בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/2/2010 21:23 לינק ישיר 

הנה עוד כמה חיילים מתוסכלים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 22:33 לינק ישיר 

ואמאי,

ראשית, הסרט מלפני ארבע שנים.

שנית, לא להאמין אבל במקרה אני כרגע בשדה התעופה של דטרויט, מצפה להסעה ללנסינג, מישיגן - המקום בו נערכה ההפגנה הזו. אם אצא משם בחיים אני מתחייב לדווח לך על מצב הנאצים במקום ... 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/2/2010 23:04 לינק ישיר 

איזו מסירות נפש לעצכח!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 00:07 לינק ישיר 

צחק עלי, למה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 10:29 לינק ישיר 

ב1932 לפני הבחירות בגרמניה ציטטו מספר עיתונים מתוך דבריו של אדולף היטלר, מנאומיו הקודמים,

וכמה אנשים מכובדים וליברלים  כתבו, אבל הדברים הללו נאמרו לפני 4 שנים.!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 14:14 לינק ישיר 

שנרב, לדעתי כבודו הגזים בהסברו להתנהגות הנאצים בשואה. ואוסיף, שאם אביא כאן דוגמאות (כשם שעשה פוגמשו) יהיה הדבר זילות השואה, כאילו צריכים לחפש דוגמאות להתעללויות שאין בן אנוש יכול לקרוא אותם ולהישאר שפוי. בזמן שכל מי שמכיר את הספרות יודע זאת היטב.
אמנם אני מסכים בהחלט עם דעתך כי הציפוי התרבותי שלנו הוא דק ושביר מאד, והראיה שלא רק הנאצים, אלא עוד הרבה אומות ובני אדם הפכו עד מהרה לחיות טרף, וגם יהודים בתוכם.  לדעתי זה אחד מיסודות היהדות, שאין לסמוך על מוסר חביב ויפה של התרבות המערבית, אלא למסד אותו בחוקים נוקשים, כי מבלי זה ייחשף מהר מאד פרצופינו האמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 15:49 לינק ישיר 

ואמאי

שוב התרשמות לא מחייבת שלי מקריאת ספרות ניצולים:  על פניו הקאפו היהודי הממוצע לא היה שונה באכזריותו מהקאפו הגרמני או הפולני הממוצע. גם אם נאמר שזו הטיה שנובעת מזה שהניצולים הדגישו וזכרו את רשעותו של היהודי, מכל מקום בלי ספק היה אחוז ניכר מאד של הקאפן היהודים שהתנהגו באכזריות רבה שאינה מביישת את עמיתיהם הגויים.

והרי זה ברור שהאנשים האלו לא "שנאו יהודים" ושכל אחד מהם חלם בלילה שהמלחמה תגמר והוא ישתחרר. אז למה הם היו אכזריים יותר מכפי הצורך? התשובה שלי: כי הם נהנו מזה.  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 16:14 לינק ישיר 

מסקנתך  אכזרית המעידה על חוסר הבנה מינימלי במה שהיה שם. אם בכלל אפשר להבין מה שהיה שם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 16:37 לינק ישיר 

שנרב
הקאפו - או שנהנה או שחשב שמלוי "בהידור" של התפקיד יועיל לשרידותו (מן הסתם היו כאלו והיו כאלו והיו גם "מעורב ליטאי".השאלה האמיתית היא ההתפלגות - ומי ידענה?  אמנם גם התעללות לשם שרידות אינה ממש צידקות אבל יש הבדל   מ ש מ ע ו ת י, ואני לפחות איני מעז לחתום כי לו הייתי שם לא הייתי מסוגל לכך.

תוקן על ידי תלמידטועה ב- 08/02/2010 16:49:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/2/2010 20:55 לינק ישיר 

שנרב, התשובה שלי לשאלתך (מדוע היו קאפו'ס אכזריים), היא: כי הם מצאו את עצמם בתוך אנרכיה, והתאימו את עצמם למציאות. הנאצים היו אלו שיצרו את האנרכיה וזו אשמתם. הם אלו שיצרו מצב בו חיי אדם שוים כקליפת השום, ולשם כך היה צריך הרבה רשעות והשקפת עולם מאד מסויימת ומוגדרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2010 00:43 לינק ישיר 

שנרב,

הגם שלעיל התעלמת משום מה מדברי, אינני יכול לתת לדברי ההבל שלך להישאר ללא מענה:

1) היהודים נחשבו בעיני הנאצים בגדר 'אונטר – מנטאש', כלומר תת – אדם. וממילא הם לא הרגישו שום נקיפות מצפון לבוא ברשע להתעולל על היהודים, ולא היו צריכים שום תמריץ נוסח טירונות בשביל זה.

2) במפעלי הרצח (איינזצגרופן, מחנות ההשמדה וכו') - הנאצים עשו את תפקידים על בסיס התנדבותי, וגם אם סופחו לתפקידים הללו, בדרך כלל הייתה להם את האופציה לטופס 55, וכפי שמוכיח פרופ' גולדהאגן בספרו, רק שהם עצמם נשארו בתפקיד מרצונם... כמו שד"ר מנגלה (לדוג') לא היה חייב לעמוד במרכז הסלקציה כל כך הרבה כמו שהוא עשה בפועל, אלא הוא בחר זאת.

3) ואני אצטט שוב מעדותו של ד"ר מיקלוש ניסלי שאולץ לשמש כעוזר של מנגלה באושוויץ, וכך הוא כותב: "יצא לי לשוחח עם אוברשרפירר מוספלד ששימש כמפקד צוות המשרפה. שאלתיו: מה דעתו על הרצח ההמוני, ועל כך שהוא בעצמו משתתף בפעולות רצח אלו, ובאיזה זכות הוא עושה זאת? מוספלד ענה לי כך: ובכן, אענה לך, את הזכות העניק לנו הפיהרר, והמתת יהודים אינה נחשבת כרצח במובן הנציונאל – סוציאליסטי, אלא כמטרה קדושה". (ד"ר מ. ניסלי, "הייתי עוזרו של ד"ר מנגלה באושוויץ" עמ' 204). 

לגבי הקאפו היהודים:

ובכו, אני מתפלא עליך, בתור אחד שמאוד נהנה ספרו של ק. צטניק "קראו לו פיפל" אתה צריך להכיר את הציטוט הבא (גם מתוך הספר) בהתייחסו לקאפו יהודי מסוים: "בשנאה תהומית שנא יהודים דתיים. עיניו היו יורקות גיצי אש להבות, כאשר נתגלגל לידיו יהודי דתי ובמיוחד רב. על כן לאחר שחיסל את הללר, הזמין מיד מהדרגשים את שני היהודים. מי מהם הוא הרב? ראשו של הרב הוא מכוסה בחתיכת ארג מתוך שרוול תלוש. פרוכטנבוים (הקאפו הרשע) מדד את שניהם במבט בוז... כאשר פנה אל הרבי משילוו פלט מבין שיניו ההדוקות ב"ריש" מודגשת ובניגון אנטישמי מובהק: 'ררררביצין' בינתיים הגה מוחו ותכנן איזה סוג מיתה יבחר בשביל שניהם".

ולמעשה ביתר שאת עמד על הדבר י. עפרויקין בספרו "קדושה וגבורה אצל היהודים":

"מניין באו לנו אלפי השוטרים המשרתים היהודים של הגרמנים בגיטאות ובמחנות? על כך מעדים כל ניצולי השואה: מהעולם התחתון היהודי ומחוגי המשכילים... אותם המשכילים בזו מעודם ליהודים ה'חשוכים' על תלבושתם המסורתית, כלום לא הרגישו כלפי יהודים אלה אותם רגשי בוז ואולי גם שנאה, כמו אדוניהם ומפקדיהם הנאצים?!".

למעשה מדובר בעיקר באנשים שהפנו את עורפם ליהדות, והתבוללו מתוך התנכרות אמיתית ואנטגוניזם ליהודים, ממילא השנאה העצמית זה היה דבר שהיה טבוע עמוק עמוק בתוך דמם.

אומנם, אני לא אומר שלא היו קאפו "טובים", פרופ' ויקטור פרנקל, כותב ש"הטובים" היו אלה שהשתדלו מאוד שלא להכות, ורק כאשר קציני ה.ס.ס היו מסתכלים, או שהיהודים שהיו תחת פיקודם לא עשו את עבודתם והוא ראה שהם נרפים, על כן אץ בהם להכותם ולומר להם כלו מעשיכם דבר יום ביומו, שהרי אם הם לא יספיקו הוא זה שיחטוף על הראש, אבל על ציור כזה אתה כבר לא דיברת.         

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2010 03:26 לינק ישיר 

בספר "שריד מסוביבור" תוכל לקרוא, למיטב זכרוני, על קאפו רשע חרדי.  בתאבון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2010 03:37 לינק ישיר 

בימינו היו עונים " אם כן סימן שאיננו באמת חרדי" ... ואולי אכן כך. וכמו שהביא פוגמישו מעפרויקין. והיה מחופש. וכבר אמרו שנעשים חרדים בעיקר ע"י הלבוש. יש גם בין החרדים לדבר ה' כמו בכל מגזר, תפוחים רקובים. ועוד (לגבי השריד מסוביבור) כבר אמרו אל תדון, עד שתגיע למקומו. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/2/2010 03:56 לינק ישיר 

שנרב,

[כתבת: "ספר "שריד מסוביבור" תוכל לקרוא, למיטב זכרוני, על קאפו רשע חרדי"].

1) "למיטב זכרוני" – זה לא כל כך ראיה.

2) הרי הדבר מכיל סתירה מינה וביה (פרדוקס): אם הוא חרדי אז הוא לא יכול להיות רשע, ואם הוא רשע אז הוא לא יכול להיות חרדי. (ולפני שכולם יקפצו עלי, אני יסביר שאני מתכוון מנקודת המבט האמתית - היהודית של הדבר, שהרי עם כל הרצון הטוב, הגדר של אדם החוטא ביהדות הוא רשע, ולא חרדי. וק"ו בנידון דנן שעסקינן בקאפו רשע שאליבא דכ"ע לרשע יחשב. והגם שמן הסתם אתה מתכוון לעובדה שהוא בא מהמגזר האדוק קרי – החרדי, ולכן יש לבדוק אחר הקאפו הזה איזה חינוך הוא קיבל, ומה פיתח אצלו מבחינה פסיכולוגית את הרשעות כלפי אחיו).

דבר נוסף, ד"ר יעקב רובינסון העריך[1]: "כי רק מחצית האוכלוסייה היהודית במזרח אירופה מחוץ לבריה"מ היו שומרי מצוות". והרב דוד שלם בספרו "מנגינת האופל", הוסיף על הקביעה הזאת של ד"ר רובינסון את דעתו, שבהחלט יש לה אחיזה במציאות, וכך כתב[2]: "נוסיף ונאמר כי ההערכה הנ"ל היא זהירה ביותר, כי בהתאם למגמות החברתיות – גם בקרב משפחות שומרי המצוות יצאו חלק מבניהן מהדרך למרות שהוגדרו כשומרי מצוות, שהרי לא כל מי שלובש בגדים שחורים ומגדל זקן ארוך ועוטה שטריימל מפואר הוא בהכרח שומר מצוות, ולעיתים היא תחפושת". ע"כ. והנה לך תשובה נוספת, ודו"ק.

3) ונניח שהיה: הרי שהוא יצא מן הכלל, ולא ללמד על הכלל כולו יצא, אלא ללמד על עצמו יצא. שהרי תמיד יש יוצא מן הכלל. וככלל, בהרבה מן העדויות של הניצולים (פרופ' פרימו לוי המנוח בספרו "הזהו אדם", וכן פרופ' ויקטור פרנקל, הרב לאו ועוד) מעידים למעלה מכל צל של ספק, שהיהודים החרדים, האלה שהיה להם את "המשמעות לחיים" (כניסוחו של פרנקל), היו מרומים מעל לכל הגועל שבמחנות, ואפילו שם לא נהגו כחוק הג'ונגל אלא כבני – אדם. ובכך, לפחות, לא נתנו לנאצים דריסת רגל.   

[1] שואת יהודי אירופה, מבחר מאמרים הוצאת יד ושם, ע"מ 198.

[2] הרב דוד שלם, "מנגינת האופל", עמ' 399.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-9/2/2010 04:41 לינק ישיר 

(פוגמישו, תודה על הגיבוי במקורות להשערתו של הח"מ)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 12 13 14 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.