בית פורומים עצור כאן חושבים

האם הדת מביאה אושר? \ מחקר על הבודהיסטי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/10/2010 15:13 לינק ישיר 

כדי לצנן את האוירה המתלהטת אספר סיפור: מעשה במלמד עני שאמר לו הייתי רוטשילד הייתי עשיר ממנו. שאלוהו הכיצד? ענה: היה לי גם את הונו של רוטשילד וגם את שכר הלימוד!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 15:39 לינק ישיר 

מיכי
השאלה באלו רמות.
מי שחלילה בחרפת רעב וודאי ישמח למשכורת טובה יותר
אב לילדים יתכן וישמח לאפשרות לרכוש להם דירה
האם זה נכון גם במליארד העשירי?
דא עקא - שאלמלא המשוגעים האלו ששמחים במליארד העשירי העולם היה מקרטע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 15:49 לינק ישיר 

בעל, אני לא חושב שבאיזושהי רמה תוספת כסף אמורה להוליך לפחות אושר, כשקובעים את שאר הפרמטרים. כפי שהם כעת (כלומר מדובר בהתקדמות על אינטליגנציותרמה).
בכל אופן, אני דיברתי על האדם הסביר, כמוני וכמוך. פשוט עיצבנו אותי הסיסמאות של אנשים שאין להם עניין בכסף, וטוב להם להסתפק באינטלקט. זוהי נחמתו של החסר. משום מה הם מעמידים את זה מול זה, כאילו שאם מישהו הופך להיות עשיר כרוטשילד הוא אוטומטית הופך להיות אידיוט, או לפחות סתם מיטפש. אז כנגד הדמגוגיות הצדקניות הללו כתבתי את המילה הבודדת שליהטה פתאום את הגחלים העוממות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 15:52 לינק ישיר 

מיכי
מוכן להודות בקול רם -אילו היו מכפילים לי את המשכורת, לא הייתי מתלונן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 15:54 לינק ישיר 

כמו שנדב אמר, אנחנו עדיין לא רואים את כל גולי קובה וארה"ב עוברים בסירות חשאיות לקוסטה ריקה ווייטנאם. גם מרקס (השני) עדיין לא נצפה על סירה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 16:01 לינק ישיר 

מיכי

אני לא כ"כ מבין אותך, אם היתה לך ברירה כרגע לבחור בעושרו של רוטשילד אבל גם בהשכלתו או להישאר במצבך הנוכחי וכמובן בהשכלתך ובהתענינותך השכילתית. במה היית בוחר?!

אם ניחשתי נכון , אז אתה מאושר כיום הרבה יותר מעשירים בממון וממוצעים בדעת.

מדוע לא תראה את עשירי הדעת כ"עשירים" האמיתיים. ואת עשירי הממון כעשירים בדבר שולי?!
נדמה לי שהערצת העושר היא ירושה לנו מנחלת העבר. בה העשירים היו אדונים והשאר היו נתונים לחסדיהם. לא כן במצב השורר כיום גם אין לאדם הממוצע את כל תאוותו בידו, מ"מ עדיף עושר ויתרון אינטלקטואלי על עושר ויתרון כלכלי.

אני לא בטוח שאם תעשה כיום סקר בין עשירים ממוניים [ברי הבנה] האם הם מעדיפים עושר ממוני על עושר רוחני, מסקנותיהם יהיו עושר פיננסי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 16:22 לינק ישיר 

יוחנן,
אני מרוצה ב"ה ממה שיש לי. כתבתי שאם מתקדמים על ציר שכל שאר הדברים נותרים קבועים ורק מוסיפים ממון אז נעשים יותר מאושרים בהגדרה. אז למה לא להביע רצון כזה? בה במידה, אם אוכל להישאר במצבי הכלכלי ולהתקדם אינטלקטואלית זה היה רצוי בעיניי לא פחות. מה לא ברור כאן?

אם מציבים בפניי את השאלה ההיפותטית מה אני מעדיף בין שתי אפשרויות: א. להיות רוטשילד. ב. להיות אני. התשובה לכך היא שהשאלה כלל אינה מוגדרת. שכן מיהו ה'אני' שצריך לענות עליה? הרי אם אהיה רוטשילד זה לא יהיה אני.

לכן ניתן להגדיר את השאלה רק באופן הבא: האם אעדיף להיות אני עם ממונו של רוטשילד, או אני בלי ממונו של רוטשילד. ועל כך תשובתי היא שאני מעדיף באופן קטגורי את א. ומי שעונה אחרת אינו מבין מה הוא שח.
ואולי אם תרצה תוכל לשאול האם רוטשילד היה מעדיף להיות הוא עם האינטליגנציה שלי, או הוא עם האינטליגנציה שלו. אני לא יודע מה הוא יענה, ואני גם לא יודע מה היתה האינטליגנציה שלו. לכן אני לא רואה מה אני אמור לעשות עם השאלה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 16:24 לינק ישיר 

שנאמר: "ואם אני אינני אני אז מי אני בכלל?"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/10/2010 16:43 לינק ישיר 

נדמה לי שאתה קצת טועה בהגדרת ה"אני".

גם ה"אני" שלך כיום וגם ה"אני" שלך לו היית רוטשילד. יכולים לחשב את העדפתם ביחס של אינלקטואל מול עשירות.

וככך  נראה לי שבמצב המעמדות של תקופתינו כל "אני" בר הבנה, היה מעדיף שהוא יהיה "אני מיכי" מאשר "אני רוטשילד".

..."וכשאני לעצמי מה "אני"...

שבת שלום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 19:28 לינק ישיר 

לא מסכים. 'אני מיכי' ו'אני רוטשילד' הם שני 'אני' שונים. לכן ההשוואה ביניהם אינה אפשרית. אם הייתי רוטשילד אז כחלק מזה העשירות היתה חשובה לי יותר מהאינטלקט (רק לצורך הדיון, אני לא יודע מה חשב רוטשילד כמובן), ובעצם לא הייתי 'אני' במובן הנוכחי.
זה כמו לשאול האם הייתי מעדיף להיוולד משה רבנו. התשובה היא שהשאלה אינה מוגדרת, כי אם הייתי נולד משה רבנו אז 'אני' לא הייתי אני. כלומר אין מצב ש'אני' נולד כמשבה רבנו, אלא אולי שייוולדו שני משה רבנו. לשון אחר: בעצם אני אכן נולדתי משה רבנו, שהרי אדם שהוא משה רבנו נולד. וזהו האני שהוא משה רבנו.
אגב, הדיון הזה נוגע בצורה מאד מעניינת לדבריי באשכול מדף הספרים, ע"ש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 20:36 לינק ישיר 

נראה שיש להבחין פה בין תכונות מקריות לתכונות מהותיות. ניתן לחשוב על מצב עניינים אלטרנטיבי בו קיסר לא היה חוצה את הרוביקון [במחילה מלייבניץ] אבל קשה יותר לחשוב על מצב בו קיסר לא היה גבר [במחילה מדנה אינטרנשיונל ומסימון דה בובואר]

תוקן על ידי רדףהשיג ב- 09/10/2010 20:37:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 20:57 לינק ישיר 

אדם עשיר בדרך כלל ירצה להיות עשיר- ולכן הוא חכם, ההפך אני לא בטוח.

הגמרא בעירובין אומרת- רבי מכבד עשירים- ר' עקיבא מכבד עשירים\ מרגלא בפיהם של חכמים עניים- למכור את המכנסיים ולהיות עשיר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 21:18 לינק ישיר 

לירוחם

שאלה:

אילו אלוקים היה נגלה אליך כמו לשלמה המלך והיה שואל אותך במה אתה בוחר להיות עשיר או להיות חכם כי שתי האפשרויות ביחד לא יתכנו בשום אופן.

במה היית בוחר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 21:58 לינק ישיר 

מוקדש לירוחם
מעשה באדם שעשה מצווה גדולה ושמע קול משמים, מה אתה בוחר להיות העשיר בתבל או החכם מכל אדם? הוא בחר בחכמה.
נדחקו כל העולם לשמוע את דברי חוכמתו ושמעוהו ממלמל: חבל שלא בחרתי בעושר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/10/2010 22:34 לינק ישיר 

צענע

לשאלתך- אם היתי  טיפש לא היה בוחר בעושר.

פרופסור טלמון אמר - אדם שלא מאמינים בתורת הקומניזם עד גיל 20 -אין לו לב.
אדם שבגיל 30 ממשיך להאמין בקומוניזם- אין לו שכל.

כאדם שעבר את השלושים , יכול לספר לך, כי עם כסף אפשר לקנות הרבה מאוד חכמים, שלא היו מספיק חכמים להעשיר.כי חשבו בטעות ברגע מסוים לא נכון.
ועוד משהו  מנכ"ל טוב  זה אדם הבוחר לעצמו את המנהלים  והעוזרים הטובים ביותר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האם הדת מביאה אושר? \ מחקר על הבודהיסטי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.