ראשית, קבלו נא את התנצלותי על העדרותי הוירטואלית שנמשכה ארבעה שבועות. כפי שכבר ציין ידידינו בע''ג בתשובתו להצעת הבלע של מ''ג (לשלוח יד ולקצץ במשכורתי הדלה), שמתי את נפשי בכפי ונסעתי מעבר לים לארץ גזרה רוחנית.
צר לי לאכזב את ידידנו בע''ג, אך פירות מסע השנור לא יופנו להעלאת הקצבות. חרף הגזירות הכלכליות אשר ניחתו על ציבור הלומדים, מועצת חכמי הפורום החליטה להפנות את כספי התרומות לקרן הכנסת כלה של הפורום. כפי שציין בעבר עמיתי הנכבד להנהלת הפורום באחד מאשכולותיו שעסקו במיסטיקה, הרי שילדיו לא יבואו בברית הנישואין עם משפחות בהם נהוג לכוון את כוונות הבני יששכר בראש חודש. לצערי הרב, רבים מחברינו החרו אחריו ונשבעו בירכם להפרד מחלק נכבד מעם ישראל.
כבעל סף רגישות גבוהה לחרמות, החלטתי לייסד קרן אשר פירותיה יופנו לעזרת נאהבים משני המחנות אשר גמרו אומר לבוא בברית הנישואין למרות התנגדות הוריהם הרציונלים והמיסטיקנים. ואכן שמועה גונבה לאוזני (במסגרת תפקידי השני כיו'ר משמרת הצניעות של הפורום) כי בתו הבכורה (והנאה באם יורשה לי להעיר) של ידידנו הרב המימוני הרציונלי נתנה את עיניה בבנו התמים של בעל עגלה. עדי ראיה אף הוסיפו כי הנערה נראתה סורגת בהסתר גלימת מקובלים לבנה לאהובה המיסטיקן ואף הגדילה עשות בהוסיפה אפליקציות בהשראתו העיצובית של הרב אמנון יצחק. למותר לציין, כי הרב המימוני לא יעניק לחתנו ההזוי סידור מלא הכולל דירה בקרית ספר. למרות נדיבותו ורוחב ליבו של בעל עגלה, הרי שדמי הנסיעה שהוא גובה מהנוסעים והרעיונות המזדמנים על עגלתו לא יספיקו לכדי רכישת אוהל אינדייני בהתנחלות בת עין.
גענוג מיט די פלוטקעס……
ועכשיו דו''ח קצר על נסיעתי
- את מרבית חופשתי ביליתי על ערסל באי טרופי תוך כדי לגימת פינהקולדה (הפרה בוטה של שבועת האמונים שלי). בין הנאה רוחנית אחת להנאה גשמית, פעלתי גדולות ונצורות למען קהילתנו הווירטואלית והבאתי את דבר קיומה לרבים. דו'ח נוסף ינתן בימים הקרובים.
- קראתי את הספר ''מסע אל ההלכה'' בהוצאת ''בית מורשה''. מומלץ!!!
- חיפשתי ואיתרתי אי נידח להקמת קהילתנו (רבינו רוני….. הנח לך). פרטים בקרוב.
עניני הפורום
- קול ענות חלושה אני שומע במחנה כי לאחרונה התגברה בפורומינו הנטייה להתלהמות מילולית. כנאמן לדמוקרטיה ולמורשת רבין (הא בהא תליה), איני מתכוון להכתיב ממרום מושבי כללים לויכוח שכן כמאמר יושקה פישר דמוקרטיה אמורה לצמוח מלמטה. בעוד שכל חברי הפורום מעונינים בדיון עניני ולא בויכוח תגרני ומתלהם, הרי שהביצוע נתקל בקשיים. אשר על כן, הריני מציע לפני יושבי ביהמ''ד הקדוש הזה לברר, ללבן, ולנסח בעצמם את כללי הויכוח המתאימים לאופי הדיון בפורום ואשר יחייבו את יושבי הפורום. בימים הבאים, יפתח המימוני אשכול בנושא בו הוא יניח את התשתית והמסגרת לחוקתנו הנימוסית (ואכן אין ראוי מהרב המימוני להרצות את משנתו בעניין נימוסים ריטורים).
עניני דיומא
- אשריי שהורתי ולידתי אצל החרדים ואשריי שבבגרותי זכיתי להשתחרר מאורחות חשיבתם. ויפים הדברים לעניין יום העסמעוס. שכן החרדים מקובעים בשלילתם הגורפת ואילו המיזרוחניקעס (ערגער פון די חילונים) מקובעים בסמליות הדתית המיוחסת למדינת הציוניסטען והמסמאת לעיתים קרובות את עיניהם. ואילו אני איני אוהב להידרש לסוגיית יום העצמאות שכן היא מזמינה הבחנות גורפות לחיוב או לשלילה. לעומת זאת, אני משתדל לפרק את הנושא לשאלות משנה ולדון בהם בנפרד – הרחק מריח פחי הזבל השרופים של ילדותי (מנהג ירושלים ליום העצמאות) וריח הזיעה העולה מחגיגת יום העצמאות במרכז הרב.
לסיום, למרות שמנהג ישראל מנהג, כמרא דאתרא/דאסרא אני מתיר לצמחונים להחליף את המנגל המסורתי בסלט פסטה ונבטים.
תסעדו ותרבחו
נשלח ב-7/5/2003 12:51
ברוך השב, מנהלנו היקר סליטא, וחן חן על הדראסע!
נשלח ב-7/5/2003 12:52
ברוך הבא ברוך הבא
רבינו סיינפלד היקר
זכית שהפורום הרבה בפעילות
וזכית אף להעיר על הצריך תיקון
טוב שנפשת ועתה ירבה כוחך להוביל ולהעיר בנושאים מעניינים ועמוקים, שכידוע כולנה משנים את האדם גם אם אין נפק"מ מעשית מיידית
ברוך הבא מנהל הפורום המיחיד ומיוחד בכל העולם. יהי רצון שישאר כזה ויתפתח.
כושר סיבולת הנסתר שלי לא כולל את הרב אמנון יצחק (למרות שאני בהחלט נהנה מחוש ההומור שלו)
נשלח ב-7/5/2003 14:18
שכוייח און א גוט יו"ט
שמחה גדולה שמחתנו בשיבתך מתהום הפינהקולדה.
ואיזה דרשה נפלאה, אכן חסרת לנו מאוד.
כתשובת המשקל לדברי, אני מציע להעלות את משכורת המרא דאתרא למען לא ייאלץ עוד לכתת רגלו בשנור עבור הפינהקולדה.
נשלח ב-7/5/2003 15:50
למה זה ירדת ועל מי נטשת את הצאן, הלא בלכתך מעמנו פנה זיוה, הודה והדרה של המתיבתא הוירטואלי ולא היה על מי להשען אלא על מיימוני שבשמעתתא. ועל זה קוננו במר סעו המה לממונא ואותנו עזבו למיימוני. והגם שממיימוני למיימוני לא קם כמיימוני גם המשה הראשון צעק ככרוכיא איכה אשא לבדי.
ולרבים השואלים מה בין עצור לבחדרי חרדים סיינפעלד ומיימוני יוכיחו, לא הרי זה כהרי זה והצד השווה שבהם שנותנים לחשוב בקול רם, ומכלל הן אתה שומע לאו כי כל מה שאסרו חכמים בחדרי חרדים בעצור מותר.
בריך מתייך לשלם, והקבלת פנים בשעה... בבית ידידנו הנגיד...
תוקן על ידי - frummie - 5/7/2003 3:55:37 PM
נשלח ב-7/5/2003 17:17
רבינו הגדול שליט"א (זצ"ל)
ס'איז גיועען דא ממש תוהו ובוהו, פונקט די וואך תמאר ראתעם האט גישריבען א שטיקל אין "דער הערד" (הארץ) אז ס'איז נידט דא קיין הנהגה נאכן רבינו הגדול, אפשר דער ר'בה וויל גיין צו פריימריז?
אובער איך ויל זאגן צום רעב'ן אז נאבעך איך בין נכשל גיווארן אין שמחת יו"ט אמיתית ביום אידם בזכות דרשת רבינו הגדול.
יחי. יחי. יחי.
נשלח ב-7/5/2003 22:31
ברוך השב.
חגיגת עצמאותנו תמשיך, נכון?
נשלח ב-10/5/2011 07:29
הוקפץ לכבוד היום ובתקווה לפתיחת דיון עניני בנושא.
נשלח ב-10/5/2011 14:17
דיון ענייני? כבר יש להם ילדים!
נשלח ב-10/5/2011 14:53
לאליס
האם התכוונת שברשימת השינויים שחלים באדם לאחר לידת ילדים ניתן למנות גם את הסוף של דיון ענייני?