|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:04 |
|
| |
ראו - במה שאני אומר אין מיסטיקה. כל אחד, בהיותו ילד, שיחק בהעמדת פנים עם חבריו: היינו, נגיד, מעמידים פנים שהעץ הוא מכשפה והיינו צריכים להרוג אותה בדרך מסויימת.
הדימוי של סוסרטי באשכול אחר מתאים לכאן [אע"ג שהוא רואה בזה משהו שלילי - ואני לא] : "הרי זה דומה ממש לתינוק המצייר קו דמיוני באויר סביב לשתי מרצפות, ומתחיל ליילל בקול שהוא בכלא"
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:09 |
|
| |
אם אתה מרגיש כך אין בכך שום בעייה.
הבעייה מתחילה שאתה סבור שכולם סביבך מעמידים פנים כמוך.
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:19 |
|
| |
מקס לא הבנתי אותך- אני טענתי וטוען- כי כל אברך שמחליט שהוא ימשיך ללמוד גם לאחר חתונתו, ואשתו או אביה יפרנסו אותו. כשהוא מקבל עליו לקיים את דברי הכתובה.והוא הרי יודע שהוא לא יקיים אותה- במקרה הטוב הוא מקל ראש בכתובה ובמוצא פיו והתחיבותו תענה לי אתה- בלי התחמקות- זה מוסרי? זה עולה בקנה אחד עם ההלכה? זה יפה בעייניך.
בבקשה רק על זה תענה לי- לא כתבתי או התכונתי לשום דבר אחר
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:19 |
|
| |
אגב - סתם שימו לב למשהו מעניין:
רוב התפילות שלנו בכלל לא מנוסחות כפניות אל הקב"ה.
לעתים אלו פניות אלינו ["שמע ישראל"] או אחד אל השני ["הללויה", "לכו נרננה"] ולעתים אלו ציטוטים מהתנ"ך, שגם אם הם ציטוטים של פניות לקב"ה, הם עצמם, הציטוטים, אינם פניות לקב"ה
["וידבר דוד", "אז ישיר משה" וכו. דמיינו לכם שאני בא להודות לאמא על הארוחה שאכלתי ואומר: "יוסי אמר לאמא שלו: "תודה רבה לך אמא על הארוחה הנפלאה שבישלת..וכו וכו וכו""].
ולרוב אלו פשוט תיאורים ארוכים של הקב"ה ויחסו אל העולם.
ואפילו טקסטים שמתחילים כפניות אל הקב"ה [הברכות, למשל], אם הם ארוכים מספיק, לרוב הופכים מהר מאד לתיאורים וסיפורים על אודות הקב"ה ומפסיקים להיות פניה אליו.
אפילו ברכה קצרה כמו "שהכל" עוברת לגוף שלישי ["בדברו"].
ואפילו טקסטים שהם ממש תפילות ["אני שלך וחלומותי שלך"] - שזה מקרה נדיר - עצם העובדה שאנו קוראים אותם מהסידור הופכת את המעמד לסוג של הצגה [לא במובן שלילי] -- כמו נאום של ראש הממשלה..
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:32 |
|
| |
תפילה זה שמונה עשרה. שם אנחנו אמורים לדבר מול הקב"ה. כל השאר זה "תוספות"..
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:36 |
|
| |
"..מכלכל חיים בחסד, מחיי מתים ברחמים רבים, סומך נופלים..." -- זה ממש סיפור שהקב"ה צריך לשמוע שוב ושוב 3 פעמים ביום מכל יהודי...
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:38 |
|
| |
פיך ענה בך
| בעלבעמיו כתב: |  | רדף
מה שאתה מתאר פה, זו בדיוק הבעיה של הדת הממוסדת.
מתחילה תנועה דתית, ע"י אנשים בעלי רגישות דתית שמיחסים לבדיון ברצינות ואיני דן כעת אם זו אמת או לא. ממסדים את הדת ובסוף נשארים רק עם המיסוד, ואם מישהו מעז לטעון שגם לו יש את הרגישות הראשונית, מאשפזים אותו.
בקיצור,כולנו כוכבי הבדיחה החסידית שהמתנגד אינו מפחד מרבש"ע, אלא מהשולחן ערוך.
ואחזור על שאלתי בניסוח קצת שונה:
אני רוצה לרדת לעומק דעתך.
האם כשאתה עומד בבקר עטור בתפילין ואומר אז ישיר אתה מספר צ'יזבאט? |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 14:39 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | רוב התפילות שלנו בכלל לא מנוסחות כפניות אל הקב"ה.
לעתים אלו פניות אלינו ["שמע ישראל"] או אחד אל השני ["הללויה", "לכו נרננה"] ולעתים אלו ציטוטים מהתנ"ך, שגם אם הם ציטוטים של פניות לקב"ה, הם עצמם, הציטוטים, אינם פניות לקב"ה
ולרוב אלו פשוט תיאורים ארוכים של הקב"ה ויחסו אל העולם.
אי הבנה גמורה, תפילות הן רק בפנייה ישירה לבורא. כל השאר הקדמות וסיכומים.
ואפילו טקסטים שמתחילים כפניות אל הקב"ה [הברכות, למשל], אם הם ארוכים מספיק, לרוב הופכים מהר מאד לתיאורים וסיפורים על אודות הקב"ה ומפסיקים להיות פניה אליו. אפילו ברכה קצרה כמו "שהכל" עוברת לגוף שלישי ["בדברו"].
ברכה מתחילה בנוכח ועוברת לנסתר משום היחס המיוחד בינינו לבורא, מתחילה בגלוי לנגד עייננו ועוברת למקור הנעלם.
ואפילו טקסטים שהם ממש תפילות ["אני שלך וחלומותי שלך"] - שזה מקרה נדיר - עצם העובדה שאנו קוראים אותם מהסידור הופכת את המעמד לסוג של הצגה [לא במובן שלילי] -- כמו נאום של ראש הממשלה.
אדם ענוותן נעזר גם באחרים שינסחו עבורו את בקשותיו, זה לא מונע ממנו להוסיף משלו. |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:07 |
|
| |
| רדףהשיג כתב: |  | ולרוב אלו פשוט תיאורים ארוכים של הקב"ה ויחסו אל העולם.
|
|
[להבנתי, אלה לא "צ'יזבטים" כדברי בע"ב ואפילו לא בדיוק "תיאורים", אלא יותר "הוראות בימוי".]
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 16:58 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
לא הבנתי אותך- אני טענתי וטוען- כי כל אברך שמחליט שהוא ימשיך ללמוד גם לאחר חתונתו, ואשתו או אביה יפרנסו אותו.
כשהוא מקבל עליו לקיים את דברי הכתובה.והוא הרי יודע שהוא לא יקיים אותה- במקרה הטוב הוא מקל ראש בכתובה ובמוצא פיו והתחיבותו
תענה לי אתה- בלי התחמקות- זה מוסרי? זה עולה בקנה אחד עם ההלכה? זה יפה בעייניך.
בבקשה רק על זה תענה לי- לא כתבתי או התכונתי לשום דבר אחר |
|
ירוחם: האחריות עליו והוא מביא את האלפיים שח ואשתו מתוך שיעמום מביאה גם 3\4 אלף
ברגע שחסר כסף ?! הבעל דואג או לעבוד עבודת קודש מלמד\מגש\פרטי עם בחורים חלשים,
בקיצור, לא האשה דואגת להשלים את החסר,
ואף אברך לא זורק את אחריותו של לפרנס את ביתו,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 17:04 |
|
| |
ושאלה למיימוני בעניין הכותרת:
הודעת הפתיחה והכותרת נכתבו בתאריך 2006 6 11 ומתוך היסוס לא רצית לכתוב את המילה המפורשת וכתבת 'הת''
האם כיום לאחר שעברו וחלפו ארבע שנים היית כותב במפורש את המילה 'התפתחות' ליד המילה הלכה?
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 19:09 |
|
| |
מקס
אתה יודע- מכיון שאני אוהב אותך- לא אוכיח לך עד כמה שאתה יודע שאתה לא צודק, זה הרי לא נכון אפילו אם נלך לפי שיטתך,
|
|
|
|
| נשלח ב-1/12/2010 20:26 |
|
| |
| ירוחםשמ כתב: |  | מקס
אתה יודע- מכיון שאני אוהב אותך- לא אוכיח לך עד כמה שאתה יודע שאתה לא צודק, זה הרי לא נכון אפילו אם נלך לפי שיטתך, |
|
ירוחם: אני יודע שכוונתך לטובה, אבל ההכללה לגמרי לא נכון,
חוץ מזה: אנחנו כבר כל כך רגילים להכליל שאנו לא שמים לב איך נראה ואיזה רושם עושה המילים שלנו למי שגולש לכאן,
אני אישית שולח חברים לגלוש לכאן, בכדי להחכים ולהרגיש קצת את הבעיות והטענות הגשמיות של החברה והרוחניות,
תחשוב לבד, לו היית עכשיו בקהילה ורואה כאלה מילים, האם היית גולש שוב לכאן ??
מילא זה היה פורום סגור, אז נוו הגזמנו ולא קרה כלום,
אבל זה פורום פתוח, ואיך שאני מכיר אותך אתה בוודאי מעוניין להשפיע על הגולשים,
ולכן זוהי לא הדרך להשפיע, רק להפך,
לעצם שאלתך:
בכל קהילה יודע שיש את אלה שעומדים בחוץ של הבית מדרש, ויש את האלה במזרח,
ולשניהם אנו לא מתכוונים,
אנו מדברים על אמצע הבית מדרש, אוקיי, אלה אנשים שיודעים בדיוק מה חובתם בעולמם,
בהצלחה ירוחם היקר
אוהב אותך מאוד
max
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:45 |
|
| |
שלום רב.
אני (ועוד חבר) עורכים מחקר תחת הכותר "נשירה סמויה בתוך החברה החרדית".
כשאחד הנושאים הנחקרים הם, התכחשות לאמיתות הדת תוך הישארות במסגרת, ושמירת הריטואלים הדתיים. כשהדגש על החברה החרדית דווקא. הפנה אותי מכר, לאשכול זה. בה טוען מגיב בניק "רדףהשיג" שקריאת שירת הים ועוד מצוות אצלו- הם ריטואל נטול האמיתה ההיסטורית או הרעיון האמוני שעומדות מאחריהן (כתפילה, תפילין).
ברצוני להפנות אליך שאלה לצורך מחקרי: אם הבנתי נכון אינך מאמין בעובדת קריעת ים סוף וסיפור אתון-בלעם. (ואולי אף בשאר עובדות היסטוריות כמעמד הר סיני. או אפילו היות אבות האומה הישראלית- אברהם יצחק יעקב, או התגבשות ישראל לעם ביציאת מצרים וההליכה במדבר).
באם נכונה השערתי. רציתי לדעת האם הישארותך במסגרת דתית נובעת מאחת הסיבות דלהלן:
1. חברתית"משפחתית.
2.חווית הריטואליות הדתית.
3.סקפטיות, ואי מוחלטות באפיקוריות.
כמו"כ רציתי לברר בקשר לאמונתך התאיסטית. אותה לא הזכרת בתגובותיך אך משתמע שהינך מאמין. האם היא נובעת מארגומנט אישי, או חלק ממסורת הדת.
כמו"כ אני פונה לכל אחד היכול לספק לי מידע על תופעות בצבור החרדי המסוגלות לעזור לי במחקרי.
תודה מראש.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-2/12/2010 15:48 |
|
| |
אני לא חרדי -- כך שאני לא האדם המתאים להיות מייצג משהו
|
|