בית פורומים בחדרי חרדים

לא ינצחו אותנו כל כך מהר / הרב חיים ולדר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/5/2003 02:30 לינק ישיר 
לא ינצחו אותנו כל כך מהר / הרב חיים ולדר

מאחורי הגזירות הכלכליות החמורות האחרונות כנגד הציבור החרדי בכלל ובני תורה בפרט עומדים כמה אנשים מחייכים וממתינים לבאות, מחייכים, כי בסוף הצליחו למצוא את הדרך לפגוע בגרעין הקשה של העם היהודי בדרך להפכו ל"ככל העמים". ממתינים לבאות, משום שאת שלהם הם כבר עשו, הגזירות נגזרו והביצוע כבר מתחיל, כעת נותר להם לבחון מה אנחנו הולכים לעשות עם זה
זה העניין שאנחנו גם חלק מהתוכנית, לא די שיפגעו בנו אנחנו גם צריכים להיפגע ולהישבר אם לא נעשה זאת- כל הגזירות שוות לפח.
בילדותי הכרתי ילד שכאשר היו מטילים עליו עונש לכתוב מאה פעמים "אשתדל להקשיב בשיעור" הוא היה כותב 300 פעם "אשתדל להקשיב בכל השיעורים תמיד, גם אם יהיה לי קשה", כשהיו מטילים עליו להישאר הפסקה אחת בכיתה, הוא היה מחליט להישאר בכיתה ולשחק שחמט בכל ההפסקות למשך שבוע, ופעם כשחבורה של נערים פוחזים כיוונו אליו ממטרה והרטיבו אותו, הוא הלך לממטרה אחרת ובמקום להחזיר להם הוא הרטיב את עצמו עד לשד עצמותיו תוך כדי שהוא קורא לכוון את כל הממטרות אליו, הוא היה קטן נמוך ורזה, אבל הילד הכי חזק שהכרתי, משום שלא ניתן היה לפגוע בו הוא היה חזק נפשית.
הרצון של טומי לפיד וחבריו הוא לא לשבור אותנו כלכלית, גם ככה הציבור החרדי מעולם לא היה טייקון כלכלי, הבעיה שלהם תמיד הייתה החוזק הנפשי,שלנו, ההון החברתי שיש לנו. הם יכלו לסבול אלפי פושעים ומזיקים שעולים לאוצר מליארדים, אך רוחם ורוח משפחתם שבורה, ובשום אופן אינם יכולים לסבול ציבור עני מרוד אך עוניו הוא עוני מרצון, והוא גאה ושמח בחלקו. את זה הם רוצים לשבור, את הגאווה, את החוסן הנפשי את האמונה בצדקת הדרך.
וזה בדיוק מה שלא ניתן להם, יהיה קשה, שלא תהיה לכם שום אשליה, אך השאלה איך אנחנו מתכוננים לחוות את הקשה הזה, כמו עדר בכיינים או כמו גיבור ילדותי, הילד ששום עונש לא נגע לו בכלל,
ולהלן הצעה: מכיוון שמדובר בתקופה קשה עד שיחלוף שלטון הרשע, הצעתי היא
לעשות שביתה כלכלית, שימו לב - מכל דבר שעלה ממון ואינו הכרחי" מכוניות,פלאפונים, שמחות גדולות, דברי חשמל, ואפילן ביגוד שאינו הכרחי, הצטמצמות מרצון בהוצאת חשמל, נסיעות, טיולים, והנאות שונות.
מה רע? תקופה של שנה שנתיים כל הציבור החרדי מסתפק פחות או יותר במה
שצריך בן אדם להתקיים, קורת גג ואוכל, שום מותרות, זה ייתן מכה אנושית למשק הישראלי שאולי יבין אז מה כוחו של הציבור החרדי, זה יגרום לנו לחסוך ממון רב, ובעיקר זה יעשה אותנו חזקים הרבה יותר מכפי שאנו בלי יכולת אמיתית לפגוע בנו.
ואולי יבואו גזירות ואנחנו במקום להתבכיין נוסיף עליהן כהנה וכהנה מצד עצמנו - ונראה מי יישבר ראשון.כך או כך, גם עם הרעיון הזה נשמע למישהו בלתי ישים - הכיוון ברור, לא להישבר, רק לא לתת להם את החלק שלנו בתוכנית הכוללת להרוס אותנו.

לא ינצחו אותנו כל כך מהר / הרב חיים ולדר / קול העיר 14.05.03

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 02:40 לינק ישיר 

גם אני חושב שהציבור החרדי יצמצם בהוצאות זה יראה את כחו הכלכלי של הציבור החרדי.
חשבתי לקנות לינקולן או קאדילק ועכשיו אני הולך לקנות פיאט אונו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 09:41 לינק ישיר 

צודק.

רק שלציבור החרדי אין הנהגה. יש הנהגה בעניינים פוליטיים, אבל ברגע שזה נוגע לעניינים חברתיים פנימיים - פני הדור כפני הכלב. איש הישר בעיניו יעשה ושמים פס על כל הגדוילים.

עיין ערך "חתונות מפוארות", "סחיטת דירה מהשווער", "קבלת בנות לסמינרים", ועוד ועוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 13:15 לינק ישיר 

ב"ה לא אלמן ישראל.

הקב"ה דואג לנו גם בדור קשה זה לעוד ועוד חיזוק ע"י הוספת "רבנים"

יישר כח לרב חייס ולדר שליט"א. סוף סוף יש מישהו שמתריע מבעוד מועד לא ללכת כצאן לטבח,

ולא להיות בכינים!!!

כשיבואו לשפוט אותנו בדורות הבאים, ניזכר בהסטוריה כעם חזק ולא בכיין שהסתפק במועט ושהכריז חרם צר(כ)(ח)נים על כל העולם ונלחם בטחנות רוח, רק כדי להוכיח שאנו מסכנים.

הצטמצמנו במוצרי חשמל (לא השתמשנו במאוררים, מכרנו את המקררים, משום שממילא חרם הצרכנים כולל חרם על מוצרי מזון, כביסה? אי אפשר ביד?)
ירדנו מרצון בהוצאות החשמל (מה יש? בחדר שינה אמורים לישון, לא?)
ביגוד שאינו הכרחי (חולציצית! חבר'ה לא להתלהב זה פטנט רשום שלי)
שמחות גדולות (החתונה תתקיים בשטו"מ בלובי בנין 43, לנשים הכניסה מלובי בנין 41)
להפסיק טיולים (אני בלחץ, צריך למצוא לילד קיטנה עם בת סמינר מנוסה בחצר של הבנין. מה , לא שמעתם? כנראה קיטנת "ילדים מספרים על עצמם" לא תתקיים השנה)

חיים ידידי

הבה ונבחן את הדברים במציאות. או קיי?
אתה מכיר את הסיפור עם החמור שהבעלים שלו הוריד לו יום יום ממנת האוכל וכמעט הצליח להרגיל אותו לחיות ללא מזון. אבל בסוף החמור מת, ממש לפני שהוא הצליח להשלים את התכנית של בעליו.
ובכן, לחז"ל היה כלל לפיו אין גוזרים על הציבור גזירה שאינו יכול לעמוד בה. למה? פשוט כי חבל על הזמן, זה לא ילך. ובתנאים של ימינו, בא נגיד, שחלק מהדברים שהזכרת קצת לא תואמים את המציאות.
נכון שבספרים ובמאמרים הנפלאים שלך אתה מטיף אחרת. אבל איך להגדיר את זה... לא כולם גאונים כמוך. מה לעשות, קורה! מתסכל, אבל קורה.

שאר הדברים שעליהם כן אפשר להרגיל את הציבור, יכולים לקרות אבל בצורה ההפוכה. כלומר מלמעלה. העם צריך לראות את מנהיגיו ונבחריו (ח"ו אין אני מדבר על הגדוילים, אלא יותר ברמת המנהלים, עסקנים וכו'. ולא, אני לא מתכוין לדיאטה של מנחם פרוש).
אתה מבין, זה לא יתכן שמחנכת בסמינר תטיף על חיים של צניעות הסתפקות במועט. והיא בעצמה תתן דוגמה בנעלים של אחיות בית חולים גריאטרי ופאת קש (ולא במשכורות העתק שלהן או בסידור מלא לילדים)
מנהלי מוסדות שמסתובבים במכוניות, סליחה, רכבי שרד, ועל חשבון מי? כמובן על חשבון המגבות המזוהמות בנטילת ידיים. מה? אתה גם מכיר אותם? נכון, אלו שאף פעם לא מתייבשות בחורף.
ואתה יודע מה? אפילו אם הכסף לא על חשבון הישיבה, אלא מתנה מההורים. אי אפשר להסביר פשעטל שלם על פת במלח תוכל ושעה אח"כ להתמזגן במכונית. אויש, סליחה, רכב שרד.

אפשר היה לתת עוד הרבה דוגמאות, אבל אני פשוט ממתין בקוצר רוח כבר לומר את הנקודה שבוערת לי.

חיימק'ה שלי
אל תשב לנו במגדל השן שלך ותסביר לנו איך לא מתבכיינים, כשאתה מגלגל קייטנות נושאות רווח נאה, ספרים מוצלחים (לא בתוכן. כספית התכונתי),נושא משרה חשובה בעיריה וכו'

תבין , אברך שבאמת יושב לומד (ולא מחנך איך ללמוד) עם 7 ילדים ואחד בדרך. שקיצצו לו בדתות וביטלו לו השלמת הכנסה ואשתו פוטרה מהמשרה החלקית בסמינר (כי הצוציקית הפרוטקציונרית הבת של ... ראש ישיבה זה או אחר כן קבלה עבודה בתקן שהתפנה) ומורידים לו מקצבת ילדים וכבר אין בבית מזמן "באדי" וכו'

והוא בלילה, בשקט בשקט, שהילדים והאשה לא ישמעו מתבכיין לכרית שלו אני בהחלט מצטרף אליו. ומצהיר בבכי:

אני בכיין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 13:26 לינק ישיר 

במקום לבכות, לך לעבוד!!!

אני גאון!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 14:18 לינק ישיר 

ולי יש שאלה על הסיפור עם הילד ה"חזק" .
כשקיבל עונש לכתוב 100 פעם , כתב 300 פעם. להשאר הפסקה אחת, נשאר כל השבוע, הרטיבו אותו, הלך והרטיב את עצמו שוב ושוב.
אולי הוא היה חזק,
אבל בהחלט היה מטורף על כל הראש.
מזוכיסט.
זה עוד יותר גרוע מהשיטה להגיש את הלחי השניה , הוא לא רק הגיש את הלחי השניה, הוא גם החטיף לעצמו סטירה .
בקיצור, משל הילד של ולדר, צריך לי עיון גדול מאד !

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 15:47 לינק ישיר 

כמדומני שחיים ולדר טרם הבשיל ולא גדל מאז היה ילד בחיפה עדיין נשאר שוכן המערות החיפאי והילד החזק שהרטיב עצמו בממטרה לא מש מנגד עיניו .

אני חושב שהציבור קצת התבגר מאז .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 17:45 לינק ישיר 

חבר'ה חבר'ה אני מריח כאן צליל קנאה בהצלחה של חיים ולדר?
אולי נבקש ממנו לחלוק מעט מממונו (מעניין שולדר מעדיף את הביטוי העדין והישיבתי הזה על פני "כסף"... האם גם למולי"ם שלו הוא מדבר ב"תן לי ממון"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2003 20:02 לינק ישיר 

הרעיון נראה טוב אך בלתי אפשרי!
ברור שאם ציבור המשפחות ברוכות הילדים יחרימו את חברות הטיטולים או את הבמבה המשק ירגיש את זה טוב מאוד, אך זה רעיון שלא ניתן לבצוע.
הימים של חבלי משיח הם ימים שהאוירה סביב מערערת את האמונה והחכמה היא להמשיך בדרך מתוך אמונה בבורא עולם, ובצפיה לישועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 01:13 לינק ישיר 

ולידיעתך חיים וולדר

קדילאק SRX החדשה - קרוסאובר לכל כיס

קדילאק SRX
משלבת את הטוב שבכל העולמות: יכולת עבירות של רכב שטח, נוחות של מכונית פרטית, ויכולת מעמס (סחורות) ושינוע (נוסעים) של מיניוואן מרווח

קונצרן GM (ג'נראל מוטורס) הכריז בסוף השבוע, כי לדגם קדילאק SRX (ראו תמונה), תותאם מערכת הנעה כפולה – 4X4 כנידרש במכוניות מסגמנט קרוסאובר החדש.

מכוניות הקרוסאובר (CROSSOVER) משלבות את הטוב שבכל העולמות: יכולת עבירות של רכב שטח, נוחות של מכונית פרטית, ויכולת מעמס (סחורות) ושינוע (נוסעים) של מיניוואן מרווח.

ל-SRX החדש מנוע וי 6 בנפח 3.6 ליטר, המספק 260 כוחות סוס. עוצמה זו מועברת לגלגלים באמצעות תיבת הילוכים אוטומטית בת 5 יחסי העברה.

הקדילאק החדשה עושה שימוש קלאסי בהנעה אחורית, מה שהקל את התאמת מערכת ההנעה הכפולה - 4X4. בעוד שמערכת זו קלה יחסית בהתאמה, הרי שתיכנון קצר ראות של תא הנוסעים, מקשה מאוד על התאמת הגה ימני - לשיווק המכונית ביפאן או לפחות במדינות האימפריה הבריטית לשעבר, ובאנגליה בכללן.

דטרויט מודיעה בסוף שבוע זה, כי מחיר הקדילאק כ-38,000 דולר - בגירסתו הצנועה, כאשר יש גם גירסת מנוע וי 8 אמריקני יותר, בעל חישוקי גלגלים במידות של 18 אינטש.

במבדקי מכון המחקר המפורסם J.D. Power הגיעה קדילאק לראשונה מזה זמן רב, לתוצאות מצויינות (ראה תוצאות המבחנים בארכיון מחלקה ראשונה). מספר התקלות הממוצע הגיע רק ל 88 מתוך 100 מכוניות שניסקרו.

קדילאק מתכוונת לייצר כ-40,000 מכוניות מהסוג החדש. חלקן יעשו דרכן לכבישי ישראל. קידום למכירות תעשה בוודאי העובדה כי באחת הצבועה בשחור נוהג אלוף (מיל.) אביהו בן-נון.

http://www.nfc.co.il/showonedoc.asp?SubjectId=1&DocId=23905&PageNumber=&GoBackXTimes=

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 01:20 לינק ישיר 

הכל הבנתי , חוץ מאת ה'רב'
האם כל בעל קדילאק הוא גם רב?
או שמא הצביעות מאפשרת לנו לקנות את התואר ה'רב'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 01:23 לינק ישיר 

אולי נגדיר את הבעיה:
לכל אדם הזכות לעשות כסף

אבל האיש הזה עשה כסף מהטפה לאידיאולוגיה שהוא עצמו לא מאמין בה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 01:24 לינק ישיר 

הגדרה נאה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 06:50 לינק ישיר 

כולם צודקים.

השאלה מה עדיף??

חיים ולדר שיושב בשעה שאנו גולשים, ומפעיל את רואשו הדמגוגי, איך לעזור לאנשים, או איך אמרתם?? איך לעשות כסף!!!!!

או מנהל, או עסקן, שמסתובב עכשיו בעולם, או יושב בביתו על רשימת התורמים, ומוחו פועל בקדחתנות, ומנסה לחשב איזו קופה יעשה מחר?? (ולא משנה לאיזה שימוש)

או סתם בר מזל, שיקום עוד 3 או 4 שעות להתפלל ב"נץ" ואחרי ארוחת שלמה בשעתו יקפוץ למשרד לשעה שעתיים, לפזר כמה הוראות, ואיזה זבל שיגע יהפך לזהב??

או,?? אנחנו שגולשים פה בשעות לא שעות, ומבזבזים זמן, פורקים אנרגיה, יורקים ומשפריצים על כולם, מתקנים את העולם, מחנכים את בנינו, מורינו, הורינו, וסבותינו. ובקיצור: "לעעידדדיייגגגעעררססס" ובטוחים (וזה באמת כך!!) שאנחנו החכמים והצודקים בעולם, וכל זה!!! במקום לעשות בזמן הזה משהו לתועלת, חסד, או אפילו כסף????(ואז כבר נבין את השנואים עלינו, קרי: המוצלחים, והמצליחנים.)

ל-ש-י-פ-ו-ט-כ-ם!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 20:34 לינק ישיר 

אני פשוט מזועזעת מקריאת התגובות באשכול הזה..
חשבתי שאחד הכללים של הפורום "בחדרי חרדים" הוא להימנע מלשון הרע, מהבחינה הזו, המצב שלכם בקאנטים.
יש לי לכם ביקורת? תגיבו בצורה ענינית, בלי השתלחויות אישיות, הצורה בה אתם מביעים את דעתם, יותר מאשר שהיא בוטה, היא מעידה על צרות עין חמורה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2003 23:35 לינק ישיר 

פחחחחח זהו דיון א--י-נ-ט-ל-ק-ט-ו-א-ל-י

תוקן על ידי - ארבעשתיםשש - 5/19/2003 11:42:36 PM

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > לא ינצחו אותנו כל כך מהר / הרב חיים ולדר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext