בית פורומים עצור כאן חושבים

עצמות, כלים או סתירות (קבלה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/5/2003 20:26 לינק ישיר 

בעניין תשו' הריב"ש שהוזכרה לעיל, מעניין שבספר מלחמות ה' של הרב קאפח מתימן שלוחם בשצף קצף נגד הזוהר והקבלה, בהתייחסו לתשו' הריב"ש הנ"ל מביא מספר בית יהודה (איני יודע מי הוא ומהו, ואולי יש בפורום מי שיודיעני) שהוא מייחס לריב"ש עצמו את הטענה שאמונת הקבלה דומה לאמונת השילוש, ואומר שהריב"ש תלה את הטענה באחרים מחמת שחשש לטעון בעצמו טענות מעין אלו (ואין כל חדש תחת השמש...) ואעתיק כמה שורות מדבריו:

"וכמו שכ' הריב"ש בשם אחד מן המתפלספים. כי הנוצרים אומרים שהם שלשה והשלשה אחד, והמקובלים אומרים שהם חמשה בעולם האצילות והחמשה נחלקים לי"ב, והכל אחד. וזוכר אני בס' בית יהודה כ' שהדברים הנזכרים בריב"ש בשם אחד מהמתפלספים מילתא דנפשיה היא. רק שתלה אותה באחד מן המתפלספים פן יפגעו בו הרודפים אחר הכבוד ויזיקוהו. לכן תלה הדבר באחרים. ולכך סיים שאינו תוקע עצמו ללמוד הקבלה החדשה. כי די לו בהקבלה הישנה שהיא המשנה והתלמוד".

הלומד את אמונת היחוד בראשונים כגון ברמב"ם ובחובת הלבבות קשה לו מאד לקבל את דברי הקבלה, שכן כמה מאריך בחוה"ל על יחוד ה' שהוא יחידות גמורה שאין כמוה ומחלק בין "היחיד האמיתי" לבין ה"יחיד העובר" פירוש לדוגמה: אף שאדם פלוני הוא יחיד בעולם, אבל הוא עצמו מורכב מחלקי גופו ומנפשו משא"כ הבורא הוא יחיד גמור שאין עוד כדוגמתו יחידות בעולם, ואיך נעמיס על אמונה זכה זו חילוק של סוכנים ושרים, שרי אוצר ושופטים, ימין ושמאל, זו"נ ואין להאריך בדברים שכן הם ברורים ומוכחים.
ואביא בענין זה קטע נוסף מספר מלחמות ה' הנ"ל:

"אמנם רבותינו התלמודיים הדבקים בעסק המשנה והתלמוד ובמדרשי רז"ל וגם המון העם אשר לא ידעו דבר מהקבלה החדשה, הנם עומדים באמונתם השלימה וטהורה מכל סיג הלאה, וכל שכן האנשים המעיינים בשום שכל בדברי הרס"ג, והכוזרי, והרמב"ם, והחה"ל, וכיוצא בהם, כולם כאחד תקועים באמונת האחדות האמתית. ועטרת אלהינו ברוך הוא עומדת אצלם בישנה כבימי אנשי כנה"ג. אך דא עקא. כי המה מאמינים בספרי הקבלה .... כי קדושים המה ושיש בהם דעות נשגבות אשר לא תכיל דעתם להשיגם. ושהמה שלובי יד עם האמונה הטהורה. ואינם מרגישים במרורות הפתנים אשר בקרבה. העוקרים יסודות תוה"ק ועמודיה יתפלצון. ורבים מחכמינו שגו בה. ויהיו לאבן מכשול לבאים אחריהם.

ורבים מהמעיינים יודעים ומעידים ומגידים בצנעה ובהסתר גדול כי זרה היא עד מאוד לאמונת תורתינו באמונת יחוד השי"ת. ולא יחפצו לגלות דעתם, מיראת החסידים והמתחסדים אוהבי ורודפי כבוד וגדולה. העושים כוונות לממלכת השמים המדומה אשר שמו ברעיונותם בסתרו של עולם. שלא הועילה אצלם תפלת אנשי כנה"ג ותקנותם וכל יסודותם רק שלא לעשות צלמים ומסכות כסף וזהב ועץ ואבן מעשה ידי חרש. כמו שפתח מחבר הזהר לומר ארור האיש אשר יעשה פסל ומסכה וכו' מעשה ידי חרש. אבל במחשבתם יש הרבה צלמים ובעלים ועשתרות העובדים ומשתחוים להם. ומתפללים אליהם בטהרה. וקורים להם בכל השמות המיוחדים לשי"ת. וכוונות עושים להם לחברם כמכנס חבלים רבים ומושך גמלים. ואומרים "וכולא חד". והמשכילים המאמינים באחדותו ית' על פי האמת והצדק. ומחזיקים בתורת האמת בכתב ובע"פ. יראים לנפשם להגיד ולהעלות על דל שפתם את האמת הגמור. מפני תרמית האמת אשר בפי המתחסדים פן יפגעו בהם ויתנפלו עליהם בנידוים וחרמות בתוקף ובחזק יד שלא כרצונו וכרצון יראיו, כנפילים אשר מעולם אנשי השם". עכ"ד.

מאידך גיסא כלום יעלה על הדעת שאנו הקטנים חכמים ומבינים יותר מכל גדולי העולם שקבלו והאמינו בקבלה , וכי הם לא ידעו את הרמב"ם וחוה"ל, ואף שבמלחמות ה' צווח ככרוכיא שהקבלה היא בניגוד לאמונה כפי שהוסברה ע"י רס"ג , הרמב"ם וחוה"ל, מ"מ אינני מסוגל להשלים עם טענותיו ולומר שכל גדולי עולם טעו ורק לנו ניתנה החכמה והמדע. וכנראה באמת יש ענינים שמי שלא הכשיר את נפשו להתנתק מפחיתות ותאוות העוה"ז קשה לו להשיג דברים עליונים והוא מביאם לידי הגשמה, מה גם שהדברים נלמדים מספרים ולא ע"י קבלה מרב , דבר שלא יתכן כמו שכתב הרמב"ן בהקדמתו לפי' התורה.

בכ"ז מעיון בספר מלחמות ה' נראה שבאמת היו מקובלים רבים שלמדו דברים כפשוטם והגשימו את הבורא והאמינו בו רבוי, ונדמה לי שתורת החסידות היא היא שזיקקה את הקבלה וגילתה את צפונותיה לבל תסתור את עיקרי האמונה המסורה לנו מסיני וכמו שהביא הלבן מדברי הצמח צדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2003 20:55 לינק ישיר 

ניסיתי להבין את דבריהם של הבע"ג והמיימוני, אך אודה ולא איבוש שאיני מכיר בקריצות לשונם, שלא הורגלתי בכאלה.

אמנם חושב אני לנכון, לפני שבאים לדון בנושאים דקים ומופשטים אלו, ולפני שבאים להאשים את בעלי חכמת הקבלה בכל מה שמאשימים כאן, מבלי להבין את תוכן דבריהם ומבלי לדעת איך להפשיט הדברים מגשמיותם.

כדאי עכ"פ לקרוא את הקדמת אדמו"ר הצמח צדק בספרו דרך מצותיך, שמקדים להבנת הנושא:

והנה קודם שית' ענין יחוד זו"נ מהו יש להקדים הערה א' להפשיט הדברים מגשמיותן דהנה מלבד ההפשטה הידוע לכל שכל מה שדברו המקובלים וכינו לאלקותו ית' בערכי הכינויים הגשמיים כמו ראש וידים ורגלים כו' ודומיהן, הכל משל ומליצה ומקרא מלא כתיב כי לא ראיתם כל תמונה כו' וכמ"ש באד"ר, אלא שהם כחו' אלקיי' שנקראו כן לפי שהם מקור דמקור להתהוות הדברי' הגשמיי' שבעוה"ז שנק' על שמם כן כמ"ש בשל"ה, וגם לפי שמהותם וענינם למעלה ברוחניו' באלקו' לפעול פעולת דוגמת פעולת האיברים שבאדם שנק' על שמם כגון כמו שיד האדם פעולתו ליתן בו דבר לזולתו או ליקח ממנו כמ"כ למעלה בחי' כח החסד להשפיע מאורו ית' להנבראים נק' דרועא ימינא כו' וכעד"ז בשארי הכינויים, אך עוד זאת צריך לדעת הפשטה והוא כי מה שייחסו המקובלים שמות אלקיים למדות פרטיים כמו שם אל בחסד ואלקי' בגבורה כו' אין הכונה על גוף הספירה ממש כמו שדימו קצת מקובלים אחרונים והוא דעת מגושמת מאד שהרי הספירה היא מדה א' פרטיות והיא כח אלקי שנאצל ממנו כמו כח החסד או כח הגבורה כו', ואינה עצם האלוה שהוא ית' לאו מכל אינון מדות איהו כלל כידוע ומבואר היטב בדוכתי טובא איך שאפי' החכמה ראשית האצי' אין לה ערוך כלל אליו ית' המרומם ומתנשא ממהות חכמ' כו' וכמ"ש בלק"א ח"ב פ"ט, וא"כ א"א לומר דהשמות הנ"ל קאי על הספירות ממש, שהרי אין מקרא יוצא מידי פשוטו וכשאנו קורי' בתורה שם מן השמות הידועים שהוא ית' נק' בהן כוונתינו וכן הוא הפי' באמת על עצם האלוה ית' הבורא כל הנמצאי' מהאין המוחלט והוא המצוי הראשון שמציאותו מעצמותו, הממציא כל הנמצאים אחר ההעדר, והוא לבדו שלא קדמו העדר ח"ו, וא"כ מאחר שכל שם מהשמות הנ"ל הכוונה בו עליו ית' ממש, איך אפשר לומר ששם זה יהי' מורה רק על ספי' ידוע כמו אל בחסד כו' והרי החסד הוא מציאות שנתהוה ממנו ית' כשאר כל הנמצאים שקדמם העדר, ואע"פ שהוא כח אלקי ואיננו נברא ונפרד, מ"מ איננו ג"כ עצמותו ממש, והוא כמו עד"מ המחשבה באדם שאיננה עצמות הנפש אע"פ שהוא מכחות והתפשטות הנפש כו', ויש בזה אריכות דברים להטעים הנמשל למעלה אבל נת' במ"א, ועכ"פ כן הוא כדפרישית שהספי' הנ"ל אע"פ שהן אלהות אינם עצמות הבורא ממש ח"ו, וא"כ האיך אפשר לומר ששם אל ר"ל ספי' החסד דא"כ אין הפי' בו על הבורא ממש, וזה אינו, אלא ודאי הכוונה בשמות הנ"ל על הבורא ממש, וכגון שם שכינה נק' בלשון הקבלה נוק' דז"א והרי באמת עצמות אלקות נק' שכינה כמארז"ל אכל עשרה שכינתא שרי' כו' ושאל המין לרבן גמליאל כמה שכינתא אית לכו והשיב לו משל לאור השמש כו' וא"כ מובן מוהשיב זה ששכינה היינו אור וגלוי מא"ס ב"ה ממש שהאור מעין המאור ממש ולא ספי' ומדה פרטית ח"ו, ומזה הטעם ציוה הבעש"ט שלא ללמוד ס' הקבלה כי מי שאינו יודע להפשיט הדברים מגשמיותן מתגשם מאד ע"י לימוד זה כשנותן ציור בעניות דעתו לאלקותו ית' לפי מדות פרטיים, ואע"פ שדברי האריז"ל הם נאמנים ואמיתיים וכשקראו שכינה למדת מל' כן הוא באמת, וכן הוא באמת שם אל בחסד ושם אלקים בגבורה כו'.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-15/5/2003 21:08 לינק ישיר 

מימוני
לבי נוקפני
יסוד מוסד הוא כי הולכים אנחנו
בדרך המסורת מדור דור
ואין דור קודם שכיזב
לדור הבא
והנה אתה משמיט את בסיסה של המסורת
כי בדברים של קבלה בדו מליבם
ומכאן ח"ו ור"ל קלה הדרך
שאף תורה מסני בדה משה ח"ו
ועיין שו"ת שואל ומשיב ח"ג סימן קד
שמביא בשם המקובל הר"י גיקטליא
בענין ספ'אצילות
ואין לחשוד בשואל ומשיב וד"ל
בשורות טובות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2003 21:21 לינק ישיר 

אשתדל לענות לכל אחד, ומעל לכל לחלמיש יקירי.

אבל לבעל עגלה,
ראה מה כתבת:
ליבך נוקפך לחשוב שרוב עם ישראל נכשלו בעבודה זרה.

כלומר, בגלל נקיפת הלב אתה מוכן לפרש מחדש את ההיסטוריה.

שומה עלינו באמת להגדיר מהי עבודה זרה ומה לא. אך גם אם לא נגלה שמי שמאמין בספירות נכשל בעבודה זרה כמי שמשתחווה לפסל, למשל, עדיין צריך להראות שהוא מתכוון להסברים היפים שלך, בעל עגלה, ולא לאמונה שיש שם מנגנונים כאלו ואחרים, שיש להם מעמד אונטולוגי.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/5/2003 23:57 לינק ישיר 

ר' מיימוני היקר
עכשיו תרשה גם לי להתרגז קצת .

אני לא מוכן לקבל את הזלזול בטענה לפיה לא יתכן לקבל שרוב עם ישראל עובדי ע"ז.
הטענה הזו היא טענה שורשית וחזקה מאין כמותה.

רוב עם ישראל היה מצוי בתקופות רוחניות קשות פעמים רבות . אולי אפילו רוב הזמן .
אבל למיטב זכרוני ותקן אותי אם אני טועה, תמיד היה איזה נביא, איזה משה רבינו, איזה חכם שעמד בשער, זעק והביא את דבר ד' .

מה אתה אומר לי עכשיו : רוב עם ישראל טועים ועובדי ע"ז . גם אלו שלא הולכים ע"פ תורת הנסתר שותקים ולא זועקים כנגד עובדי ע"ז.
גם הקב"ה שותק למראה עמו אשר הלך אל האלילים.

ואמנם הוא שלח לנו נביא אחד או כמה והם מתחפרים בפורום הקדוש שלנו (בלי ציניות).

מה אעשה שזה פשוט לא מתיישב על דעתי ?
לא קונה ! לא קונה את הסחורה הזו !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2003 00:06 לינק ישיר 

סליחה על אשר אני נכנס לנושא שאינו שלי.
אבל רק באתי לספר סיפור קטן:

פעם אמר חוכמולוג אחד: כל העולם חולי רוח וטפשים.
השיב לו חברו: לא מסתבר לי כלל שכל העולם חולי רוח!?
השיב לו החוכמולוג: אז כיון שזה לא מסתבר לך לכן נשנה את המציאות ונאמר שהם לא חולי רוח?

אם פגעתי, אני מבקש סליחה מלכתחלה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/5/2003 01:20 לינק ישיר 

לגופן של דברים.

הלבן

אחר שהבאת את דברי כ"ק הצ"צ זיע"א, אנא נבחן את הדברים.

בכל משל אפשר להבין את הנמשל בכמה דרכים. אפשר להבין שהמשל אינו כ"א ראי הדברים, כלומר כמו שאת המשל אנו תופסים, כך נתפוס את הנמשל במינון הנכון.

לעניננו, ישנה אפשרות לפיה נאמר כי הכל משל, והנמשל אינו בר השגה, ולפיכך אנו ממשילים על דבר שהוא בר השגה.

אבל אפשר לומר שהמשל הוא פשוט בכדי להעמיק בראיה מורחבת יותר, וכגון בסוגיא זו, המשל בא להראות לנו את כל עניני הבריאה לאשורן בתפיסה עמוקה יותר, אבל חלילה מלחשוב שא"א להבין, אלא הכל לפי מה שהוא אדם, ולאו כל מוחא סביל דא.

כן ע"ז לא ע"ז, מה שברור דרובא דעלמא טעו.

מיימוני, עכשיו אני לשרותך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2003 11:27 לינק ישיר 

כותב בעל עגלה "מה אתה אומר לי עכשיו : רוב עם ישראל טועים ועובדי ע"ז . גם אלו שלא הולכים ע"פ תורת הנסתר שותקים ולא זועקים כנגד עובדי ע"ז.

גם הקב"ה שותק למראה עמו אשר הלך אל האלילים."

אוי לי אם אומר... אך בקראי את הדברים לא יכלתי להתאפק מלחשוב : במאות השנים האחרונות ניחתו על ראשו של עם ישראל כ"כ הרבה שמדות והריגות.

עם ישראל היה מלא תורה ותפילה ועבודת ה' , ובכל זאת צרה רדפה צרה ורציחות והריגות מלאו את הגולה .

ואחרון הכביד השואה הנוראה שכמוה לא נהייתה מיום ברוא ה' א' אדם על הארץ.

אז מי אומר שהקב"ה שותק ? !
הן רק על חטא ע"ז הוזהרנו בתורה וע"י הנביאים בכאלה עונשים חמורים.

ואם מותר לאדמו"ר מסטמר זצוק"ל לתלות את עונש השואה ב"חטא הציונות" ולהסתמך על דברי אגדה במס' כתובות שה' השביע את עם ישראל שלא ימרדו באומות "ואם לאו אני מתיר את בשרכם כאילות השדה", א"כ מותר גם – למי שמאמין בכך - לתלות את השואה הנוראה בחטא ע"ז שמקראות מלאים דברו הכתובים על עונשה הנורא של ע"ז.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2003 11:50 לינק ישיר 

בר בי רב

הוצאת לי את המלים מהפה, זאת אומרת מהמקלדת!

ובעל עגלה,

גם לירמיהו הנביא לא היית מאמין? ולשאר הנביאים, שהאשימו את עם ישראל בעבודה זרה? גם אז היית מצטרף ליפי הנפש שאמרו: לא לספר לשון הרע על עם ישראל?

אילו היתה אז קבלה, יכלו המקטירים למלכת השמים לומר שהם מתכוונים לשכינה, או למלכות, שהרי כבר אמרו שמאז הפסיקו, "חסרנו כל", וראה מה כותב הרמב"ן על מילה זו!

תחת כל עץ רענן וכו' (צונזר מפני כבוד הפורום)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2003 13:20 לינק ישיר 

מהי כל ההשתלחות הזאת בבעל העגלה הזה?

אם הבנתי נכון את דבריו, הם אמורים להיות כך:
בשעה מגפת הש"ץ יצאו גדולי ישראל חוצץ בכל הכלים שהיו להם (יסלח לי גרשם שלום, בעל ציד השבתאות), ואילו את הקבלה קידשו גדולי ישראל בכל הדורות, הן המקובלים והן גדולי תורת הנגלה בכל הדורות (למרות שאלותיהם של הר"ש מקינון והריב"ש, בלשון רפה כשואל מפני הכבוד, ושיבח את ההסבר שקיבל).

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/5/2003 14:43 לינק ישיר 

מה טוען בר בי רב ?

טוען הוא שכל האסונות שנגרמו לעם ישראל בדורות האחרונים נגרמו בגלל תורת הנסתר .
כך פשוט !
ואנוכי נבוך, מפלבל בעיני, בני מעי חמרמרו. היתכן ? היתכן שרק עכשיו 50 שנה לאחר השואה הנוראה התגלה הסוד הנורא הזה ?
היתכן שהקב"ה אשר הכה את המכה הגדולה הזו, העלים את המסר מכל מנהיגי היהדות ומוליכי דרכה מזה 50 שנה, ועתה החליט סוף סוף להעביר את המסר כאן במקום הזה באמצעות רוחו קודשם של אי אלו מחברי הפורום .

אחי ורעי חברי הפורום , שלו נעליכם מעל רגליכם ! הנה הוא, הנה הוא הסנה הבוער כאן לנגד עיננו !

וככלל, אין גבול להתפעמותי לנוכח מלומדים וענקי רוח שכאלה, אשר מחד פוסלים בהינף יד את תורת הקבלה ומאידך, יודעים היטב את חשבונות השכר והעונש של בורא עולם.
ואם היו אומרים לי שההשכלה או החילוניות היא אשר גרמה לשואה, גם אז הייתי זועק חמס על הנסיון לחשב חשבונות, אך כאשר באזני נטענת הטענה כי תורת הנסתר היא אשר גרמה לכך, הרי שאין לי אלא להניד בראשי בתוגה עמוקה עד לאין שיעור .

ומה טוען ינוקא ?

שואל הוא : האם לירמיהו הנביא היית מאמין ?

אכן, אכן ינוקא יקירי לירמיהו הנביא הייתי מאמין, גם לישעייהו .

ומי הוא אשר פיו דובר מפי השכינה בדורנו ?
מי ה"ישעייהו" דהשתא ?
ינוקא ? בר בי רב ?
אולי !

אבל היכן אתם צדיקים שלי ? מדוע תתחבאו מאחורי מקלדתכם ? מדוע לא תעלו על סוסכם בואכה ירושלם עיר קדשנו ותביאו את דבר השם !
האם כך מבצעים אתם את השליחות לשמה נועדתם ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 11:56 לינק ישיר 

בעל עגלה !
אני מתפלא ואפי' מתרעם על תגובתך.
תגובה שכזאת מתאימה למאמר מתלהם בהמודיע או ביתד אך לא בפורום זה.

וכי אני באתי לומר חלילה שהשואה הייתב בגלל תורת הנסתר ? וכי אני מתיימר להבין בדיני שמים ? והאם יש לי בכלל עמדה שלילית החלטית לגבי הקבלה?

בסך הכל רציתי – בתור ויכוח איטלקטואלי - לדחות את קושייתך שכתבת לשיטת שוללי הנסתר שאיך יתכן שהקב"ה שותק על עוון חמור כע"ז - שוב לפי שיטת השוללים – וע"ז עניתי - שלשיטתם- אדרבא, משם ראיה, שכן לפי דבריהם יש יותר מקום להבין את מידת הדין שפגעה כ"כ בעם ישראל.

וכמובן שלא שייך לטעון איך זה שגדולי הדור ומנהיגי היהדות לא "ידעו " סוד זה של השואה, כי ברור שמי שמאמין בקבלה , לא יתלה בה עונש, כשם שמי שלא מתייחס לציונות בגישתו הקיצונית של האדמו"ר מסטמר זצ"ל , לא יתלה בה את אסון השואה.

התבונן בבקשה, ותראה שמבחינה ענינית לא ענית כלום על דברי מלבד הנפת סיסמאות ואמירות ציניות שבאות מצד הרגש ולא מצד השכל.
(אגב , מצד הרגש אני כולי בצד שלך...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 14:47 לינק ישיר 

בורג
אתה מתלונן (באשכול אחר) שלא עניתי על שאלתך. ועל כן אבקש שתבהיר יותר את שאלתך, ובהקדים:
אינני בא לנסות לבנות כאן עולם עליון על פי שכלי אני, כי אם באתי להסביר את הנושא כפי שהוא מבואר בחסידות, והשתדלתי להשיב לכל שאלותיו של מיימוני בנושא, שעל זה פתח את האשכול.
האם נשאר אצלך מוקשה, שעדיין לא הסברתי?
או שמא אתה רוצה לתת הסברים אחרים לקבלה ולחקירה, ואתה מבקש ממני להוכיח לך שאינך צודק.
לי נדמה הי' שנושא האשכול הוא הראשון, ולא השני.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2003 17:53 לינק ישיר 

בר-בי

כך היה משמע מדבריך . אם לא הבנתי אני כמובן מתנצל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/1/2006 00:02 לינק ישיר 

בס"ד

תשובה עניינית ברורה ופשוטה לשאלת מימוני -

הספירות (דאצילות) הם אלוקות אך לא אלוקים!

כלומר: ישנה מחלוקת ידוע בין המקובלים הראשונים (ובראשם הרמ"ע מפאנו) לבין הרמ"ק האם האין סוף הוא הכתר או שהאין סוף לעצמו וכתר לעצמו בין השיטין מסביר הרמ"ק מדוע הוא שולל את דברי שאר המקובלים באומרו שאין סוף מתייחס לבעל הכח האין סופי הראשוני ולא למי שקבל בהשאלה מבעל הכח הנ"ל את הכח האין סופי או בעיברית פשוטה התואר אין סוף שייך אך ורק לה' עצמו ולא לחלק מברואיו שה' העניק להם כוחות אין סופיים.
וכעת לעניין- מתוך דברים אלו אנו מבינים שישנם ברואים בעלי כח אין סופי כלומר כח אלוקי אף שאינם אלוקים!!!
ובזה מתבאר השאלה של מיימוני בפשטות!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > עצמות, כלים או סתירות (קבלה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.