בית פורומים עצור כאן חושבים

פני הקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2003 18:16 לינק ישיר 

וכי חושב אתה, הלבן, שאני חושב לרגע שהגמרא מתכוונת לשלוש מאות ועשר? אין לי ספק בדברי הגמ' שהכוונה שיקבלו המון המון טובה, עד שנול להגדיר כאילו קיבלו עולם שכול טוב, כפול כמה מאות, ועל שם הכתוב יישמו את המשל על שלוש מאות ועשר.

ועוד, בגמ' יש להניח שהרעיון היה מונח להם קודם, כי הוא רעיון הגיוני, ורק אח"כ הסמיכוהו אקרא, אבל לדעת סתם כך שמות של מלאכים אינו שייך אלא במי שיש בו נבואה, וע"כ שהוציא את השמות מהגימטריה עצמה, וזה קשה עד מאוד ואף תמוה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2003 18:47 לינק ישיר 

אתה כותב: בגמ' יש להניח שהרעיון היה מונח להם קודם, כי הוא רעיון הגיוני, ורק אח"כ הסמיכוהו אקרא.

מהי הנחה קדומה זו? שכל אחד יקבל בשכרו 310 עולמות? וכל עולם הוא לערך בגודל כדור הארץ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-16/5/2003 19:21 לינק ישיר 

האם יש כאן דיון על קבלה, או דיון אחר שהלבישו על טכסט קבלי? טרם שניגשים לבאר טכסט זה הרי יש לברר ההנחות המוקדמות המפרידות ביני לבין מבחן ועמיתיו.

1) אני מאמין "פרימטיבי" ב"עולמות עליונים" היכלות, שדים, מלאכים, מזיקים, גלגול. (ואין אני מקבל הכחשת הרמב"ם לקיומם, או דעתו שיש בהם משום מעשה עבודה זרה או אלילות, עבודה זרה לחוד וכישוף לחוד, אני מקבל דעתו של הרמב"ן בתחום זה)

2)אני מאמין שישנם צדיקים גם פוסט נביאים (וכבר דנו ע"כ הגאונים עיין תשובות רב האי באוצר הגאונים חגיגה ועוד) שצופים במעשה מרכבה, רואים ושולטים בשדים כבגמרא ערכין טו על רבי שמעון, וסיפור אשמדאי, ויש להמ מידע על הוויות נסתרות מעין הגשם. (וזה שנבואה נגמרה בבית שני, היינו נבואה כשליח ה' ודבר ה' ממש, אך "מכאן שכיון ר' ישמעאל ברוח הקודש" כהגמרא בעירובין, קיים וקיים)

3)אני מאמין שכל תופעה מרומזת בתורה כמאחז"ל בתענית כא ליכא מידי דלא רמיזא באורייתא, ולכן יש למצוא קשר או בגימטיראות או בא"ת ב"ש וכיו"ב לתורה.

4) אני מאמין שישנם אנשים המסוגלים לראות הנתיבות המסתוריים והנפתולים שקיימים בין מהיות שונות, לבין התורה. אין זו קבלה נטו, אלא השגה.

5)אני מאמין שר"ש מאוסטרופלא הי' צדיק עליון שאכן זכה לשפע גילויים נעלים.

6)אינני יודע דרכי הטכסט, כיצד הוא מיוחס לאר"י, שכן כאמור אינו בכתבי האר"י, ויתכן שבכתב יד מסויים הי' כתוב אר"י ויחסוהו אליו (כאמור, דבר נפוץ בכתבי מקובלי פולין), אך כדאי גם ר"ש מאוסרופלא לסמוך עליו, ואני סומך עליו שהענין אמת, וכמובן שגם בכתבי אר"י יש (בפרט בשער הגלגולים) וראה גלגולים ועוד חזיונות, שאינני מפקפק בהם.

7) באופן אישי גימטראות אינם מדברים אלי, וכבר כתב הרמב"ן בספר הגאולה, שסתם בני אדם אין להם להשתמש בגימטראות. כך שגימטראות אינה סתם יכולת חשבון, אלא דרך תורנית שאנשים מיסטיים יודעים איך להשתמש בו, ע"ד שאמרו חז"ל שאי אפשר ללמוד צד השוה אם לא קיבל מרבו.

8) אין לי מה לבאר כאן, מדובר בפער עצום בין שכלתנים עצמאיים, שהשכל הוא הא-ל, לביני ולדכוותי, שהא-ל מעל השכל, רק "צמצום" את עצמו בתוך מסגרת השכל בכדי שנוכל קצת לתפוס מה שקורה כאן.

9) כפי שכתבתי לפני כן, אין זה קבלה עיונית, אלא קבלה של התגלות. ואין כאן שום דבר מה להסביר. מוטל הי' עלי לבאר כאן קבלה מעשית בעיון, רק דא עקא, מכיון שכולם כאן 1) סולדים מהתחום ב)אינם יודעים כמעט מאומה בתחום, לכן מדובר במשימה עצומה של הסברת דברים בפרטי פרטים. ואין לי הזמן לכך. אך שתיקתי אינה כלל כהודאה!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/5/2003 19:58 לינק ישיר 

רק רמז אחד מספרי הרוקח (סודי רזיא הלכות הכסא)

מלך בגימטריא צדי"ק - אין הקב"ה שוכן פחות מצדיק אלפים של מלאכים.

שרפים עומדים ממעל לו - כמנין ל"ו והוא ל"ו אלפים רבוא פרסאות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2003 20:41 לינק ישיר 

מסתברא

אני מאמין שכל מי שיש לו 'אני מאמין' לדבר שלא זיהה בשכלו הוא אלא שהחליט להאמין במילים שקיבל מאחרים, נכלל ב'מאמין לכל דבר'. כל זמן שהתשובה שלך היא אין לי זמן וכאן לא יודעים מאומה, היא תמשיך לשכנע רק את מי שרוצה לשכנע את עצמו שהוא מאמין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2003 21:11 לינק ישיר 

ואני מאמין שאין לי מה לעשות באשכול שכותרתו "פני הקבלה" ופותח במילים : איך פועלת תעשיית הקבלה איך היא מייצרת עולמות ומלאכים?
כשם שאני מאמין שאין לי מה לעשות באשכול ששולח ברי מעלה מדורות קודמים לאשפוז במוסד סגור.

אבל כיוון שחטאתי ונכנסתי לאשכול הזה שתחילתו וסופו בהתרסה, תוך הודעה מראש : לא ללמוד באתי אלא להצהיר, אין לי אלא לחזק את ידי הלבן ומסתברא ולהתחרט שבדברי אלו אני מקפיץ את האשכול הזה למעלה במקום להורידו לבאר שחת .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2003 21:36 לינק ישיר 

בעלעגלה

מצאת לך שיטה טובה להצטרף לדברי הלבן ומסתברא ללא לעורר זעם על חוסר המענה שבינתיים לא ענו מלבד אמונות ומקורות, אך לא הגיונית.

"אני מאמין" שתשוב לראות את תגובתי "בטעות".

ואגב, בזה שהקפצת את האשכול יצרת מלאך הנקרא צפק"ה והוא סוד גדול למבין!

תוקן על ידי - מבחן - 5/17/2003 9:40:55 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2003 23:44 לינק ישיר 

חברים יקרים, הלבן מסתברא ובעלגלה

איני מצפה מאף אדם בעולם, שעל ידי טיעון כנ"ל בראש האשכול, יודה או יחליט כי אכן פני הקבלה צ"ע, ואין בהם די פנים מאירות לתת להם יחס תורני ורציני. איני מצפה לזה.

איני מצפה לזה כשם שאם היו מוכיחים לי על הגמרא עם הוכחות שאין לי מה לענות עליהם, שהגמרא פועלת על פי סברות סובייקטיביות ח"ו וכיו"ב, אני חי עם הרגל של הערכה ולא קל לי לשבור אותה וודאי שלו תוך הודעה או שניים.

למה אני כן מצפה, ל"צ"ע", כלומר, אני מצפה שנגיע למסקנה שאכן יש כאן משהוא מוזר ומותר לנו לכנותו ככזה. זה הכל.

[הלבן, לשאלתך הספציפית, עניתי כבר בתוך דבריי בהודעה הקודמת על הש"י עולמות, שהכוונה להמון המון ונקטו את גימטרית המלה י"ש כדוגמא מוחשית]

תוקן על ידי - מבחן - 5/18/2003 12:39:10 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 05:07 לינק ישיר 

אם לא הובנו דברי הבעל עגלה, אשתדל להבהירם
כשבא אליך מישהו לשאול שאלו על מנת לקנטר, ויתירה מזו כשנותן הקדמה עילגת לשאלתו, ויתירה מזו כשהוא שואל את שאלתו בצורה עקצנית, ויתירה מזו כשהוא מביא אתו מקהלה של צחקנים שעל כל מילה צוחקים כולם יחד במקהלה ובקול גדול, הנה על זה אמר הכתוב: אל תען כסיל כאולתו פן תשוה לו.

ועל אלו שהתרעמו על כותרת עתיקה "עצור ... - ... אמת", אין לי אלא לומר: טעיתם ובגדול.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/5/2003 07:31 לינק ישיר 

מסתברא

אם אעשה פרפרזה על משפט מפורסם בערש הדמוקרטיה, איני מסכים עם מה שכתבת, אבל אלחם על זכותך להביע זאת.

אתה מציג עמדות שסיינפלד היה בוודאי מגדיר "מסורתניות" (וזה מזקיק אותי לאפיין אם לא להגדיר מהו "מסורתני").
אני סבור שהגישה שאתה מייצג היא חשובה, ואתה עושה זאת, בניגוד לרוב האוחזים בהשקפות אלו, בצורה נבונה ושמא גם פילוסופית.

הראוי הוא, בעיני, לפתוח אשכול נפרד על כל אחת מהאמונות שייצגת כאן באמונה ובנאמנות ראויים לשבח.

גם ממבט ראשון, אני רואה, במקביל להערכה הרבה שאני רוחש לאמונתך הטהורה והזכה, ספקות גדולים מצד הבירור ההיסטורי או המתודולוגי.
אבל איני יכול שלא לשבח את הצגת הדברים שלך. כפי שכתבתי פעם לך או לאחד הנציגים האחרים שמינו את עצמם להגן על היהדות האורתודוכסית של מאתיים השנים האחרונות, בפורום זה, בניגוד לציבור הרחב, הם במיעוט אינטלקטואלי, והם נתקלים באותם קשיים שיש לרוב הכותבים האחרים בחברה החרדית מסביב. על אחת כמה וכמה שאדם מוכן לחשוף את עקרונותיו שאינם מקובלים...

אני מציע דיון פתוח שכולל בירור של היסודות ושל הנחות היסוד שלהם.
מן הסתם, לי יש הרבה ללמוד מדיון כזה, ולדעתי גם לאחרים, ואולי גם לך?

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

תוקן על ידי - מיימוני - 5/18/2003 7:33:23 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 09:15 לינק ישיר 

חברים יקרים דורשי האמת

אני עוקב מן הצד על הדיון המתפתח פה, ועל דיונים אחרים באותו הנושא. הדבר הבולט ביותר, והמסר המאלף ביותר מכל הדיונים סביב קבלה, הוא המסר הבא -

דיון שאין בו "רצון" אפקטיבי, לדון עד כדי ניתוק ממוסכמות הוא דיון עקר. יתר על כן, דיון שאינו נובע מיסוד בו אנו באים עם אנרגיה לשפוט לפי העניין לטוב ולמוטב גם הוא דיון עקר.

נתחיל ממבחן, הן אתה מניח כבר בראש דבריך את ההנחה שהיית רוצה שיסכימו חבריך ולא באת כלל בצורת דיון אלא כביכול הוכחת ההנחה, קשה לי להאמין שאם הייתה הרצאה על נושא "אמיתות הקבלה" אפילו אם זה היה מאה מטר מהבית שלך לא בטוח שהיית הולך.

כן הלבן ומסתברא יחיו, הן בנושא הזה של הקבלה אין להם "רצון" חיובי לברר את האמיתות. שכן הם חיים כחבדני"קים או כקבליסטים על האמונה שהקבלה זה דבר נכון ומוחלט, ואין סיכוי לשכנע מי שלא בא על מנת להשתכנע, יהא זה מגודל המוחלטות ובהירות או מכורח ההרגל ועל פי רוב מהרגל.

לכן, אני דוחה את דברי מבחן כפתיחת דיון, ואת דברי הלבן ומסתברא כהצגת עמדה עם הוכחה, ואת דברי מיימוני כהצעה מעשית .

על כל פנים, בואו ונעבור לנושאים בהם כולנו מוכנים לשנות את דעתו.

ומה הם נושאים אלו?
על כך נענה כולנו -

[אני אישית, חש כי לגבי קבלה יש לי דעה מגובשת וכבר אין לי כוח להקשיב, רק אם יבוא מישהוא שסומך עלי ורוצה לדעת דעתי אומרנה, בשאר תחומים אני חושב שלמרות שהחלטתי כבר הרבה דברים בחיים, אני עדיין לא קבעתי לעצמי מסמרות לפחות לא מוחלטים, בכל עניי וגדרי המצוות והלכותיהם. ושוב לדבי קבלה אם יבוא מישהוא שאני יודע שהוא חכם או שיציג לי את הקבלה באור רציונלי, מרגע זה אני משחרר אנרגיה לשינוי הזה.]

אני חושב שכדאי להדגיש שוב, ללא שנציין איפוא הם המקומות המשותפים בהם אנו באמת רוצים לדעת את האמת או להתקדם אליה -קרי לא מגובשים ב95 אחוז-, הזמן יהא לבזבוז, האנרגיה למריבה, והפורום לאדמה. וחבל...

אגב בעניין הקבלה אני חותם מראש שהלבן ומסתברא לא ישתנו על ידי חברי הפורום האחרים בעניין הקבלה. אולי זה יכול לעזור לעתיד כאשר משום מה אישיות המקובלת עליהם תערער מאמונות או הנחות ואז יצטרפו הדברים, אבל מבחינה ישירה העמל הוא עמל לתוהו, גם של החברים המסתייגים מהקבלה, ועוד יותר אין סיכוי שמבחן בוגי וכו' יאמינו בקבלה וק"ו שלא בתקן הנוכחי של הדיונים.

תוקן על ידי - יהוסף - 5/18/2003 10:08:57 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 10:28 לינק ישיר 

מרק טווין אומר (כך אומרים) :

מי שיש לו רק פטיש ביד חושב שכולם מסמרים .

זו בדיוק הבעייה פה שאין סיכוי רב שתבוא על פתרונה .
מי שחושב שהפטיש הרציונאלי הוא כלי העבודה היחיד, מסתובב ודופק את ראשי כל הסובבים אותו ולא מבין שהוא פשוט אוחז בכלי הלא נכון .

אגב, לבי לבי על אדם שממשיך להשתמש בפטיש הרציונאליות גם בחיי נישואיו ..

ואז מתחיל הויכוח : אם אין כלים רציונליים, אז מי אמר לך ? איך אתה בודק ?

כאילו שאין מחלוקות רציונליות ואין אלפי דעות לכאן ולכאן .. למרות שהן .. רציונליות ..

התשובה היא עצובה ואולי אלטיסטית .(רמב"מיסטית?) : אין כמעט סיכוי שמי שמחזיק רק בכלים רציונליים יוכל לעשות שימוש בכלים אחרים . קוראים לזה "כוחות נפש" או "שורש נשמה" או אולי בתרגום עכשווי "כלים הומניים"
יש כאלו שנולדו או הוכשרו להם ויש כאלו שלא .

היו שהסבירו שזו הסיבה שהרמב"ם לא עסק בתחום, כי לא נועד לו .

מ"מ, אדם כזה יצטרך להסתפק בידיעה עצובה שהוא כנראה לעולם לא יבין, אבל אותם אחרים שכן מבינים הם לא פחות ממנו ואולי גם לא יותר ממנו . הם פשוט בעלי מלאכה העוסקים במקצוע אחר, אנשים הדוברים שפה שונה . שפה שונה לגטימית ויהודית לחלוטין .

תוקן על ידי - בעל_עגלה - 5/18/2003 10:30:49 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 10:39 לינק ישיר 

בעלגלה

היית רוצה. (ומי שאין לו פטיש ביד מדמיין שיש לו פטיש בלתי נראה 'נסתר', 'פנימי' וכו'.)

אבל דווקא האנשים הגאונים הרציונליים ביותר התגלו כבני רגש אמיתיים ללא דמעות תנין.

עכשיו מצאת לך עוד חור חוץ מחור הנסתר, 'חור ההומני'. מזכיר את האידיאולוגיה הבולשוויקית!

מעניין שרביעיית הבורחים (כבודך, מסתברא, אפרים והלבן) המגינים כ"כ על כבוד דעת רבותיהם נבג"מ מתירים לעצמם להשתלח בדעת הרמב"ם בתוספת דיפלומטיות של 'היו שהסבירו'.

הלבן
כשאינך יכול להתאפק ומתפוצץ וכותב "עצור ... - ... אמת", אתה מודיע בדיוק איפה אוחז מאגר הטיעונים שלך ואתה רק מעיד על עצמך! כדאי שלפני זה תשוב להביט באשכול ההוא.

תוקן על ידי - בוגיעלון - 5/18/2003 11:07:05 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 11:39 לינק ישיר 

אמרתי לכם......

[ע' הודעה קודמת של יהוסף]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 14:56 לינק ישיר 

בוגי
מה אעשה, שהמענה הרציונלי היחידי שיש לטענת: "להלן דוגמא איך פועלת תעשיית הקבלה, איך היא מייצרת עולמות ומלאכים" - הוא "עצור ... אמת". שום מענה אחר, רציונלי יותר, לא ישיב לטענה הנזכרת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > פני הקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.