|
|
| נשלח ב-30/10/2012 11:38 |
|
| |
קודם כל רצוני להודות לממליצים על ספריו של חיים פוטוק, בראשם מיכי. את הדגול בלעתי ברגע, ותכף אסיים את ההבטחה. ספר שנכתב ונקרא בתנופה, עם רוחב דעת ורוחב לב, ועם ניחוח יהודי שתמיד מקסים אותי. איך זה שאינו מפורסם יותר בין הצעירים? [בין המבוגרים כבר פגשתי כמה שזיהוהו]. אני ממליץ בכל פה על צמד הספרים. מי מכיר את ספרו השלישי "שמי הוא אשר לב"?
ספר חדש שטרם קראתי אבל לבטח יסעיר אותנו עוד - הוא "חלומו של הכוזרי" מאת מיכה גודמן. מישהו כבר קרא?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 13:49 |
|
| |
בעיניי אשר לב הוא פחות מוצלח (אם כי קראתי את כולם בנעוריי, ואיני זוכר פרטים). בכל אופן, הוא לא מהסדרה הזאת.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 16:02 |
|
| |
| יינן כתב: |  | | ..."שמי הוא אשר לב"? |
|
זה עניין של טעם אישי, אבל for what it's worth:- My Name Is Asher Lev הוא ספר פחות נעים לקריאה, ולטעמי יותר איכותי, מThe Chosen והמשכו. נראה לי שזה ספרו ה"אוניברסאלי" ביותר של פוטוק במובן שלמרות שיש נקודות מאד יהודיות בסיפור, במידה מסויימת הוא סיפור של טינאייג'ר אמן בחברה שמרנית גנרית (קל היה יותר להעתיק אותו לחברות אחרות משאר ספריו)
- The Gift Of Asher Lev פחות טוב מהקודם
- The Book Of Lights אנמי ולא שווה את הזמן
- Davita's Harp יפה מאד ולא כ"כ דומה לשאר - התיאור הוא מנקודת מבט של ילדה קטנה מאד, וחלקים מהספר יותר אגדתיים וילדותיים (במובן החיובי) מהאחרים
תוקן על ידי xibolaiyu ב- 30/10/2012 16:04:02
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 16:11 |
|
| |
תודה. במה הוא נעים פחות ובמה הוא איכותי יותר? תוכל להרחיב מעט בבקשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 16:57 |
|
| |
לא יודע אם יש לי הכשרון לזה. סתם, כדוגמה, נקח את הצורה בה פוטוק מראה את כשרונות הדמויות, והקונפליקטים הנוצרים עם הסביבה: - לראובן יש היכולת לזהות שגיאות גימטריה בזמן אמת ובע"פ, וחשיבה מקורית וסותרת מסורת בתלמוד. רבו מבקש ממנו להגביל את עצמו לפרשנות מסורתית בשיעורים.
- דני (שהוא יותר בן דמותו של אשר) בעל זכרון צילומי: כשהיה זאטוט, לדוגמה, הוא קרא ספר על יהודי שנסחף לאי בודד ועבר תלאות כאלו ואחרות, ומצא להפתעתו שהוא מסוגל לחזור עליו מילה במילה. אביו הוטרד מכך שצרות היהודי לא נגעו ללבו.
- אשר, בגיל צעיר מאד, מוטרד מאמו המסוגרת והמדוכאת, וחייב לבטא זאת. הוא מצייר תמונה שלה, ואינטואיטיבית רואה שחסר עומק צורני. הוא לוקח אפר מהמאפרה שאמו משתמשת בה לעישון השרשרת שלה כדי לבצע הצללות בפניה. אביו רואה את הציור ומוטרד מאד; לאחר מבט ארוך בו, הוא שואל את אשר מי לימד אותו לעשות זאת.
לטעמי, 3 עמוק ועדין הרבה יותר מהקודמים: הוא סמלי יותר, ממחיש בצורה טובה יותר את מקוריות ועומק הכשרון, מתרחש בסיטואציה שהמתח בה יותר אוניברסאלי, ומקרין בצורה יותר ברורה את האיום שבכשרון יוצא הדופן.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/10/2012 21:11 |
|
| |
אוקיי. הדגמת נקודה נורא ספציפית, וקשה ללמוד משהו כללי מזה. אבל אקרא בעצמי ונראה. החוויה מקריאת שני הספרים היא חזקה, וזה ספר שכתוב ונקרא בתנופה, ספר עם שאר רוח, וחבל לי שקראתיו רק עתה ושאין לו תהודה הראויה לו. אגב, בויקיפדיה כותבים שההשראה לדמות אשר קיבל פוטוק כשפגש את הצייר ברוך נחשון. זה מעניין.
|
|
|
|
| נשלח ב-31/10/2012 18:55 |
|
| |
מהתנור- "חי עולמים "- מאת שחר פלד.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-2/11/2012 06:09 |
|
| |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 03:39 |
|
| |
http://www.bialik-publishing.co.il/product_info.php?products_id=1595&osCsid=p41fbu4ikn59k4rgsp9klr9av1
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 05:05 |
|
| |
(יהי, הובא לפני חודש בדף 38)
תוקן על ידי ספרן ב- 04/11/2012 05:07:40
|
|
|
|
| נשלח ב-4/11/2012 05:23 |
|
| |
| ספרן כתב: |  |
(יהי, הובא לפני חודש בדף 38)
תוקן על ידי ספרן ב- 04/11/2012 05:07:40
|
|
אופס.. לא זכרתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2012 14:07 |
|
| |
ספרי חיים שפירא מעניינים מאוד.
תחומיו מגוונים מכל קשת הריאלי-הומני, החל במתמטיקה, גאומטריה, קצת פיסיקה, וכלה באומנות, פילוסופיה, ספרות, מוסיקה וקולנוע.
כתיבתו שוטפת ולא מתנשאת, ילדותית במובן המאוד חיובי, [אבחנה הזקופה לזכותו של חיים שפירא המוצא מעלות בתפיסה הילדותית, באחד מספריו, הוא מדגים זאת באמצעות שאלות שנשאל מפי ילדים על דירתו החדשה לעומת שאלות המבוגרים, וממשיך לנתח את התפיסה הילדותית כתפיסה איכותית, ובמשך השנים גודלים, מתחספסים, ומתקלקלת התפיסה והופכת להיות כמותית-טכנית, מקווה שהבאתי את דבריו בצורה קרובה למה שאמר, אני שלפתי זאת מהזיכרון].
שלושה ספרים שלו קראתי ומאוד נהנתי;
אחד עסק בתורת המשחקים.
השני עסק בפלוסופיית חיים דרך סיפורי ילדים.
השלשי קצת יותר כבר ומדעי אך לא יותר מידי, עוסק באינסוף ובמתמטיקה גבוהה, בצורה נגישה לציבור הרחב.
את הרביעי לא קראתי, אך הוא נשמע מענין, עוסק בספר קהלת, וזו בהחלט פתיחה טובה, מי יודע איזו פסימיות 'וודי אלנית' הוא הולך למכור שם.
תוקן על ידי דה_וינצי2 ב- 08/11/2012 14:08:36
|
|
|
|
| נשלח ב-8/11/2012 15:09 |
|
| |
אמשלום היקרה קצת רקע אם אפשר,
|
|
|