|
|
| נשלח ב-28/5/2009 11:31 |
|
| |
ואתא ירוחם..

|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 11:52 |
|
| |
אני מבין עברית פשוטה, ממחרת השבת זה ממחרת השבת..
הציוי על קציר העומר מופיע בתורה בצורה כרונולוגית לאחר הפסח
, ומענין כי בציווי של חג המצות לא מופיע בהקשר לחג. המילה שבת ואפילו לא שבתון,
אבל בקציר העומר כתוב ממחרת השבת
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 12:03 |
|
| |
נתתי לכך הסבר באשכול זה. לגבי "אני מבין עברית פשוטה" אתה מתכוין לעברית של ימינו, אני מקוה מאד שיש לך מושג בפענוח והבנת טקסטים מן המזרח הקדום שכן יש הרבה כללים מעניינים העוסקים בהבדלים באקסיומות של הקריאה והכתיבה, תפקידיהם וצורתם. אני מניח שספר בסיסי כגון קאסוטו קראת בנושא. לפיכך הטיעון הזה מקומו בדיון כללי על "האם פשט הוא הבנת העברית כפי שמקובלת בימינו לפי השיטה הלוגית המערבית, או שמא פשט הוא נסיון לחדור לנבכי השיטה האסוציאטיבית הקדומה בעזרת קטעי מסורת וקטעי ארכיאולוגיה" (ובקיצור: מה הם הקריטריונים לפשט).
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 12:29 |
|
| |
פשט זה כפי שנכתב פשוט,=הבנת הנקרא- בלי התחכמויות לא הגיוניות ומסובכות בפילפול.
במקרה בתורה ובנ"ך אני בקיא,. ואפילו בי"ג המידות שהתורה נדרשת בהם, ולכן אם לא כתוב שבת ביחס לחג המצות, בפרק הרלונטי.
אי אפשר הגיונית ללמוד שזה שכתוב ממחרת השבת בקציר העומר הכוונה היא חג המצות?
בשביל זה לא צריך יום לימודים ארוך לא באקדמיה ואפילו לא בחיידר.
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 12:36 |
|
| |
הבנתי את דעתך, מעניין מה חושבים אחרים?
דרך אגב יש מקור לדבריך בשיחת קודש מכ"ק אד"ש הטוען כי אין להסביר את התורה על סמך הקדמות וידיעות מכיון שהתורה מיועדת ל"בן חמש למקרא".
לפי איך שאני מבין, יש גם לילד בחידר מה ללמוד מהתורה, אך למבוגרים יש יותר מה ללמוד, ולמי שמוכן לחקור ולבדוק יש הרבה יותר מה ללמוד. אם פשט היה "שליפה" הרי שלא היה פשט, כי לכל אחד "נשלף" ענין אחר מן המח.
אני מסכים אתך שלא הבאתי כאן כמעט נימוקים ספציפיים בנושא זה, ולכן אתה מבחינתך יכול ללמוד את הפסוק כמו שלומדים בחיידר.
הנימוק שכתבתי כי הפרשה כולה עוסקת בשביעיות הוא מוכר במחקרים, ויש דוגמאות רבות בתורה ללשונות יחידאיים ומוזרים שננקטו אך ורק בכדי להזדווג לכלל הפרק. מעניין אותך: ספר לי. לא מעניין אותך: העתק הדבק שוב את הודעתך הקודמת בשינויים קוסמטיים.
בשבילך אצרף הסבר נוסף לביטוי "ממחרת השבת", והוא שבעצם היה מתאים לערוך את קצירת העומר ביום טו', אלא שיום זה הוא שבתון ואסור במלאכה, לכן מיד ממחרת השביתה קוצרים את העומר. ולכן נקטו לשון "השבת" כלפי השביתה ולא כלפי התאריך.
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 12:45 |
|
| |
לפי תמונתך נראת לי ליטאי, גם לפי פילפולך
לא כל סילוף הוא נכון- ולא כל פילפול הוא נכון, אבל אתה צודק, לפעמים רק ילד קטן בן חמש מהחיידר צועק!!! גועלד המלך ערום,,
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 12:58 |
|
| |
תמתין רגע, אני הולך להתייעץ עם הבן שלי בן חמש, את תשובתו אביא בהודעה הבאה..
חבל שאתה משתמש בהכללות במקום בטיעונים
|
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 13:30 |
|
| |
מפי עוללים ויונקים יסדתי - אתה באמת צריך לפעמים להתיעץ עם ילדים שהמח שלהם לא עוות !
|
|
|
| נשלח ב-28/5/2009 13:48 |
|
| |
קיבלתי את ההמלצה.
אני חוזר לענין "פלפול", תאר לעצמך אדם שמאמין בתורה, ואתה אומר לו: שמע חביבי, יש תחום מחקר שנקרא בקורת המקרא, לפיו יוצא כך: בראשית א'ב' - ס"כ. ג'ד' - סי"א. ה' ו' - ס"י. ז' פסוק א' עד ט' וחצי - R וכך הלאה, פיך מלא בהוכחות, והוא אומר לך: עזוב פלפול, ליטאי, בכלל אתם האשכנזים כל דבר עקום.
אני לא רוצה להיכנס להשמצות האישיות של "מוח שעוות" וכדומה, איננו מכירים זה את זה ולכן אין טעם להתעמת בנושא זה (אם כי ייתכן שאתה גר רחוב מעלי או מתחתי, ייתכן שאנו נפגשים במכולת מדי יום, אתה הקונה ואני המוכר או להיפך).
לפי הבנתי "מחקר" הוא מושג, ז"א, יש המון נושאים מורכבים ומסובכים שבשביל להבין אותם על בוריים צריכים מאד להתאמץ. בדורינו אין הילדים שואלים "מי שבר לירח את החצי השמאלי" משום שאנו מסתמכים על מסקנות של מחקרים.
נושא פרשנות המקרא לא כל כך טפל שולי ועלוב עד שלא יזכה למחקר. מאות ואלפי אנשים בארץ ובעולם יושבים ומתאמצים, לא שולפים מהמותן בערב החג, בודקים, משוים כתבי יד, עוברים על עשרות מובאות בדקדוק. אחד מפרסם מסקנה השני מתווכח עמו. כל מי שלא משתייך לכת שמרנית אטומה מבין שהמחקר הוא גוף בעל תועלת.
לא הייתי אומר בר סמכא, וגם אני הצעיר לא מסכים לכל מחקר שבעולם. אבל למחקר יש מסקנות והרבה סוגים של מסקנות, יש עובדות, יש פרשנויות, ויש דעות אישיות, המכנה המשותף הוא שעל כולם עבדו קשה. ואם כשאני מפנה אותך לתחום מחקר אתה מפנה אותי לילד בן חמש, אין לנו שפה משותפת.
אמנם אני מאמין שיש לנו שפה משותפת. וההצעה שלי אליך היא כזו: (הועבר לפורום הפתק הקדוש)
תוקן על ידי טירוזאורוס ב- 28/05/2009 13:49:38
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2009 23:27 |
|
| |
ירוחם, במהלך ליל שבועות היה לי חזון.
נצנץ במוחי רעיון כזה, שמתי לב שכאן בפורום, כשרוצים לצטט מקור בר סמכא אמיתי, לא כזה שאפשר לומר עליו "ערבך ערבא צריך", לא כמו ציטוט מאיינשטיין, או מאמר חז"ל, וכדו', אלא סמכות חד משמעית. כותבים: ראה אשכול מיוחד... כאן בהייד פארק.
מתוך כך באתי לידי מסקנה שאצליח לשכנע אותך ע"י הפנייה לאשכול כאן. הבעיה שלי שאין לי את הלינק לאשכול הזה מסבה שתפורט בהמשך, ולכן אצטט מהזיכרון.
תאריך: 30/5/3009
בן ירוחים: שלום לחברי הפורום, אני מקוה שחגגתם היטב את חג השבועות, כי יש לי חדשה מסעירה בשבילכם. מתוך מחקר חדש מתברר על מנהג מוזר שנהג במדינת ישראל הפרימיטיבית של שנות ה2000, ובכן ציטוט מתוך קטע עיתון מקורי (שעבר בדיקת תיארוך) הנושא את התאריך 30/5/2009 (כן, אלף שנים עגולות!):
"שאול מופז בלע את הצפרדע וקיבל את הצעת נתניהו". אתם בודאי מרימים גבה, מדוע מיניסטר בסנאט הישראלי צריך לבלוע צפרדעים, אך מחקרים מראים על התנהגויות דומות באיזור כולו באותם שנים, כך למשל תיאור ידוע של גבר בדואי בולע צפרדע בפלסטינה עצמה מצוי בישראליש מוזיאום.
בן טירוז: סלח לי ידידי, אתה מתעלם מהפרשנות המסורתית למשפט הזה שהוא אינו אלא מטאפורה להחלטה מרגיזה שאדם מקבל תוך ויתור מסויים.
בן ירוחים: אני מאד מעריך את דבקותך במסורת, זה מחמם לי את הלב. אבל כל אחד מבין שלקחת משפט הנאמר בעברית פשוטה ולעשות ממנו דרשות, זה טוב בשביל להתחזק, ובכדי שלא נעשה אנו כמו אבותינו הציוניים. אך את האמת צריך לקבל.
טירוז: מצויים בידי כתבים של סבי שנתכנה בשם טירוזאורוס וכבר הוא כותב כי זו מליצה.
בן ירוחים: ראשית, עם כל ההערכה לסביך היקר, אני לא חייב לקבל את דברי ונגד השכל וההגיון, ושנית אפשר שכבר הוא התחיל באפולוגטיקה של התירוצים. האם את כל המלים המוזרות מאותם ימים הוא הסביר?
בן טירוז: לא, אבל לגבי המלה הזו הוא טוען בוודאות שכך פירשו אותה בימים ההם.
בן ירוחים: אני מביא לך רשימה שלמה של דוגמאות מאותו זמן ואותו מקום, בערך עשרים שנה קודם לכן תועדה במצלמת וידאו נערה במחנה פליטים על גבול ישראל הבולעת צפרדע. אני מחזיק בידי קריקטורה ובה רואים אדם בעל רעמה לבנה בולע צפרדע, כשתחתיה הכיתוב "דוד לוי בולע את הצפרדע", האם ידוע לך שדוד לוי חי בבית שאן ז"א ממש על מעבר הגבול לירדן, ממנה אני מביא את הדוגמא הנ"ל, האם אינך חושב שהיתה השפעה תרבותית מירדן השכנה בעלת יחסי הידידות היחידים באיזור?
בן טירוז: אני לא ציוני כל כך נלהב, אבל עדיין אני חושב שאבותינו היו ברמה תרבותית מעל הירדנים, ואם אצל הירדנים היה כזה מנהג פרימיטיבי, אין זה אומר שאצל אבותינו היה גם כן.
בן ירוחים: כנראה שלא ראית את התמונות מימי העליה הראשונה כיצד נראים העולים כבדואים לכל דבר עם כפיות ושפמים, צ'יזבטים וביטויים ערביים, פלאפל וניגוב חומוס, רק צפרדעים לא! איזו אטימות!
ובכלל, מדוע קבלת החלטה קשורה בבליעת צפרדע.
בן טירוז: אין לי שום מושג בהקשר לדבריך, כנראה שביטוי זה הוא איזה סוג של מאובן חי מימים קדמונים. מה שאני יודע הוא שבאותו הזמן השתמשו בו כמליצה בעלמא.
בן ירוחים: סלח לי ידידי, אני יודע לקרוא עברית, ואיני חושב שבשביל ליישב את הציונים הקדמונים צריך לעקם את הראש, כנראה שהסבא שלך הוא ליטאי ולכן כחו רב בפלפול, אני כבר רץ לאתר תמונה שלו בארכיוני הייד פארק. אתה רוץ בינתיים לילדך בן החמש ושאל אותו מה הוא אומר על בליעת צפרדעים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 10:19 |
|
| |
טירוזארוס.
ראה נא מכובדי, כשכתבתי ליטאי, כוונתיהיתה לשיטת הויכוח שאתה מנהל, במקום לענות לעניין, את עונה מסביב.
הכינוי הלועג- "דרוימלה" שבט כינית את אחד מחברים החשובים והרצינים כאן- דרום חוקר- במקום לענות לענין ולעיקר דבריו, בחרת ללעוג, כך הכינוי "חמודי" שבה כינית כותב אחר, זו השיטה המקובלת בישיבות הליטאיות, כשאין לך תשובה תלעג ותבזה, כך נהגת איתי כשערבת את בנך בן החמש, שממנו אתה צריך עצה איך לענות לי, לא נפגעתי ואני בטוח שגם האחרים לא, אבל זו שיטת התנצחות מוכרת וידועה שנפשי סולדת ממנה.
לגופו של עניין - התורה בפר' אמור כתבה את כל חגי ישראל, בחג המצות היא לא הזכירה את המילה שבת או שבתון.
אין כל הגיון לוגי, ואפילו לא לוגי, לקרא למחרת השבת של קציר העומר- שבת= חג המצות.
חז"ל בחרו מסיבותם הם לקרא את זה כך, זה בסדר גמור- אבל התורה לא כתבה כך,
ולכן כל מה שאתה יכול להביא נגדי מהתורה -שהמילה שבת, מתיחסת לחג הראשון של פסח, ואז אודה כי טעיתי.
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 15:26 |
|
| |
טירוזארוס.
ראה נא מכובדי, כשכתבתי ליטאי, כוונתי היתה לשיטת הויכוח שאתה מנהל, במקום לענות לעניין, את עונה מסביב.
הכינוי הלועג- "דרומילה" שבט כינית את אחד מחברים החשובים והרצינים כאן- דרום חוקר- במקום לענות לענין ולעיקר דבריו, בחרת ללעוג, כך הכינוי "חמודי" שבה כינית כותב אחר, זו השיטה המקובלת בישיבות הליטאיות, כשאין לך תשובה תלעג ותבזה, כך נהגת איתי כשערבת את בנך בן החמש, שממנו אתה צריך עצה איך לענות לי, לא נפגעתי ואני בטוח שגם האחרים לא, אבל זו שיטת התנצחות מוכרת וידועה שנפשי סולדת ממנה.
צר לי אם פגעתי בחכמים הנכבדים והחשובים דק"ק פה, בעיני הכינויים האלו הם כינויי חיבה, (ואולי איני מספיק ליטאי בכדי להבין מה רע בהם. אני דוקא מאד מחבב תימנים ולכן אני אומר "דרומילה"), אני מאוד מעריך את הסולידריות שלך עם חברי הפורום. ואני מתנצל כל עוד נפשי בי אם חלילה היה משהו שלא כדת, בכל אופן נראה לי שכל קורא אובייקטיבי יכול להתרשם שהשתמשתי הרבה יותר בטיעונים מאשר בכינויים והעלבות, מבחינה סטטיסטית בפורום זה אני בודאי לא בולט לצד אלו המשתמשים בקטעי משפטים שבאים לעקוץ מישהו ודי. לא עירבתי את בני בן החמש כדי לפגוע במישהו חלילה, אלא כדי להמחיש את הגיחוך (לפי ענ"ד השפלה והכנועה) שבחסימת כל דיון על נושא מורכב והפניית ההכרעה לילדים. לכן המשפט שאתה אומר: "במקום לענות לעניין, את עונה מסביב", אינו יכול לפגוע בי, מכיון שאף קורא לא יכול לחשוב אותו כמתאים למציאות.
לא עניתי לדרומי על הקטע הקצר שהוא כתב, מכיון שהוא התפרץ לויכוח שהיה בנוי מטיעונים ומנימוקים ולא העלה שום טיעון חוץ מזה ששבת זו שבת כפי שכולנו יודעים וזו הנקודה ממנה החל הויכוח. אני רואה מדבריך שאתה מאד כועס עלי, אני לעומת זאת איני כועס כלל, מה שיכול להסביר את ההבדלים בהתנסחות בינינו.
לגופו של עניין - התורה בפר' אמור כתבה את כל חגי ישראל, בחג המצות היא לא הזכירה את המילה שבת או שבתון. אין כל הגיון לוגי, ואפילו לא לוגי, לקרא למחרת השבת של קציר העומר- שבת= חג המצות.
אני לא מכיר את המושג "הגיון לוגי", ברור ששבת אינו רק שבת בראשית, גם יום הכיפורים מכונה שבת, לכן ה'שבת' יכול להתפרש כחג. השאלה היא מדוע שהתורה תשנה את לשונה כאן? זו היא שאלתך, דהיינו אתה אינך יודע נימוק לכך, אבל אתה חייב להודות כי הדבר אפשרי. מי שמאמין שהמסורת הגיעה מדורות הראשונים לא כל כך מוטרד מהנימוק, שהרי יש הרבה לשונות קשים ויחידאיים בתורה שאין אנו יודעים מפני מה לא נכתבו בפשטות בשפה המדוברת, מה שברור הוא הפירוש שבא במסורת. מי שמסתפק בדבר אכן מבקש את הנימוקים, ואני במקרה כתבתי כאן שני נימוקים, לא התייחסת לאף אחד מהם אלא החלטת שלא יכול להיערך דיון בנושא.
אני מוכן לפרט לך נימוקים רבים ומשכנעים, אם רק תחזיר לי הודעה בקשר לדברי, בסגנון של "מה הם הנימוקים", (ואת אילן היוחסין שלי נשאיר לפורום העוסק באבולוציה של הדינוזאורים) תודה על ההשקעה.

|
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 17:06 |
|
| |
סלח לי על חוסר הריכוז מה היתה השאלה מה הם הנימוקים??
אגב למה כל כך ברור שהשבת אינה שבת בראשית??? מכיון שכתוב שבת?
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 17:19 |
|
| |
טירוז הנכבד,
איני מבין מה הקשר בין פרשיית הינף העומר לפרשיית חג הפסח/המצות.
אלו שני פרשיות נפרדות בלי שום קשר מלבד העובדה שראשית הקציר נופל סביב חודש האביב.
האם משום הסמיכות רוצה הינך להוציא משמעות "שבת" מפשוטו?!
הרי גם אתה מודה שעל מנת לשייך את המילה "שבת" בפרשיית העומר אל "שביתתו של יו"ט" יש צורך בסיבה שלא מן המנין.
אם סיבתך היא מסורת שהחלה לפני כ2000 שנה עדיין אין בכך תשובה כאשר דנים על משמעות המקרא מבלי המסורת הנ"ל.
אם יש בידך טענה/הוכחה/ראיה לקישור משמעות "ממחרת השבת" אל חג הפסח - מלבד 'ראיית המסורת'. הבא.
במידה וה'מסורת' עצמה היא ראייתך, דון ממנה ובה:
אם המסורת הפשוטה בעם היא כי בפרשייה זו "ממחרת השבת" הכוונה היא "ממחרת יו"ט", כיצד היית נוהג מול כת הטוענת כי הכוונה "שבת בראשית"?! (כלומר, כיצד אתה מגן על עמדת כיום?!...)
ההיית נזקק ל 9! דרשות (בבלי, מנחות סה ב) על מנת להגן על עמדתך?!
הרי לדבריך, התשובה האמיתי כנגד טענה שכזו היא: "מסורת!"
ומדוע אם כן לא נקטו בה בעלי הדיון הקדמון עצמם?!
אלא וודאי שלא היתה בידם מסורת כזו, אלא שהם חידשו דבר זה בעזרת שיטת ה"דרש" שעליה נסוב היה עיקר המחלוקת בין ה"פרושים" ל"צדוקים ובייתוסים".
תוקן על ידי יהודים ב- 31/05/2009 17:18:01
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2009 17:40 |
|
| |
ר' ירוחם שיחי'
"סלח לי על חוסר הריכוז מה היתה השאלה מה הם הנימוקים??" – כוונתי היתה שאם אינך סובר את הדיון למיותר ועקר, דהיינו שאין אפשרות ואפילו תיאורטית לפרש "שבת" – חג, אזי אין לי צורך לנסות ולהביא נימוקים לפירוש אחר. אמנם אם אתה אומר שבאופן תיאורטי אפשר לפרש "שבת" – חג, אלא שאינך רואה שום סיבה לפרש כך, כי אינך מקבל את המסורת. אזי אוכל לדון לפניך בקרקע ולפרט נימוקים הידועים לי.
"אגב למה כל כך ברור שהשבת אינה שבת בראשית??? מכיון שכתוב שבת?" – אני אמרתי ש"ברור ששבת אינו רק שבת בראשית", דהיינו שבאופן תיאורטי שבת יכולה להתכוין גם ליום הכיפורים.
בכבוד ויקר
אגב, גדולים ושועים העירו את תשומת לבי שעלי להיזהר בכבודך, ואני מתנצל אם לא נזהרתי בכך עד עתה.
\
ליהודים:
"איני מבין מה הקשר בין פרשיית הינף העומר לפרשיית חג הפסח/המצות. אלו שני פרשיות נפרדות בלי שום קשר מלבד העובדה שראשית הקציר נופל סביב חודש האביב".
אני לא ביקשתי לחבר את הפרשיות האלו, דיברתי רק על משפט אחד והוא "ממחרת השבת תספרו חמשים יום". ואני חוזר שוב ושוב שלא אמרתי כלל שהבאתי נימוקים מכריעים להוצאת המלה מהמשמעות הפשוטה, אני רק דנתי באפשרות התיאורטית הזו. וטענתי שאין בהעלאת אפשרות תיאורטית זו משום התאבדות שכלית.
הרי גם אתה מודה שעל מנת לשייך את המילה "שבת" בפרשיית העומר אל "שביתתו של יו"ט" יש צורך בסיבה שלא מן המנין.
הכל נכון חוץ משלשת המלים האחרונות.
אם סיבתך היא מסורת שהחלה לפני כ2000 שנה עדיין אין בכך תשובה כאשר דנים על משמעות המקרא מבלי המסורת הנ"ל.
אתה מניח שהמסורת התחילה לפני אלפיים שנה, כלומר קרוב לזמן חורבן הבית השני, אני משער כי אף אחד אינו מתווכח שבבית שני נהגו כפי הפרושים (מלבד שנים מעטות בהם הצדוקים שלטו) ולכן יש להוסיף עוד כמה מאות שנים לאחור. ובכל אופן, הדיון על המסורת הוא דיון בפני עצמו, אתה גילית כאן דעתך כי לא זו בלבד שאינך מאמין שיש מסורת על נושא זה, אלא אינך מאמין שיש מסורת בכלל, נעים להכיר. אך זכור את הכלל שקבע הלוי "הכחשה אינה חקירה", בכך שאתה אומר שאינך יודע אם יש מסורת, אין זה אומר שאין ולא היתה מסורת. גם זה נושא למחקר.
אם המסורת הפשוטה בעם היא כי בפרשייה זו "ממחרת השבת" הכוונה היא "ממחרת יו"ט", כיצד היית נוהג מול כת הטוענת כי הכוונה "שבת בראשית"?! (כלומר, כיצד אתה מגן על עמדת כיום?!...) ההיית נזקק ל 9! דרשות (בבלי, מנחות סה ב) על מנת להגן על עמדתך?! הרי לדבריך, התשובה האמיתי כנגד טענה שכזו היא: "מסורת!" ומדוע אם כן לא נקטו בה בעלי הדיון הקדמון עצמם?! אלא וודאי שלא היתה בידם מסורת כזו, אלא שהם חידשו דבר זה בעזרת שיטת ה"דרש" שעליה נסוב היה עיקר המחלוקת בין ה"פרושים" ל"צדוקים ובייתוסים".
שאלתך זו נוגעת במקצוע רחב, והוא המקצוע של דרשות חז"ל. אך העובדה היא שחז"ל הביאו דרשות גם להלכות שאין שום ספק שהיה עליהם מסורת (כך למשל האריכו מאד לדרוש היכן המקום שמלים בו את הבנים, האמנם אתה חושב שהיה איזה צד של ספק האם המילה היא באוזן?) וכבר האריכו על כך רבים. המציאות היא שהצדוקים לא האמינו שיש מסורת כנודע, ולכן לא היה שום תועלת לצעוק להם באזניים: "מסוירס", כנראה שהדרשות כן שכנעו אותם (יותר מאשר אותנו) כי עובדה שבנשק זה השתמשו נגדם תמיד. אני בטוח שריב"ז היה יהודי פיקח, אשר הצליח לסובב גם את אספסינוס, ידע כיצד כדאי לשכנע את הצדוקים.
אם יש בידך טענה/הוכחה/ראיה לקישור משמעות "ממחרת השבת" אל חג הפסח - מלבד 'ראיית המסורת'. הבא.
מכיון שאתה מבקש אביא בקרוב את הנימוקים שאני יודע לפרשנות של חז"ל.
 |
|
|
|
|
|