| נשלח ב-19/5/2003 01:30 |
|
| |
חוקת הפורום
מעיירי ורבעסיי, די עמעס איז דאס איך האב נישט געוועלאט רעדען וייל לא איש דבורים אנוכי, אבער מאן האט מיר געבעטען רעדען אפעס לכבוד די חושיבע חברים. אזוי אז איך וויל נישט מאריך זיין בדברים אונד איך וויל נישט גורם זיין א טירחא דציבורא, איך וויל רעדען בקיצור נמרץ.
אני אפעס לא בקו הבריאות ועל כן אבקש את סליחתכם שכן אין בכוחי להגיה שנית הודעה זו:
ב''ה זכינו לגבש קבוצה איכותית המקיימת דיונים פורים ומענינים בנושאים מגוונים. למעט 2 שני נציגי משטרת המחשבה הליטאית (סניף ב''ב) המגיחים מפעם לפעם בקוראם קריאות ביניים שאינן מוסיפות מאומה לדיונים, כל משתתפי הפורום תורמים את חלקם שלהם להפריית הדיון מזוית שונה.
עמיתי להנהלת הפורום הרב מימוני הציע כי יש לחבר חוקת פורום שתגדיר את מטרות הפורום ואת כללי הדיון בו. אל אף העובדה שמבחינה פורמלית אני ראשון בין שווים, איני חושב שיהיה זה מן הראוי כי אכפה חוקה כגיגית ממרום מושבי. (וכי חשבתם כי סרורע אני נוטל, עבדוס אני נייטעל!!!).
אשר על כן הנהלת הפורום מזמינה בזאת את ציבור החברים להגיש בתיבתי האישית הצעות לחוקתנו. לאחר שלב קבלת ההחלטות, ינסח הרב המימוני – בעזרת יועציו המשפטים – את טיוטת חוקת פורומינו אשר תופץ בין ציבור החברים למתן הערות. (דמוקראטייע או לא).
ברשותכם אתווה הצעה למסגרת דיון:
- לאור העובדה כי מדובר בציבור ממשתתפים מצומצם, אין זה מן הראוי להגביל את נושאי הדיון בחוקתנו שכן יש לשמור על אווירת מועדון חברים, וקצת הומור וגיוון לא יזיקו (יש לאפשר לזקן העמק לברר על המתיבתא בוורשא ולמויישה גרוייס לתרום יצירות אמנות נדירות מקברו של ר' שימען).
- מטרת הפורום היא להעמיד במת דיון המשלבת יושר אינטלקטואלי ויראת שמים (מושגים אשר הגדרתם שנוייה במחלוקת אך למרות עמימותם כדאי להעמיד מטרות אלו לנגד עינינו).
- מטרת הפורום הוא לאפשר דיון חופשי לשמו והחלפת/בירור דעות. במדה וטיעונים מסוימים מובילים למסקנות אופרטיביות (החרמה, הגדרת מצדדי שיטה פלונית ככופרים, ו/או הוצאה להורג בתליה) הרי שיש להשאיר את הסקתם וביצועם לכל חבר אישית ואין זה נושא לדיון ציבורי (לדוגמא, במקום לקרוא להחרמת מכווני כוונות הבני יששכר או לחילופין את חברי הכת השוללת יש להגביל את הדיון למקורות הכוונות ועל הסתירה/התאמה בין כוונות אלו לעקרונות או מטא-עקרונות. את ההמלצות האופרטיביות, נא להשאיר לשיקול דעתם האישי של החברים הנכבדים שכן אלו ברורים למדי על פי הכרעת הוויכוח ברמה האישית).
- למרות דעותיהם השונות, יושבי הפורום מאוחדים בשאיפתם הטהורה לתרגם את צורת הדיון המכובד השוררת בפורום זה למישור החברתי, למגר את משטרת המחשבות האורווליאנית, ולחתור ליצירת מרחב בו נשמעות דעות מגוונות (קרי סגירתו של יתד נאמן ודומיו או לחילופין מיזוגו עם הרבעון הישראלי למיסים).
- גבולות הדיון: ציבור משתתפי הפורום מורכב מהדוגלים בשיטה לפיה יש לבסס את התודעה בלעדית על בסיס רציונלי וממסורתנים הדוגלים בשיטה לפיה התודעה מורכבת מרבדים רציונלים וא-רציונלים (לפחות ברמת האכסיומה). למרות הלגיטימיות שהאחרונים מייחסים לרבדים א–רציונלים, הרי שהם מכירים בעובדה כי הדיון בפורום זה מוגבל לרמה הרציונלית (שכן עם כל הכבוד לי, העובדה שאני תלמידו המובהק של הבבא-אתרא הוא ענייני הפרטי ואילו העובדה שהבבא הפרטי שלי דוגל בק''ע רוטל אינו מעינינו של בע''ג הדוגל בח'י רוטל לפי מסורת עתיקת יומין) אלא אם מדובר בדיון ספרותי או אמנותי.
- מה המסורתנים עושים כאן ????? יש נושאים שהם בתחומו הבלעדי של הבירור הרציונלי. יתר על כן, לעיתים המסורתנים מכירים לצד רובד א רציונלי בקיומו של רובד מקביל רציונלי הניתן להוכחה ולעיתים הם מצביעים על אקסיומה המגדירה את כללי ההגיון והשיח (לדוגמה 1) גישתו של הרב הרשל שכטר לפיה תהליך הפסיקה מתחשב במסקנות מדעיות רק במידה שהם עונים על קריטריונים המוגדרים על פי ההלכה עצמה – בהקשר של קביעת רגע המוות; 2) כאשר ישנה סמכות הלכתית מחייבת כמו מרא דאתרא או רבי מובהק (= אכסיומה) יש עדיין מקום לפרשנות רציונלית של פסקי ההלכה של הנ''ל).
- במידה והמסורתנים מסתמכים על אכסיומה מעין זו (פניה לסמכות, מסורת, גישה הלכתית המגדירה/מגבילה קריטריונים) עליהם להפנות את תשומת לב הקוראים לכך. הפניה זו, תמנע ויכוחים חסרי תועלת מהסוג שהתרחשו כאן לאחרונה. (מרגע זה הדיון יכול להתפצל לדיונים הבאים: 1) דיון על תקפותם של המסקנות במסגרת המוגדרת על ידי האכסיומה; 2) דיון אלטרנטיבי במסלול עוקף אכסיומה 3) דיון על האקסיומה עצמה. במקרה כזה, כדאי לשקול פתיחת אשכול נוסף.
- טוב יעשו יקירי הפורום וחסידי אומות העולם הפותחים אשכול לו יגדירו את מסגרת הדיון ואת סוג הטיעונים המבוקשים. לו ירצה חסיד אסכולה מתחרה להציג טיעונים מסיווג שונה, טוב יעשה באם יחכוך בדעתו באם לפתוח אשכול נוסף או לחילופין לציין כי אין הוא מתמודד עם השאלה ישירות וכי הוא מציע גישה אלטרנטיבית.
דומני שכל המשתתפים יכולים להסכים לעקרונות אלו אלא אם כן הם מחויבים למסדר מסיונרי זה או אחר.
אך כאמור, אין בדברים אלו אלא בבחינת הצעת מסגרת לדיון.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 02:02 |
|
| |
מורינו ורבינו
כרגיל מילותיך כשמן בעצמותי הדוויות .
רק שאלה קטנה מלב כנה :
האם מותר לי לפי חוקת הפורום להגיד לחבר פורום אחר שראוי להכניסו למוסד סגור .
זה בגבולות המותר ?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 02:06 |
|
| |
מה השאלה? תלוי אם אתה משכילון או מסורתון.
ובטון רציני יותר:
דיון רציונלי רצוי בודאי.
הנחה מוקדמת, שכאילו הקבלה היא המצאה של מי שאינו שפוי, לא מקובלת. כי אחרי הנחה מוקדמת כזאת אין מקום לדיון רציונלי בנושא.
פאניאטנא?
תוקן על ידי - הלבן - 5/19/2003 2:17:14 AM
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 03:06 |
|
| |
מצורף לכם מחוקת הפורום הקודמת שנכתבה לפני שנה:
מיימוני:
"עצור! -; חושבים!", מיועד לעסוק בהלכה ובמחשבה היהודית. כולם מוזמנים, כל הנושאים פתוחים לדיון. כמובן, תוך הקפדה על כללי התבטאות ודרך ארץ.
מטרתנו אינה להחזיר בתשובה (למרות שנשמח על השתתפותם של אלו שלא למדו ולא עסקו בתורה עד היום). כמובן, אין מטרתנו, ח"ו, לסייע בידיהם של אלו שמתנגדים לתורה.
בעינינו, כל בירור של אמת מן השקר והטעות הוא דבר שבמצווה.
כוונתנו להעניק במה לדיונים פתוחים בנושאים העומדים ברומו של עולם המחשבה היהודי, אך בדרך כלל, מתוך חשש וזהירות יתר, נדחקים הצידה. בעינינו, אין סתירה בין יראת שמים ליושר אינטלקטואלי. אנו מצהירים כי אנו מחוייבים לשניהם כאחד.
למרבה הצער, יש כאלו שמטיחים בנו כינויים כאלו ואחרים. תשובתנו אחת: שמע האמת ממי שאמרה. חותמו של הקב"ה – אמת.
(יש כאלו שמתגדרים בהצהרות דומות, ואין ליבם לשמים. לא תמיד קל להבחין בין תכלת לקלא אילן).
אנו מוכנים לדון בכל נושא תורני ומחשבתי - בעזרתכם. בתקווה להעשיר את עולם המחשבה שלנו, לפתוח אופקים, ואולי לתרום משהו ואף יותר ממשהו להפצת הידע התורני.
הדעות המובעות בפורום משקפות את דעת בעליהן וכותביהן בלבד. הנהלת הפורום אינה מקבלת שום אחריות לדעות אלו. מתארחים כאן משתתפים שונים, שמציעים כאן את השקפת עולמם. אנו שמחים על כל תגובה, אך אין פירסומה כאן בגדר הסכמה או שלילה. הדברים צריכים לדבר בעד עצמם.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 03:09 |
|
| |
מיימוני:
נושא שלא הועלה עד כה הוא השימוש בשם השם. אמנם הדיון ההלכתי על שאלת שמות קדושים במחשב עדיין באיבו, אך עדיף לנו להימנע מבעיות. אנו מבקשים לפיכך להשתמש בביטויים הבאים בלבד:
אלקים.
א'. א-ל.
ש-די.
השם, ה', או ד'.
ולא בשמות אחרים שמחייבים גניזה כשהם נכתבים ב-HARD COPY, על נייר.
במיוחד יש להימנע משימוש בשם בן ארבע אותיות.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 03:10 |
|
| |
מיימוני:
הפורום מיועד לדיון חופשי, אך גם דמוקרטיה צריכה להגן על עצמה.
כוונתנו היא אך ורק למניעת ביטויים לא צנועים, עלבונות והתייחסויות אישיות מדי, או פתיחת נושאים שאינם קשורים אלינו (כמו פוליטיקה, פרסומות וכיו"ב).
כדי שלא להכביד על הכותבים, אנו מציעים לנהוג כך.
1. ביטויים חריגים יוחלפו בכוכביות על ידי מנהלי הפורום. כנ"ל לגבי עלבונות.
2. נושאים שנמצאים "על הגבול", לא יימחקו מייד. תישלח הודעה למשתמש לתיבה האישית
שלו, בה הוא מתבקש לתקן את הלשון או להסביר את שיקוליו. יינתן לו זמן של 12 שעות,
ואז יתוקנו הדברים בהתאם לשיקולי מנהלי הפורום.
מי שיש לו הערות בנושא זה מוזמן לשולחן לאשכול "הבהרה". במידת הצורך, נוסיפן כאן.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 09:29 |
|
| |
Nu rabosai
?No comments
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 12:07 |
|
| |
במקום הזה בו קובעים את חוקת הפורום ואת נאותות הדיבור בא אני לפניכם רבותי, גבירותי ומורי (ואין מוקדם ומאוחר) בבקשה אודות הדיבור גופא .
מאחר והנני סובל מדילסקציה קיצונית ומפיגור קוגנטיבי חמור, (ומי שלא עמד על כך עד היום וודאי גילה את הדברים בתמונת הפפראצ'י של מוישהגרויס), בא אני לבקש ממעלתכם כדלהלן:
פעמים רבות, מוצא אני סובל מחוסר הבנת הנקרא. אינני מתכוון לעומק הדברים, אלא לפשוטם .
אני תולה זאת כמובן במיעוט השגתי והבנתי, אבל גם באנשים דלים וריקים כמוני מותר להתחשב .
אנא, אנא ממכם כתבו את דבריכם כשם שכותבים את הדברים לילד סיני (דובר עברית) בגיל 5 .
בצורה פשוטה, אם אפשר בתוספת דוגמאות, בהפרדת פיסקאות ובאופן סדור .
אין כמעט רעיון קשה שלא ניתן להסבירו בכלים פשוטים .
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 13:27 |
|
| |
אולי כדאי להקפיד לרכז אשכולות בנושאים מסויימים. יש הרבה חזרות ואולי אף כדאי מלכחתחילה ליצור אשכולות -גג כגון אשכול שכותרתו: זוהר או שאלות בהבנת המקרא וכדו' ס"ה סוג הנושאים שאנו דנים בו עדיף שיהיו מרוכזים ושיופיעו על בסיס נושא ולא על בסיס יצירת האשכול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/5/2003 13:50 |
|
| |
מוישה
רעיון מצוין!
אני מבקש להביא בפניך ובפני שאר חברי הפורום את הרעיון הבא שהולך ומתגלגל, בינתים בהתייעצויות אישיות, בין מנהל הפורום, ביני, ובין עוד בעלי רעיונות. וכל המרבה הרי זה משובח.
המעלה הגדולה של האינטרנט וה-HTML היא הלינקינג, האפשרות לקפוץ ממקום למקום באמצעות לחיצת עכבר.
פעם ראיתי מאמר - אשמח מי שיזכיר היכן - שטען שכך גם מתנהלת החשיבה האנושית במוח שלנו.
מטבעו של דיון חי, שאי אפשר לכלול אותו תחת כותרת אחת. אבל אפשר ואפשר ליצור לכל אשכול לינקינג לכל הנושאים ותת הנושאים שנידונים בו.
בעבר, נעשה נסיון לבנות אשכול "תוכן ענינים". וטו עמל עליו, וכמדומה לי גם יהוסף. אך כיון שהם עמלו לשם שמים, בלי לקבל שכר, הפעולה נפסקה באמצע.
הפתרון היחיד שנראה לי הוא לפתוח אשכול תוכן ענינים, שבו כל הפותח אשכול ירשום את האשכול שלו בתתי הפרקים המתאימים, כלומר: יוסיף את הלינק של האשכול שלו בעצמו. שהרי אם אין אני לי מי לי. ואין לנו מישהו שיתנדב ויעשה זאת.
אם יש - נא לפנות אלי באישי או כאן באשכול זה בדחיפות!
אבל יש בעיה טכנית שאיני רואה לה פתרון.
מטבעו, אשכול כזה צריך להכיל מספר מצומצמם של הודעות, כמספר הנושאים הראשיים הקיימים לדיון (אם כי יתכן שמספרם יגדל במשך הזמן), ואת הלינקים יש להוסיף כ"עריכת הודעה". תחילה חשבתי להוסיף משתמש נוסף, ללא סיסמא (או עם סיסמא שתועבר לכל הכותבים הרציניים שירצו להוסיף את הלינק של האשכול שלהם לאשכול תוכן הענינים), וכל מי שירצה יוכל להשתמש בניק זה. אפילו חשבתי על שם עבורו: "ספרן".
הבעיה היא שלפי כללי הפורום החדשים, לא ניתן לערוך הודעות לאחר שעה מכתיבתן, אלא למשתמש שמוגדר כמנהל משנה לכל הפחות.
אפשר היה להוסיף מנהל משנה כזה, ספרן, אבל לא ניתן לאפשר גישה חופשית לכך לכל אחד ואחד...
פניתי לארנון בבקשה להצעות לפתרון, אך טרם קיבלתי תשובה, ואני לא בטוח שיש.
תשועה ברוב יועץ, אז אני מחכה להצעות ייעול.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2003 12:13 |
|
| |
מי היו הגורמים הדומננטים שעקו בחוקה ????
האם היה מישאל עם או משהו דומה???
חוקה חוקקתי גזרה גזרתי ????
האמנם???----פרה אדומה????
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2003 12:20 |
|
| |
קלף
כל קול קובע!
גם אתה יכול להכריע:
כתוב כאן את הצעותיך לחוקת הפורום.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2003 16:38 |
|
| |
אני מציע למנהלים הצעה פשוטה שאם יקחו אותה ברצינות כחוק ברזל, תלויה בו הצלחתו של הפורום.
לדון באשכולות המיועדים להתחקות על משמעויות ולא על מקורות, רק לגופם של דברים בלי להתחשב באומרם. 'קבל האמת ממי שאמרה' בין אם זה יהושע בן נון או יוחנן פאולוס השמיני.
כך ייחסכו כל המלחמות הפוליטיות שהתרבו לאחרונה. אבל לזה דרושה עקביות ונחרצות מצד המנהלים. מי שבדיון ענייני יתחיל 'להביא הורים' מהנגלה, הנסתר או מהדבקת תויות יימחק עד שישוב וישיב לעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2003 01:45 |
|
| |
המנהל ביקש להטיל עלי את מלאכת הניסוח לביסוס דבריי בהודעה הקודמת.
חשבתי על הדבר הרבה והגעתי למסקנה שכל שלא יושב כאן מחקן קבוע עם שבעה עיניים, אין סיכוי להצלחת ההצעה.
מה שכן ניתן לעשות זה לבקש מאלה שעירנים לצורך שלא לערב בדיון ענייני את הצד הסמכותי עד שלא ייגמר הדיון (כמו ווטו, מוישהגרויס, יהוסף, בורג ועוד), להעיר כאשר אחד מערב סמכות שלא במקום במשפט מוטבע:
'עירוב סמכות בענייניות מנוגד לחוקת הפורום'.
לאחר כמה פעמים, יש סיכוי טוב שהנקודה תעבור פחות או יותר!
|
|
|
|
| נשלח ב-15/6/2003 08:38 |
|
| |
זכורני שניסו בעמק הרבה מאוד פעמים ליצור חוקות משונות ושונות... הן בנושאי מיכסות ייצור, הן בנושא זרמים בבתי ספר, והן בנושאי מי יכול ומותר לו לדבר בשם הקיבוץ, ועוד כהנה וכהנה...
וכבר ידוע הקודקס המפורסם של פרידריך השני שכתב בפתיחת הקובץ כי הנה פרסם הוא קובץ ולא יצטרכו יותר עורכי דין.. והתוצאה? היו צריכים יותר כדי להסביר את הקובץ....
ראו הויכוחים הבלתי נגמרים כיום בדבר חוקה לישראל...
נראה לי מכל אלה הכלל של הלל, "מה ששנוא עליך, אל תעשה לחברך". במילים אחרות, כל אחד מאיתנו ישתדל לא לפגוע בדבריו באיש, אך הוא בן חורין להביע מחשבתו....
במילים פשוטות, הרשו לאיכר כמוני להודיע בקול רם ובשפה ברורה שהוא נגד חוקה מכל סוג שהוא. גם חוקה היא סוג של עריצות אינטלקטואליות.
אני קורא לכל האנרכיסטים שמסכימים עימי להצביע נגד חוקה לפורום.... !!
בשם אוהבי החופש והחירות האמיתיים........
"אין כמו עפולה בלילות"
|
|
|
|
|