ב. הרוצה להוכיח את חברו על טעותו יקפיד לעשות זאת בלשון נקיה ומכבדת גם הוא בטוח שהלה, מסכן, הוא טיפש מטופש (אם כי אז יש לשאול מה הטעם להתאמץ...). המלצה: לפנות בשפה מכבדת, להסביר כל דבר, ולזכור את עצת ר' יוסי (או ר' ישמעאל בנו) לא לומר קבלו דעתי כי "הם רשאין ולא אתה". בלשון החזו"א, יש אוטונומיה לשכל. בלשון מיימוני, גם להשתמש בו שימוש עקום - לדעתי.
ג. הטיעונים הבאים אינם תקפים. כלומר, המסקנות אינן נובעות מן ההנחות.
1. אני חושב שפלוני טעה ולכן הוא טעה. 2. הגעתי למסקנה שפלוני טפש ולכן הוא טפש. 3. אני כותב לפלוני שהוא טפש מטופש ולכן פלוני ילמד לקח וישנה את כל דעותיו לחכמות יותר.
ד. האמת והשלום אהבו (בציווי).
ה. כתיבת הודעות המצריכות מחיקה גוזלת המון זמן מן המוחק. אמנם לתקן הודעה ולהשאיר רק חלק ממנה לוקח עוד יותר זמן ולפעמים זה אפילו לא אפשרי עם הפלטפורמה המארחת. ולכן בגלל כמה שורות אבדה חכמה רבה לעולם. לא חבל?
הרב מימוני כשם שמחקת את פשעי הכותבים- כך הקב"ה ברחמיו ימחוק את כל פשעיך ופשעינו- כי מנהיגנו אתה. ובשכר זמנך שנגזל- יוסיף לך אלוקים זמן בשפע ושלא יטרידו אותך ולא תוטרד מדברים לא טובים.
זו הודעתי ותודתי האישית- ושל האחרים. האחרים הם מכלל זכין לאדם...
נשלח ב-2/10/2011 21:47
הבנתי שהטענה היית על חצי ציטוט מדברי, בכל אופן יש הבדל גדול בין עצירת השמש לבין שאר הניסים שנבראו בבין השמשות ואין חדש תחת השמש, בכל אופן זה לא היית כוונתי לומר שאין ניסים שהאלוקים קבע מראש כמו עשרה דברים שנבראו בבין השמשות, הסברתי שם שלא היית חשיבה של חוקיות בטבע רק החכמים ידעו זאת, ועצירת השמש זה רק דוגמא קטנה ויש עשרות דוגמאות בתנ"ך שדיברו כלשון בני אדם בזמנם שלא ידעו על חוקיות בטבע להפך חשבו הגשמה וחשבו על אלוקים כבייביסיטר, אגב עד היום יש את הטירוף הזה לדוגמא כת ההשקפה,
תוקן על ידי maxmen ב- 02/10/2011 22:19:47
נשלח ב-2/10/2011 21:50
מיימוני כתב:
כתיבת הודעות המצריכות מחיקה גוזלת המון זמן מן המוחק.
שמועה טובה תדשן עצם
נשלח ב-2/10/2011 22:07
הרב מיימוני
כמובן מה שאתה חושב, אבל ההערה שלי היתה שהנחתך שהיו צ' הפוכים והיו ישרים, היא חסרת מקור, לא הבאת שום מקור עתיק לצ' הפוכה, אלא לצ' דו צדדית, כזו שגם החזו"א מכשיר וגם הב"י, אבל צ' הפוכה הב"י פוסל.
בכלל המקורות שהבאת רובם אינם כתב אשורי, אינם ספר תורה שכשר לקריאה, ולכן אין ראיה, הלא גם הגופנים שאנו כותבים בהם כאן אע"פ שהם אשוריים, אינם בדיוק תואמים לכתב של ס"ת.
אין ספק שהמקורות לא מחייבים את הצורה המקובלת, אבל מכיון שזו ההלכה, החזו"א טען טיעון במסגרת ההלכה, מכשירי הצ' ההפוכה לא טענו שהלכות סתם לא מחייבות, אלא טענו שהזוהר הקדוש הוא מעל ההלכה.
נשלח ב-2/10/2011 22:15
פרזנט
בשמואל זה יום החודש השני, תופעה שהיתה מצויה בעקבות קידוש חודש על פי הראיה
ביחזקאל, כרגיל, אתה מצטט מה שלא כתבתי, לא כתבתי 'מוזכר' דוקא משום שלא היה לי פנאי להמציא ניסוח מיוחד למשהו כזה כמו שפירטת (תודה על שהסברת את דברי), התירוץ של 'במראה הנבואה' לא פותר שום דבר, לכן מותר להתבלבל בתאריכים?
נשלח ב-2/10/2011 22:49
דינו
בשמואל זה יום החודש השני,
איפה בשמואל א. כז זה מופיע
נשלח ב-2/10/2011 23:23
אתה צודק, שמואל א' כ' כז' וכן שם פסוק לד'
נשלח ב-2/10/2011 23:38
דינו יכול להיות שלכך כיונת הרי זו היא ההוכחה המוחצת כי לא קידשו את החודש לפי ראיה אלא לפי חשבון. יהונתן אומר- מחר חודש אם קידשו לפי עדים איך ידע שמחר חודש, ואם תאמר שראה את העדים מעדים על המולד- הרי אז למה היו שני ימי ראש חודש?
אגב ראוי לציין בראש חודש מונים יום א מהיום השני- בר"ה אנו מונים את השנה מיום ראשון של ר"ה. לכאורה שניהם מספק יומא- אז למה ההבדל?
נשלח ב-2/10/2011 23:38
אודות עמדתו ההלכתית של החזו"א על הצ' ההפוכה, ראה באשכול דלהלן:
א. אני מכיר את היובלות ואת חנוך (שיש לו כמה גרסאות). אם תחפש בהזדמנות אשכול על חנוך ואליהו (שכחתי את שמו, משהו על המלאכים ועליה השמימה) יש שם סיכום של נושאים הקשורים למלאכים מן הספר.
זה בולט מאד שספר היובלות נוקט בלוח שמשי.
זו ראיה ברורה שהמחברים ותלמידיהם נקטו בדרך זו. אבל האם זה גם עונה לשאלה מה עשו עם היום הנוסף? ההשערה של פרזנט בשם אליאור היא סבירה למדי.
ב. אני מכיר את שיטת אליאור ואיני צופה בהרצאות, רק קורא. (כפי שכתב זרזיר, חבל על הזמן). כמו בכל מחקר היסטורי, יש תחום שאי אפשר להימלט בו מהשערות. להשערות יש גם תוית מחיר. כמה הערות על שיטתה העיר יוסף דן. (לצערי כבר שכחתי...). אני יכול להוסיף שלא התרשמתי שהשערותיה נכונות אם כי יש לה רעיונות משמעותיים כמו ההצבעה על אוצר מילים וביטויים משותף לספרים החיצוניים ולספרות ההיכלות והמרכבה. כמו בכל תחום, אני ממליץ לעיין ולבחור מה לקרב ומה לרחק.
ירוחם, הערתך נכונה ויפה, אבל יד הדוחה נטויה לאמור שיהונתן חשב שמן הסתם מחר יהיה חודש כי ידע שהמולד מוקדם או שסתם כך חשב שיהיה מחר, והכוונה אם לא מחר ויידחה למחרתיים - תבא מחרתיים. ייתכן אפי' שיונתן אמר כך במפורש אלא שמכיון שבסוף היה חודש למחרת לא היה צורך להאריך סתם, ונראה כי יונתן לא ידע שיהיה יום חודש שני, כי תכניתו הספיקה ליום אחד..
נשלח ב-3/10/2011 00:04
הרצאתה המפורסמת של רחל אליאור.
נשלח ב-3/10/2011 00:07
מיימוני כתב:
הרב מיימוני, נעזוב אותה לרגע ונתמקד במה שהיא טוענת שמצאו שם, מצאו שם מזמורים לכל ימי השנה והשבתות, מצאו שם את המשמרות הקבועות לשש מאות שנה בערך,
רציתי לראות בעיני אבל עוד לא יצא לי, אבל אם זה נכון ?! אכלנו את הכובע !! ונמשיך לטעון שחז"ל שינוי, ומה בכך ??
בעניין היובלות וחנוך, לימודו והבנתו היא לראות את העיקר ולא את הטפל של המלאכים וכדומה, בכל לימוד של חז"ל ותנ"ך צריך להתמקד בעומק ובפילוסופיה ודרך החשיבה ולא לעצור על השטויות שזה הכשל של רוב החוקרי המקרא,
רואים שם מה מקור החגים ולמה אין לוח בתורה, מתאפשר להבין איך חז"ל אומרים שהאבות קיימו את התורה, איך יש תורה בלי לוח זה אמור להטריף כל אחד,
שלמדתי לראשונה את האבן עזרא בעניין (בצעירותי) בלי להכיר בכלל את המגילות ומבקרי המקרא ומחקריהם, הייתה לי הרגשה שיש כאן משהו מוזר, גם התירוצים שלו לא ממש עוזרות לנו,