בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/5/2013 11:38 לינק ישיר 

בעל, למה לפרוש? לא הבנתי.

זאב, לא הבנתי את השאלה. ההלכה היא החלק הנורמטיבי של התורה שבכתב ובע"פ. הממסד הדתי הוא קביעה סוציולוגית-פוליטית. אני מניח שגם אתה יודע  זאת. אז מה הקשר שאתה רואה בין שני אלו? והרבנות הראשית, לעומת זאת, היא כנופיית פקידים מושחתים מחללי ה' שהלוואי ויפוזרו לכל עבר בב"א.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 11:41 לינק ישיר 

מיכי
אני לא לגמרי נגד ממסד דתי.
אני לא שמאלני ואני אפילו בעד לאומיות, ובצוק העתים לפעמים גם בעד קצת לאומנות, אז האם לא פוגע בטהרת הפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 11:45 לינק ישיר 

טוב, לקחת את דבריי רחוק מדיי. מה שרציתי הוא להראות שדברי פרסיקו לא קשורים לשנאת דת. לכל היותר שנאת לאומנות, שמאליות, ושנאת הממסד הדתי (=הרבנות הראשית). וגם בזה איני לגמרי אתו (אלא רק חלקית).
אם כן, כתבתי ששנאת לאומנות אינה שנאת דת. האם מכאן נגזר שלאומן אינו דתי? זהו כשל לוגי, ותמהני כיצד יהודי שמצוי בלוגיקה כמר נכשל בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 13:31 לינק ישיר 

כמו כל אחד גם תומר פרסיקו- דעתו הפוליטית מעבירה אותו על דתו.
קראתי כמה ממאמריו, סילופי ועיקופי העובדות  בגלל דעותיו , צרמו לי ביותר.
 למרות שלבן האדם יש באמת מה לאמר, והרבה. צריכים ללמוד לאכול רימון-  לכל לימוד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 14:03 לינק ישיר 

[זאב, 

זה לא קורה הרבה, אבל אני מסכימה עם מיכי - בכל הדוגמאות שהבאת לא ראיתי אפילו אחת שהיא נגד הדת היהודית, ואפילו לא נגד ההלכה (ספק בליבי אם פרסיקו עצמו היה אוכל חמץ בפסח, שלא בפרהסיה, וברור שקריאתו כאן היא אנטי ממסד מטופש ולא נגד ההלכה עצמה). ממתי הבעת עמדה פוליטית נגד (מה שהכותב רואה בו) תוצר לואי פגום של ההתנחלויות, היא מעשה "אנטי-יהודי"? בעמדתך יש בלבול רשויות גמור, שהוא ממש מסוכן (ליהדות ולעם היהודי).

מיכי,

אני שמחה לחזור ל"תחום הנוחות" שלי ולא להסכים איתך - ההלכה אינה היהדות. מי שחושב כך מגלה דעתו, שמבחינתו אין "יהודים" אלא רק "יהדות" (וגם היא מצומצמת מאוד). אני בטוחה שאינך חושב כך באמת, אלא שנוח לך - מסיבות אידיאולוגיות ופסיכולוגיות כאחת, אני מניחה - לדבר על "ה"יהדות בכלים הלכתיים ו"לוגיים" (כאילו ששני מושגים אלה בהכרח זהים...) וכו'. זו בחירה. יש גם אופציות אחרות, שהיו בכל הדורות, ועודן,לגיטימיות ואפילו הכרחיות. למה לוותר עליהן?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 20:44 לינק ישיר 

אמאלה,
לא כתבתי שהיהדות (אני מעדיף: התורה) היא הלכה. אני רחוק מלחשוב כך. כתבתי שבתוך התורה יש רכיב נורמטיבי, ולו קוראים 'הלכה'. עוד כתבתי שזו לא המצאה של הרמב"ם. אז אולי בכל זאת לא תוכלי להתרווח באיזור הנוחות, ותיאלצי להישאר בתחום ההסכמה בינינו. :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/5/2013 22:24 לינק ישיר 

[מיכי,

אם כך, אנחנו באמת לא חולקים בזה. חבל :-) ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 01:09 לינק ישיר 

מיכי ואמשלום, -נקטתי בדוגמאות פוליטיות בגלל שחשבתי שאצליח להבהיר את דברי בקלות יותר (רוב חברי חברי הפורום ד"לים -להערכתי:)] אין לי ענין לבקר את מר פרסיקו. מה שענין אותי זה להשוות את ה'רפורמה' בחלקים שאימצה מהיהדות אל מול היהדות המסורתית באותן המצוות -להגדיר את ההבדלים. -----מיכי, "'ההלכה' היא במובן מסויים מיסוד וסמכות שהרפורמים (ותומר פרסיקו) מתנגדים לה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 01:31 לינק ישיר 

זאב, כעת לא ביקרת את פרסיקו אלא את הד"לים. נראה שאתה מתייחס אליהם כשוטים שאצלם מועילה רק דמגוגיה. אתה כותב שהוא יוצא נגד לאומנות ושהוא שמאלני, ובכך אתה מנסה לשכנע אותם שהוא אנטי דתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 09:23 לינק ישיר 

מיכי, חבל להסיט ולהסית. רציתי להעלות למודעות חברי הפורום היקרים (באמת!) לאופן המיוחד שמר פרסיקו מקדם את האג'נדה הפוליטית. בנוסף, טענתי שהוא אנטי יהודי (וחזרתי בי מהגדרה זו בעקבות דבריך). ולאחמ"כ בקשתי לדון בדבריו.. ---בחרתי דוגמאות דוקא מהתחום הלאומי-פוליטי מתוך תחושה שכך אצליח לשכנע יותר. האם יש בכך פסול?! [על כבודי לא מחיתם על כבוד עצמכם מחיתם?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 11:00 לינק ישיר 

ר' מיכי
האם קיומנו הלאומי בארץ הזאת אינו אקט דתי? ולכן ההתנגדות לקיומנו כאן בארץ הוא אקט אנטי דתי.
אם אתה מתכוון לפשעיים שמבצעים נוער הגבעות ואנשי תג מחיר ומריהם. אני אתך. אבל אלו פשעים ונמדדים במידה של פשע, ולא של לאומנות ואהבת הארץ.
העירבוב המכוון  והלא נכון , היא הדמגוגיה השמאלנית- גם של מר פרסיקו, גם בפרשנותו ההסטורית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 13:05 לינק ישיר 

זאב, הרשה לי להמשיך ו"להסית", כלשונך.
הפוסל במומו פוסל. דבריך כאן היו הסתה ודמגוגיה, ואתה מאשים אותו (ואותי) בשני הדברים הללו.
בניגוד למה שכתבת כעת כחלק מאותה תעמולה ועלבון מדומה, בשום מקום כאן לא חזרת בך. מה שכתבת זה רק שהשתמשת באלמנטים הפוליטיים הללו כדי לשכנע את הד"לים בפורום שהוא אנטי דתי, קיצוני, או סתם לצאת נגדו. זה מה שנקרא בעברית צחה הסתה ודמגוגיה, זה הכל. במה זה שונה מהאמירה הפיסיקה של איינשטיין לא נכונה כי הוא יהודי (פיסיקה יהודית)? בנוסף, כפי שכתבתי, יש כאן זלזול באינטליגנציה של משתתפי הפורום הדל"ים או לא דל"ים.
אבל כידוע לנעלבים והנפגעים מותר הכל (בפרט אם הם חרדים, ובפרט בימים אלו). המיזרוחנקים הטיפשים והרשעים אשמים בכל, והם גם יאכלו כל לוקש. אז דע לך שהטון הנעלב הוא טקטיקה פסולה, והוא לא מהווה תחליף לעובדות ונימוקים (אם כי לצערי יש שוטים שלפעמים זה אכן עובד עליהם), והוא בודאי גם לא מצדיק הסתה ודמגוגיה.
ולעצם העניין, איני מבין מה רע בזה שאדם שכותב בבלוג שלו טורים שלו, מנסה לשכנע את הקוראים בעמדות שלו. אלו הן עמדותיו, והוא מנסה לשכנע בהן. בשביל זה הוא הקים את הבלוג, לא? אתה רוצה שהוא ישכנע שם בעמדות שלך? את זה עשה אתה, בבלוג שאתה תקים.
העובדה שהוא השתמש בידיעה שהתבררה כשקרית אינה אומרת מאומה. כנראה שהוא כמו כל אחד אחר לא ידע שהיא שקרית. לכן גם זה חלק מאותה הסתה. והעובדה שהשחיתות של רבנים מהרבנות לא מפתיעה אותו, היא אכן עובדה. גם אותי זה לא מפתיע. וזה אומר דרשני. הרבנות היא המוסד המושחת במערב.
ולקינוח, אני נזכר כעת בסיפור של חבר חילוני שלי. חברתו התאבדה, ל"ע, ואמה רצתה לקבור אותה בקרית שאול בת"א, מפני שגם אביה היה קבור שם (האמא רצתה לבקר את שניהם יחד). משהגיעו לחברא 'קדישא' (???), נאמר להם שבית הקברות מלא והם צריכים לעבור לביה"ק ירקון. "ואז", כך הוא מספר לי, "על אף שמעולם לא היתה לי אינטראקציה עם החבר'ה הקדושה הזאת, מייד שאלתי אותם כמה זה יעלה לי?, לאחר שענו מה שענו (כעשרת אלפים ש"ח, אם זכרוני לא מטעה אותי. מ"א), סיכמנו הכל וקברנו אותה בקרית שאול".
"הדבר הכי מזעזע מבחינתי", הוא אמר, "זה שבלי להכיר אותם בכלל, ובלי שמעולם היה לי עסק עם מישהו מהם, היה לי ברור לי שהכל ייסגר בכסף". ואז הוא הוסיף ואמר לי: "חשוב, האם עולה על הדעת שאדם מגיע לביטוח לאומי או למשרד התחבורה, ואומרים לו שאי אפשר לעשות משהו, ואז הוא שואל "כמה זה יעלה לי?" כאילו ברור לו מאליו שמדובר בכסף?". שירות ציבורי מתנהל כאן  בשחיתות של אחרון השטיבלים.
הרי כולנו יודעים לאן הולך התקציב הזה. אני עצמי לימדתי בכולל בנתניה, ולפני כל חג (בעיקר פסח כמדומני) קיבל כל אברך סל מזון מחברה קדישא (?) דת"א. ושאר מעשיהם הלוא הם כתובים על ספר גוגל למלכי פרס ומדי וקזחסטן.
ולסיום הקינוח, בלוויה של אותה בחורה אומללה, ביקשו ממני לנהל את החלק המסורתי של העניין (כדי לחסוך את השימוש באותה חברה 'קדושה'). אגב, היתה לוויה מדהימה, סליחה על הביטוי. לא מסורתית, אבל הרבה יותר לעניין מזו המסורתית. לאחר שסיימתי, האמא מייד שאלה כמה צריך לשלם לי. משעניתי שכלום (סה"כ אני חבר טוב של החבר), היא לא האמינה וחזרה שוב ושוב ושאלה. היא היתה משוכנעת שמשהו השתבש כאן.
האם זו לא אינדיקציה למשהו? אבהיר שאני לא נגד נטילת תשלום על שירות שנותנים, גם שירות דתי, אבל המובן מאליו הזה שהכל הולך בכסף ונפתר סביב כסף ולמען כסף, אומר משהו על איך שהחברה החרדית (אני חובש כיפה שחורה) נתפסת (ובמידה של צדק, לצערי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 22:29 לינק ישיר 

הרב מיכי, נראה שאתה כועס, לא בטוח שאני הסיבה או רק הכ"ת לשחרר קיטור (אולי מוצדק}. אנסה שוב. להבהיר ולהרגיע.

ראשית, הגעתי לפורום בעקבות קריאת ספריך, (מהם נהניתי) בהם הזכרת את קיומו של הפורום. כך שאחת הסיבות שאני נמצא כאן זה בשביל לשמוע את דעתך – ולא ע"מ להתקוטט או ח"ו לפגוע בציבור או ביחיד. אם טעיתי אני נכון תמיד לחזור בי, ואף להתנצל.

בענין מר פרסיקו. היה חשוב לי להעלות למודעות חברי הפורום לדרך בו בוחר לקדם את דעותיו (לא לבקר ולשלול את זכותו לכתוב -אלא להעלות למודעות). בחרתי לעשות זאת בדרך הקלה יותר (בעיני) בביקורותיו הפוליטיים. כאשר לטענתי, דרך זו משמשת אותו גם בביקורות האחרות שלו. לדעתי אין בכך שום דמגוגיה. ואכן כמה מחברי הפורום הסכימו עם הנקודה הזו.

[הזכרת את הרבנות. אני לא מכיר את הרבנות. ובכל אלפיים אמה שמסביבי אין לי מכרים שמשתמשים בשירותי רבנות. וק"ו שלא שותפים בהתנהלות (המושחתת לדבריך) של הרבנות. כך שאין לי ידע או אינטרס אישי או מגדרי להגן עליהם.

אני אישית לא יודע האם לא היה כדאי להפריד את הדת מהמדינה ולהפוך אותה למדינת כל אזרחיה. אבל זכור הרב מיכי, שהמצב כרגע הוא שאולי הדתיות – דהיינו שמירת המצוות החלקית –של רוב יהודי הארץ תלויה בקיומה של רבנות מטעם. כך שצריך להיזהר שלא לשפוך את המים (העכורים) עם התינוק. ראה כאן. הגבתי לנושא בדרך אגב. למרות שלא זה היה הנושא שלי.

ואפרופו שחיתות במוסדות שלטון. שאל כל קבלן או מאכער האם ניתן לקדם רישיונות בניה וטב"עות לפרויקט גדול בלי שוחד! אני שאלתי...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 23:13 לינק ישיר 

הרב מיכי,
העובדה שבעיני רבים נתפס הממסד הדתי כמושחת, ואולי זה באמת כך (אינני יודע), מביאה אותך למסקנה שהממסד הזה איננו נצרך?
כלומר, יש טיעונים לכאן ולכאן, אבל גילוי שחיתות ואפילו כשהיא מקיפה, מביא אותי מקסימום למסקנה שצריך לעשות בדק בית, להלליף אנשים, פיקוח מוגבר מטעם הרשויות ועוד צעדים של התייעלות. אני לא מבין איך זה מביא אותך לדעה שהרבנות היא מוסד מיותר.
אלא אם כן הגישה שלך נובעת מאנרכיזם ואנטי ממסדיות. ואז היא צריכה להיות זהה גם לגבי שאר הרשויות, לאו דווקא אלו הדתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 23:44 לינק ישיר 

זאב, אני לא כועס אלא מגיב לדבריך שבעיניי היו לא ראויים.

לדעתי כן כדאי לסגור את המוסד המושחת הזה, מה יותר מהר. יש רף שחיתות שממנו והלאה שבירתו זו טהרתו. אין לו תקנה, שכן הורתו ולידתו בחטא של כפייה, ומתן פרנסה לאנ"ש. כשכל הממסד הזה רקוב, הדרך לתקן אותו היא רק לסגור אותו.
אגב, הרבנות הראשית היא סוג של ממסד דתי שקיים היום, אין זה אומר שאין מקום לשום דתיות ממוסדת. נכון שבד"כ ממסדים דתיים שקיימים היום הם מאד בעייתיים, ולא רק הרבנות הראשית יש לכך כמה סיבות, ואכ"מ..

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 44 45 46 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.