בית פורומים עצור כאן חושבים

מי אתם, חברי הפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/5/2003 17:25 לינק ישיר 

ווטו,
מה בין טרייף ליצר הרע?
התורה=תבלין למחשבות טרייף

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/5/2003 17:53 לינק ישיר 

רק_אתה,

מדובר כאן ב"טרייף" במרכאות. זה טרייף הבא מיצר טוב, אלא שבעיני הכסיל-המון זה טרייף.

למשל לילד קטן כל מי שיש לו זקן צדיק ויבוא ילד אחר יגיד שלא ככה הרי יצעק לו טרייף, עד שיתבגר וכך בכל...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 04:18 לינק ישיר 

מיימוני היקר

שאלה אחת לא הבנתי בכלל , סליחה לא מבין עברית
גבוהה - אני אמריקאי,
אולי אתה יכול להסביר קצת השאלת א' פה או בפרטי?

שאלה ב'
כתבת
"להיות ירא שמים הוא מאמץ גדול ביותר. המאמץ לברר את האמת תובע הרבה. "
מעניין
אולי יש צד אחר
להיות דתי-חרדי זה לא צריך מחשבה-מאמץ בכלל ,
קיבלתם תורה , דרך חיים ,
וזה , לא צריך לחשוב מחשבות-לחקור חקירות ,
מה הדרך לבחירת חיים , משה רבינו עשה לכם כבר זה ,
אתם מאמינים בתורת משה , למה ? בבגלל כך אמר אבא ? ולמה אבא ? מפני כך אמר סבא ?
זה נחשב למאמץ לברר האמת ?

למה אתה ליטאי ? מפני אבא ליטאי , אותו דבר!
גיב מי עי ברייק

אני זה שעשה מאמץ לחפש האמת ,
אני חקרתי הרבה , והלכתי נגד הזרם בשביל אמונתי
שונא אמונה עיוורת ,

ב'נת ?
סליחה שאני מקצר במקום שיכול להאריך מפני עברית שלי ,

כתבת
"חלקם עברו תהליכים קשים לא פחות משלך"
מעניין לדעת מאיפה אתה יודע מה עברתי ,
ועד כמה קשה זה היה ,
חוצמזה אני לא רואה זה קשור להנושא ,

ערב טוב לכולם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 10:04 לינק ישיר 

לוו,

אתה בהחלט צודק שישנם כאלו שלא משתמשים במוחם ועושים מה שאביהם אמר להם כשם שאביהם עשה מה שסבו אמר לו.

אתה אמריקאי ואתה וודאי יודע שיש הרבה שהולכים לראות פוטבול, לשתות קולה ולאכול במק בגלל שהחברים שלהם עושים את זה או בגלל שאביהם עשה את זה.

אתה ב"ה זכית שלא להיות כזה, זכית לחשוב באופן עצמאי וזה נהדר. אלו החושבים עצמאית הם בודדים בכל חברה.
השאלה היא מה אתה עושה עם הזכות הגדולה הזו. האם חשיבה עצמאית פירושה התרוקנות מכל העבר?
האם כל מה שנלמד בעבר הוא בהכרח לא נכון?

לשבחך אני אומר שלפחות אתה משתמש בביטוי יוצא בשאלה ולא חוזר בשאלה ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 10:36 לינק ישיר 

My dear
לוו

I'll try to explain, and I hope my English will suffice… (also, I found out that I have to break lines and sentences because of difficulties in right and left alignments).

At first, I simply mentioned that trying to achieve
שמח בחור בילדותך
means one is looking for enjoyment per se. However, as you know, this kind of fun and games is good only for the time being. Does it add anything to one's development, (beside the fact that it is of course prohibited by the
תורה)?
You see, in this forum, people are interested in making the most of their life and their selves, as I believe you also want to do.

You claim that religious people do not make real choices. That their life style and beliefs are already chosen for them by their parents and nurture. This may be the case for some people, but most certainly not for all. And I refer you to this forum to show you that what I claim is true. In this forum, you may find people who are
בעל תשובה.
They are not of the kind of
בעל תשובה
who goes to a seminar, hears some stories, and changes his life style (although one should not look down at such people who make such a great change in their life). I am speaking about people who are devoted to truth. People who gave a lot, sometimes financially, and always in psychological hardship, to find the truth and follow it. Neither have they settled down and quit thinking afresh.
You can read in this forum about what we came to call "making an examination like Descartes each and every day". I am sure you know about Descartes. He was a great French philosopher, who built his philosophy on finding an unimpeachable source of truth ("I think therefore I am" – remember?). People around here do the same thing. And sometimes they check themselves every day to find out if they have not made a mistake yesterday.
This holds true also for the chareidi writers of this forum. None of us, (including those who write against us, for being so forthcoming about checking everything in our
מסורת)
holds his opinions just because he or she received them from the former generation. I personally know about quite a few of the people here, who went through very difficult times when they tried to find out why and if they should hold to their beliefs. Of course, I cannot mention any names, but I do believe that if you should ask here for a look into their intellectual biography, they may write to you personally and let you share in their histories and ordeals, and the long and difficult way they have crossed to remake themselves into what they are today.

You see, saying that religious people simply go on in their regular way, choosing to escape from taking the intellectual responsibility of their life upon themselves – this is simply not true.

In the same way that you have looked for a way to live an authentic life (using this existential term), so do we. And, as before, I invite you to share in the great adventures we go through in this forum (as you already started doing with your questions about
שמשון.
I hope to write an answer soon about that
בל"נ).
I am certain we have much to learn from you. Perhaps you may find you have something to learn here also.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

תוקן על ידי - מיימוני - 5/22/2003 6:51:12 PM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 11:04 לינק ישיר 

בע"ע ומיימוני

לוו,

אוסיף על דברי קודמיי בהדגשה שמתוך שכלך אתה [ואולי בסיוע עוד חכמים ומנוסים] תוכל לזהות שאין בדומה לכלים שהיהדות יכולה להעניק לאדם למען התקדמותו האנושית. הכלים הם רעיונות נצח ומסירות לבירור אמת.

ואם תשאל איזו יהדות? על זה הרי אנו דנים בפורום לאורך ולרוחב "אם תבקשנו... אז תמצא" - הרוצה מוצא!

תוקן על ידי - ווטו1 - 5/22/2003 11:25:35 AM

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 15:19 לינק ישיר 

ווטו
אולי תפרט לנו מר על איזה כלים הוא מדבר שיש
ביהדות שיכולה להעניק לאדם למען התקדמותו האנושית ?
אני לא מכיר כלים האלה

מיימוני- בעל עגלה
אענה לכם בערב (שעון ניו-יורק)
אני זז לעבודה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 17:06 לינק ישיר 

לוו,

כתבתי למעלה על שני כלים:

א. רעיונות נצח,
ב. מסירות לבירור אמת.

אנסה לפרש "קב ונקי".

התכלית שיהיה האדם ישר כמו שעשאהו האלוקים עם כל המשתמע מכך. לכן על האדם,
א. ללמוד מהו היושר,
ב. להיות מסור ללימוד ולקיום.

התורה מלמדת את הדרך הישר לפי רעיונות של יושר נצחי בכל פרטי החיים מהעריסה עד לאלונקה. [כמובן שלזה צריכים ללמוד איך לזהותם בתורה]

ביהדות נוצרה אווירה של מסירות ללימוד זה ולקיומו במעשה.

זה באופן כללי. לגבי הפרטים יש כמובן הרבה לדון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/5/2003 22:08 לינק ישיר 

הלבן

כתבת למעלה
כשמתחילים לעורר ספקות ולדחות ולשלול, הנה היום אומר לו כך כו', ואף פעם אי אפשר לדעת מתי זה יעצר, ועד לביקורת המקרא והשכלה ורפורמה וכו'. וגם בפרט הזה של שלילת הקבלה, זה מביא ספקות באשר לפסקים שמובאים בשו"ע ומשנ"ב משם וכו' וכו' עדיין לא מובן? עכ"ל

קשה לי להתאפק,

האם לעורר ספקות הוא דבר שלילי?? וכי צריך להיות פתי לכל דבר??
לדחות ולשלול [לשונך], כל אי קבלת דברי אחר הם דחיה ושלילה? א"כ גם אתה דוחה ושולל. ואף פעם אי אפשר לדעת מתי זה יעצר.
עד לביקורת המקרא וכו' [לשונך], אם דעת האדם תביאהו לכך הרי כך ראוי שינהג וקבל האמת כפי שהיא, וכי יחסום את מחשבתו? לא טענת שווווום טענה ענינית חוץ מהדבקת סטיגמות.
שלילת הקבלה מביא ספקות באשר לפסקים וכו' [לשונך], ושוב אם זה מביא ספקות הרי כך ראוי שיהיה, וכי יאטום את ראשו???
לעצם הדבר שלילת הקבלה אינה סיבה לאי נהיגת ההלכות, הלכה מלשון הליכה, וכיון שכך הולך בציבור ראוי לנהוג ואפי' אם יסודותיו אינם בהררי קודש.
עוד שלרוב, המנהגים המובאים מהקבלה אין יסודותם מהקבלה אלא 'מובאים' בקבלה. (כמו שהעירו ללהעיר שרצה להוכיח שהרמב"ם דגל בקבלה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/5/2003 14:18 לינק ישיר 

הלבן, והיכן זה ייעצר אם תדהר לפי פחת בלי לבחון הדברים? ראה מה קורה כשהסגנון הוא "כך מקובלני" אנשים רואים בדגי שבת מלאכים מרקדים וזמרת הזמרות מדונה מניחה תפילין ולומדת קבלה.

מה גם שהמוסיף הלכות מהזוהר למשנה הוא הוא שולל ודוחה דברי חכמים "אין הלכה כר' שמעון" או "כדאי הוא ר' שמעון לסמוך עליו בשעת הדחק"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2003 18:17 לינק ישיר 

לוו

בעמל משותף של חלק מחברי הפורום, הוכנה ההודעה עבורך מחדש.

והנה:

מיין טייערער לוו

ערשטענס, איך האב פשוט דערמאנט דאס אנצוקומען צו "שמח בחור בילדותך" מיינט אז מען זוכט הנאה בלויז לשם הנאה.

אבער אזוי ווי דו פארשטייסט, אזא סארט הנאה איז נאר צייטווייליג.

טוט עס דען עפעס אויף פאר דעם מענטשען'ס פארשריט אין לעבען, אחוץ וואס דאס איז פעהרבאטען דורך די תורה?

זעה נאר! אין דעם פורום, זענען די מענטשען אינטערעסירט ארויסצוברענגען דעם מאקסימום פון זייער לעבען און פון זיך. איך גלייב אז אויך דו ביסט אינטערעסירט אין דאסזעלבע.

דו טענעסט דאס רעליגיעזע מענטשען מאכען נישט קיין אמעתע וועהל (בחירה), דאס זייער לעבענ'ס סטיל און גלייבונגען זענען שוין אויסגיוועהלט פאר זיי דורך זייערע עלטערען און אומגעבונג.

דאס מעג וויל זיין אמת פאר מאנכע מענטשען אבער אוואדע נישט פאר אללעמען.

און איך ווייז דיר אויף דעם פורום דיר צו באווייזען דאס וואס איך טענה איז אמת. אין דעם פורום קענסטו טרעפען מענטשען וואס זענען בעלי תשובה. אבער זיי זענען נישט די סארט בעלי תשובה וואס גייען אויף א סמינר, הערען א פאר מעשהס און טוישען זייער לעבענ'ס שטייגער! (טראטץ דעם וואס מען זאל נישט אראפקוקען אויך דיא וואס טוהען אזוי, וואס מאכען גרויסע ענדערונגען אין זייער לעבען.)

איך רעד וועגען אזעלכע וואס זענען איבערגיגעבען פארן ריינעם אמת. מענטשען וואס האבען אסאך מקריב גיווען, מאנכמאהל פינאנציעל, און אייביג מיט פסיכולוגישע שוועריגקייטען כדי צו טרעפען דעם אמת און איהר נאכגייען.

אונד ווייטער האבען זיי זיך נישט אפגישטעלט זיך אויסצירוהען. זיי זענען ממשיך אייביג צו טראכטען איבער א נייעס.

דו קענסט ליינען אין דעם פורום וואס מיר רופען דא "מעשה דייקארט בכל יום".

האסט אוואדע גיהערט פון דעם גרויסען פראנצייזישען פילוסוף רנה דיקארט וואס האט אויפגיבויט זיין פילוסופיע אויף טרעפען א ריינעם און און-אפפרעגבארליכער מקור פון דעם אמת. ("איך טראכט, דערפאר בין איך" גידעקנסט?) מענטשען דא טוהען די זעלבע זאך און עפטערס טוהען זיי זיך בודק זיין יעדען טאג טאמער האביין זיי נעבטען נישט גיהאט קיין טעות.

דאס באשטייט אויך בנוגע צו אסאך פון די חרדישע שרייבערס אין דעם פורום.

קיינער פון אונז (אויך פון די וואס שרייבען קעגען אונז וועגען דעם וואס מיר זענען אזוי אפען אין אונטערזוכען אללעס וואס בילאנגט אונזער מסורת),
מסורת) האלט זיינע דעות נאר ווייל ער האט עס באקומען פון דעם פריהערדיגען דור.

איך ווייס פערזעהנליך וועגען עטליכע וואס שרייבען דא וואס זענען אריבערגיגאנגען גאר שווערע צייטען ווען זיי האבען פראבירט אויסציגעפינען פארוואס און אויב זיי זאלען זיך ווייטער אנהאלטען אין זייערע גלייבונגען.

איך קען דיר אוואדע נישט געבען קיין נעמען, אבער איך גלייב אז אויב דו וועסט פון זיי פערלאנגען זייער אינטעלעקטועלע זעלבסט-באשרייבונג, וועלען זיי מעגליכערווייזע פערזענהליך מיט דיר זיך באטייליגען מיט וואס זיי זענען אריבער אויף דעם וועג וואס האט זיי גיברענגט צו וואס זיי האבען ערשט עררייכט.

דו זעהסט, צו זאגען אז פרומע מענטשען גייען פשוט אויף זייער גיוועהנליכען וועג אנטלויפענדיג פון צו נעמען אויף זיך אן אינטעלעקטועלע פעראנווארטליכקייט פאר זייער אייגענעם לעבען, איז פשוט נישט אמת (אלץ כלל).

פונקט ווי דו האסט גיזוכט א וועג צו לעבען אן אוטהענטישער לעבענס-שטייגער, אזוי אונז אויך.

און, ווי פריהער, איך עמפפעהל דיר זיך ארויסצילאזען און זיך באטייליגען אין די גרויסע "אדווענטשור" וואס מיר גייען אריבער אין דעם פורום (אזוי ווי דו האסט אנגיהויבען מיט דיינע שאלות וועגען שמשון איך האף בל"נ באלד צו ענטפערען וועגען דעם ענין).

איך בין זיכער דאס מיר האבען אסאך וואס צו לערנען פון דיר. אפשר וועסט דו געפינען דאס דו האסט אויך עפעס צו לערנען דא.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2003 19:34 לינק ישיר 

Ich schlage vor, daß wir herstellen verschiedene Forums in einigen Sprachen

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2003 19:45 לינק ישיר 

Un pour Mekubalim et un pour des rationalistes

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/5/2003 21:09 לינק ישיר 

רב געצל
תראה, אין בעיה לכתוב כאן בכמה שפות, אמנם כשכותבים באידיש, היה מהצורך להוסיף ניקוד.

לדוגמה, בהודעה שלך באידיש, מתחיל קטע אחד: זעה נאר!

בתחלה חשבתי שהתרגום: ראה נא! עד שלבסוף הבנתי שהכוונה הפנימית היא: ראה טיפש!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-27/5/2003 06:29 לינק ישיר 

מיימוני היקר

ראשית
רפואה שלימה בקרוב עם שאר חולי ישראל ,

תודה על השקעה לתרגם הודעה שלך ליידיש ,
ריגשת אותי הערב כשראיתי זה ,
אתה יכול להמשיך בעברית , ואם אני לא אבין משהו , אני אשאל ,
ולא הביישן למד

לא אמרתי שכל מהשומרי תורה ומצוות לא
בוחרים האורח חיים שלהם מעצמם(מחשבות-חקירות
מה האמת הדרך ללכת זה )
דיברתי על חרדיים-דתיים שנולדו להורים ששומרים תורה ומצוות ,
כמובן שבעלי תשובה שונה , והם דומה בזה
להיוצאים בשאלה, רק בכיוון אחר,

שמע מיימיני היקר
בקצרה למה יצאתי בשאלה ,

אחרי חיים עשרים שנה של חיים רגילות ,
של חיים שלא חשבתי למה אני עושה זה ,
ולמה אני חושב כזה , גיליתי האור הגנוז ,

התחלתי לחשוב יום אחד , למה אני חסיד ולא ליטאי? התשובה, מפני נולדתי להורים ממיגזור חסידי, אההה ז"א שאני חסיד לא מפני הכרה ולימוד התורת -הדרך החסידות , זה רק מפני נולדתי לחסיד , ואם נולתי לליטאי אז הייתי ליטאי , ולתלמוד ישיבת מיר ,

אז יצאתי לדרך ארוכה של חיפוש עצמי ,
יום אחד קמתי בבוקר ואני ליטאי ,
גיליתי כל העוולות של החסידים , קצתי בהן,
הלכתי לישיבה ליטאי למדתי שם 2 שנים ,

יום אחד אני מתחיל לחשוב קצת עמוק ,
היום יש גדולי תורה -אדמורי"ם שיש להם חסידים , ויש להם מתנגדים ,
החסידים מספרים על הרבי שלהם שהוא בעל רוח הקודש , איש אלוקי , והמתנגדים צוחקים מהרבי ,
ואני מדבר לא על מתנגדים-ליטאים , רק מתנגדים
=חסידים מאדמו"ר אחר ,
אבל אם תשאלו גם מהמתנגדים מה דעתם על התלמידי בעש"ט ? הם יענו מי לנו גדול מתלמידי הבעA"ט ?
מי לנו גדול מהחוזה -נועם אלימלך וכדומה ,

התחלתי לחשוב, רגע ,
בעוד מאה שנים אף אחד לא יזכור שהיה התנגדול לאיזה אדמו"ר שחי היום , כולם יזכרו רק הניסים -הרוח הקודש שלו ,

המתנגדים הנ"ל האם הם היו חיים בזמן החוזה,
נועם אלימלך , הם בטח היו גם מהמתנגדים שלו ,

גמני שאני צוחק ולא מאמין באף אדמו"ר שחי היום , עדיין חושב שלפני מאה שנים היו כולם צדיקים -טלית שכולה תכלת ,
למה???????????
מפני אני לא חי אז ?

ואחרי שיצא היום עם סיפורים שונים מאדמורי"ם שונים עם סיפורי אותות ומופתים , ואני מכיר חלק מהאדמורי"ם הזה , והם לא קרא ושנה ,
ושאני הקטן יודע יותר טוב ללמוד דף ירושלמי מהם, אז למה זה לא היה לפני מאה שנים ?
מי אמר שהאדמורי"ם שחי לפני מאה שנים היו יותר טוב?
מי אמר שהסיפרים על אדמורי"ם שלפני מאה שנים
לא בלוף-שקר אחת גדול ???????

אז התחלתי להאמין גם בצדיקים של לפני 200 שנים,
אבל עדיין היה לי כבוד והערצה להאחרונים ,
להראשונים , שלא לדבר על חכמינו ז"ל התנאים ,
ולמעלה בקודש (הנביאים )

זה היה כשעדיין היתי שומר תורה ומצוות ,
ישיבה בחור, רק הייתי עוף מוזר,
משכיל ,

אבל
אחרי שצץ לי ספיקות גם בלמעלה בקודש ,
זהו כבר סיפור אחר ,
ואז יצאתי בשאלה

לא אכתוב יותר באשכול , על הספיקות שלי
בראשונים (כמלאכים) וחכמינו ז"ל התנאים ,
מפני פה פורום חרדים-דתיים , ולא רוצה
לכתוב נגד אמונתם, לזרוע ספיקות נגד מה
שהכי קודש להם ,

ערב טוב לכולם
לוו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מי אתם, חברי הפורום
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.