בית פורומים עצור כאן חושבים

חברה חרדית פתוחה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2003 12:40 לינק ישיר 

נראה לי שכשהאמונה מתקיימת מתוך יחסו/ חובתו של האדם לאלוהיו, הוא מקיים יהדות נורמטיבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 12:48 לינק ישיר 

איקה היקרה

לא הבנתי דברייך.

איך תאמרי האמונה מתוך חובה לאלוקים? אם אין אמונה אין אלוקים ואין חובה ואם יש אלוקים אז מה הכוונה האמונה מתוך חובה לאלוקים? זאת אומרת שאלוקים ידוע והאמונה דבר נוסף?

גם כללית הסבירי נא עצמך יותר מה התכוונת כאן

תודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:07 לינק ישיר 

מיימוני.

אני מסכים עימך בכל לב שיש ערך לתודעת האינדיוידואל אבל ודאי תסכים עימי שיש גם ערך לחיברות במסגרת חברה רחבה. אדם בריא חי באיזון שבין הפרט לחברה.

מה שלא יהיה ודאי שאין כל ערך ב'אנטיות' חברתית לשמה. ואני לא סבור שעלי לאחל לבני לחיות את חייו כאדם לעומתי.

לא האינדיוידאוליות כערך היא הבעייה המרכזית של אנשים רבים מביננו. שכן כאמור, לבע"ג ודומי ועגלונים אחרים, פתרונות לכך. הבעיה היא כאשר האינדיוידואליות היא כפויה ואינך רוצה בחיים מתוך עמדת מיעוט קבועה.

רבונו של עולם, למה עליך לחיות כל ימיך בין החוטאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:10 לינק ישיר 

יהוסף

סליחה על הקיצור בדברי, אני כותבת תוך כדי הכנות לשבת

ישנם שני היבטים לאמונה, האחת כשהאמונה מתקיימת מתוך יחסו/חובתו של האדם לאלוהיו, בלא כל תנאי כי אז הוא מתקרב לנורמטיבי בזה שהוא מוציא את עצמו מן המרכז. האדם הזה יודע שהוא נצטווה על דרך הישר הבינונית (= נורמטיבית)

והשניה כשהאמונה נתפסת מצד מה שהיא תורמת להתייחסותו של האלוקים לאדם, מצד מה שהאדם מצפה שאלוקים ייתן לו, שזאת אמונה ששמה את האדם במרכז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:15 לינק ישיר 

בע"ע

עלי להודות שלא ירדתי לסוף דעתך: במה אתה מצטרף לדעותיו של אקדמאי? באבחון הבעייה? אבל איזה פתרון אתה מציע למי שהבעייה שלו שונה?

ההצעה להצטרף לציבור הד"ל (כפי שגם הציעה אצת הים שטחית לדעתי, ואינה מהווה כלל פתרון ולא זה המקום לעמוד על הסיבות לכך. אבל כל מי שמכיר היטב את הציבור הזה ואת תפיסת הדת הרווחת בו יודע גם יודע מדוע.

גם שאר הערותיך כמדומני שעמדתי אליהם כבר בתגובתי הראשונה.

תוקן על ידי - מוישהגרויס - 5/9/2003 1:20:16 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:30 לינק ישיר 

אקדמאי:
תודה על הלינק, והתמונה בכלל אבל למה 'קדושית'
שמא ארץ ישנה-חדשה?

הבנתי את הבית הבודד בערבה אך מהו הגלגל הזנוח בצד הדרך, האם זה מה שנשאר מאוטובוס המהדרין ממנו ירד האיש הערירי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:31 לינק ישיר 

איקה היקרה

תודה על ההבהרה

[עדיין אני רואה סתירות פנימיות במשפטים הראשונים, אני משאיר את זה להזדמנות, אולי באישי? כרצונך]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:34 לינק ישיר 

ווטו וח"צ

תודה על הדברים אך את האמרה ממשה עד משה יש לשמור למי שעליו נאמרו הדברים: מיימוני.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 13:54 לינק ישיר 

מוישה,
הגלגל שם זה של העגלה שלי..

ואגב, אם כבר קבעו את המקום שבתמונה, אני מצטרף ללא קשר להשקפות עולם .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 14:08 לינק ישיר 

בעל עגלה,

אל תתלהב,

יש תנאי קבלה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 14:49 לינק ישיר 

אקדמאי

דבר אחד צריך לשנות בתמונה הזו: את השמיים העכורים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 15:16 לינק ישיר 

מזמן לא נהניתי מאשכול כמו מהאשכול הזה...

לכולם.

לגבי חילוק החברות בין "מזרחי" ל"חרדי" - עד כמה שידוע לי, ה"מזרחי" הקלאסי באופן שהוא מוצג בקריקטורות אצלנו אינו קיים, ואיני יודע אם היה קיים אי פעם.
כפי שכבר העיר מישהו (מ. ג. ?) ההבדל בין חברה לחברה - בתנאי שהם שומרי מצוות וכו' - פחות חשוב מאשר ההבדל בין אדם לאדם, כי אלו שנמצאים בעשירון העליון מסוגלים להבין, ולפעמים גם פתוחים לשמוע, מה שאין כן העשירונים התחתונים. חובשי כיפות סרוגות יכולים לרדת למירון (או לאומן, במסע השנתי של בעל עגלה עם תלמידיו...) בדיוק כמו חובשי כיפות בצבעים אחרים.

ולבעל עגלה -
במה היתה אהובה בימי אברהם ויצחק ושנואה בימי משה, המלכים ואחר כך.
מדוע? מפני שהשתמשו בה לעבודה זרה.
גם נחש הנחושת, שנועד לכוון לב ישראל לאביהם בשמים, נופץ בשעה הנכונה, ואולי אפילו מאוחר מדי.
כל מיתוס יכול לתרום משהו, בסוציולוגיה, בערכים, בתקוות האנושיות. אבל לא כל מיתוס מותר לבוא בקהל.
אם ארשה לעצמי אמירה מקצועית, שבוודאי תבין בתור סגן יו"ר ועד העגלונים בפועל (זכרתי?):
לא כל אדם מסוגל לשלוט בסוסים שלו. לא כל אחד הוא בעל עגלה כמוך. יש כאלו שהסוסים שלהם שולטים בהם...

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 15:36 לינק ישיר 

מוישה? אם תתבונן היטיב תראה דמות אלוקים משקיפה בין העננים.

(המקום האחרון בו היה הוא מעל מגדלי התאומים כך שאיני יודע אם זה כבוד גדול)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 15:56 לינק ישיר 

יהוסף

אולי אני אמחיש לך בדוגמאות למה כוונתי

היבט 1)
אם אדם חושב שבמונח ' ביאת המשיח' מתכוונים לומר שאדם אשר עובד "עבודת ה' לשמה" בשבילו בא המשיח , הוא עסוק בעבודת התיקון, הוא לוקח אחריות על מעשיו – היית מסכים איתי שתפיסה זו היא נורמטיבית?

היבט 2)
לעומת זאת ויסלחו לי על הבוטות יש את התפיסה הפרימיטיבית שנועדה לדרבן את המאמין אך לדעתי גרמה נזק – והיא שהמשיח הוא כביכול תופעה טבעית שתופיע. מאמינים אלה מתקשים לתפוס שהמשיח הוא בעצם שחרור האדם מעבדותו ליצרו – הציפייה ה"מקובלת" למשיח מבטאת את רצונם של מאמינים אלה להשתחרר מחובתם, העיקר בשבילם שהמשיח – יתקן- את העולם. וכולם מכירים בזה שהמציאות היא מושחתת, ובמקום שהדבר הזה יחייב אותם להשתדל לתקן , הם אומרים שהמשיח הוא הממונה על התיקון – היית מסכים איתי שהתפיסה הזאת איננה נורמטיבית?

או למשל התפיסה שיום הכיפורים נועד למחיקת חטאים. הם אינם מבינים שיום כיפור הוא אך סמל לשאר הימים וכשם שאדם משתדל לנהוג כראוי ביום הכיפורים ולבקש מחילה על מעשיו, כך צריך לנהוג בכל ימות השנה
כשאדם תופס את המשמעות העמוקה של האמונה הוא נוהג בדרך נורמטיבית

או אם ניקח שני נהגים – האחד מציית לחוקי התנועה משום שהוא מאמין בחוק, הוא לעולם ינהג בדרך נורמטיבית. לעומת זאת השני מציית לחוק מתוך הפחד מהעונש - וסביר להניח שהוא לא נוהג בדרך נורמטיבית

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2003 16:07 לינק ישיר 

איקה, תודה

אני מסכים לרוח של דברייך. ואני מבינם באופן כזה, שיש לקחת בל דבר את המשמעות העמוקה שלו, ואילו בהפנמת הדבר באופן שטחי ניתן לשגות ולחטוא.

אכן זה נכון, אבל עדיין נשאר לנו להבין מה היא עומק מושג האמונה. ואני כשלעצמי מבין שהוא מושג עמוק הכולל את כל תפישת החיים של האדם, ומשנה את יחסו לכלל עולמו. בכל זאת את המצוות ניתן לתפוס ברובד הראשוני שלהם עם כל עומקם ומהותם כהנהגות יושר וחינוך ליושר, כל מצווה עם משמעותו המדוייקת והנונה.

ספציפית לגבי יום כיפור, אני חושב שמלשון התורה ומקביעתה בהתחלפות השנה, נראה שאינה אך סמל לכל יום, אלא נקודת מעבר, וכשם שאת כנראה מסכימה ש"כל העולה לגדולה מוחלין כל עוונותיו" הכוונה שזו הזדמנות טבעית להתנתק מהעבר הרע כך יום כיפור בעיניי.

שבת שלום

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חברה חרדית פתוחה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.