בית פורומים עצור כאן חושבים

מדף הספרים החיצוניים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-21/9/2008 16:11 לינק ישיר 

לגבי "מים שאין להם סוף" של מיכאל שיינפלד, שמישהו הזכיר למעלה, אני אמורה להגיע אליו מתישהו, מקווה להעלות את רשמי ממנו בהקדם (מ"אבדות" שלו די נהניתי, אך אבין את מי שיטען שזה ספר "רגשני" משו. מכל מקום, לי זה לא הפריע לחוויית הקריאה).

שאלה לקהל:
קיבלת המלצה חמה לגבי ספריו של מילן קונדרה:
הקלות הבלתי נסבלת של הקיום
מחול אחרון ופרידה
זהות.

מישהו קרא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-24/9/2008 19:53 לינק ישיר 

פנדו

לגבי 'הקלות הבלתי נסבלת של הקיום' (היחיד שקראתי מביניהם ולפני הרבה שנים), אז למי שלא נפגע מחוסר צניעות ומתבונן במסר מנקודת המבט שלו/ה מבלי להיסחף אחר הדרמות של המחבר, מומלץ מאד!

אשמח אם תביאי מרשמייך לאחר הקריאה (כי הצטערתי שלא עברתי עליו שוב - הוא היה מושאל לי).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/10/2008 15:51 לינק ישיר 

שלום לכולם. אני חדש כאן, ושמחתי לגלות את הפורום הזה. הפורום אמנם מיועד להמלצה על ספרים, אבל בכל זאת רציתי להעלות נושא עקרוני לדיון (אשתדל בקצרה), לצרף אליו הצעה מעשית, ורק בסוף גם להמליץ על ספר.
אז ככה: הנושא של הפורום, 'ספרים חיצוניים', הוא מורכב מעצם הגדרתו. כל מי שלמד את המשנה המונה את 'הקורא בספרים חיצוניים' בין אלו שאין להם חלק לעוה"ב אמור לשאול את עצמו מה מותר לקרוא ומה אסור, למי, מתי ואיך (כמובן שניתן לתת המון פרשנויות מצמצמות למשנה הזו, אבל השאלה העקרונית שעולה ממנה במקומה עומדת).
מעבר לשאלה של ביטול תורה (שלא רלוונטית לנשים) ישנן שתי בעיות עיקריות: כפירה וצניעות ("ולא תתורו אחרי לבבכם" - זו מינות, "ואחרי עיניכם" - זו זנות). אני רוצה להתמקד דווקא בנושא הצניעות, כי הוא יותר מטריד אותי, ונראה לי שהוא גם יותר מצוי. (חוצמיזה ההשפעה על הדמיון ישירה ו'נדבקת' יותר מהשפעה שכלית).
מי שמדפדף בין דפי הפורום יכול למצוא הערות לגבי ספרים המיועדים למי ש'ענייני עריות לא מפריעים לו' וכדומה. יתכן שהכוונה למי שאינו שומר תורה ומצוות, אך אולי הכוונה לאנשים שפחות מושפעים מתיאורים לא צנועים וכד', מחמת קור מזגם או רקעם וכו'. (ושמא הכוונה לנשים? נראה לי שגם לנשים יש בעיה, ואכמ"ל).
לצערי או לשמחתי אינני נמנה על סוג האנשים הזה, ומסופקני אם ישנם באמת הרבה אנשים נורמליים שאינם מושפעים במידה זו או אחרת. לאנשים מסוגי נשאלת השאלה: האם יש צידוק כלשהו לקרוא ספר בידיעה שסביר מאוד שהוא יגרום הרהורי עבירה?
לכאורה אין כאן בכלל שאלה: אדם ירא שמיים לא יגרום לעצמו עבירות בעד כל הון שבעולם, ובודאי שלא עבירות המטמאות את הנפש בצורה כ"כ ישירה. נראה לי שזו הגישה הפשוטה.
הקושי בגישה הזו, שאין לי פתרון עבורו, הוא שלא מדובר בסתם איזשהו 'הון שבעולם', אלא בצמצום המרחב התרבותי בצורה כמעט בלתי נסבלת לאדם בן ימינו, כיוון שרוב רובם של הספרים (הכוונה לספרות יפה ולא לספרות מדעית,פילוסופית וכד') מכילים בעיות צניעות ברמה כלשהי, ובד"כ לא כ"כ מינימלית.
אני מאוד מבין את מי שיאמר, שדביקות ברבש"ע ובתורתו שווה לו מאלפי מרחבי תרבות ("תרבות אנשים חטאים"). אבל מי שמרגיש שחלק מבניין אישיותו, וממילא מעבודת ד' שלו, הוא לתת לה את המזון הרוחני שלה, שכולל גם את תרבות החול, נמצא כאן בקונפליקט לא פשוט בכלל.
אני לא חושב שיש פתרון מוחלט לבעיה, אבל מאוד אשמח לתגובות, הוספות והארות.
ומכאן להצעה המעשית: ראשית אני מציע שמי שממליץ על ספר יכתוב האם יש בו בעיות צניעות (דבר שקיים גם כעת באופן חלקי), ואולי גם עמודים בעייתיים. אולי כדאי אפילו ליצור איזשהו דירוג (נניח מ-1 עד 5) לרמת הבעייתיות (או אי-הבעייתיות..) של ספרים, לתועלת הציבור.
הפתרון המעשי האמיתי הוא להתחיל לכתוב ספרות טובה של אנשים יראי שמיים, תופעה שמתגברת ב"ה לאחרונה (ע"ע הרב סבתו, מיקי שיינפלד ועוד).
וכעת להמלצה: אני ממליץ בחום על הספר "הקפות ביער" (מאת דלין מתיה). הרקע של הספר הוא ההשתלטות הברוטאלית של הציויליזציה (בחסות בריטית כמובן) על דרום אפריקה ותושביה (הלבנים, לא הכושים). הספר מתאר את המעקב של הגיבור, בן למשפחת חוטבים, אחרי זקן-רגל, מנהיג הפילים ביער. תוך כדי המעקב מסופרים קטעים מן העבר השופכים אור על המעקב הזה, ומעלים התמודדויות מוסריות, אנושיות וחברתיות.
אהבתי את הספר בגלל התיאור הרגיש והמדוייק, ובגלל האיפוק ששוזר את הספר, ומעלה אלטרנטיבה סבלנית ומאופקת על פני התמודדות ישירה וכוחנית. איפוק זה בא לידי ביטוי גם בתיאור היחסים שנרקמים בין הגיבור, שאול ברנרד, לבין קייט, בתו של הסוחר הבריטי המושחת והנצלני. יש כאן הוכחה שרומנטיקה יכולה להסתדר טוב מאוד גם בלי ארוטיקה, ובכך אנו חוזרים לתחילת הדברים.
[מן הראוי לציין שספר זה אמנם צנוע לחלוטין, אך לאכזבתי ספרים אחרים של המחברת נגועים במחלה הכללית, וההמלצה א"כ היא על ה'חפצא' ולא על ה'גברא']

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/10/2008 23:32 לינק ישיר 

הריני מצטרף בכל פה להמלצה על יוהנה, בלי לדעת לגבי הדיוק הסטורי כלום.

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-5/10/2008 09:53 לינק ישיר 

גם אני הקטן.
ועל משהו שזכור לי במעורפל משם, האם עולמנו היה יותר טוב אילו היה נשלט ע"י נשים ואפיפיוריות?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 10:35 לינק ישיר 

דודשמשקטן כתב:
שלום לכולם. אני חדש כאן, ושמחתי לגלות את הפורום הזה. הפורום אמנם מיועד להמלצה על ספרים, אבל בכל זאת רציתי להעלות נושא עקרוני לדיון (אשתדל בקצרה), לצרף אליו הצעה מעשית, ורק בסוף גם להמליץ על ספר.
...
מי שמדפדף בין דפי הפורום יכול למצוא הערות לגבי ספרים המיועדים למי ש'ענייני עריות לא מפריעים לו' וכדומה. יתכן שהכוונה למי שאינו שומר תורה ומצוות, אך אולי הכוונה לאנשים שפחות מושפעים מתיאורים לא צנועים וכד', מחמת קור מזגם או רקעם וכו'. (ושמא הכוונה לנשים? נראה לי שגם לנשים יש בעיה, ואכמ"ל). 

...
ומכאן להצעה המעשית: ראשית אני מציע שמי שממליץ על ספר יכתוב האם יש בו בעיות צניעות (דבר שקיים גם כעת באופן חלקי), ואולי גם עמודים בעייתיים. אולי כדאי אפילו ליצור איזשהו דירוג (נניח מ-1 עד 5) לרמת הבעייתיות (או אי-הבעייתיות..) של ספרים, לתועלת הציבור. 

...

היכי דמי?

כדי לדרג את "מדרג אי-הצניעות" של ספר, על המדרג להכיר את שני הקצוות, את זה שציון אי-הצניעות שלו הוא, למשל, 0 , ומנגד - את זה שציון אי-הצניעות שלו מכסימלי.

כעת הבה נחשוב, איזה ספר יכול לקבל ציון 0 במדרג אי הצניעות?

התנ"ך לא, הרי נכלל שם מעשה יהודה ותמר, או ספר שיר השירים, או אשתו של הושע וכן הלאה. אולי ספר הפתרונות למשוואות דיפרנציאליות בהוצאת שאום יקבל ציון כזה.

נעבור לקיצוניות השניה, איזה ספר יקבל את ציון אי הצניעות המכסימלי?

כאן אנו בבעיה גדולה עוד יותר. כדי לתת דוגמא, עלי להודות בכך שאני קורא חומר פורנוגראפי קשה. לחילופין, אני צריך לרשום כאן שציון אי הצניעות המכסימלי ניתן לספר "כשר" כלשהו (למשל - הילד שניצל" או משהו בסגנון - ואז אוציא את עצמי צדיק גמור - זה, אצל אחד כמוני, נחשב לחומר מאד לא-צנוע!

ואם יש כאן מישהו שבאמת יש לו את היכולת לדרג אי-צניעות (חוזר בתשובה? גר? ), וכי הוא יעז לדרג משהו? נניח כי דרג יצירה מסויימת בדרוג נמוך, והקורא אותה מזדעזע ממה שקרא. "אם זה ציון נמוך", חושב לעצמו הקורא, "מה זה כבר הציון הבינוני? " ומכאן ועד הדרדרות שכל כולה נובעת מהרצון להכיר את צידי המדרג, הדרך חלקלקה...

כמובן, אפשר לנקוט בשיטה הישנה והידועה, ולמנות את אנ"ש לאלו שעל כורחם קוראים חומר קשה רק כדי להיות מסוגלים לדרג ולתת ציון עבור האחרים, ואידך זיל גמור.

למען הסר ספק, כותב שורות אלו סבור כי הסרט "במבי" של וולט דיסני אינו ראוי לצפיה לילדים מתחת גיל 21, משום שיש בו אלימות קשה ופורנוגרפיה של המוות (את אמא של במבי צדים אנשי בליעל ומקפחים את נשמתה הטהורה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 15:21 לינק ישיר 

השאלה אם בכלל ניתן לכתוב ספרות טובה שתתעלם מכך שיש נשים בעולם, ו/או מכך שיש ד"א בין איש לאשתו.

כמה יכול הרב סבתו לכתוב על חיילים במלחמה או יושבי בתי מדרש ?

כמדומני שעגנון שלא התעלם מנשים או מיחסיהם (המיניים ! ) עם גברים, ידע את סוד הצמצום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 15:43 לינק ישיר 

.

שמחה בונם

כל הספרות העולמית קשורה לדברים שבינו לבינה?

כשבעל המחבר "אי המטמון" עמד לחבר את ספרו, הוא הבטיח לאחיינו הצעיר "ספר בלי בנות" - כי רומנטיקה, כך הסביר הנער - מקלקלת את הספר.

בלי להתאמץ אני יכול לחשוב על רשימה לא קצרה של ספרי מופת שאין בהם יחסים שבינו לבינה. אמת, מרשימה זו תעדרנה יצירות מופת רבות, אבל יכללו בה ספרים רבים מספרות העולם המערבי, מ"בייוולף" ועד "המלחמה בסלמנדרות" - יש מה לקרוא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 15:51 לינק ישיר 

שמחה בונם

מתי לאחרונה קראת  את סיפור עגנון?

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 16:12 לינק ישיר 

[מואדיב,

למרות שאני מסכימה לכל מה שכתבת לעיל, יש לי מחלוקת איתך בעניין אחד קטן -
"ספר בלי בנות" חסר משהו מאוד בסיסי  - אותי, הקוראת (ולכן, בד"כ, קשה לי יותר לקרוא אותו ו"להכנס" לתוכו)...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 16:35 לינק ישיר 

.

אמא שלום

גם לי, כקורא גבר, לא רק לגברת ו. וולף, מגיע חדר משלי.

גם לבנים בני 14, מגיעים ספרים משלהם. מותר להם לקרוא על עלילותיו של יד הנפץ במערב הפרוע שבדה קרימינל גרמני ממוחו הקודח, מותר להם לצלוף ממרחק עם מלחמת ארה"ב מקסיקו ב"סיירת ורה קרוז", ומותר להם - אולי אפילו רצוי - ליהנות מ- 20 אלף מיל מתחת למים.

גם לבנים מותר שיהיו ספרים משלהם - אפילו אם בנות חושבות שאין להן מה לעשות - כקוראות - עם ספר כזה.

אישית, אני חושב שזו טעות. גם בספר כמו "נשים קטנות", שהוא המקבילה הנקבית המוצלחת ביותר שאני יכול להציב מול ספר זכרי כל כך כמו "אלופי וילובי" - יש לבנים מה לקרוא - וההיפך. הנה, אין לי ספק שהגברת רולינג קראה את אלופי וילובי בילדותה, שאם לא כן, כיצד יכלה להיות כל כך מושפעת ממנו בספרים שכתבה?

לעניות דעתי, אין "ספרות נשים" ואין "ספרות גברים". יש ספרות טובה או לא טובה. לא כל אחד "מתחבר" לכל ספר, אבל העובדה כי בין גיבוריו של ספר יש בנים בלבד, בהכרח תותיר את הקוראת-הבת בחוץ? כך תגזלי מבנות ספרות מופת, רק בגלל שהסופר החליט לספר עלילה גברית לגמרי?

מה יוותר? צרפתים לא יקראו ספרים של סופרים סיניים כי הם לא מציגים דמויות של צרפתים, וישראלים לא יקראו ספרים מצ'כיה אם אין בהם לפחות יהודי אחד בתור ניצב?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 17:12 לינק ישיר 

[מואדיב,

ממש אין לנו מחלוקת.
כילדה, אהבתי מאוד את "אלופי וילובי" ודומיו (אני מניחה שגם בגלל שלמדתי "לתרגם" מגיל צעיר את "שפת העולם" לשפה שלי, כמו רבות מהבנות...).
ובכ"ז, כמה בנים אתה מכיר שקראו את "נשים קטנות" שלא לומר- שנהנו ממנו? (אגב, בהחלט יש שם גברים והם משמעותיים ביותר לסיפור).
לצערי, ההקבלה (בד"כ) אינה עובדת - נשים מתרגלות לקרוא ספרים שאין בהם נשים (או ספרים שיש בהם נשים אבל הן מתוארות ברדידות ו/או בחוסר חן לעומת הגברים) ואפילו להנות מהם, בעוד גברים לא ממש לומדים לעשות את ההיפך. זה בודאי גם עניין של מצאי, אבל לא רק, וזה כל מה שבאתי לומר.

אגב - לכל הדיון הזה אין קשר לצניעות או חוסר צניעות. בהחלט ייתכן ספר שאין בו אפילו אישה אחת והוא עדיין בלתי צנוע, ע"פ הקריטריונים ה"ממוצעים" כאן (קראתי כאלה).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/10/2008 23:44 לינק ישיר 

אחי
לגבי הדיוק ההיסטורי של "האפיפיורית יוהאנה" ראה קטע זה מספר "שלשלת הקבלה" לגדליה בן יוסף ן' יחיא.
היש צורך בהוכחה גדולה מזה?

לגופו של עניין
 המחברת, דונה וולפולק קרוס, שהיא היסטוריונית בהשכלתה, הוסיפה לספר נספח על נסיבות כתיבת הסיפור. עיקרי דבריה הם שהיא חקרה את הנושא כדי לכתוב עליו מחקר היסטורי אך העלתה רק שיש אגדות על כך מסוף ימי הביניים (שה"ק הוא כמובן לא היחיד), אבל מידע היסטורי מבוסס אין ויש לשער שדבר זה לא היה ולא נברא.לכן החליטה לכתוב על זה רומן שיהיה מבוסס על החומר שאכן הגיע לידיה אבל יהיה משוחרר מחובת הדיוק ההיסטורי.

ואגב, בעת שחקרתי את אגדת האפיפיור היהודי נדרשתי גם לאגדה זו ומה שהעלתי היה גם כן מסורות אגדיות קלושות אף יותר מן האגדה של האפיפיור היהודי.

והנה תמונה של המנזר העתיק בפולדה (קדום במנזרי גרמניה), שבו, על פי הסיפור, רכשה האפיפיורית יוהאנה את השכלתה
(צילום: אני בעצמי)

תוקן על ידי אח_של_השכן ב- 06/10/2008 0:04:44

טוב שכן קרוב מאח רחוק?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2008 15:21 לינק ישיר 

שאלה לבעלי תריסין: הדי לנו אם  יורקים לפני שמצלמים, או שכל מי שצופה בתמונת התיפלע צריך לירוק בפני עצמו?

אוי לשכן
ואוי לשכנו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/10/2008 23:38 לינק ישיר 

ריפרפתי באשכול ולא הוזכרו ספרי מדע בדיוני!

ראשון הראשונים: Dune או בשמו העברי חולית של פרנק הרברט (מואדיב ?) יש פה הכל דת, מיסטיקה, פוליטיקה אקולוגיה, סוציולוגיה ומעל הכל הפילוסופיה של המחבר. מלא בתובנות מעניינות על מגבלות הכח, הדת ושליטתנו בגורל.

Starship Troopers של רוברט הינליין. מנסה לשרטט משנה פוליטית. גדוש בקלישאות שהן תמיד נכונות.

למה לי קרא, סברא הוא    http://lamalikra.blogspot.com

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מדף הספרים החיצוניים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.