בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/11/2011 14:14 לינק ישיר 

מחקתי ושלחתי לפרטי

תוקן על ידי maxmen ב- 25/11/2011 14:58:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/11/2011 20:13 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/11/2011 05:44 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 04:52 לינק ישיר 

שברו את הכלים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4153828,00.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 05:52 לינק ישיר 

על המינים, האפיקורוסים והכופרים במשנת הרמב´>

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 09:04 לינק ישיר 

ספרן כתב:

שברו את הכלים

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4153828,00.html

בורות לשמה ,ועוד לעשות מזה ספר????

האם חכמי צפת כתבו את התוכחה בכי תבוא?,?האם כתבו את המשנה בשבת על נשים ערביות,האם הם שלחו את יוסף וכלב על קברי אבות ,האם ידיכם דמים ,או דיבור שגהינום של 70 שנה אפילו ביראים לא נמחל נכתבה על ידם ,

האם כל פיהוק של הדיוט אמורים ללנקק כי בשם חוקר יקרא ללא כיסוי[ראש]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 09:15 לינק ישיר 

ספרן וביליצר, אכן ראיה נוספת לכך שיכולים להיות אנשי אקדמיה שאין להם מושג בנושא המחקר שלהם. האיש הוא עם הארץ מוחלט, לא מבין מאומה בקבלה ועוד פחות בהלכה ובמסורת ההלכתית. הוא מנסה לגרוף כותרות פופולריות במעטה של מחקר שורשי. זה מאפיין לא מעט מ'חוקרי' הקבלה, שמשרלטים על חשבוננו (תרתי משמע).
השלב הבא הוא שיתחילו לצטט את המומחה מאוני' תל אביב שמסביר את שורשי התופעות ואת הסכנות הגלומות בהן.
דומני שהאינדיקציה הבולטת ביותר להבל הזה היא השרבוב של הנטיה להחמרה בכל זה. הנטיה הזו היא תופעה ליטאית-מתנגדית מובהקת, מבית בריסק. אם יש משהו מנוגד לקבלה זה בריסק. דומני שגם כיום אין שום קורלציה בין החמרה הלכתית לבין קשר לקבלה. להיפך, רבים מאלו שקשורים לטרנד המודרני (או פוסטמודרני) ה'רוחני', אינם מגדולי המחמירים בהלכה (אני מניח שמדונה מקפידה על ייחוד, קלה כבחמורה). 
שלא לדבר על הרתיעה ממיניות, שלתלות אותה בקבלה זו עוד חתיכת בורות. ועוד ועוד. הוא הצליח להכניס כל כך הרבה שטויות במאמר קצר אחד, שרק על זה הייתי נותן לו פרס (איגנובל).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 09:36 לינק ישיר 

טוב, עכשיו הטרנד הוא לדבר על הקצנה, כאילו שזה תופעה מיוחדת של השנים האחרונות, ברגע שההיפך הוא הנכון. הציבור החרדי עובר תהליך של נורמליזציה, ורק קבוצות שוליות קיקוניות שהם רלוונטים רק לעצמם עוברים תהליך של הקצנה, וגם הם יש לדון, ואין כאן המקום להאריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 09:42 לינק ישיר 

צבי
נראה מי מצליח לבטל את קווי המהדרין.

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 01/12/2011 10:27:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 10:11 לינק ישיר 

בעל, לדעתך זה קשור לקבלה?
ברור שיהיו כאלה שיתייחסו לזה במונחים קבליים (של קליפות שמתעוררות כשאנשים מתערבבים בדוחק עם נשים), אבל זה בהחלט לא שורש התופעה. "מצדך אלף ורבבה מימינך" זו לא המצאה של צפת במאה ה-16.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 10:28 לינק ישיר 

מיכי
לא התיחסתי לקבלה, אלא לטענתו של צבי שהצבור עובר תהליך של נורמליזציה.

ועדיין, הקבלה העצימה את הנושא של הוז"ל וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 14:05 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
האיש הוא עם הארץ מוחלט, לא מבין מאומה בקבלה ועוד פחות בהלכה ובמסורת ההלכתית...
הוא הצליח להכניס כל כך הרבה שטויות במאמר קצר אחד, שרק על זה הייתי נותן לו פרס (איגנובל).

[מיכי,

לא קראתי את הספר, ואיני יודעת מה יש או אין בו. זה גם לא נושא שמעניין אותי במיוחד, אז סביר שגם לא אבדוק. אבל אתה אינך מדבר (רק) על הספר, אלא על הכותב. ובכן - אני מכירה את "האיש". הוא לא רק אדם חכם ביותר, הוא גם חוקר רציני מאוד. מותר לך להתרגז על הכל ולהתקיף כל עמדה שהיא, אבל אל תגרור את הדיון לעברי פי פחת של האשמות אישיות ועלבונות בחצי-גרוש. המפסיד מכך הוא אתה, שכן קשה להתייחס לדבריך ברצינות, כשהם נאמרים כך.
(אגב, את המאמר לא הוא כתב, ואת שיתוף הפעולה שלו עם הכותבת ניתן בהחלט להסביר כניסיון לקידום מכירות - כולנו זקוקים לפרנסה, ואני נוטה לשפוט לחסד את מי שעומלים לשם כך).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 14:56 לינק ישיר 

לגבי לאיזה כיוון הולכים החרדים. זה ממש תלוי בנו,

כותרת המאמר על ספר נכונה בהחלט,
הטריק להעפיל את יצר הקנאה אצל נערים ובורים וההמון, היא טריק של הנצרות והאיסלם, ואצל היהדות היא נכנסה דרך הקבלה,

כל בר דעת מבין שלמשוך אילך את ההמון אתה צריך לעורר את הקנאה אצל ההמון לזולת, העדיף לך להתנזר העיקר שלזולתך גם לא יהיה,
ואחרי שאין כבר לכולם בוודאי שמי שרק יעיז שיהיה לו ?! אז הוא כפור ונואף !!

עכשיו, האם צריך להיות תלמיד חכם גדול או פרופ' להבין דברים פשוטים כאלה ??
מה יש בהלכה שצריך להבין אותה ? מה יש בתלמוד שצריך להבין אותה ? מהי האלילות הזאת ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/12/2011 21:12 לינק ישיר 

ואחד תרגום

http://musaf-shabbat.com/2011/12/01/%d7%95%d7%90%d7%97%d7%93-%d7%aa%d7%a8%d7%92%d7%95%d7%9d-%d7%99%d7%a6%d7%97%d7%a7-%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%a8/

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/12/2011 01:11 לינק ישיר 

אמא,
איני מכיר אותו כלל ועיקר. אני גם לא מאשים אותו על קידומי מכירות. לגיטימי לגמרי. אבל חלק ניכר מהתכנים שמופיעים בכתבה הם עמארצות גמורה. ממש דברי הבל. אם הכותב/ת המציאו זאת (ולא לקחו מהספר), אז באמת הבעיה היא שלהם. הנחתי היתה שקשה להאמין שמדובר בהמצאות שלא לקוחות בכלל מהספר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 28 29 30 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.