בית פורומים עצור כאן חושבים

מיתוס האלילות והמינות והקבלה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/1/2016 15:15 לינק ישיר 

ירוחםשמ 
אני לא בא להיכנס לדיון על אמונה בפורום הנכבד הזה .
אני רק מאמין ומבין זאת בדעתי ושכך הבנתי את כתבי האר"י , וכך אני מבין את הפסוק "וידעת היום וגו' " כפי איך שהקדמתי הפוסט .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/9/2016 21:27 לינק ישיר 

מנחות מג ע"ב:

תניא היה רבי מאיר אומר מה נשתנה תכלת מכל מיני צבעונין מפני שהתכלת דומה לים והים דומה לרקיע ורקיע דומה לכסא הכבוד שנאמר ויראו את אלהי ישראל ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר וכעצם השמים לטוהר ואומר כמראה אבן ספיר דמות כסא 

ניתן לפירוש אלגורי?

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 18/09/2016 21:32:52

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2016 04:23 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
מנחות מג ע"ב:

תניא היה רבי מאיר אומר מה נשתנה תכלת מכל מיני צבעונין מפני שהתכלת דומה לים והים דומה לרקיע ורקיע דומה לכסא הכבוד שנאמר ויראו את אלהי ישראל ותחת רגליו כמעשה לבנת הספיר וכעצם השמים לטוהר ואומר כמראה אבן ספיר דמות כסא 

ניתן לפירוש אלגורי?

ברור שניתן לפירוש אלגורי והייתי אומר שהגוף שלנו הוא רק אלגוריה למהות הרוחנית של העולם שבא לידי מימוש בחומר , והכוונה שלכל דבר חומרי יש את הלוגיקה של הדבר והחומר רק מיישם את הלוגיקה המופשטת , כמו לדוגמא שיש לוגיה עסקית שאנו מנתחים את התהליכים המופשטים של העסק , ולאחר מכן בונים את העסק לפי הלוגיקה העסקית , ואנו צריכים להבין שלכ איבר יש לו משמעות לוגית שבא לידי מימוש באיבר הפיזי וכן לכל תיאור חומרי יש את ההסבר הלוגי שרק בא לידי מימוש בעולם החומר לכל מיני סיבות . ולכן כדי להבין את האלגוריה יש להבין את המשמעות הלוגית של כל מושג בלשון בקודש ,

תוקן על ידי נמדשיר ב- 19/09/2016 04:23:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2016 07:29 לינק ישיר 

אומר בקיצור
הפירוש האלגורי הוא מביא לידי ביטוי  את סוג ועצמת הגילוי האלוקי שהיה .
תכלת את סוג האור ומתחת רגליו מסמל את מקום ההשגה ולבנת הספיר מסמל את בהירות ההשגה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2016 11:50 לינק ישיר 

כמה מילים על  רעיון התכלת בציצית. התכלת דומה לים- ולרקיע. האמנם? לך  לים ותוציא ממנה מים ותראה שזה לא תכלת. אפילו אם תוציא אלפי ליטרים וגלונים של מי ים. זה לא תכלת.
כיוצא בזה רקיע- הרקיע  נראה תכלת- עלה עם מטוס לרקיע וראה מסביבך כי זה לא תכלת מסביבך רק מרחוק ואת מטוס רחוק תגלה שזה לא תכלת.
הרעיון במצוות התכלת בציצית. (שהיום משום מה לא מקיימים)  וראיתם אותו וזכרתם את כל מצוות ה',
רק בקיום כל מצוות ה'.  ולא בקיום מצוות  נבחרות. מקיימים.  לימוד התיירה- תפילה- עבודתה'- וכו'
אין מצוות נבחרות אחת מחברתה. כמו התכלת של הים- רק  כלל המצוות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2016 13:49 לינק ישיר 

ירוחם
ברור שלרקיע אין צבע כי הוא אויר וגם למים אין צבע , אבל המראה של ים והרקיע נראה כתכלת , וזו בידוק הכוונה על המראה ולא הצבע וזה בדיוק האלגוריה להדמיה , 
צבע התכלת משקף באלגוריה שלו חיבור מסיום כמו התכלת , ולכן דוקא המראה חשוב ולא הצבע של המהות , אבל בעולם החומרי אי אפשר לדמות צבע רק בהדמיה , העיקר בצבע התכלת הוא להבין את המשמעות שהצבע משקף באלגוריה שלו .
ולכן גם לציצית יש צבע תכלת מאותה סיבה שמצוות ציצית משקפת את אותו הענין של רקיע וים .

הצבעים הם רק המחשה כדי להראות לנו את המהות של הדבר , אני בתור מתכנת מבין את זה טוב ואני רואה את העולם כמו תוכנה ואת הצבעים בדיוק כמו מסך שרק בא לתת לבן אדם אמצעי המחשה להבין מה עומד מאחורי הדבר שהצבע משקף , ולכן אתה רואה את העולם דרך המסך שלו ואני רואה את העולם דרך התוכנה שלו .

תוקן על ידי נמדשיר ב- 19/09/2016 14:26:11

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2016 15:14 לינק ישיר 

עוד נקודה
נקח את הרמזור שמכוון את התנועה כדוגמא , כל צבע ברמזור הוא רק מהוה אמצעי להוראה עלינו מה לעשות כלומר לצבע אין משמעות אלא הוא אמצעי תקשורת עם הנהגים איך עליהם להתנהג וכך דרך הצבעים אפשר לנהל כאילו דו שיח עם הנהגים כיצד עליהם לנהוג .
הרמזור להולכי רגל גם מראה צורת פיסוק הרגלים בצורה שונה כשמותר ללכת או כשאסור ללכת , הרי לנו דוגמא של גוף כאמצעי של דו שיח ולא מעבר לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מיתוס האלילות והמינות והקבלה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 7 8 9 סך הכל 9 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.