בית פורומים עצור כאן חושבים

חברה חרדית פתוחה?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/8/2009 21:28 לינק ישיר 

בוגי.
צר לי,אך אתה משתמש בדמגוגיה זולה.
"מרכא טפחא" לא טען שהאמונה תלויה בקבלת עול התורה ובקיום המצוות,אלא ששמירת המצוות תלויה בקבלת התורה,ובשמירת התורה בהחלט ישנה כפייה.
האם ישנה סתירה בין כפיית המצוות על האדם המאמין-מצד התורה,לבין שימת הדברים בפני האדם בטוב טעם המעורר אהבה!? אתמהה! 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2009 22:05 לינק ישיר 

קוטקאנט,
אם שמירת המצוות הייתה פועל יוצא מאמונה,הרי שהייתה כפויה עלינו;אולם בוגי התכוון,לענ"ד,לכך ששמירת המצוות נועדה ויועדה להתממש בפועל-אך ורק ע"י חוקים הנופקים מרצון אוטונומי פנימי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/8/2009 23:49 לינק ישיר 

דוכרא.
אם תוכל לבאר את דבריך,באשר לחוקים הנופקים מרצון אוטונומי פנימי,אשמח מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 02:23 לינק ישיר 

דוכרא

התכוונתי כפי שאמרת וזו התפתחות המובאת בספרות הראשונים בפירוש הנביאים. כפייה מוצדקת אך ורק כדי לגונן ולמנוע נזק אבל לא שהשני יפעל לפי אמונתי.

קוטקא

עדיף שתצטער על חוסר דיוק מאשר על זולות הדמגוגיה שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/8/2009 15:55 לינק ישיר 

אינני מבין את כל ההתפלספויות שלכם.
התורה מוציאה להורג מחללי שבת..  מוציאה להורג נואפים. בתורה יש מלקות על כל לאו שעברו עליו.
האם זהו בכלל :"ללא שום כפייה ונותנת לכל אינדיבידואל לבחור בדרכו"? ? אתמההה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-2/8/2009 15:59 לינק ישיר 

מרכא טפחא.
אני מסכים איתך,אינני מבין את טענתו של בוגי,מנקיטת הדמגוגיה הוא עבר לקיצור במילים.

בוגי.
אם תוכל להסביר את כוונתך אשמח מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 17:56 לינק ישיר 

מרכא ומחלק התארים

אם תעיינו למעלה וגם בתוך דבריכם תראו שדובר פה על התפתחות שמתאימה לפי הנסיבות שלנו. בהתפתחות זו אין היום לטענתי מקום לכפייה. מה שהבאת מהענישה שבתורה, זו זכות שניתנה למוסדות המשפט להפעיל ענישה לפי הצורך המתאים באותו הזמן. לטענתי פגה התאמה זו. הכפייה איננה מעצם היהדות. היא רק אמצעי חיזוק בנסיבות מסוימות. היום אין סיכוי ליהדות שפויה עם כפייה בתחומים הדתיים (פולחניים בלעז) ובכל דבר שהוא מעבר לצורך בהגנה מפגיעה בזכויות אנוש.

יתר על כן התווכחתי באשכול 'טליבן-חרדיבן/מדינת הלכה' שגם הענישה ביהדות המקורית היתה יותר ענין הצהרתי מאשר מעשי וכאשר לא ניתן היה לקיים למשל 'יד עדים' מצאו מקום להתחמק מענישה. גם משה רבינו בסיפור המגדף ובסיפור המקושש לא הלך לבקש מהאל להעניש אותם (כמו שביקש במקומות אחרים כאשר לא ידע את המשפט). הוא שם אותם במשמר כי 'לא פורש' ורק האל בא וציוה להמיתם. (אולי המסר הוא שרק האל בכבודו ובעצמו יכול להחליט על כזה דבר בדומה למה שדנו לגבי סיפור העקידה.)

בנושא זה אני מסכים עם המשפט של בעלבעמיו למעלה שלמען ההתפתחות דרוש שיווצר מצב בו העורקים (והויכוח בינינו עד היכן צריך לערוק) צריכים ליהפך ל'לכתחילה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/8/2009 19:43 לינק ישיר 

נראה שניסו "להתחמק" מהוצאות להורג, אך עדיין היו הוצאות להורג לרוב, מלקות וכו'.
ומי מדבר על מורידין ולא מעלין, והשד יודע עוד איזה הלכות.

יש לך מקור לכך שצריכה להיות התפתחות "המתאימה" לדור שלנו ?
איפה זה כתוב ? מי תומך בכך ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/8/2009 20:50 לינק ישיר 

מרכא

מי כתב?

* http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset="utf-8""> * name="ProgId" content="Word.Document"> * name="Generator" content="Microsoft Word 12"> * name="Originator" content="Microsoft Word 12"> *--[if gte mso 9]> Normal 0 false false false EN-US X-NONE HE MicrosoftInternetExplorer4 *[endif]**--[if gte mso 9]> *[endif]**--[if gte mso 10]> *[endif]*

לפעמים יש צורך בהעברה על דברי תורה, ואין בדור מי שיוכל להראות את הדרך, בא הענין על ידי התפרצות. ומכל מקום יותר טוב הוא לעולם שיבוא ענין כזה על ידי שגגה, ובזה מונח היסוד של מוטב שיהיו שוגגין ואל יהיו מזידין. רק כשהנבואה שרויה בישראל אפשר לתקן ענין כזה על ידי הוראת שעה, ואז נעשה בדרך היתר ומצוה בגלוי. ועל ידי סתימת אור הנבואה, נעשה תיקון זה על ידי פרצה, שמדאבת את הלב מצד עצמה, ומשמחת אותו מצד תכליתה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 02:09 לינק ישיר 

בוגי.
אני מסכים עם טענתך.
מראש חשבתי שאתה עוסק בעצם הוראת הדת,והתפלאתי לשמוע שהדת אינה כופה את קיום המצוות,הבנתי את המינוח כפיה- כחיוב.אני מסכים שבנושא הכפיה האנושית מעבר לחיוב התורה,ניתן לראות אותה כצורך נסיבתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 17:42 לינק ישיר 

בעלבעמיו
מנין זה ? 
ולגופם של דברים, הכותב מדבר על מוטב יהו שוגגין וכו'. כלומר על מצבי בדיעבד, לא על השקפת היהדות הבסיסית, שכפייה הוא חלק אינטיגרלי בה.

קוטקאנט

מה אתה רואה כצורך נסיבתי  ? לחבוש שטריימל ? 
בוגי כתב שלטענתו אין מקום היום לסקילת הומואים למשל..

אתה טוען שרק מעבר לתורה אין מקום לכפייה. מצד שני אתה מסכים איתו...
על מה אתה מסכים, ועל מה אתה חולק ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/8/2009 18:04 לינק ישיר 

מרכא
אני משאיר לך את הזיהוי כתרגיל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 19:54 לינק ישיר 

מרכא

המקור לצורך בהתפתחות נמצא בהרבה מקומות אם מעיינים בעין חדה. למשל בפרשת השבוע נאמר 'לא את בניכם אשר לא ידעו ולא ראו', כלומר שלדורות הבאים לא מספיק מה שהיה לדור המדבר בתור הנמקה לקבלת התורה והמצוות. גם מהרבה שינויים שבין התורה שבכתב לזו שבעל פה ניתן להוכיח את זה והמתווכחים לפרש ש'הכל נאמר למשה' זה יותר מלגיטימציה רטרואקטיבית ושכל פרט בהלכה המתבשל יום יום בבתי המדרש נמסר ממשה באיזה ערוץ סודי ידם על התחתונה כי אין שום עדות על מסורת כזו. אפילו בהלכה הממוסדת התמזל הרבה פעמים שהתקבל נימוק של 'ובימינו ....' לא שייכת הלכה פלונית. עוד מקורות רבים נמצאים לבטח ברחבי הפורום הזה.

הכותב המצוטט ע"י בעלבעמיו הוא אולי הרב קוק ובכל אופן זה שנשמע שמדובר בהתפרצות ודיעבד, זו תוצאה מההתקצנות המנופחת של ההלכה הממסדית שהשתרשה. ערעור פתאומי עליה יוצר זעזוע ולכן הוא נחשב למרד שלכן כונה כדיעבד וכשגגה אבל לא כי ההתפתחות אינה צודקת מלכתחילה.

תוקן על ידי בוגיעלון ב- 04/08/2009 19:51:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 20:20 לינק ישיר 

להערת בוגיעלון על שוני הנמקה לקבלת התורה בין הדורות -

מה דרוש לשיאמר אדם: 'נעשה ונשמע'?
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=142497

בברכה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/8/2009 21:25 לינק ישיר 

בעל
הרב קוק ? ככה גם טוען בוגי.

בוגי

לגבי "לא את בניכם אשר לא ראו" וכו'. זה הפריע לי תמיד איכשהוא, שהתורה עצמה סבורה שהאמונה היום קלושה יותר.

הרי ביסוס התורה הוא בעיקר ע"י מתן תורה.
אם בדור אחד אחרי יש מקום לדיון.. אז מי מדבר על 3000 שנה.

נפק"מ אם יש לחסל עם שלם כעמלק, על בסיס התורה. האם האמונה שלנו מספקת  בכדי לעשות זוועה כזאת ?

לגופו של אשכול, לא מצאתי ולא נתתם מקור  מובהק ומוסמך ליהדות אינדיוודואלית ללא כפייה.
אם תמצאו לי אשמח מאוד. הדבר  המפריע לי ביותר בידות - הכפייה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > חברה חרדית פתוחה?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 לדף הבא סך הכל 10 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.