| נשלח ב-11/5/2003 14:27 |
|
| |
סקר פורומי
לאור כמה הערות שעלו כאן לאחרונה, כדאי אולי להציג כמה שאלות שיבררו לעצמנו ולכלל את הנושא;
א. האם הדברים הנאמרים בפורום זה מקררים אותך ביראת שמים \ ברצינות ובמוסריות שלך, או אדרבה הם חיזקו אותך בדברים אלו?
ב. האם הפורום גרם לך שינוי במחשבה או אפי' במעשה, והאם אתה מאושר בכך?
ג. האם אתה חושב שפורום זה יוביל לחיזוק היהדות האישית והכללית, או שיוביל לקילקול?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/5/2003 14:58 |
|
| |
משכילון,
איני בטוח לשם מה הסקר אם לשם עריכת סטטיסטיקה פומבית, בדיקת מגוון דעות [כפי שעשתה הכבשה בזמנו] או אמצעי עזר לכל אחד לעצמו?
הבעת דעתי מיותרת כי היא ידועה ואם כיוונת לאפשרות האחרונה, הרי הרעיון מצויין ומסייע מאד לחשבון נפש!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2003 02:40 |
|
| |
ואני בער ולא אדע
מה לסקר פורימי [סליחה פורומי] באמצע אייר?
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2003 08:49 |
|
| |
אני עונה על השאלות בהעתקתם.
א. האם הדברים הנאמרים בפורום זה מקררים אותך ביראת שמים \ ברצינות ובמוסריות שלך, או אדרבה הם חיזקו אותך בדברים אלו?
בהחלט יש בהם לחזק את היושר וחיפוש האמת ללא מוסכמות החברה וההכתבה [ברמה מסויימת].
ב. האם הפורום גרם לך שינוי במחשבה או אפי' במעשה, והאם אתה מאושר בכך?
הפורום בהחלט מגרה למחשבה שונה וכיוון אחר, אבל לדאבוני איני חושב שכבר הגענו למצב שהפורום ישפיע מעשית, אולי כן, לי לא ידוע בכל אופן.יכול להיות ש"אשמים אנחנו" במבנה או בצורת הדו שיח המתחמק מלנטוע מסמרות או משהוא כזה.
ג. האם אתה חושב שפורום זה יוביל לחיזוק היהדות האישית והכללית, או שיוביל לקילקול?
אם המסרים שבכאן עוברים לראויים לכך, ואין הקורא קורא בחצי עין או ע"מ לקנטר, הרי שבדרך כלל יביא תועלת גדולה ומרובה.
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2003 10:16 |
|
| |
אני גיליתי בפורום הזה כי איני יחיד.
יש הרבה שנאנקים תחת כבלי איסור המחשבה.
(סליחה על הביטוי המליצי כל כך).
יש הרבה למדנים יראי ה', ששותפים לגישתי כי שימוש בכלים אקדמיים אינו פסול, כי דרישת האמת היא מצוה ראשונה בחשיבותה, וכי אל לנו לחשוש מפני חקירה ודרישה, גם אם המחיר הוא עירעור דוגמות שבאו במסורת, כי לא כל מה שהתקבל למסורת ראוי להתקדש בקדושתה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 19:34 |
|
| |
מפריע לכם שבמיין-סטרים החרדים אתם נחשבים לכופריים?
10eli:
מקריאה בפורום 'בחדרי חרדים' אני מבין שהפרום כאן נחשב במיין-סטרים האורתודוכסי החרדי, כפורום של ה'כוייפרים'! ואני שואל כאן את החברים החרדיים של הפורום זה לא מפריע לכם? אני לא נכנס לגופו של הויכוח שחוזר על עצמו שוב ושוב. אני שואל רק על התדמית שלכם.
מציץ_ונפגע:
אם לדבר בשם עצמי, לא.
ספרן:
[ מכיר את ההסבר של הקוצקער מהו החטא ב "ונהיה בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם ? ]
גם_וגם:
10eli, הפורום הזה אינו פורום חרדי, וממילא השאלה אינה רלבנטית.
mdabraham:
ו'חדרי חרדים' זה כן מיין סטרים? אתמהה! אגב, מקריאה בפורום עצכ"ח התרשמתי שהשותפים בח"ח נחשבים על ידי המיין סטרים החרדי לכופרים. האם זה מפריע לכם/להם? האם יש מישהו שבמיין סטרים החרדי אינו נחשב ככופר? כל אחד הוא כופר בעיני האחר. אז אם כולם כופרים, אעז המיין סטרים החרדי הוא אוסף כופרים, וכנראה שחלק מהדוברים כאן משתייכים אליהם בעניין זה.
 אם כבר, אז הייתי שואל את השאלה ההפוכה: האם מפריע לכם צורתו של המיין סטרים החרדי שבעיניו אתם נחשבים ככופרים? נדמה לי שהתשובה על כך תהיה חיובית מצד רוב המשתתפים החרדיים שבכאן. בין היתר, בגלל זה הם כאן.
ולסיום, למה בכלל זה מעניין ורלוונטי לכאן? במה זה קשור לפורום שלנו? זה עניין למחקר במחלקה לסוציולוגיה/פסיכולוגיה באוני'.
בעלבעמיו:
יש כאן כאלו שהם גם מיזרוחניקעס רח"ל !!
mdabraham:
בעל, האם מפריע לך שבעיני המיין סטרים החרדי אתה מיזרוחניק (ובעיני חלקם אפילו ר"ל)?
אמשלום:
[מיכי,
יש כאלה שהם/ן רח"ל גם בעיני המיינסטרים העצכחי... ]
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 19:38 |
|
| |
כל המהות של החרבה החרדית היא שיש מיין סטרים אחת.
וכל הסטרימס זורמות להמיין סטרים והמיין סטרים אינו מלא.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 19:41 |
|
| |
מבחינה עניינית ממהות הפורום שיימדדו כותביו לפי שיפוטם העצמי ולכן לא שייך שיפריע, אך מבחינה טכנית כפי שכ' מיימוני למעלה ישנם מצבים לא וירטואליים שזה אמור להפריע כמו כל מי שצועד בשכונה עויינת.
ווטו
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 19:52 |
|
| |
אור השאנטי
 |
|
כל המהות של החרבה החרדית היא שיש מיין סטרים אחת.
|
"החרבה החרדית " פרוידיאני ? מכוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 20:27 |
|
| |
לענ"ד גם השאלות הללו הן עניין אקדמי גרידא (כפי שכתבתי על שאלות המיין סטרים שהועתקו לכאן). אם אני נעזר בפורום כדי לברר לעצמי את האמת ביחס לנקודות שונות, אז בין אם זה מסייע למשהו ובין אם לא, אני עושה זאת. ובהחלט ייתכן שהאמת יכולה לקרר ולהפריע בעבודת השם. אז מה? אז בגלל זה לא נחפש אותה? האם נישאר בשקר ה'חם'?
רק כדי לחדד אענה על שתים מן השאלות לגביי: בעיניי זה בהחלט מקרר, ובכל זאת זה מסייע להתקרב לאמת (אוסיף שאני בהחלט מושפע מהדיונים בפורום, והשתנו אצלי כמה דברים משמעותיים, בין היתר בעקבותיו - אך לא הפורום הוא הגורם היחיד, ויל"ע בדין זו"ז גורם, ואכ"מ). האם בהכרח יש קשר בין חום לאמת? עבודת השם 'קרה' היא פחות טובה?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 20:39 |
|
| |
לחינוך , לפחות בשלבים המוקדמים , בודאי פחות טובה .
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 20:56 |
|
| |
האם ה"מיין סטרים", הזרם המרכזי, הוא סימן לנכונות? בדרך כלל, לא...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 21:14 |
|
| |
ידועים דברי הקוצקר על מי שהולך במרכז...
הרב עמיטל סיפר פעם כדוגמה, על ביה"כ בפרנקפורט שם היו עושים חזרות לריקודי שמחת תורה, והאגדה מספרת שהיו מתכופפים במקום שפעם הייתה מנורה גדולה, ונושא ספר התורה היה לבוש פראק וצילינדר, ולמרות הטקסיות וה"קרירות" הייקית, היו שמחים שם שמחה גדולה, גם אם לנו זה נראה מעונב וקר...
מהי קרירות ומהי חמימות? רבים מביהכ"נ שבו אני מתפלל שחרית שואגים בתפילה ומבקשים רישיון לכל הוויות ה"מיין סטרים", הכוללות את כל הדברים ש"הרבנים הירשו" ואת כל אלה שלא. חבר שלי שמעולם לא חלם להשתמש בפלאפון שלו מעבר לשיחות, הוכרח לעבור ל"פלאפון הכשר", ורק אחרי שעשה כן הוכתר כ"מיין סטרים". תאמינו לי שהוא מרגיש ממש כסוס, אז עכשיו הוא חם? ומי שמעלה שאלות קר?
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 21:22 |
|
| |
הפורום לא קירר אותי בכלל שכן כל ימי קראתי ספרים שהם נחשבים "טרייף פסול" להמיין סטרים
ועכ"ז אני מנהל ביתי ומשפחתי באופן חרדי רגיל ואולי יותר שמרני מהרבה חרדים ששונאים את האתר הזה.
וכן קשה לי לפי ידעתי בהלכה להגיד על מימוני שהוא אפיקורס ח"ו בגלל עמדתו על הזוהר כשם שאי אפשר לומר כך על בעל תשובה מאהבה ועוד.., וכ"כ אע"פ שדיעותיו של "נישטאיך" אולי הוא לא 'מיין סטרים' אורתודוקסי אבל לפי דעתי הוא גאון גדול ואני מכבד תלמידי חכמים ובכל אופן הוא נאמן להמסורה לע"ד. אבל אני מתנגד בהחלט להד"ת וחדושי תורה שכנתבים פה ע"י ריפורמים ודומיהם וכוונתי לא רשותם להביע דיעותם במחקרים כל הכבוד להם, אבל להטפל ברציניות בהבליהם כאילו שיש להם מקום "בביהמ"ד" בפירושי חז"ל ולדברי שבח לדברי הבל [עכ"פ לע"ד] זה דבר שאין מקום פה בפורום שכאילו הוא פורום דתי אורתודוקסי.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 21:31 |
|
| |
נדמה לי שהגל כתב זאת. כהשלמה לדבי הרב מיכי כפי שאני הבנתי אותם.
אם יבא אלי האלוקים ובידו הימנית יחזיק את האמת המוחלטת. ובידו השמלאית יחזיק את ההתלבטויות והספקות- ויאמר לי בחר. אשתחוה ואומר בהכנעה. תן לי ברחמיך ריבוני, את מה שבידך השמאלית
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 23:01 |
|
| |
רק לגבי שאלה שלישית:
"האם אתה חושב שפורום זה יוביל לחיזוק היהדות האישית והכללית, או שיוביל לקילקול" -
איני יודע למי ניתנה הנבואה, ואם היא טובה לא תשוב אחור, ואם היא רעה - גזירה רעה עבידא דבטלה.
אבל...
ראה כעת - מהם האשכולות שמכנסים אליהם את מירב הקוראים:
נאחז בסבך דוד אסף כו' למה עזב הרבי מקוצק ספר הגאון ארגון ערכים
האם יש מכנה משותף?
האם אין כאן רפלקסיה על תודעת המירכוז של החברה החרדית?
טוב או רע? - נק' של השקפה!
אך אולי מקרר מבחוץ על מנת לחמם מבפנים - והוא כסותר על מנת לבנות במקומו!
וכל השאלות הקודמות על מה זה תרם לי - הרי הן כנטול שאף הן בכלל תודעת המירכוז - ולמה שאטול בה חלק?
|
|
|
|
|