בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים של עכ''ח

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/5/2009 19:43 לינק ישיר 

אני מחפש זמן רב בנרות ספר ישן בהוצאת מוסד הרב קוק של הרב נחום לאם - ''תורה לשמה''.

אודה לבאי הפורום באם יחכימוני ויורוני מה לעשות בשביל לרכוש את הספר לבית גנזיי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2009 21:17 לינק ישיר 

צענע,

אכן פסבדונים. כנראה שם אמו גיטל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2009 22:45 לינק ישיר 

אמשלום

[מה את רוצה שאלוקים יכתוב ספר שהוא מוכיח שיש ר' מיכי?
מצד שני, אל תהיי צרת עין לא מגיעה לר' מיכי קצת פרנסה?]

האם אמנם יש עדיין אנשים ששאלת ההוכחות או ביטולן או ביטול ביטולן היא המקרבת או מרחיקה אותם לא-ל, האם ר' מיכי מאמין שזה קוטב הויכוח והשכנוע בתקופתנו?

לענ"ד מכירות סיפרו של דוקינס דווקא מוכיחות שכנראה הרבה "כופרים" משום מה מטילים ספק בכפירתם ונצרכים לשכנוע פנימי אמנם קראית הספר אינה לשכנוע פילוסופי (מי בכלל עוד עוסק בפילוסופיה בציבור?) אלא פסיכולוגי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/5/2009 23:06 לינק ישיר 

הפופולריות העצומה של ספרי דוקינס (עשרות מיליוני עותקים) מוכיחה לדעתי, שאנשים רבים חיפשו הוכחות לתפיסה כפרנית. מדוע עשו זאת?

"לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם עריות" (חז"ל). עריות או כל התנהגות אחרת הרצויה לאדם והיא מנוגדת לקונספציה דתית, מכריחה אותו ליצור לעצמו עולם פנימי נטול אל. דוקינס הושיט את המשענת הזו לאנשים רבים מספור, ונדמה שניתן לקבוע, בזהירות המתבקשת, כי הוא גדול מפיצי הכפירה מאז ומעולם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 00:28 לינק ישיר 

צבוני:

האם יש לך מקור שספרי דוקינס נמכרו בעשרות מליוני עותקים? לדעתי מדובר אולי בחמש מליון ומסתמא פחות. בשביל הפרופורציה יש להעיר שספרי דת נמכרים בעשרות מליוני עותקים, הרבה יותר מאשר ספרי כפירה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 00:32 לינק ישיר 

מרחביה, אני מניח שאתה מציע 'יש אלוהים!', וכך חשבתי בהתחלה. אבל זה טוב לתרגום העברי, ולא לאנגלית. וחוצמזה, הכנופיה דידיה כבר הצליחו להעמיד את המפה כך שספר שקרוי כמו הצעה זו ייראה כמו הרצאה של אמנון יצחק, ואף אחד לא יפתח אותו.

אמשלום,
אני לא כותב ספר שמוכיח שיש אלוהים, אלא ספר שמראה שזה סביר יותר מאשר שאין, ושה'הוכחות' של דוקינס לכך שאין הן הבלים. הבעיה היא שהספריו הם רבי מכר ויש להם השפעה עצומה. רבים נבוכים מההבלים שהוא כותב, ולא מעט פגשתי בעצמי.
גם אני חשבתי ששאלת ההוכחות כבר מאחורינו, אבל מתברר לי מנסיון אישי חד משמעי שלא.

ובאשר להערות כאילו אף אחד כיום אינו מתייחס להוכחות וטיעונים, לענ"ד זוהי טעות גדולה. גם מי שליבו נוטה מסיבות שונות לפה או לשם, בד"כ נזקק לגיבוי רציונלי-פילוסופי-מדעי. ולכן בהחלט יש טעם להתמודד עם הדברים גם במישור זה. זו טעות של רבים שמסבירים שהכל תלוי בחום אנושי וחביבות, ושאר ירקות. אלו שטויות, בגלל שהשני המישורים הללו קיימים אצל כל אחד, ובהחלט חשוב לבחון ולטפל גם במישור הפילוסופי-אינטלקטואלי.
אגב, לדעתי הבעיה היותר גדולה היא עם המאמינים ולא עם הכופרים. לחלק גדול מהמאמינים יש רגשי נחיתות גדולים, ולמעשה הם מאד מתרשמים מהטיעונים ההם, אלא שאינם עושים את הצעד מהתבקש מסיבות שונות. הם נשארים חסרי ביטחון ועם רגש נחיתות, כאילו הרציונליזם נמצא בצד אחד, והצד הדתי הוא נסתר מהמדע, פרימיטיבי ורגשי יותר. בעוד שלדעתי המצב הוא בדיוק הפוך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 02:57 לינק ישיר 

צבוני, לא מזמן אמר בראיון שנמכרו 1.5 מיליון במהד' האנגלית רק.

מיכי,

חבל שמה שמפריע זה שיקולי שיווק והידמות לאמנון יצחק, ולא עצם ההונאה, אם כדבריך זה רק "להראות שסביר יותר משאין" עדיף לענות לכסיל כאיוולתו - "אין אלהים?"

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-13/5/2009 07:39 לינק ישיר 

מיכי
האם תשכנע שיש אלוהים או גם שהוא נתן תורה ומצוות?

צבוני
התירוץ של לא עבדו ישראל הוא אולי נכון אבל אסור לבנות עליו. באותה מידה אתה יכול לומר שאדם הוא דתי כי הוא מפחד לחרוג מחברתו, רוצה פוליסת ביטוח נגד הגיהנום, החברה הדתית מספקת חום וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 07:50 לינק ישיר 

הלך כתב:

האם אמנם יש עדיין אנשים ששאלת ההוכחות או ביטולן או ביטול ביטולן היא המקרבת או מרחיקה אותם לא-ל, האם ר' מיכי מאמין שזה קוטב הויכוח והשכנוע בתקופתנו?

לענ"ד מכירות סיפרו של דוקינס דווקא מוכיחות שכנראה הרבה "כופרים" משום מה מטילים ספק בכפירתם ונצרכים לשכנוע פנימי אמנם קראית הספר אינה לשכנוע פילוסופי (מי בכלל עוד עוסק בפילוסופיה בציבור?) אלא פסיכולוגי. 

אני מסכימה לחלוטין (למרות הסבריו של מיכי).
אני אפילו הייתי מוחקת את המילה "עדיין". להבנתי, מעולם לא השפיעה שאלת ההוכחות יש/אין א-להים על התקרבות או התרחקות מן הדת. עניינים אלה אינם נתונים (למירב הבנתי והכרותי) ברמה השכלית של האדם - זו הנתונה להשפעת משוואות פילוסופיות והוכחות לוגיות - אלא לרמות אחרות לגמרי (פסיכולוגיות עמוקות).

מה את רוצה שאלוקים יכתוב ספר שהוא מוכיח שיש ר' מיכי?
אולי א-להים יצליח להוכיח שבעצם זה אותו הדבר?

תוקן על ידי אמשלום ב- 13/05/2009 7:49:00

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 09:00 לינק ישיר 

אמשלום

אופס...

האם אלוקים יכול לכתוב ספר להוכיח את מי שמוכיח את מציאותו....

האין זאת עצם שאלת האמונה?.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 09:02 לינק ישיר 

mdabraham כתב:
מרחביה, אני מניח שאתה מציע 'יש אלוהים!', וכך חשבתי בהתחלה. אבל זה טוב לתרגום העברי, ולא לאנגלית. וחוצמזה, הכנופיה דידיה כבר הצליחו להעמיד את המפה כך שספר שקרוי כמו הצעה זו ייראה כמו הרצאה של אמנון יצחק, ואף אחד לא יפתח אותו. טפל גם במישור הפילוסופי-אינטלקטואלי.

חס ושלום. לא חשדתי במחבר ספרים עם שמות כמו שתי עגלות וכדור פורח ועל קיסר סטודנט ואורטופד [כן, אני דבק בזה ולא בשם הסופי והיותר-בנאלי], שילך על סגנון פשוט כל כך.
חוצמזה, שאם שתי עגלות מוקם בטעות במדפי ספרי הילדים (כמו שסיפר שנרב), סביר שספר עם השם "יש אלוהים!" ימוקם דווקא במדפי הכדורגל

תוקן על ידי מרחביה ב- 13/05/2009 9:11:37

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 09:06 לינק ישיר 

בעל

שאלתך היא שאלת מליון הדולר.

אכן, מעולם לא הבנתי מה הטירחא על הוכחת הא-ל, כשקוטב הדיון והקושי האנושי הוא על היחס בינו לעולם (=התגלות) - מתן תורה!

אמור לאדם עליך להאמין, אולם זה לא דורש ממך שום דבר מסוים שנתגלה מאת הא-ל = נמסר מסיני מסופקני אם זה יטריד בכלל מישהו.

דומני שזה עומק המדרש:

"לא עבדו ישראל עבודה זרה אלא כדי להתיר להם עריות"

לשון אחר:

שאלת האמונה היא בעצם בעיית המחוייבות הנורמטיבית למול הא-ל כאשר יש פטרונות על תוכנה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 09:39 לינק ישיר 

הלך, זו טעות נפוצה. הטיעון שלך אינו נכון.
מי שאינו מאמין בקיומה של יישות טרנסצנדנטית כלשהי, הטענה שהיא התגלתה והטילה עלינו חובות היא מופרכת (=קנקן התה השמיימי של ראסל, או מפלצת הספגטי המעופפת. ראה אצל דוקינס). אבל אם יש את האמונה הפילוסופית, עמומה ככל שתהיה, ברקע, אזי הטענה שמשהו התגלה אלינו והטיל עלינו חובות כבר אינה נשמעת כה מופרכת ומצוצה מהדמיון. כעת יש מקום לויכוח.
על כן אתה צודק שהטיעונים הפילוסופיים אכן אינם גומרים את הדיון, אבל הם אלו שמאפשרים אותו. בלעדיו זה כלל לא יתחיל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 09:40 לינק ישיר 

בעניין הנתונים: אכן, טעיתי. יש אלוהים מכר באנגלית כמיליון וחצי עותקים, בשאר מדינות המלך מה עשו... תורגם ל-31שפות (ויקיפדיה).

לגופם של דברי קודמיי: למדנו אפוא, שהתפיסה האינטואיטיבית האנושית חשה שאם ישנו אלוהים, אזי יש לעולם משמעות, ויש לאלוהים ציפיה מבני האדם. התפיסה שהעמידו כופרי ימי קדם, לפיה "עזב אלוהים את הארץ", אינה באה לידי ביטוי ב-back ground של האנושות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/5/2009 09:46 לינק ישיר 

[מיכי,

האם אתה מכיר אנשים שדיון פילוסופי מסוג זה קירב או הרחיק אותם מן הדת?
אני מכירה עשרות (ואולי מאות) של אנשים משני הסוגים (קירוב/ריחוק), ואצל אף אחד מהם לא היוו השיקולים הפילוסופיים מרכיב מהותי בבחירה (גם אם חלקם התחבאו מאחורי פסאודו-טיעונים פסאודו-פילוסופיים).

כל זה, כמובן, לא בא לעצור מבעדך להתדיין. אני בעד הרחבת הדעת, גם אם (ואולי דוקא אם) אין לה תכלית פרקטית משום סוג.]

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים של עכ''ח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 8 9 10 ... 106 107 108 לדף הבא סך הכל 108 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.