נגדו?

יש לך חברים שיושבים בבלגיה או בברוקלין, יום אחד המצב הכלכלי שם אולי יתמוטט ואז יאשימו את היהודים. השכנים הגויים ששונאים אותם יקומו יום אחד להתנקם בהם. מי ישמור עליהם? לאן יברחו?מניע יש. שנאה יש, ה'הזדמנות' כבר תבוא כמו שהיא באה תמיד בהפתעה ובלי שמוכנים לקראתה.

עובדה הגרמנים היו מתורבתים והביאו את ליל הבדולח. ועובדה שאנשים לפני עליית היטלר ולאחריו לא חלמו שיעשו זאת.

את עמרם בלוי אתה משווה לשואה? המכות שספג אינן בשל שנאה לחרדים ואני ואתה יודע יפה שלו היה יושב בביהמ"ד במקום לתקוע את ראשו בתוך קופת קולנוע אדיסון, איש לא היה פוגע בו.

שום יהודי לא נרצח בכוונת מכווין והגיע הזמן שחברה כמוך יחדלו להסתמך על הפשקווילים המתלהמים של חוגי העדה.

נכון שבהפגנות יש לשוטרים גילויי אכזריות, השתתפתי בעצמי בלא מעט מהפגנות בהם הוכו מפגינים באכזריות. אבל אין להם ברירה זה העבודה שלהם. ובדרך כלל השוטרים הללו על כוס קפה אוהדים את המסורת ואת החרדים ואת הימין אבל חייבים לפזר הפגנה לא?

מה לזה ולהשוואה מגוחכת וילדותית לפוגרומים ושואה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 20:01 לינק ישיר 

מוישה, ואם יקום עם שיחליט להשמיד את חרידיו, מי יעמוד נגדו?

למך, אורך חתימתך מצטייר כחלק מהטקסט ודומני שהיא מפריעה גם לאחרים!

תוקן על ידי - קונילמל7 - 5/7/2003 8:33:11 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2003 20:30 לינק ישיר 

במחשבה נוספת, אני מקבל את ההערה דלעיל (לא זוכר של מי, סליחה) ומתנצל בפני רות ושאר הגיורות ההגונות על כך שבדיבורי הבעתי שמץ של זילזול בהן. חטאתי כלפי הציווי של אהבת הגר ואני מצטער על כך.

באשר לשאר דברי (ועמרם בלוי באמת לא מעניין אותי) ובראשם, מחאתי על הטלת הבוץ הקולקטיבית בישראלים החילוניים אני עדיין עומד מאחורי דברי.

וזאת התורה לא ימלט ממנה איש מבני יעקב לעולם. לא הוא ולא זרעו ולא זרע זרעו, ירצו או לא ירצו. הרמב"ם, אגרת תימן

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/5/2003 06:12 לינק ישיר 

מוישה,

3. מה שטעון בדיקה הוא ההשוואה בין הסכומים. אינני יודע מה מקורותיך, אבל אני גר בארה"ב ויודע בידיעה בלתי-אמצעית שתלמידי ישיבה מעל גיל 18 זוכים לתמיכה ממשלתית כמו כל סטודנט אחר, מבלי שום צורך במאבקים ותרגילים.

4. אילו היתה קבוצה קטנה של חרדים בצרפת מפגינה נגד קיומה של המדינה, היו מתייחסים אליהם כקוריוז, בדיוק כפי שמתייחסים לאלו המפגינים כך בארץ-ישראל. פוגרום? בחמישים השנים האחרונות יש פוגרומים רק בארץ-ישראל.

6. סטטיסטיקה של חמישים שנה ברציפות אינה דבר של מה-בכך.
אולי יש סיכוי קטן שארה"ב תחליט יום אחד להשמיד את יהודיה, ואז שום דבר לא יעמוד בדרכה, אבל מה בדיוק אתה מעמיד כנגד זה? את יכולת ההגנה העלובה של חמישה מיליון יהודים נגד חצי מיליארד ערבים? הרי אלמלא הראה הקב"ה ניסים גלויים בשלוש מלחמות לא נותר ח"ו שריד ופליט מיהודי ארץ-ישראל.
להפך: בדרך הטבע, הסיכוי שיהודי ארץ-ישראל יושמדו ח"ו ע"י התקפה ערבית מתואמת גדול אלפי מונים מהסיכוי שדבר דומה יקרה בארה"ב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עובדות נוראות על מדינת ישראל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.