|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:12 |
|
| |
אז אם כך כל המציאות היא סרט ומאי אולמיה האי מציאות מהאי מציאות?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:14 |
|
| |
יש ספר מפורסם של הולנדי אחד ושמו יוהאן הוזינחה (או משהו מעין זה) בשם 'האדם המשחק', וכמדומה שהדברים קשורים לענייננו.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:32 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | | אני תמיד נהנה לספר איך אחרי שעם ישראל חצה את ים סוף, כולם פתחו סידורים ואמרו ביחד: אז ישיר מוישה מממממממממממממממממ ושמו אחד. ישתבח..."
|
| רדף: משה אמר פסוק ואמרו אחריו, כך היה שירה בציבור, יש את זה עד היום בתרבויות שונות,
לגבי תפילה: אני לא בעל תשובה ומתפלל לאלוקים כל יום וכל שעה מדבר עליו, וכך כל יהודי, זה שאני מבין פילוסופית שאין לו אוזנים לשמוע ועיניים לראות, לא ימנע ממני להודות לו על כל הטוב שנתן לי, ולבקש עוד ועוד,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:39 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | אז אם כך כל המציאות היא סרט ומאי אולמיה האי מציאות מהאי מציאות? |
|
לא כל המציאות. המינוס בבנק הוא לא סרט. אבל אתונות מדברים - נובמת...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:44 |
|
| |
לא דיברת בעמוד הקודם על אתונות מדברים אלא על בני אדם מדברים ויש קצת הבדל....
(או שחזרת בך)
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:45 |
|
| |
אגב אתונות מדברים:
בימים האחרונים עשו הרבה צחוק [גם בבח"ח וגם במקומות אחרים] מ"קברו של הדג המדבר שאמר שמע ישראל".
אבל במה הדג המדבר הזה שונה מאתונו של בלעם?
תאמרו וודאי שהשוני נעוץ בכך שהתורה מעידה על אתונו של בלעם ולא על אותו דג מדבר.
אבל אז אין מה לצחוק -- ניתן פשוט לומר שעל אותו דג אין עדות מהימנה ולכן כנראה לא היה כזה.
הצחוק אומר יותר מכך: דגים כאלו, הרי, לא ייתכנו!!
תוקן על ידי רדףהשיג ב- 01/12/2010 12:49:14
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:46 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | לא דיברת בעמוד הקודם על אתונות מדברים אלא על בני אדם מדברים ויש קצת הבדל....
(או שחזרת בך) |
|
לא קראת בעיון
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:49 |
|
| |
מקס ידידי היקר האשמת שוא אתה מאשים אותי- שינאה מטורפת- איני שונא אף אחד בעולם- אפילו לא את הערבים. כל אדם חביב עלי כי הוא נברא בצלם. אבל ידידי מקס תגיד את האמת- יש עוד אנשים כגוף וכחטיבה אחת- שמתחייבים להסכם ממוני יותר נכון להתחיבות ממונים- כש מראש הם יודעים שהם לא יקימו את התחיבותם. האם עליהם לא חל מוצא שפתיך תשמור ועשית? ענה בבקשה בכנות בלי השתלחויות
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:57 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | יש עוד אנשים כגוף וכחטיבה אחת- שמתחייבים להסכם ממוני יותר נכון להתחיבות ממונים- כש מראש הם יודעים שהם לא יקימו את התחיבותם.
האם עליהם לא חל מוצא שפתיך תשמור ועשית? ענה בבקשה בכנות בלי השתלחויות |
|
אם כל הצדדים מבינים שזה סתם -- אז אין פה רמאות.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 12:59 |
|
| |
"הרי הסיבה שאנו בכלל אומרים את הברכה הזאת היא משום שהיא כתובה בסידור -- כי זה מה שאמרו דורות על גבי דורות -- לא משום שבאופן ספונטאני בא לנו פתאום להודות לקב"ה שלא עשנו נשים.. לי נראה שרוב החברים בדתות למיניהם הם ככה [בלי שיודו בכך לעצמם בהכרח]. למשל, כולם מאמינים שניתן לדבר עם אלוהים [ואפילו עושים זאת פעם בשבוע או כמה פעמים ביום] אבל אם בשיחה עמם אתה פתאום תפנה לאלוהים כאילו הוא מאזין לכם, הם יסתכלו עליך כעל משוגע. ולדעתי לכולם יש הרגשה שמשהו לא בסדר במצב הזה, ולכן בדתות תמיד פורחות תנועות שרוצות להיות "דתיות על-אמת". יהיו אלו פראנציסקאנים, ברסלבים, פייטיסטים, מתודיסטים, פנתקוסטאליים, כאריזמאטיים או מי שלא יהיה.אבל כמובן שהן תמיד נכשלות - כי אף אחד מהם לא מוכן "באמת" להתייחס ברצינות לדבר הזה. אגב - זה שבתנועות הללו צועקים ומעוותים את הפנים הוא רק תימוכין לתזה הזאת: הרי כשאני מדבר עם אדם או אפילו עם כלב, אני לא צריך לעוות את הפנים שלי או לצעוק כדי להתכוון למה שאני אומר."
הרי זה מה שכתבת בעמוד קודם. לא מדובר פה על אתונות מדברים. אלא על בני אדם שמדברים(מתפללים לקב"ה) ועל זה אמרתי שאתה חי בסרט. האנשים האלה לא חיים בסרט.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 13:00 |
|
| |
רדף אני רוצה לרדת לעומק דעתך. האם כשאתה עומד בבקר עטור בתפילין ואומר אז ישיר אתה מספר בדיחה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 13:06 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | רדף
אני רוצה לרדת לעומק דעתך.
האם כשאתה עומד בבקר עטור בתפילין ואומר אז ישיר אתה מספר בדיחה? |
|
בדיחה? מי דיבר כאן על בדיחות? מדובר על בדיון. בדיון לאו דווקא אמור להיות מצחיק [וכראיה: יצירות הבדיון המוצהרות הראשונות היו טראגיות דווקא]
לי יוצא הרבה פעמים לפנות בתפילה לקב"ה -- אבל בדרך כלל זה קורה לא כשאני עטור תפילין וקורא טקסט מתוך סידור.
כל דבר והמקום הראוי לו.
[אגב, קראתי אצל יאיר שלג בהדתיים החדשים שעשו פה פעם סקר על אודות אמונות ופראקטיקות דתיות בישראל. אחת השאלות שנשאלו הייתה משהו בסגנון "כמה פעמים ב.. יוצא לך לפנות אל אלוהים בתפילה ספונטאנית?". וגילו, למרבה ההפתעה (או שלא) שאצל הדתיים נרשמה הרבה פחות תפילה ספונטאנית כזו..]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 13:09 |
|
| |
ירוחם:
אין שום סיבה להכליל,
ואת האמת לדעתי אתה כבר מזמן לא דיברת וראית אברכי כולל ובחורי ישיבה,
מדובר בעשרות אלפים,
אין בכל העולם אנשים איכותיים כאברכי כולל ובחורי ישיבה, מכל הבחינות,
איך אתה אומר כל הזמן, תפסיקו לקרוא יתד, ואני אומר לך תפסיק לקרוא את העיתונות הכללית, כי הם יותר גרועים מהנאצים,
אגב: אני לא האשמתי אותך, שאלתי ושאלתי עוד מחכה לתשובה רציונלי,
איך אפשר להכליל עשרות אלפים ??
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 13:10 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | "הרי הסיבה שאנו בכלל אומרים את הברכה הזאת היא משום שהיא כתובה בסידור -- כי זה מה שאמרו דורות על גבי דורות -- לא משום שבאופן ספונטאני בא לנו פתאום להודות לקב"ה שלא עשנו נשים.. לי נראה שרוב החברים בדתות למיניהם הם ככה [בלי שיודו בכך לעצמם בהכרח]. למשל, כולם מאמינים שניתן לדבר עם אלוהים [ואפילו עושים זאת פעם בשבוע או כמה פעמים ביום] אבל אם בשיחה עמם אתה פתאום תפנה לאלוהים כאילו הוא מאזין לכם, הם יסתכלו עליך כעל משוגע. ולדעתי לכולם יש הרגשה שמשהו לא בסדר במצב הזה, ולכן בדתות תמיד פורחות תנועות שרוצות להיות "דתיות על-אמת". יהיו אלו פראנציסקאנים, ברסלבים, פייטיסטים, מתודיסטים, פנתקוסטאליים, כאריזמאטיים או מי שלא יהיה.אבל כמובן שהן תמיד נכשלות - כי אף אחד מהם לא מוכן "באמת" להתייחס ברצינות לדבר הזה. אגב - זה שבתנועות הללו צועקים ומעוותים את הפנים הוא רק תימוכין לתזה הזאת: הרי כשאני מדבר עם אדם או אפילו עם כלב, אני לא צריך לעוות את הפנים שלי או לצעוק כדי להתכוון למה שאני אומר."
הרי זה מה שכתבת בעמוד קודם.
לא מדובר פה על אתונות מדברים.
אלא על בני אדם שמדברים(מתפללים לקב"ה) ועל זה אמרתי שאתה חי בסרט.
האנשים האלה לא חיים בסרט. |
|
אם את נפגשת עם מישהי על כוס קפה, והיא, באמצע שיחה על הא ועל דא תחליט לערב את הקב"ה ותפנה אליו בדיבור ישיר ["שמעי, הייתה לי חופשה נפלאה. ואגב, ה', תודה לך -- זו באמת הייתה חופשה מהנה. אודה לך מאד על עוד חופשות כאלה. בקיצור, שמעי מה קרה לי (אתה כבר כמובן יודע על זה - אז לך לא צריך לספר).."], האם לא תחשבי שחברתך חיה בסרט?
אם לא - אז אני מבטיח לך שרוב גולשי הפורום הזה יחשבו עלייך שאת חיה בסרט..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 13:16 |
|
| |
רדף מה שאתה מתאר פה, זו בדיוק הבעיה של הדת הממוסדת. מתחילה תנועה דתית, ע"י אנשים בעלי רגישות דתית שמיחסים לבדיון ברצינות ואיני דן כעת אם זו אמת או לא. ממסדים את הדת ובסוף נשארים רק עם המיסוד, ואם מישהו מעז לטעון שגם לו יש את הרגישות הראשונית, מאשפזים אותו. בקיצור,כולנו כוכבי הבדיחה החסידית שהמתנגד אינו מפחד מרבש"ע, אלא מהשולחן ערוך.
ואחזור על שאלתי בניסוח קצת שונה:
אני רוצה לרדת לעומק דעתך. האם כשאתה עומד בבקר עטור בתפילין ואומר אז ישיר אתה מספר צ'יזבאט?
|
|
|
|
|