בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/5/2013 12:56 לינק ישיר 

[זאב,

סתם, להשכלה כללית - תומר פרסיקו הוא אדם דתי, שאילולא חששתי מכך שייעלב ח"ו, הייתי מגדירה אפילו כאורתודוקס.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2013 13:53 לינק ישיר 

אמשלום -"שכחתי" לציין. התכונתי ל'דת משה וישראל' --האם תרצי לערוך יחד את הפתיחה לאשכול?'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/5/2013 20:13 לינק ישיר 

[זאב,

ואני התכוונתי לאדם אמיתי, ששמו "תומר פרסיקו" (שהוא חובש כיפה ושומר מצוות), ולא ליציר דמיונך, שבמקרה גם כן שמו "תומר פרסיקו"...]

(נכתב בחול בחו"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/5/2013 21:15 לינק ישיר 

זאב, אני לא יודע מה מעמדו הסוציולוגי של פרסיקו ולאיזה כת דתית הוא שייך, אם בכלל. אבל כל הדברים שהבאת כדוגמה לכך שהוא רודף דת וחילוני מקובלים גם עליי:

ישיבה חילונית' 'חזרה למדף הספרים היהודי' שנאה למוסדות הרבנות והדת וקידום נישואין אזרחיים

טוב, אולי גם אני חילוני שונא דת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 01:11 לינק ישיר 

לעיקר הדברים, כפי שאני מכיר מתוך כתביו, פרסיקו רחוק מלהיות "שונא דת", אבל בוודאי שאיננו יהודי אורתודוכסי בשום מובן שלי המילה. בהגדרה פשוטה, מי שנוסע בשבת אינו אורתודוכסי.

פרוגרמת היהדות שהוא דוחף אליה בהחלט שווה דיון, יהדות רוחנית/רוחניקית /מיסטית, לא הלכתית במובן אורתודוכסי, אבל כן מכירה בערך של קיום מצוות ולא שוללת אותה כרפורמה. בעיקרון זה יכול להיות יהדות החלום של כמה מחברי עצכח: יהדות הומנית ליברלית מודרנית שמאמצת כלכתחילה את כל ערכי המודרנה, (+שמאלניות אופציונלי), הולכת עם זה עד הסוף (=לא פתאום מתפחדת ליישם את הערכים האלה כשזה מגיע למ"ז או לנישואי תערובות) וגם לא מתביישת בערך הרליגיוזי הדתי והמסורתי של היהדות.
בסיכום הכי פשוט: זה מה שנשאר מהדת אם מיישמים את הבקורת העצכחית ולא ממציאים תירוצים בדיעבד כמו 'חתימת התלמוד' ו'צריכים סנהדרין', (ובתנאי שמוכנים להכיר בתודעה מיסטית כלשהו ולא מתאמצים להכניס את הכל לקיבעון הרציונליזציה). 

וע"ע
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%93
%D7%A9%D7%95%D7%AA_%D7%99%D7%94%D7%95%D7%93%D7%99%D7%AA

תוקן על ידי יהיאור ב- 05/05/2013 01:16:51

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 07:17 לינק ישיר 

יהי,
כאן כבר נסחפת. הצורך בבי"ד כדי לשנות דברים הוא דין ויסודו איתן בתלמוד ובפוסקים (דבר שבמניין). גם חתימת התלמוד וסמכותו אינה המצאה חדשה (כבר הגאונים והרמב"ם עמדו על כך, והסכימו על כך כלל הציבור). כל מערכת משפטית מכירה במקורות קנוניים ובדרכי שינוי לגיטימיים ושאינם כאלה.
הדבר דומה למי שיאמר שאם נפעיל את הביקורת העצכחית על החוק הישראלי, ונתעלם מתירוצים בדיעבד שצריך סמכות כדי לשנות אותו וסמכותה של הכנסת וכדומה, ונתעלם ממנהגים ותקדימים שהם המצאה של שופטים כאלה ואחרים, מה שיישאר הוא כלום. ובלבד שמוכנים להכיר בכלום כמשהו, ולא נכנסים לקיבעון המשפטי כמובן...
אופס, חבל, אין ערך "התחדשות משפטית" בויקיפדיה. אולי אכתוב אחד כזה. ואח"כ אעבור להתחדשות מתמטית (לצאת מהקיבעון המתמטי ולהכיר גם בכלום כמתמטיקה וכו' וכו').

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 08:16 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
זאב, אני לא יודע מה מעמדו הסוציולוגי של פרסיקו ולאיזה כת דתית הוא שייך, אם בכלל. אבל כל הדברים שהבאת כדוגמה לכך שהוא רודף דת וחילוני מקובלים גם עליי:

ישיבה חילונית' 'חזרה למדף הספרים היהודי' שנאה למוסדות הרבנות והדת וקידום נישואין אזרחיים

הרב מיכי
מהו הגדר של תלמיד שאינו הגון שאין לשנות לו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 08:28 לינק ישיר 

מיכי
כבר דובר על כך שראיית היהדות כמערכת משפטית הוא עצמו המצאה מאוחרת. זה תפיסה ש'מולבשת' על התורה אך כלל לא עולה ממנה ישירות בהכרחיות.

אכן גם החוק הישראלי אם נפעיל עליו בקורות לא נישאר עם כלום, ואכן מבקרים אותו כל הזמן ומשנים אותו. והעיקר- הוא לא טוען לסמכות אלוהית מוחלטת.  משא"כ היהדות.

לענ"ד, מערכת שאין בה רשות מחוקקת פעילה ומגיבה למציאות, אינה ראויה ליקרא מערכת משפטית. וממילא שאין לה רשות שתתבע את הרשות לא להיות שלם שרשאי לה מערכת פעילה שמתתקנת כל הזמן  (או לפחות אמור להתתקן). ובוודאי שמגוחך ומוגזם  לבסס חשיבה כזאת על מערכת שפחות או יותר נסגרה לפני אלפיים שנה. זה שזה מוסכם בתלמוד ובגאונים וברמב"ם לא הופך את זה ליותר מובן. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 09:10 לינק ישיר 

אני מציע שהמשך הדיון יתקיים באשכול שפתחתי לשם כך:

תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 05/05/2013 09:15:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 10:13 לינק ישיר 

mdabraham כתב:

להרב מיכי ולרבה אמשלום,
התכונתי בדברי להעלות לדיון את האגנדה שלו לדיון - ולכן מניתי את חלקם.
בנוסף ציינתי שחשוב לדעתי להיות מודע לדרך האקטיבית בה נוקט ע"מ לקדם את האגנ'דה שלו.
אתן כמה תגובות לדלגיטמציה והקצנת מסרים. דוגמאות.    

בעקבות פרסום מחקר נגד ההתנחלות הבלתי חוקית 'עדי עד' שנישלו ערבים כתב תומר:
"
סיפור עצוב, אחד מני רבים, על נישול וגירוש של פלסטינים בידי מתנחלי המאחז הלא חוקי עדי עד. הצצה קטנה ללב המאפליה..."

לפני כמה שבועות נתפסו כמה תלמידים מהישיבה לצעירים 'מרכז הרב' שיידו אבנים. כתב :
"מה נאמר? שזה "שבר"? "כישלון חינוכי"? ליקוי חמה ערכי? שהרב קוק מתהפך בקברו? שאם היה הראי"ה יודע איזה רפש נמוך-מצח ייצא מהישיבה שהקים הוא לא רק שלא היה טורח להקימה אלא היה שוקל לגנוז את כל כתביו? .."

וכאשר המשטרה המליצה להעמיד לדין את הרב הראשי של חיפה, המשמש גם כראש בתי הדין הרבניים בצפון הארץ על עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, ועבירה על חוק איסור הונאה בכשרות. כתב:
"תגידו את האמת: אתם בהלם" [כביכול היה זה צפוי ומתבקש. מה אתם לא יודעים שכל הרבנים מושחתים?! בכלל כדאי להמליץ ליועץ המשפטי לעצור את כל הרבנים עד שיוכיחו חפות. מי כאן בהלם?!?]

לפני פסח התפרסמה ברשת ידיעה (שיקרית) שעיריית חיפה עומדת להפעיל "מלשינון חמץ" בפסח, להלשנה על יהודים המוכרים חמץ.
ותומר כבר מיהר להצטרף לקריאה "אנחנו קוראים לכל תושבי חיפה -אם אכן יופעל המלשינון – לאכול חמץ בפרהסיה בפסח...

אין כונתי לבקר את אישיותו (שאיני מכיר), או לדבר על סוציולוגיה, או אפילו לפסול את תכניו המרתקים -עליהם אני מעונין לדון. (עם חלקם אני מזדהה ואת חלקם אני מבין במידה מסוימת -וחולק) רק שהיות שדבריו מובאים לרוב בפורום, חשוב לדעתי להיות מודע לאופי ולסגנון ההקצנה המיוחד של האיש.

אבל מה שבעיקר מענין זה הדיון לגופם של דברים ולא לגופם של איש. שכבר החל בהודעתו של 'יהיאור' ומיכי.

מיכי רואה בתורה מערכת משפטית. ואילו תומר פרסיקו [להבנתי, כמובן] יראה אותה כ'תוצר תרבותי' או כמוסר של ה'על אדם' של ניטצה. כך שסמכות משפטית לא קשורה לכאן.

תוקן על ידי Zeev_w ב- 05/05/2013 10:25:50

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 10:34 לינק ישיר 

זאב, אני שב ומסכים גם (כמעט) לכל הדוגמאות שהבאת כאן. עדיי לא ראיתי בדל של אנטי דתיות. אנטי ממסד דתי - בהחלט כן. ובזה אני אתו. שמאליות ואנטי לאומנות בהחלט כן, ובזה אני חלקית אתו.

יהי,
אם אתה רוצה לטעון טענות על משהו שקרה בתקופת חז"ל או לפניה, איני רואה טעם בדיון. חשבתי שאתה טוען על עיוות שנוצר אצלנו היום. זה לא נכון. היהדות כפי שהגיעה אלינו היא כזאת, ומה שהיה פעם זו שאלה מסובכת למדיי.
אגב, גם המדע והמתמטיקה של פעם היו אחרים. יש תהליכי התפתחות. מי שירצה לעשות היום מדע אריסטוטלי לא ממש יתקבל בבמות מדעיות. הוא הדין למתמטיקה אוקלידית או פיתגורית. איני רואה בזה פגם.

שאלת הסמכות האלוקית של התורה אינה קשורה לכאן. אין שום סמכות לכלום. כמעט הכל מעשה ידי אדם. ועדיין יש סמכות משפטית למקורות קנוניים ולסמכויות משפטיות, כמו בכל מערכת אחרת. אכן נכנסנו לתוך פתולוגיה היסטורית שבה יש מערכת מחייבת ואין מוסד שבסמכותו לעדכן אותה. אבל זו אשמתנו בלבד, וחבל. שלא יישמע מדבריי שאני בעד לייצר סנהדרין היום ח"ו. בהרכב שהיה נוצר שם היום זו היתה שואה שנייה ליהדות. לא פחות. הפתולוגיה ההיסטורית היא שאין לנו אפשרות להקים מוסד כזה היום (בגלל המבנה החברתי ובגלל האישים שמוליכים את הציבורים התורניים היום). ואכן אין.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 11:00 לינק ישיר 

מיכי, הבנתי את הנקודה. האם לדעתך 'ההלכה ' היא דת או 'ממסד דתי'?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 11:01 לינק ישיר 

ממסד דתי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 11:02 לינק ישיר 

מיכי
אני אמור לפרוש מהפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 11:19 לינק ישיר 

תוקן על ידי Zeev_w ב- 05/05/2013 11:30:19

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 43 44 45 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.