בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/5/2013 23:47 לינק ישיר 

[ירוחם,

זכותך לחשוב שקיומנו בארץ (או אכילת מלפפונים בחומץ ולא במלח) הוא אקט דתי. זכותו של מישהו אחר לחשוב שאין לזה קשר לדתיות. זה לא הופך אותו  ל"אנטי-דתי", ואפילו לא ל"לא דתי". זה אולי (אולי) הופך אותו לדתי שונה ממך. זה גם לא אומר כלום על מידת הזדהותו עם העם היהודי ותחושת שייכותו אליו.

זאב,

מהו בדיוק אתו "האופן המיוחד" באמצעותו מקדם מר פרסיקו את האג'נדות שלו? הוא כותב את דעתו. זכותך לעשות זאת גם. האם הוא משקר ביודעין? האם הוא מתיימר לייצג עמדה שאינו מאמין בה? האם מצאת סימן כלשהו לחוסר יושרה אינטלקטואלית, בגללה אתה מייעץ לקוראים לשים לב ביתר שאת לחריגות בתחום הזה? לא הבאת שום דוגמא לכך.
בנוסף, אתה מגלה כי הבאת דוגמאות ספציפיות מתוך מניעים של ניסיון לשכנע (יעני - פרופגנדה), ואתה מאשים אותו באיזו דרך לא ישרה לקדם את דעותיו? הוא הרי אומר בגלוי את דעותיו, לעומתך - שמשתמש בתחבולות (לפי עדותך שלך)...
מעבר לזה, אני עדיין לא מבינה כיצד אתה מסיק מאמירות (בוטות, מעליבות, מטופשות, קסומות, מכובדות, מעוררות השראה - או כל תואר שתבחר לתת להן) בנוגע להתנהלות פוליטית מסוימת של קבוצת אנשים X או Y, את דעותיו של הדובר על היהדות או הדת. פשוט נשגב מבינתי הקישור שעשית כאן. ואחרי כל זה, כאמור - האדם עצמו חובש כיפה ושומר מצוות. מותר לך לבקר אותו ואת עמדותיו ככל שתרצה, אבל להגיד על אדם כזה שהוא "אנטי-דתי" או "אנטי-יהודי", זו פשוט שטות לא רצינית.

אגב, לתרעומת שלי על דבריך אין שום קשר לקשר כלשהו שיש לי עם תומר פרסיקו (אין לי), ואפילו לא לעובדה שאתה גורם לי להסכים עם מיכי בכ"כ הרבה נקודות 
. אני פשוט חושבת שכל דבריך כאן בטעות יסודם.]

תוקן על ידי אמשלום ב- 06/05/2013 23:51:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/5/2013 23:56 לינק ישיר 

הרב מיכי,
מהו רף השחיתות הזה?
ונניח שהדרך לטפל בו היא ע"י שבירת הכלים, האם יש לך תחליף לשירותי דת ממוסדים או שאינך רואה בזה כלל צורך?

אמשלום,
פרסיקו חובש כיפה? משום מה נדמה לי שפעמים רבות ראיתי תמונות שלו (גם אצלו בבלוג) ללא כיפה.
לעצם הדיון שלך, בד"כ כשמגדירים מישהו כ'דתי' מתכוונים שהוא מאמין ומנהל אורח חיים ע"פ ההלכה (אני משער שלכך ירוחם התכוון). פרסיקו לא כזה, עד כמה שידוע לי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 00:18 לינק ישיר 

חזק, משמונה בסולם דרעי ומעלה. לאיזו תשובה אתה מצפה? מספרית?
אין לי תחליף ולא צריך תחליף. להפריט הכל, וכל אזרח יצרוך את מה שירצה. לכל היותר ניתן להשאיר רגולטור שיבדוק ויתן תקינה מטעם המדינה (כמו בבריאות ובמוסכים לרכב וכדומה). כיום המוסד הזה עושה רגולציה וגם משחק על המגרש, מה שכמובן מוביל לאינטרסנטיות ושחיתות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 00:24 לינק ישיר 

כן, אבל צריך איזשהו רישום ופיקוח בעניין של ייחוס יהודי, ענייני ממזרות וכו'... ברגע שכל אחד "יצרוך מה שהוא רוצה", אז כבר יחדול להיות פיקוח תקין וניהול רישום מסודר, ואף אחד לא ידע מה הולך... וכן על זה הדרך בעיות רבות עלולות לצוץ, שהם יותר גדולות מכך שרב העיר מינה את הבן שלו להיות משגיח כשרות...

תוקן על ידי פוגמישו ב- 07/05/2013 00:22:16

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-7/5/2013 00:24 לינק ישיר 

אםשלום
אכן את צודקת- זכותך לחשוב כרצונך. אבל אז אני לא מבין אותך ואת החושבים כמוך . לפי איזו זכות אתם יושבים כאן על אדמה ערבית, מגרשים מביתם  ואחוזתם את תושבי המקום
. אולי לא את אישית ולא מר פרסיקו, אבל בסופו של דבר אתם קוטפים ונהנים מהכיבוש.  כיבושו של יפו עכו טלביה קטמונים לוד ורמלה וכד'. לפי איזו  זכות? את נהנת מסבלו של עם אחר?
אני משלה את עצמי שזו דת. וזו הבטחה אלוקית שאני מקיים. אבל את??

תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 07/05/2013 00:26:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 01:18 לינק ישיר 

פוגמישו, בישראל כיום יש -ע"פ נתוני הלמ"ס למעלה ממאה אלף 'מחוסרי דת' ילדים [למטה מגיל 18} מי שמבין מה הנתון הזה אומר, מבין שיהיה פה בעתיד הקרוב נישואין אזרחיים. אם נהיה חכמים נדע להתארגן לקראתו בחכמה ולא שיכפו עלינו מצב נתון. היה ראוי לארגן רישום מדויק של כל אזרח מה הסטאטוס שלו. ז.א. זכותו של כל אזרח "להתגייר" בגיור רפורמי. אבל שזה ירשם בתיק שלו. "סטטוס יהודי -עבר גיור רפורמי" מי שיחפוץ בכך שיינשא איך שבא לו. רק שנדע מה הסטטוס של כל אחד. ע"מ לאפשר למי שמעוניין לנהוג ע"פ ההלכה לדעת מי ממזר או גוי. --אני מסכים עם ר' ירוחם, שזה יאבד מהצביון היהודי של המדינה. ואולי אף ישלול את זכות הקיום שלה כמדינה יהודית. אבל אולי תיהיה זאת 'הזדמנות' להכיר גם בזכויות האזרח של כמה משכננו ביהודה ושומרון... ולהפוך למדינת כל אזרחיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 01:35 לינק ישיר 

[חזק,

לך "נדמה" ואילו אני יודעת. כנ"ל גם לגבי שאר דבריך בעניין זה.

ירוחם,

זה ממש לא המקום להתדיין על כך. בכל מקרה, הרוצים בכך יכולים בקלות רבה למצוא מספיק סיבות פוליטיות, היסטוריות וכו'. אין שום קשרהכרחי  בין עמדה פוליטית א' למידת אמונה ב' ולמידת שמירת מצוות ג'. ברור שישנם כאלה שמבחינתם עמדתם הפוליטית היא נגזרת ישירה של אמונתם ודבקותם בקב"ה/במצוות/בבודהה/במפלצת הספגטי, אבל למה זה צריך לחייב אותך או אותי?

פוגמישו,

אתה מוכן להזכיר לי מתי היה רישום כ"כ מדוייק כזה באלפיים שנות? במקרה ה"טוב" כל קהילה רשמה לעצמה, ומי שעבר מעיר אחת לשנייה הוחזק לפי טענתו. ההנחה ההלכתית הייתה "מי שנטמעו נטמעו" (הן לגבי גרים, הן לגבי ממזרים וכו'). הרישום בארץ (ברבנות) אינו באמת מסיבות הלכתיות או מסורתיות, אלא רק מסיבות של כוח פוליטי (וכלכלי). כאמור, הרבנות הראשית היא מוסד פוליטי (פקידותי) שאין לו דבר וחצי דבר עם הלכה, מסורת וי"א אף יהדות.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 01:57 לינק ישיר 

אמשלום.
עוררת אותי לנקודה מעניינת שלא חשבתי עליה עד כה.
בעצם יוצא שהרבנות 'מזיקה' לעולם ההלכתי ולא רק לעולם הפרקטי. היא מרבה בממזרים. היא מרבה בגרים. וכו'.
תמיד חשבתי על זה רק בעקבות ענין הנישואים הרבניים שמרבים ממזרים וכדו'.
אבל בעצם את טוענת שעצם הבדיקה והמעקב העיקש סביב כל מיני נושאים הם שיוצרים את הבעיות. כי הלא הדין בנוי על נאמנות בסיסית ומעברים בין קהילות וכדו'.
כעין מה שמורים המוצי"ם לנשים 'לא לראות' כתמים. או ללבוש בגדים צבעוניים כדי שלא יהיו מטמאים.
האכן זה כך?
אם זה כדבריך הרי שהלכנו רחוק מאוד עם ההלכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/5/2013 02:34 לינק ישיר 

[דה וינצי,

אכן.
אגב, חשוב לי להדגיש - אני ממש לא חושבת שמישהו עשה כאן רע מכוון ופעל בזדון. יש כאן שילוב של גורמים (למשל התפתחות הטכנולוגיה שמאפשרת רישום ממוחשב, של נתונים ש"לא אובדים" לעולם וכו'), אבל בפועל בהווה, לבעלי ה"מקלדת" יש הרבה מאוד כוח, והמערכת - ככל מערכת וככל מנגנון - תמיד תפעל מכוח האינרציה, כדי להגביר את כוחה וכדי לשמר עליו בידיה. טוב ליהדות (ולדעתי גם להלכה, ובודאי ובודאי שגם לעם היהודי) - זה לא.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2013 23:13 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
אתה מוכן להזכיר לי מתי היה רישום כ"כ מדוייק כזה באלפיים שנות? במקרה ה"טוב" כל קהילה רשמה לעצמה, ומי שעבר מעיר אחת לשנייה הוחזק לפי טענתו. ההנחה ההלכתית הייתה "מי שנטמעו נטמעו" (הן לגבי גרים, הן לגבי ממזרים וכו'). הרישום בארץ (ברבנות) אינו באמת מסיבות הלכתיות או מסורתיות, אלא רק מסיבות של כוח פוליטי (וכלכלי). כאמור, הרבנות הראשית היא מוסד פוליטי (פקידותי) שאין לו דבר וחצי דבר עם הלכה, מסורת וי"א אף יהדות.]

רב'ה אמשלום,

דומני שהתלמוד (קידושין ועדיות) משתמש בהיתר של כיון דאיטמע רק לגבי ממזרים ולא התערבות של גויים.

ההסבר לכך פשוט (אם זה אכן כן). הממזר הוא יהודי 'מפסולי החיתון' אבל הגוי לא נטמע כלל וקידושיו אינם קידושין.

ענין נוסף, האם אין את סבורה שכחלק מהתחדשות והתפתחות ההלכה היא אמורה לבצע גם שינוי 'לחומרה'  ולבצע רישום נישואין מסודר? [דומני שהרמב"ם חידש את התקנה של מיסוד הנישואין. ] לדעתי  ביצוע רישום מסודר ומעכב מתבקש מהעיקרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 13:48 לינק ישיר 

כל פעם בערב חג השבועות, אני נזכר באחד מחכמינו אשר חתירתו לאמת, כתיבתו, דעותיו המקוריות, מופת בעיני.

הרי הוא הרב  שמואל דוד לוצאטו (שד"ל), שספרו "ויכוח על חכמת הקבלה ועל קדמות הזוהר" שמתחיל בערב

שבועות אשר היה הוא "בחברת אנשים שלא נתנו שינה לעיניהם".

הנה קישור, תענוג לקראו...

www.seforimonline.org/unsorted/ויכוח על חכמת הקבלה.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 14:18 לינק ישיר 

ליל הושענא רבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/5/2013 14:21 לינק ישיר 

אכן, טעות שלי. (משום מה היה לי בראש ערב שבועות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 02:03 לינק ישיר 

[ספרו של הרב עמית קולא הוויה או לא היה, שהוזכר כאן בעבר כקשה להשגה, נמכר בדוכני 'נאמני תורה ועבודה' שבירידי שבוע הספר. מחירו שלושים שקלים. מעיון ראשוני: מומלץ.]

תוקן על ידי מרחביה ב- 06/06/2013 02:03:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/6/2013 07:02 לינק ישיר 

אכן הבחנתי בכך בדוכן הצנוע של 'נאמני תורה ועבודה' אמש בת"א ורכשתי טופס נוסף להשאלה. מצטרף להמלצה, בפרט לותיקי הפורום. (שימו גם לב לשני ספרים חדשים וחשובים בדוכן של בר אילן: של שמואל ורגון על שד"ל ושל אליעזר מלכיאל על רצון והכרח)

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 45 46 47 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.