בית פורומים עצור כאן חושבים

מגילות המקדש - קומראן, ופוליטיקה ארכאית.

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-1/12/2011 18:55 לינק ישיר 

ירוחםשמ,
יש לך גישה מעניינת, תודה על השיתוף!
לפי גישתך, הכל נשען על העורך/ים של התורה ועל חז"ל. ואת חז"ל הרי אתה לא מסמפט ביותר...

כשאני לא מול המחשב אני כותב דרך הסמארטפון, וכשאני כותב בסמארטפון בעברית יוצא ג'יבריש, לכן אני כותב באנגלית.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 19:42 לינק ישיר 

הנוכח-   לפי גישתך, הכל נשען על העורך/ים של התורה ועל חז"ל. ואת חז"ל הרי אתה לא מסמפט ביותר...

הרי זו היא דרכה של הדת היהודית - בעיקר של החרדים, הכל לפי הפרשנות והגיונם של הרבנים! היטיב לנסח זאת  ליבוביץ  מבוס על דעותיהם של ראשונים ואחרוניאין אנו מקיימים את תורת משה- כי אם את תורת חז"ל.
 הסימפטיה שלי לחז"ל לא מנוסחת נכון- בעיני חז"ל הם -חכמנו זכרונם לברכה- עם כל המשתמע משלש מילים אלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 21:07 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:

הסימפטיה שלי לחז"ל לא מנוסחת נכון- בעיני חז"ל הם -חכמנו זכרונם לברכה- עם כל המשתמע משלש מילים אלו.

אתה יודע, יש לי קצת קושי עם רמזים, אז אני אציג מה שאני מבין.

אז אם אני מבין נכון, יש כאן שני מרכיבים:

1. הם חכמינו - הם היו חכמים בתקופתם, והייתה להם השפעה מבורכת על הדת היהודית והעם היהודי (למשל: ביטול דה פאקטו של עונש המוות התנ"כי), ועל כך זכרונם לברכה.

2. הם זכרונם לברכה - ייתכן שהגדרה 1 'לא הייתה עוברת' היום (התרגלנו לסטנדרטים קוגניטיביים, אישיותיים ומוסריים יותר גבוהים מהמקובל אז) ו/או מה שהם אמרו לא בהכרח רלבנטי היום.

האם אני צודק?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 21:47 לינק ישיר 

נוכח
1. נכון -אבל לא ממצה.
2. רובו לא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 22:02 לינק ישיר 

ירוחם אני אשמח אם תענה לשאלה ששאלתי בסוף עמוד 15.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 22:16 לינק ישיר 

ירוחםשמ כתב:
נוכח
1. נכון -אבל לא ממצה.
2. רובו לא

התוכל לפרט?

(ייתכן וב 1 התכוונת שלא הכללתי גם השפעות פחות מבורכות, אבל אני התייחסתי רק להשפעות שבגללן הם קרויים על ידך 'חכמינו' ו'זכרונם לברכה'. אם התכוונת למשהו נוסף, אנא יַדֵעַ אותנו. לגבי 2, לא ממש הבנתי מה נכון ומה לא, ומדוע)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 22:40 לינק ישיר 

נוכח
בשביל זה אני צריך מצב רוח מיוחד.

דייר
חז"ל לאורך כל הדרך מנסים לגמד את התורה שבכתב- ולהאדיר את זו שבעל פה, ראה במס' מכות-  המדברת על הטיפשים שקמים לפני ספר התורה ולא קמים מפני החכמים- שהם הרבה יותר מהתורה.
ראה במס' מנחות הסיפור על משה רבנו שמושיבים אותו בשורה השמינית השורה הפחותה ביותר- ומשה לא מבין כלו מהימוד.
ראה את הגמרא בבא מציעה על לא בשמיים היא-
אלה רק דוגמאות מעטות של סיפורים ומה עם ההלכות הסותרות ומבטלות את התורה?.

והעיקר כפי שכתבתי- זו דעתי . לא חשבתי כי היא עולה בקנה אחד עם דעתם של חז"ל והרמב"ם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 22:47 לינק ישיר 

אם כך לפי דבריך עוד יותר קשה
למה להאדיר את התורה שבכתב ולייחס לה את דבר האלוקים לא פחות ולא יותר.
וכל אות בה היא קדושה וכל הכופר בהנחה זאת אין לו חלק לעולם הבא.
הם היו צריכים ללכת בראש שלך שזה אוסף של מגילות משופצרות שחוברו ע"י עזרא הסופר
בלי תוקף מחייב במיוחד עובדה שאנחנו משחקים בו כמו בפלסטלינה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 23:02 לינק ישיר 

דייר
סלח לי -איני רוצה להכנס  לדיון אתך בנושא הזה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 23:04 לינק ישיר 

ידידי 
במחי יד מחקת 800 שנה של בני ישראל בבית ראשון ולפניו ..
ונתת לעזרא הסופר קרדיט כאילו כל העם והסנהדרין מטומטמים והוא עושה שם כרצונו!!כבודו שכח לגמרי שבכנסת הגדולה ישבו 120 חברים בחירי עם ישראל וביניהם כ10 נביאים!!(עזרא עצמו לא היה נביא)

לצטט חז"ל ולפרש אותם כרצונך זה אבסורד!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/12/2011 23:14 לינק ישיר 

טוב חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2011 00:41 לינק ישיר 

maxmen כתב:
זה טריק קבוע של הקולמוס, אתו סיפור היית בכתבה על הרב קוק, ויש לי הרבה דוגמאות משם,
כותבי המאמרים הרי צריכים להיות משכילים מול אנשי כת ההשקפה, ולכן שזה יצליח לעבור את הביקורת אז עושים סלט והמבין מבין מעצמו. ואנשי כת ההשקפה במילא לא מבינים כלום,

אבל במקום אחר סיפרת לנו שאתה לא קורא עיתונות כבר משנות בחורותיך?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2011 01:55 לינק ישיר 

יהיאור כתב:

1, הביאו את הכתבה על הרב קוק לכאן בפורום, 2, אני לא קורא באופן קבוע, אבל קונה לאשתי את המשפחה, במילא פה ושם בקולמוס אני מציץ, ושאני בארץ אני גם מציץ פה ושם בעיתון של כת ההשקפה,

אל תעמוד על דברי כמו יקי\דויטש, בעיקרון לא קורא עיתונים ובמיוחד מאמרים תורניים וק"ו לא עלונים שבועיים הם באמת הזויים לגמרי,
במיוחד ששבתות וחגים נתנו בשביל ללמוד תורה ולא לקרוא ספרים חיצוניים,
ברצינות יש כאן חשש של חילול שבת מבחינת הלכתית, ק"ו ביטול תורה היא בוודאי, ובנו של ק"ו שמי שלומד בהם לעולם לא יזכה לתורה,
תורה צריך ללמוד לעומק ומתוך הספרים עצמם ולא ללמוד את הראש של הכותב המאמר, שלפעמים רק שתן המוח יוצא מהם,
לא תורה ולא חכמה ולא בינה ולא דעת, רק ציטטות וציטטות בלי שום הבנה בסיסית בכלום,

חוץ מזה אנו חיים רק שבעים שמנים שנה, איך נספיק ללמוד את כל התורה אם יש זמן לקראו עיתונים,
לא חבל על הזמן ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2011 12:19 לינק ישיר 

maxmen כתב:

1, הביאו את הכתבה על הרב קוק לכאן בפורום, 2, אני לא קורא באופן קבוע, אבל קונה לאשתי את המשפחה, במילא פה ושם בקולמוס אני מציץ, ושאני בארץ אני גם מציץ פה ושם בעיתון של כת ההשקפה,

אל תעמוד על דברי כמו יקי\דויטש, בעיקרון לא קורא עיתונים ובמיוחד מאמרים תורניים וק"ו לא עלונים שבועיים הם באמת הזויים לגמרי,
במיוחד ששבתות וחגים נתנו בשביל ללמוד תורה ולא לקרוא ספרים חיצוניים,
ברצינות יש כאן חשש של חילול שבת מבחינת הלכתית, ק"ו ביטול תורה היא בוודאי, ובנו של ק"ו שמי שלומד בהם לעולם לא יזכה לתורה,
תורה צריך ללמוד לעומק ומתוך הספרים עצמם ולא ללמוד את הראש של הכותב המאמר, שלפעמים רק שתן המוח יוצא מהם,
לא תורה ולא חכמה ולא בינה ולא דעת, רק ציטטות וציטטות בלי שום הבנה בסיסית בכלום,

חוץ מזה אנו חיים רק שבעים שמנים שנה, איך נספיק ללמוד את כל התורה אם יש זמן לקראו עיתונים,
לא חבל על הזמן ??

אתה לומד תורה???
ואחר כך אתה מצהיר שמותר לאונן??????
מענין מי החברותא שלך

תוקן על ידי איני_מכיר ב- 02/12/2011 12:27:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/12/2011 12:30 לינק ישיר 

רבותי 
זה הבעיה של המזרוחניקעס למיניהם,,
מקיימים מה שנוח כשמתחשק דברי חז"ל כנבואה וכשמתחשק הם לא ידעו הכול 
ואחר מראים טלפיהם למעלה ומכריזים כשר אני

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מגילות המקדש - קומראן, ופוליטיקה ארכאית.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 18 לדף הבא סך הכל 18 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.