בית פורומים עצור כאן חושבים

מה תכליתו של הפורום?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/3/2006 12:24 לינק ישיר 

נמדשיר היקר

כבר אמרו הקדמונים, כשם שפרצופיהם שונים כך דעותיהם שונות.

יש בעולם הרבה סגנונות של בני אדם, יש אנשים פשוטים עם אמונה חזקה ותמימה, שכל שאלה על הדת גורמת להם לאיבוד זהותם האישית, ולעומתם יש אנשים שרוצים לחקור ולברר את דתם.

כל אותם סגנונות של בני אדם כבר היו קיימים מאז ומעולם, ובדברי ערכתי רשימה חלקית מזערית שאיננה משקפת כלום, על דעות שונות של חכמי ישראל בביאור התורה.

גם חכמי הפורום מחבבים את המחשבה והמחקר, וזה מה שגורם להם להבין את התורה ולהתענג על אמרותיה.
לעומת זאת ידידינו הצדיק דורש האמת, בכל שאלה שהוא רואה כנגד התורה, הוא רואה חורבן והרס, ולכן הוא כותב את דבריו, אבל חבל שהוא לא שם לב שכבר היה כדבר הזה מאז ומעולם, ואין כאן שום דבר חדש.

במסגרת הסגנונות השונים של בני האדם, יש אדם שיצטט לך דברי קבלה ויטען לך שיש כאן הגיון צרוף וברור, שכל מזוקק, ולעומתו יאמר אחר שכל המילים שהוא אמר אינם הגיוניות, כך ימשכו להם הדברים והויכוחים.

תוקן על ידי - דרום_חוקר - 16/03/2006 12:24:36

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 12:27 לינק ישיר 

נמדשיר

למה דרום חוקר הגביר את המבוכה? מה לומדים מהמדרש על 80 תלמידי ריב"ז שאמרו עליהם שחלקם ראוי שתשרה עליהם שכינה כמשה חלקם כיהושוע בן נון וכו' ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 12:40 לינק ישיר 

ריב

את מחזקת את הטענה היות וכלם מיוחסים לתלמידי רבי יוחנן בן זכאי , הרי שכלם קיבלו ממנו , ולא שכל אחד סמך על שיכלו , ונשאלת השאלה למה לא כולם היו שווים, וצריך לומר שלא כל אחד יכול להשיג את הכל , רק תלוי מה הצליח להשיג מרבו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 12:53 לינק ישיר 

נמדשיר,

אני חלוקה עליך מכיוון שלדעתי תלמידי ריב"ז אינם אלא משל לכלל לומדי התורה הניתנת להשגה בשכל האנושי-
וצריך לומר שלא כל אחד יכול להשיג את הכל, רק תלוי מה הצליח להשיג מתורת משה רבינו בשכלו -

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 13:06 לינק ישיר 

דורש אמת אני חוזר על הציטוט הנפלא שלך: והחכם המשובח הוא מי ששם אמתות הדברים ליסוד, ומשתית על כך את דעותיו2, ועם חכמתו הרי הוא מחזיק במה שראוי להחזיק ונשמר ממה שראוי להישמר3. והסכל המגונה מי ששם דעותיו ליסוד, ומדמה שאמיתות הדברים תהיינה כפי דעותיו. ועם סכלותו הוא מחזיק במה שצריך להישאר ממנו, ונשמר ממה שצריך להחזיק, וכמו שנאמר: חכם ירא וסר מרע וכסיל מתעבר ובוטח4. עד כאן. ועתה, אני הקטן שואל: מי הוא זה ששם דעותיו לאמת, ומי שם את האמת לדעתו? כמדומה שכוונת רס"ג היא שהחכם המשובח מעיין בדברים, מגלה מהי האמת, ואותה הוא מניח כיסוד. ולא שהוא מדמיין לעצמו איזה דמיון, ואז הוא טוען שגילה את האמת. נמצאנו למדים עד כמה חיוני לבדוק כל דבר ולהיזהר מפני הדמיון. הלא כן? שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 13:17 לינק ישיר 

מיימוני

לא חשבתי שתבין אחרת .

אני רק הבאתי את הציטוט שאי אפשר לסמוך רק על השכל , כי אם אפשר לסמוך רק על השכל מהו ההבדל בין הכסיל לחכם , האם לכסיל אין שכל , או יותר נכון הרי הרס"ג לא בא לומר שהכסיל אינו חושב , הרס"ג בא לומר שיש לדעת את האמת ואח"כ לחקור , מה יש לדעת לפני החקירה , הרי לטענתך המידע בא לאחר החקירה , ולא לפניו.

כלומר ישנם מוסכמות שאותם חייבים לקבל ורק לאחר מכן באה החקירה.

אם תסתכל בתוך הרס"ג תבחין שהוא מצטט את הפסוקים להוכח דיעותיו ,

ולא שהגיע למסקנותיו מחמת החקירה , אלא קיבל את האמונה והרס"ג מוכיח שיכלית את האמונה.
תוקן על ידי - דורש_אמת - 16/03/2006 13:22:40

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 13:38 לינק ישיר 

דורש

'מוסכמות שאותם חייבים לקבל... ולא מחמת החקירה', מה מחייב? הבטחות שכר ואיומי עונש? או שמשהו משכנע? ואם משכנע איך בלי שכל?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 13:47 לינק ישיר 

בוגי

פסוקי התורה והנביאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 14:20 לינק ישיר 

.

דורש_אמת:

הרשה לי להביע בפניך שני רגשות - על אף שפורום זה אינו מצטיין בהבעת כאלו.

הראשון - התפעלות מעוז רוחך. על יפול רוחך, ואל תבוש מפני המלעיגים והמשחיקים. הרי ברור היה לך כי דבריך לא יתקבלו בצרורות ורדים וכרכומים, ובכל זאת, אתה על משמרתך תעמודה.

השני - תמיהה קלה. תמה אני על כי אדם רציני כמוך, שודאי כבר עיין באשכולות ישנים, אינו מבין כי חלקנו (סליחה מכל הרגישות לשימוש בגוף ראשון רבים בפורום), בלתי-משתכנעים. ודאי כי העבר מראה כי אנשים כמוני, למשל, הם קשי עורף כפרד מדבר, נשכנים כפרא למוד מדבר ונוהקים על בלילם כמי שאינם מקשיבים לדבר.

לא חבל לעבור על מצוות חכמים, להסתכן בנשיכתם ולגלוש באינטרנט, ועוד בפורום כזה, עבור מטרה אבודה?
הרי ממה נפשך? מביא אתה עצמך לידי נסיון בגלישה כאן, ושמא תתפתה, ותבוא לידי בזיון! הרי פרט לרבי עקיבא שנכנס בשלום ויצא בשלום, יש מי שהציץ ומת, וחמור מכך - היו גם מציץ ונפגע ומקצץ בנטיעות!

שמא תחוב בנפשך כאן?

נ.ב.
אם אני מבין נכון, אתה רוצה שלא אסמוך על השכל שלי אלא על שלך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 14:40 לינק ישיר 

מואדיב

אודה ולא אבוש יודע הינני שאתם משוכנעים בדיבריכם , אבל תבין בכתיבה בפורום ישנם שני סיבות :
1, לשכנע.
2. ללמוד צורת כתיבה .

הנושא הראשון הינך צודק הוא מיותר.

הנושא השני למדתי רבות דרך הפורום איך להוריד את המושגים שאני מבין לצורת כתיבה , ויש לי עוד הרבה מה ללמוד ועל כן אתם בעצם הכלים שדרכם אני יכול ללמוד.

לגבי הגלישה באיטרנט.

אודה על האמת הייתי מבין הראשונים שנכנסו לבחדרי חרדים , אני עוד שוחחתי עם דוד10 בעינין שלנו , ושם היו לי שיחות רבות עם חילוניים , והיות ובאותה תקופה גלשתי רבות באיטרנט , קבלתי על עצמי לא לגלוש יותר .

וכך עברו שנים רבות מבלי לגלוש.

הניק שגלשתי בו היה ניק עם שמי הנכון .
לפני תקופה מסויימת שלחו פורום שהתאים לאינטרס מיוחד שלי ונכנסתי להגיב , ואז ניתפפתי להיכנס גם לבח"ח  רק שינית את הניק היות והשם המלא לא התאים לי.

הדרך שהגעתי לעצכ"ח היתה בגלל מיימוני , ולקח לי זמן ללמוד את צורת החשיבה , היום אני מכיר את דרך החשיבה , ואני שמח , לא כי אני מסכים לה , אבל אני יכול לדון בדבר כי אני מכיר את הדרך.
לגבי הגלישה באינטרנט , כיום אני מרגשי שאני יודע להציב גבולות לעצמי להיכן מותר ולהיכן לא , אחרי שלערך ארבע שנים הייתי פרוש מהאינטרנט.

אני גולש רק מהעבודה ולא מהבית.

אני יכול לחדש לך שהפרופיל שאתה מצייר אותי הוא לא הפרופיל האמיתי שלי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 14:43 לינק ישיר 

עד שאתם שואלים מה תכליתו של הפורום אשאל אני מה תכליתו של אשכול זה ?

עושה רושם לאחרונה שיש כאן קוקטייל של שני פורומים, שמרני ורדיקלי.

דיון יכול להתקיים בין דיעות שונות בקוי יסוד בסיסיים משותפים, ללא כאלה אין זה דיון אלא התנצחות.

דומה שב'דיון' מהסוג השני יכולים לשתתף רק אנשים מובטלים שאין להם מה לעשות בזמנם הפנוי שיש להם הרבה ממנו.

לא עדיף בזמן שמכלים פה על זריקת ציטוטים שלא יזיזו איש מעמדתו, לצאת לאיזה פארק עם הילדים לפיקניק, לפחות תעשו משהו מועיל יותר.

דומה שהעירוב בין שני הפורומים אף קוטע את רצף הדיון בין חברי כל פורום לעצמם בטענות שאינן ממין הענין לטעמו של פותח האשכול אם זה מכאן או מכאן.

לא חבל ???
יש אנשים שרוצים להחכים זה מזה למה לקלקל את התענוג ?

ואולי זהו היעוד, למנוע מאפיקורסים דיונים אסורים ?

הבה נפרד !
לטובת כולם .

בעצם הרי גם על זה יהיה ויכוח אז למה כתבתי

מסקנתי : זוהי התמכרות.

מאיר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 15:06 לינק ישיר 

מאיר. ריב. ונמדשיר.
מטרת הפורום הוא ללמוד וללמד. במסגרת זו, הרשו לי לתקן תיקון גדול שלא
יגידו בגת  ויצהלו בחדרי חדרים. על תלמידי החכמים שבפורום.כגון ריב. ונמדשיר. 80 תלמידים היו להלל ולא לרבי יוחנן ב"ז. הלל היה רבו של רבי יב"ז
הוא היה הקטן שבלתמידים.   ראו במסכת סוכה. מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 15:20 לינק ישיר 

דורש אמת

הבה אגלה לך סוד כמוס

רוב משתתפי הפורום הזה הם בגדר תינוקות שנשבו ממש ואכמ''ל

רוב רובם לידתם והורתם ל''ע שלא בקדושה, ויש כאלו שאינם חולקים אפילו את אותה המשבצת שלנו בסיוווג הזואולוגי

אני  וכמה מחברי ההנהלה עושים ימים כלילות בכדי להטעימם מהאור הגנוז להולכים ברוח ישראל סבא וב''ה הצלחנו במידה לא מבוטלת ללמדם תורה ודעת עד עדי כך שהם מצטטים מזכרונם רמב'''ם וגמרא, ולא זו בלבד - אלא שכמה וכמה מהם נהירים להם שבילי התלמוד כשבילי הפילוסופיה רח''ל וע''כ טעותו של מעכ''ת לאמר מדובר בישיבע בוחרים פוחזים ההולכים שבי אחרי מדוחי השכל והחקירה אשר כל באיה לא ישובון כמבואר בספרי הרב שיק שליט''א.  ולא זו - אלא שמדובר בעליה עצומה ממקום רפש רימה ותולעה. ועיין בדבריו הקדושים של בעל האור יחזקאל על ענין ''באשר הוא שם'' וכן בקונטרס הבחירה במכתב אליהו שמסביר במתיקות נפלאה את היחסיות הרלטיבית במצבו הרוחני של האדם.

ע''כ אל יחרה אפך לנוכח דברי הכפירה הנוראים המושמעים מעל בימה זו, שכן מדוע סמוק דמם של סמינרי ערכים ורבינו הקוה''ט רבי אמנון יצחק שליט''א  מדם משתתפי הפורום הזה. שהרי מדובר בתהליך ארוך, הכולל תחנת בינים של השמעת דברי כפירה ירחם ה'. וכבר כמה וכמה מהכופרים אשר עברו תחת שערנו גילו את האור בחסדי ה' ומשמשים בקודש בהרבצת תורה ויר''ש בערוצי הקודש ובתנועות התשובה - ישתבח שמו.

מן האמור עולה כי הפורום הוא בגדר פרה אדומה (וי''א תנועת בני עקיבא שר''י) המטמאת את הטהורים ומטהרת את הטמאים.  הפורום מיועד לאלו שלא זכו לטעום מן האור הגנוז, וכתחליף לטעלעוויזיע הטמאה. אך מה לך ולפורום זה - כלך לך לקובץ מאמרים של ר' אלחנן וסרמן, לשיחותיהם של ר' דן סגל ור' שלמה ברעוודא, ולקריאת מאמרי המערכת של בית נאמן.

ע''כ עצתי לך כי תשא את רגליך וברח מן הפורום כל עוד רוחך בנפשך שכן הפורום הזה הוא מקום סכנה ממש ויש חשש סביר כי השתתפותך עלולה לגרום לדרדור רוחני שיוביל לבעיות חמורות בשלום בית, חינוך הילדים ועוד ועוד.

בכדי לשפר את הכתיבה אני ממליץ על קריאת המאמרים הנפלאים של הרב נוייגרשל ואת אשכולות הפורום באהלה היהדות הנושא ברמה את דגל מסורת רוח ישראל סבא.

שלום ולהתראות במקומות כשרים  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 15:39 לינק ישיר 

רב_סיינפלד

את הרב נויגרשל כבר שמעתי מלפני שנים רבות ואני גם חלוק על דרכו.

תמשיכו להתכוון כוונות טובות וה' יהיה בעזרכם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/3/2006 15:58 לינק ישיר 

בורג

אני מציע להוסיף את מה שכתבת לדבר המנהל וכך תחסוך מהרבה יראי שמים עגמת נפש.

כי הרי כל מי שיראת השם בקרבו , הרי למקרא דברים אלו , יחדול מלהשתתף בפורם .

אני חושב שחובה לאפשר לכל אחד להחליט מהו יושר אינטלטואלי (תורני) ומהי נוכלות אינטלקטואלית .

ולמקרא דברים אילו הרי נתתם לכל אחד את זכות הבחירה החפשית.

תוקן על ידי - דורש_אמת - 08/03/2006 7:58:49

אני מביא את מה שכתבתי לעיל , מה שכתבתי הוא להוסיף את המידע לדבר הנמהל ותו לא.

אתם הם אלו הנפחתם את דברי ולא אני.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מה תכליתו של הפורום?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.