בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/10/2009 08:59 לינק ישיר 

הרמב"ם -  שמרנות, מקוריות, מהפכנות.

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArt.jhtml?itemNo=1119716&contrassID=1&subContrassID=18&sbSubContrassID=0

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 07:49 לינק ישיר 

שרשי החילון

http://simania.co.il/bookdetails.php?item_id=899710

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 08:44 לינק ישיר 

ספרן,

יש עוד ספר שהוא על אותו משקל: רקוויאם גרמני - יהודים בגרמניה לפני היטלר, 1743 – 1933, של הסופר עמוס אילון. הספר מדהים ומאוד מאוד מדויק מבחינה עובדתית:

http://he.wikipedia.org/wiki/רקוויאם_גרמני_(ספר)

אני בכל אופן ממליץ על הספרים דלהלן:

בנושאי שואה:

*  "תליינים מרצון בשירות היטלר" – כתב פרופ' דניאל יונה גולדהאגן. בספר הוא משחזר את האווירה האנטישמיות – אלמיניציונסטית  (דהיינו חסלנית) ששררה בגרמניה ערב מלחמת העולם השנייה, שבעצם אפשרה את ביצוע מטרות ההשמדה של היטלר. בספרו הוא גם מנתח יחידה משטרתית שהשתתפה בטבח, ואת האנטישמיות ששררה בה, ורצונם המלא לשתף פעולה עם הרצח.דגש חשוב מאוד ניתן בספר גם על "צעדות המוות". ספר חובה! ומאוד מומלץ, קראתי פעמיים, ושאבתי הרבה מידע.

* "אל תשלח ידך אל הנער" – שכתב כמוהר"ר ישראל מאיר לאו שליט"א. הספר מגולל את התלאות שעברו עליו בתקופה הנאצית. הרב לאו היה רק בן 8 כאשר ונשלח עם אחיו הבכור למחנה בוכנוולד. הרב מתאר שם איך ניצל פעם אחר פעם מציפורני המרצחים. מדהים לגלות איך הילד הצעיר הזה, שניצל בנס, הופך להיות הרב הראשי לישראל, ולאחד הרבנים המובילים בעם ישראל בארץ ובתפוצות.

* אני מאמין" - ספרו של פרופ' מ. אליאב: אסופת עדויות הבאה לתעד גלויים של גבורה רוחנית עילאית, התנהגות ומעשים של יחידים ורבים, מנהיגים ופשוטי העם, ששמרו על צלם אלוקים ועל האני מאמין, ובמסירות נפש קדשו את חייהם ומותם בשואה. ספר חובה!

* "אותיות של אש – עדויות מהשואה בספרות ההלכתית" – שחיבר איתמר לוין.

* ספר מדהים שקראתי שנה שעברה, והוא אחד מספרי העדות החשובים ביותר שאי פעם נכתבו על מחנה ההשמדה אושוויץ, ע"י פיליפ מילר. הספר נקרא בשם:

Eyewitness Auschwitz: Three Years in the Gas Chambers, או בתרגום חופשי: "הייתי עד לאושוויץ – 3 שנים בתאי הגזים". משום מה אין אותו בעברית.

המחבר פיליפ מילר בילה 3 שנים כעובד ביחידות הזונדר קומנדו, והיה מבין היחידים ששרד מיחידה זאת, ובוודאי היחידי שהיה לאורך כל התנהלות עבודתם של תאי הגזים מ – קרימטוריה 1 באושוויץ, ועד לאחרון המשרפות בבירקנאו – חובה. אפשר להשיג את הספר באמזון.

* "הייתי עוזרו של ד"ר מנגלה באושוויץ" – שכתב ד"ר מיקלוש ניסלי, שהיה רופא אסיר באושוויץ, ועבד כעוזרו בכפייה של ד"ר מנגלה, ומתאר את כל הניסויים הקשים. ספר די מצמרר, אבל נקרא בנשימה אחת.

* "דגלים מעל הגטו" של פרופ' משה ארנס – ספר חובה.

ובנושאי אמונה:

* מפגשים בין יהדות מדע וטכנולוגיה – על יסוד יג' עיקרי האמונה של הרמב"ם, של הרב פרופ' אברהם קושלבסקי זצ"ל. פה אפשר לרכוש את הספר:

http://www.aron-hasfarim.co.il/product.asp?productid=1421

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2010 08:55 לינק ישיר 

גם אני הק' מצטרף להמלצה על הרקוויאם.
להשלמה, כדאי לקרוא גם את נביאים ללא כבוד מאת פרידריק גרינפלד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 08:58 לינק ישיר 

פוגמישו,

[ על ספרו של אילון שאכן נחשב לטוב, נכתבה בזמנו ביקורת שאינו נותן מקום ראוי ליהדות החרדית (וע"כ בספרו של ברויאר "עדה ודיוקנה")

האם מוכר לך על הזונדר קומנדו הספר "בכינו ללא דמעות" של גדעון רייף ? ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 09:09 לינק ישיר 

* לגבי ספרו של אילון - ובכן, הרב מ. נויגרשל שליט"א המליץ עליו בחום... אזי רכשתי אותו, והוא מאוד מרתק. 

* לגבי ספרו של גרייף, יש לי אותו בספרייה. הספר כן קשה לקריאה - וחובה. אבל אני מאוד ממליץ גם על ספרו של פיליפ מילר שהבאתי לעיל.

* שכחתי לכתוב לעיל, שגם אני ממליץ על ספרו של פרופ' רודולף ורבה "ברחתי מאושוויץ", ספר חשוב ונקרא בנשימה אחת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/2/2010 10:17 לינק ישיר 

כבר אמרו חכמינו :  "אמור לי מי ממליצך ואומר לך מי אתה"   :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/2/2010 20:01 לינק ישיר 

את גולדהאגן לא קראתי, אבל כשיצא ספרו ועשה רעש שמעתי עליו קצת. ממה ששמעתי נדמה לי שיש אצלו הערכה לא נכונה של כמות האכזריות הבסיסית בבני אדם. כל מי שעשה טירונות יודע שבערך 50 אחוז מהאנשים בלי הבדל דת גזע ומין ינצלו הזדמנות להתעלל באחרים אם זו תנתן להם. לכן ה"הוכחה" שלו לאנטישמיות הבסיסית של חילי הורמכט מכך שהם התעללו ביהודים קצת לא משכנעת. מקריאת סיפורי שואה קל לראות שההתעללויות הסטנדרטיות של מסדרים וכדומה היו פשוט נסיון של החיילים לעשות ליהודים מה שעשו להם בבסיס, אלו פארודיות על תרגולות צבאיות.

את רודולף ורבה גם כן אהבתי.
מכל מקום קצטניק, "קראו לו פיפל", הוא לדעתי חזק מכולם.

יש גם ספר ששמו "מבריח הקרפיונים" - של אחד ששרד באושביץ כמה שנים טובות ולא בעמדת פיקוד.

ואגב, בהיותי ילד היה לי שכן ששמו הרב אהרנסון. ידעתי שהוא ניצול שואה, אבל רק כשיצא ספרו "עלי מרורות" (לאחר מותו, וקצת מצונזר כמנהג החרדים) גיליתי עד כמה. האמת היא שרוב ספרי הניצולים משקפים סיפור של מישהו שהשואה התחילה אצלו "מאוחר" כי הוא היה בהונגריה או הסתתר או היה בגטו מסודר עד 1944 וכו', זאת מפני שבאמת מי שהלך למחנה ב 1942 בדרך כלל לא שרד לספר. במקרה של הרב אהרונסון מתברר שהוא אדם שעבר את השואה עם כל ההידורים ובילה במחנות כמה שנים טובות. ספר מעניין מאד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/2/2010 19:50 לינק ישיר 

פרופ' נ. שנרב,

פרופ' גולדהאגן מוכיח את טענתו במספר דרכים מאוד הגיוניות ונכונות מבחינה מציאותית[1]:

1. זה לא נכון לומר שהגרמנים נוטים במיוחד לציית לסמכות המדינה מסיבה פשוטה, שאותם גרמנים שהתמסרו לפולחן המדינה הנאצית כעבדים נרצעים והפגינו צייתנות לשם צייתנות, הם אותם גרמנים שנאבקו ברחובותיה של רפובליקת ויימאר נגד סמכות המדינה, לעיתים קרובות מתוך כוונה להפיל את המשטר. לכן אי אפשר לטעון כי הנאצים והגרמנים התייחסו אל פקודות המדינה כאל צווים מקודשים והאמינו כי עליהם למלאן בכל תנאי וללא קשר לתוכנן.

2. למעשה, גרמנים בכל הדרגים, אפילו הנאצים האדוקים ביותר, סירבו למלא פקודות שלא נראו להם לגיטימיות. גנרלים שתרמו ברצון להשמדתם של יהודי ברית המועצות קשרו להפיל את היטלר.

חיילים השתתפו מיוזמתם בהרג יהודים, ללא פקודות שהורו להם לעשות זאת או בניגוד לפקודות שהורו להם לחדול ממעשי הטבח. דוגמא לדבר אנו מוצאים בזמן שנערכו "צעדות המוות" המפורסמות – גרמנים המשיכו להרוג בצועדים היהודים בניגוד לפקודה מפורשת של הימלר לחדול מן ההרג, פקודה שנמסרה להם בידי שליחו האישי.

3. מקרים רבים נוספים של אי – ציות גרמני לסמכות – בצבא ובמוסדות המשטרתיים, ובה במידה בחברה בכללה, לרבות השביתות התדירות, המחאות הקולניות נגד מדיניות הממשלה בתחום הדת וההתנגדות העזה לתוכנית "המתת – החסד" (האותונזיה) – התרחשו בתקופה הנאצית. 

בעקבות הוכחות חותכות אלו ואחרות פרופ' גולדהאגן מסכם את דבריו ואומר: "ככל שחוקרים יותר את מעשיהם הממשיים של הגרמנים, ובהם הרוצחים, כן מסתברת מופרכותן של הקביעות של הקביעות בדבר הצייתנות העיוורת הגרמנית ומתברר כי זהו אליבי מוסרי שאותו יש לחשוף ולקעקע. הטענות ולפיהן הגרמנים מצייתים בנוקשות – כלומר, שהם ממלאים מניה וביה כל פקודה, ללא קשר לתוכנה – אינן מתקבלות על הדעת".

ובנימה אישית – מעבר לכל המחקרים הפסיכולוגים, אינני מאמין שיש בר דעת אחד ויחיד בכל העולם, שכאשר הוא ראה את הרמן גרינג, יוליוס שטרייכר או אדולף אייכמן עומדים על דוכן הנידונים ואומרים בפה מלא: "אני לא אשם – רק מילינו פקודות", מיד כל ישותו פשוט צעקה – אתה אדוני שקרן! וכל הטיעונים הפסיכולוגים שלך לא ישנו את העובדה שרצחת (או הורת לרצוח), גברים נשים וילדים תמימים – הצדק חייב להיעשות!

למעשה, כך כתבו במפורש השופטים במשפט אייכמן. הם שללו לחלוטין את ההגנה של "רק מילינו פקודות", והטילו את מלוא כובד משקל האחריות אל עבר הנידון – אדולף אייכמן.

והנה חלק מפסק הדין שרלוונטי לעניינינו[2]: "אנו דוחים בשתי ידיים את גירסת הנאשם שהוא לא היה אלא 'בורג קטן' במכונת ההשמדה. אנו קובעים שבמשרד הראשי לביטחון הרייך, כרשות המרכזת את ענייני הפתרון הסופי של שאלת היהודים, עמד הנאשם בראש העושים בביצוע הפתרון הסופי. במלוא תפקידו זה פעל הנאשם על פי הנחיות כלליות מאת הממונים עליו, אבל עדיין נשאר בידו שיקול דעת רחב גם בתכנון פעולות על פי יוזמתו. הוא לא היה 'מריונטה' בידי האחרים, אלא מקומו היה בין מושכי החוטים... ברור שציות עיוור בלבד לא היה מסוגל להביא אותו לביצוע הפשעים שהוא ביצע, ביעילות ובמסירות שביצעם, אלמלא אמונתו הקנאית שהוא ממלא בכך שליחות לאומית חשובה... בכל פעולותיו גילה הנאשם מרץ ללא לאות, עד כדי בהילות ממש, לקידום הפתרון הסופי, הן בהחלטותיו הכלליות, והן בטיפולו במקרים פרטיים של יהודים שביקשו להימלט מהמוות".

שבוע טוב.

[1] כל דבריו ומסקנותיו של פרופ' דניאל יונה גולדהאגן, מצוטטים מספרו "תליינים מרצון בשירות היטלר" עמ' 365 – 366. ובכלל מאוד מומלץ לקרוא את כל ספרו, שכן לכל אורך הספר יש אינספור הוכחות לטענותיו ומסקנותיו.

[2] איתמר לוין, לקסיקון השואה, עמ' 32.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/2/2010 20:22 לינק ישיר 

"כל מי שעשה טירונות יודע שבערך 50 אחוז מהאנשים בלי הבדל דת גזע ומין ינצלו הזדמנות להתעלל באחרים אם זו תנתן להם."

אם חמישים אחוז מהגברים אחרי טירונות ינצלו הזדמנות להתעלל באחרים כמו שהנאצים התעללו ביהודים נדמה לי שאנחנו בבעיה ענקית.

למזלינו גם האחוז לא נכון וגם ההשוואה מופרכת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 18:32 לינק ישיר 

צענע,

המשטר הנאצי יצר מצב בו דמם של היהודים הותר. את זה ה"קטנים" לא היו עושים מעצמם.
לאחר מכן היתה התעללות, ואת מוזמנת לקרוא ספרי ניצולים "מהשורה" שהיו במחנות. בעיני אין ספק שההתעללות בהם היתה פארודיה מטורפת על מסדרי הצבא, כמו שחיילים שלנו מטרטרים לפעמים ערבים בשלשים שניות זוז וכדומה.
כמובן - אינו דומה התעללות באדם רגיל להתעללות באדם גווע מרעב ומותש מעבודה ומחוסר שינה, לכן התוצאות היו הרבה יותר נוראות. אבל אין לי ספק שחמשים אחוז מהאנשים שאת רואה ברחוב היו מתנהגים אותו דבר, כולל גרימת מוות, לו רק היתה להם הסמכות. מי שלא מבין את זה מפספס משהו בסיסי מאד בהבנת הטכע האנושי. ציפוי התרבות שלנו דק מאד, ומתחת לזה איש את רעהו חיים בלעו.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 19:34 לינק ישיר 

[מצטרף להמלצה על 'עלי מרורות' של הרב אהרונסון ז"ל. הכתיבה של הרב משלבת באופן לא רגיל בין ראייה מפוכחת ורציונלית של המציאות, מנקודת מבטו של רב בישראל, מנהיג ציבור, תלמיד חכם ואיש הלכה לבין הבעת רגשות אנושיים מאוד, תחושות כאב וסבל, עצב ושמחה, היוצאים מלב מרגיש וערני.

זכורני קטע שבו מתאר כיצד בשעה שהתחבא במקום מסתור נפלה פצצה בדיר פרות סמוך, וכפי הנראה כמה מהן נפצעו קשה מן הפצצה והחלו בגעיות נוראות ואיומות. "באותה שעה תקפה אותי בושה גדולה מעצם היותי אדם, התביישתי בפני הבהמות על מה שמעולל להם המין האנושי" !! (ציטוט משוער).]

רודולף 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 20:30 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
צענע,

לאחר מכן היתה התעללות, ואת מוזמנת לקרוא ספרי ניצולים "מהשורה" שהיו במחנות. בעיני אין ספק שההתעללות בהם היתה פארודיה מטורפת על מסדרי הצבא, כמו שחיילים שלנו מטרטרים לפעמים ערבים בשלשים שניות זוז וכדומה.
כמובן - אינו דומה התעללות באדם רגיל להתעללות באדם גווע מרעב ומותש מעבודה ומחוסר שינה, לכן התוצאות היו הרבה יותר נוראות. אבל אין לי ספק שחמשים אחוז מהאנשים שאת רואה ברחוב היו מתנהגים אותו דבר, כולל גרימת מוות, לו רק היתה להם הסמכות. מי שלא מבין את זה מפספס משהו בסיסי מאד בהבנת הטכע האנושי. ציפוי התרבות שלנו דק מאד, ומתחת לזה איש את רעהו חיים בלעו.  

האמנם?....

מקווה מאד שאתה טועה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 20:53 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
צענע,

אני לא שותפה לראיית העולם הפסימית שלך.
לדעתי רוב האנשים שאני רואה ברחוב ישמחו דווקא לעזור ולסייע ולא לפגוע ו/או להתעלל.

ובאשר למה שכתבת שההתעללות במחנות היתה פרודיה מטורפת על מסדרי הצבא  כמו שהחיילים שלנו מטרטרים לפעמים ערבים בשלושים שניות זוז-האמירה הזאת מקוממת וגורמת לזילות השואה.

לפני זמן מה פורסמה ידיעה שחיילים שלנו נשפטו למאסר על התעללות בפלסטיני-התעללות שכמוה וקשים ממנה בהרבה היתה במחנות עניין יום יומי שעבר בשתיקה .המתעללים יכלו להתעלל כאוות נפשם לא היה דין ולא היה דיין.
כאן ההתעללות פורסמה בכל העיתונים. אנשים נשפטו. וזה ההבדל הגדול.

ושלושים שניות זוז- זה מה שקראת  בספרים על ניצולי מחנות? כנראה שלא קראנו את אותם ספרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 20:55 לינק ישיר 

פרופ' נדב שנרב,

קשה לי בכלל לקלוט שאתה אומר דברים כאלו... בו אני יביא לך כדוגמא 4 מקרים, שמפריכים את דבריך:

תיאור מזעזע של שתי סוגי עינוים, מתאר עד הראיה פרופ' רודולף ורבה בספרו "ברחתי מאושוויץ".

התיאור הראשון מובא בעמ' 183:

"שיעור התמותה במחנה היה מחריד. רבים מתו בבירקנאו רק מפני שהאוחזים במקל (הס.ס או קאפו) רצו להתבדר, או חיפשו עיסוק שיגוון את החדגוניות של שגרת היום – יום.

לפעמים מצאו אסירים ששקעו בבוץ ולא היו יכולים להיחלץ מאפיסת כוחות. הם היו משכיבים את הקורבנות על הרצפה,ומניחים מוט של ברזל על צווארם. אח"כ היו שניהם קופצים המוט כאיש אחד ושוברים את מפרקתו".

הסיפור שני מובא בעמ' 173:

"דאגתי היחידה הייתה הקור באותו יום קשה של דצמבר. אעפ"כ כשנכנסו לבירקנאו נעלמו כל מחשבותיי על מזג האוויר. פתאום במרחק כמאה מטרים ממני, ראיתי לפחות כעשרת אלפים נשים עירומות עומדות בשקט בשורות מסודרות, סביבן אנשי ס.ס במדים ירוקים.

המראה היה כה גרוטסקי, שאפילו אונטרשארפיהרר ספרסם, שישב בתא הנהג, אדם שראה מעשי אכזריות לרוב, ואף השתתף בהם והתייחס לכך באדישות, ציווה על הנהג להאט את המשאית, הוא רצה לראות את המתרחש מקרוב.

כשחזרנו אחרי שלוש שעות הן עדיין עמדו שם עירומות בכפור (אתם קולטים מה זה 3 שעות בעירום בכפור?!), אך עכשיו הצטמצם מאוד מספר השורות, המשאיות היו מלאות ביהודיות שדרכן לתאי הגזים..."  

שתי סיפורים אחרים שקרו במחנה ההשמדה אושוויץ, נותנים לנו המחשה על מסכת ההתעללויות שעברו האסירים:

הסיפור הראשון מובא בספר: "אושוויץ – אנטומיה של מחנה מוות" בעמ' 646:

"קבוצה של אסירים חפרה תעלה מלאה במים. עד העיד כי אנשי הס.ס אילצו אותם לקפוץ לתוך התעלה. היה עליהם לקפוץ למים ולשחות. ואז הם הורו לאסיר ששמו אייזק – כינויו במחנה היה אייזק החזק – להטביע את חבריו. לבסוף הם גם הורו לו להרוג את אביו. בשעה שהטביע את אביו, השתולל אייזק כמו מטורף והחל לצרוח. ולכן שטרק (אחד משומרי הס.ס) ירה באייזק במים".

סיפור שני מובא בספר: EYEWITNESS AUSCHWITZ – THREE IN THE GAS CHAMBERS , (או בתרגום חופשי: אני הייתי עד לאושוויץ – שלוש שנים בתוך תאי הגז), שכתב פיליפ מילר, בעמ' 140 – 141. מכיוון שמשום מה אין את הספר בעברית, אני אתרגם את הסיפור בלשוני:

"האופטשרפירר אוטו מול, תפס אצל אחד מהאסירים היהודים כמה דולרים. הוא העמיד את האסיר על פי הבור שבו היו שורפים את הגופות, שהיה מלא אפר אדום – לוהט, ונתן לא לבחור: או שאני יורה בך, או שאתה מוריד את הנעלים ורץ יחף על האפר האדום פעמים!!

האסיר הוריד את הנעליים, נתן קפיצה לתוך הבור וניסה לשווא לרוץ, אך מיד התמוטט לתוך האפר האדום – לוהט ומת".

ואני יחתום עם דבריו המחשה, שאפשר לקבל מעדותו של ד"ר מיקלוש ניסלי שאולץ לשמש כעוזר של מנגלה באושוויץ, וכך הוא כותב: "יצא לי לשוחח עם אוברשרפירר מוספלד ששימש כמפקד צוות המשרפה. שאלתיו: מה דעתו על הרצח ההמוני, ועל כך שהוא בעצמו משתתף בפעולות רצח אלו, ובאיזה זכות הוא עושה זאת? מוספלד ענה לי כך: ובכן, אענה לך, את הזכות העניק לנו הפיהרר, והמתת יהודים אינה נחשבת כרצח במובן הנציונאל – סוציאליסטי, אלא כמטרה קדושה". (ד"ר מ. ניסלי, "הייתי עוזרו של ד"ר מנגלה באושוויץ" עמ' 204.

מהדברים האלה עולה מפורשות הדברים הבאים: הפיהרר הוא מנהיג המדינה שנבחר ברוב מוחץ נתן לנו את הזכות להרוג יהודים, ובמדינה הנציונאל – סוציאליסטית שלנו יש "הסכמה חברתית" רחבה וברורה שהרג יהודים לא נחשב רצח, ולמעשה הוא מטרה קדושה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.