מאמר נחמד שנכתב בפורטל 101 באינטרנט
חשבתי וחשבתי לי על מה לכתוב . וחשבתי וחשבתי ...
חשבתי אולי להתחיל בכתיבת אופרת סבון על מה שקורה במד"א . אולם התייאשתי מהכמות שיש במהירות .
לכן עלה לי בראש רעיון .
פעם אחת לאפשר לכל ציבור קוראינו הנאמנים לקרוא פרק בנושא בעל משמעות אדירה לבריאות עם ישראל , וכן בעל חשיבות לא קטנה בפוליטיקת מד"א הידועה (לשמצה) .
לכן אסביר והבהיר את ההבדלים בין סוגי המתנדבים השונים במד"א .
מתנדב נוער :
זהו זן של מתנדבים באזור גילאי 15-18 . הם בעלי אמביציה להוכחה עצמית . הם מחולקים לכמה קבוצות :
המתנדב נוער החדש :
זהו מתנדב, שרק גמר קורס, עדיין לא סיים את הדקירות של הצהבת בזרוע (לפעמים מתחמק מכולן), ובא מבסוט, שמח וטוב לב למסור נפשו למען חיי בני ישראל . הוא עדיין אינו מכיר כי בפוליטיקה כמו בפוליטיקה הוא תמיד יהיה וישאר הקרבן .
סימני זיהוי :
*ריצה מטורפת לאמבולנס עם הקריאה לנסיעה, למרות שמסתבר שזוהי רק העברה .
*חלוק חדש מבריק מצוחצח ומגוהץ . רק לחשוב כמה הוא משפשף אותו בבית אחרי כל טיפת דם .
*המחברת של הקורס בתיק, למקרה שיצטרך לדעת משהו מיוחד .
*יושב בפינת חדר מתנדבים.
*כל צלצול בכריזה הוא מגיע אליך לבן, נסער מתנשם ומתנשף - יש נסיעה ? הוא שואל .
*מסובב את וסת החמצן לכיוון ההפוך .
*"כמה LPM לשים" ?
*הולך ישר אחורה באמבולנס .
המתנדב הותיק :
זהו מתנדב כיתה י"א או י"ב , עם פז"ם של שנה לפחות. הוא מרשה לעצמו לבחור תמיד את המשמרות לפי הנהגים , הוא אינו מוכן לעלות עם כל נהג, ודורש יחס ראוי .
הוא החל בפעולות יצירת קשרי פרוטקציה מאחורי הגב, לקורס מדריכים או חובשים בכירים .
סימני זיהוי :
*"יאללה נסיעה"
*"יש! עוד החייאה" .
*"יאללה בואו נשטוף אות יעקב . עשה החייאה ראשונה" .
*"מה כ"כ הרבה חדשים הגיעו" ?
המתנדב הותיק מאוד :
זהו מתנדב בכיתה י"ב או מיד לאחריה . יש לו ותק של שנה ושני שליש לפחות . הוא לעולם לא ירוץ לאמבולנס ולעולם לא יוותר למי שיתיישב לו במושב ליד הנהג . הצורך בו כחונך הוא פשיטא , והוא יעניק יחס חם ואוהב לכל אחד, רק שישמור על הכלל הפשוט : כיבוד המתנדב הותיק .
סימני זיהוי :
*"עוף מהמושב הקדמי" .
*"שלא תחשוב לשבת שם" .
*"יאללה תתחיל לבדוק אמבולנס" .
*מוכן לסחוב רק תיק אמבו .
*יתן את הכיסא באדיבות למישהו אחר .
*"אוף... שוב שמן חולה קומה שלישית בלי מעלית" ?
המתנדב הנלהב:
זהו מתנדב שהופך כל זבוב לפיל . הסיפורים שלו ינופחו לממדי ענק . הוא תמיד נלהב לעזור, כל-כך עד שהוא לא קולט בברור את דרישת הנהג .
סימני זיהוי:
*"חבר'ה אל תשאלו . אתמול הורדנו אישה במשקל 300 קילו , במדרגות , רק אני ושמשון הנהג .
*"אהה... המיטה ככה? לא? ככה? לא ?..." .
*"יש. עשיתי היום החייאה 5 במספר .
המתנדב המתלהב:
זהו מתנדב עם קנקן יפה ותכולה 0 . הוא יקפיד להשפיל את החניך החדש , ידאג להשפיל ולצחוק על לומדי הקורס 60 . ידרוש את המקום הקדמי במלוא התוקף . ינסה לפקד על כולם בשטח .
סימני זיהוי:
*"היי ! אתה חדש? שמע אתה לא עולה לבד . אסור" !!!
*"חבר'ה . מי במקום שלי ?
*"יאללה... רצועות לוח גב"...
מתנדב חולה מד"א :
כפשוטו . כל יום נראה בתחנה , תמיד יש לו מה לסדר במד"א . הלימודים בעדיפות אחרונה . כל הנהגים כמעט חברים שלו . הוא עובר את ה- 200 שעות חודשיות .
סימני זיהוי:
* תעודה: 30, 40, 30, 20, 40, 40 .
*"אני רוצה ימי ראשון ערב, שני צהרים ערב, שלישי צהריים, רביעי ערב, ואללה חמישי במקרה פנוי למשמרת".
*קלסר מודפס מהודר ושמור עם חומר הלימוד .
 |
|
|