בית פורומים עצור כאן חושבים

סקר פורומי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/7/2006 23:04 לינק ישיר 

יוהסיי

עד כמה שידוע לי על הפורום מתחילתו, הוא לא יהודי ולא דתי ולא אורתודוכסי אלא נועד למחשבה פתוחה לגמרי. הוא נפתח במקרה על ידי חרדים (פרה או פוסט) ובגלל השפה והעניינים הדתיים שמעלים הכותבים טבעי שלרוב מבקרים בו רק יהודים שיש להם ענין בנושאים הקשורים איכשהו ליהדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2006 23:15 לינק ישיר 

ירוחמש,

דומני שלסינג ידידו של מנדלסון, ולא הגל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/7/2006 23:30 לינק ישיר 

ככלל הרבה למדתי כאן, והרבה דברים נתבהרו לי כאן, וודאי שמבטי על דברים רבים השתנה גם בנוגע ל"למעשה". וגם בנוגע להשקפה.

הפורום הזה יכול וצריך להוביל מהפכה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/7/2006 23:41 לינק ישיר 

הרבה התקדמתי = התמקדתי כאן,
הרבה שלמות פנימית מושגת בעקבות זה.

ומהי עבודת ה' אם לא להיות אדם. מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 01:47 לינק ישיר 

לבוגיעלון -

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1788331
בהודעת בוגיעלון לגם_וגם

http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?whichpage=7&topic_id=1948392
בהודעת קעלעמר  נשלח ב-16/6/2006 15:02  ובהודעת ווטו1  נשלח ב-16/6/2006 16:47

הוספת ווטו מובאה מאשכול אחר שם שורבבה חרדיותו של פורומנו:
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=1788213

מיימוני:

...... מסתבר שהיה עליו להצטייד בשני ניקים, אחד עבור הפורומים החרדיים הרגילים ואחד עבור הפורום
שלנו...

לומדמכלאדם:

מיימוני
תיקון
אחד עבור הפורומים החרדיים ואחד עבור הפורום שלנו

מיימוני:

לומד

האם כוונתך לומר כי הפורום עצור חושבים אינו חרדי?

ובכן, אפשר לדון בשאלה מהו פורום חרדי. אך הוא הוקם בידי חרדים ועדיין מנוהל, במידה רבה, על
ידם.

לפיכך, אני רואה בו פורום חרדי. ואדרבה, הלוואי וכולם היו לומדים ממנו...

אנו החרדיים הנורמטיבים. החרדים לדבר ה'.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

ווטו1: [כאן]

אם כי אני מסכים שביסודו אינו חרדי בלעדי [וכפי שתמכתי בעדות בוגי באחד הלינקים שם], אין זה סותר למה שכתבת כי החרדים שבכאן הם הנורמטיביים ולפי זה הפורום הינו דווקא גם חרדי פאר אקסלנס כי אינו שולל את רעיון החרדיות אלא את מה שפיטמו בו [שמכוח פיטום זה נובעת ההשמצה שבהודעת המס של לומכ"א].
תוקן על ידי - עצכח - 18/07/2006 11:29:13

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 02:05 לינק ישיר 

מקרה שהיה לפני כמה חודשים, כשרציתי להרשם ללימודים, דאגו להביא לפני ת"ח שישכנע אותי להימנע מהלימודים.
מעניין לעניין שאל אותי הגאון למטרת הלימודים שלי ועניתי לו שזה למטרת "קורס" שאבצע בסוף הלימודים.
נעמד גאון זה על 2 רגליו והצהיר "איו כזה קורס !". כל המאמצים שלי להסביר לכבודו כי הקורס קיים, ישבתי עם המנהלים, דיברתי עם כמה שסיימו ומתפרנסים בכבוד, לא הועילו.
עומד מולי ת"ח (כביכול), עם כובע מהודר, זקן ארוך, חליפה וספר קדושה בידו, יושב כולל זה כו"כ שנים ופרוש מענייני העולם, ואומר לי בתוקף כי קורס כזה לא קיים וכדאי שאבדוק את העניין שוב, מאחר שקיום של קורס כזה אינו מתיישב עם השכל הישר וההיגיון. וזאת למרות שהודעתי לו שהקורס קיים ומציאותי לחלוטין. (לומר את האמר, הנחישות שלו גרמה לי לחשוב אולי אני הוזה, וכל הבדיקות שלי בחודשים שקדמו לשיחה היו דמיון וטו לא).
הוא אינו מבין מילה ממה שהוא אומר, ודבריו מתחילה ועד סוף קשקוש מוחלט! ובכל זאת קרוי ת"ח.
משהו מאוד מקולקל קורה ביהדות החרדית. המון קנאות שקר !
בסיפורי החסידים שקראתי, כמעט תמיד ה"מתנגד" שהחליט לבדוק את דרך החסידות, הלך מכיוון שהרשה לעצמו לשאול שאלות, ואז בישיבות סתמו פיו באיסור שאלות, ובעוד בחסידות עודדו לשאול ואף ענו לו.
כיום משום מה אסור לשאול גם בחסידויות, וחזרנו למצב של קדם הופעת החסידות.
מאידך, אני אמנם אינני חבדנ"יק, אך נוטה לקרוא באגרות של האדמו"ר האחרון ללובביטש, ושם אפשר לראות קנאות אמיתית מהי. ולאור עובדה זו יש לומר כי הקנאות (גם בצורתה החיצונית) היא רצון ה'. רק שאולי היה עדיף לעשות זאת בהדרגה (לענ"ד) ולהתחיל בחינוך לדרך ארץ ורק אז לעבור לדברים אחרים :"אין מלמדין תורה אלא לתלמיד הגון נאה במעשיו או לתם. אבל אם היה הולך בדרך לא טובה מחזירין אותו למוטב ומנהיגין אותו בדרך ישרה ובודקים אותו ואחר כך מכניסין אותו לבית המדרש ומלמדין אותו. אמרו חכמים כל השונה לתלמיד שאינו הגון כאילו זרק אבן למרקוליס" (רמב"ם הלכות ת"ת פרק ד'), וחבל כי נטשו דרך זו. ואילו היו מאמצים אותה מחדש, היה אפשר להאיר היהדות החרדית מחדש בזמן קצר. הערכתי היא שהיהדות מאבדת עשרות ת"ח עדיני נפש בעקבות נטישת הלכה זו, ומאידך מגייסת עשרות עזי פנים מדי שנה.
התורה ניתנה כך שאפשר למושכה לכאן ולכאן, עד כי יכול להיות נבל ברשות התורה. ויוצא כי אין ערבות למי צודק ומי לא, וגם החזות החיצונית היום היא שיקרית ולא נכונה.
מי שקורא כאן בפורום ויוצא מזה קרירות יצא רע, מי שקורא ויצא קנאות שקר, יצא רע.
מי שיוצא מכאן עם קנאות אמיתית לדבר ה', אשריהו.
הפורום בא לחקר דברי תורה. סביר להניח שלא תמיד יקלע לאמת, אך עצם הלמידה גם היא מצווה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 03:33 לינק ישיר 

בשמי ובשם כל הניקים שלי, ודאי וודאי תועלת שאין כדוגמתה יצא לי מפורום הזה.

ומה התועלת מחריפות של הבל לחפות על שקרים נפוצים בקרב מחננו? (ראה סנהדרין י"ז א' בתוס' קושיית ר"ת)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 03:59 לינק ישיר 

היש הבדל בין זה למפרשים את   "כל האומר ...חטא אינו אלא טועה" - שלא היה?

עולם הפוך אני רואה תוקן על ידי - נישטאיך - 12/07/2006 4:01:10

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 04:49 לינק ישיר 

אודה ולא אבוש  שהפורום היקר הזה , מכניס בי ספקות בהשקפתי הבסיסית, שהדת היא המצאה אנושית . ולא יצירה מאת בורא עולם לעם נבחר......
בעיקר מה שהפורום מביא לי זה עושר של דעות ומקורות
ועל זה תבוא הברכה על העוסקים במלאכה ....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 13:54 לינק ישיר 

הריני רק לחזק את ידיו של בוגי ולהצהיר קבל עם ועדה שפורום זה אינו חרדי, אורטודקסי, זכרי, או אנושי.

כאן דנים בנושאי הפורום לגופו של עניין

ההגדרות הנ''ל מתייחסות לנקודת המוצא ולמסקנות ואילו בפורום זה מתמקדים אך ורק בתהליך שבין נקודות אלו

----

אגב האשכול הזה מהווה הפרה גסה של חוקת הפורום שכן הפורום עצמו אינו מהוה נושא מנושאי הפורום  (מה גם שהוא אינו מן הכותבים הקבועים כאן וע''כ אין להחיל את דוקטורינת החמודים ואינם מזיקים) תהא הדחיפות המניעה את פותח האשכול הזה אשר תהיה.  את המענה לסקרנותו האישית אפשר לקבל בתיבות האישיות . זמן האויר של חברי הפורום יקר מכדי לבזבזו על דיונים מעין אלו.

הנהלת הפורום תתכנס בימים הבאים בכדי לדון להתחזק בעניני אכיפת הכללים וזאת לאור תשומת הלב הבלתי מבורכת שאנו זוכים לה בימים האחרונים בפורומים השכנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 14:25 לינק ישיר 

הרב סינפלד.
מה אכפת לפורום זה. מה ששכניו כותבים עליו.
ציטוט מדברי היינה.: מה אכפת לפיל הגדול והלבן של מלך סיאם. אם עכבר קטן ברח אמסטרדם בפאריז מאמין בקיומו או לא. (ר"ל ממה שהו חושב עליו או כותב עליו) מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 14:29 לינק ישיר 

ירוחם

אבל זה שונה כאשר יש מכת עכברים מציפים.

סיינפלד

האשכול הוא יותר מבן שלוש (ואחד מכם בהנהלה הקפיץ עכשיו משהו נוסף מאלי מכונת האשכולות של הסבתא רעכל) ועכשיו נזכרת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/7/2006 14:43 לינק ישיר 

אֶחֱזוּ לָנוּ  שׁוּעָלִים  שׁוּעָלִים  קְטַנִּים  מְחַבְּלִים כְּרָמִים וּכְרָמֵינוּ סְמָדַר

השועלים אוהבים אשכולות טעימים ועסיסים להם אין כרמים עם אשכולות יפים הם מקנאים. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2006 13:18 לינק ישיר 

שלום לכולכם

מזה זמן אני מכיר את הפורום שלכם, ועתה נראה לי שהגיעה השעה שגם אני אנסה לתרום את חלקי בזה.

לגבי, הפורום הזה הוא קרש הצלה. ואני סבור שאיני היחיד. כמה כמוני לכודים בתוך החברה שלנו החרדית, ועוד יותר מזה ברגשות האשמה שלנו? איך זה שאנו מעיזים לחשוב מה שהמשגיח פסל? האם אין זו גאווה?

כמה ייסורי נפש שניתן היה למנוע באמצעות כמה הגדרות חדות של מיימוני וסיינפלד. כמה שאיפות שלא מצאו להן ביטוי עד שבאו ווטו ויהוסף.

אילולא אתם, היכן היינו אנחנו?

תמות נפשי עם פלשתים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2006 09:11 לינק ישיר 

אא''ס   תוקן על ידי - רב_סיינפלד - 24/07/2006 9:12:53

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > סקר פורומי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.