|
|
| נשלח ב-24/11/2011 19:07 |
|
| |
ביליצר
אני עונה ולא לפי הסדר.
ראשית, תודה על מילות ההערכה. נעים שמזריחים שמש לזולת.
שנית, את ראש דבריך לא הבנתי. מתי טענתי שכאן "לא חושבים"?
לגבי היתממות, אני מסכים שיש בגישתי מן ה"לדון לכף זכות" שנראה כענווה יתרה (כך טען פעם סיינפלדנו). אבל אני הולך בשיטת הלל, שציפיות מגשימות את עצמן. בכל אופן, לא נראה לי שזה שייך לפורום אלא להנהגתי האישית ויש אפילו אשכול על גישתי, לטוב ולרע. חפש ותמצא ותוכל להשיג שם.
לגבי שאילות ושאלות, אני גם כן סבור שכל אדם שואל שאלות, בגיל מסויים (פעם ראיתי טוענים שזה גיל 14, אבל יתכן שזה תרבותי ואז יש לבדוק בחברה היהודית, הדתית והחרדית, ודווקא בזמננו זה, שבו נראה שמתבגרים הרבה יותר מהר מאשר בדורי שלי). אמנם השאלות המהותיות, הקשות, הן כאלו שנתקלים בהן אחר כך. ואולי כדאי לעשות רשימה פרטנית של שאלות. כי יש ביניהן שעולות מאליהן, יש ביניהן שעולות רק לאחר פגישה עם העולם, ויש שאפשר להיתקל בהן רק אם מחפשים אחריהן.
דוגמאות:
1. מהיכן ידעו חז"ל מה שידעו? איך זה שחכמים חולקים ביניהם? האם סיפורי הגמרא והמדרש הם אמת היסטורית או סיפור עם סוד או מסר?
2. מי יותר חכם, הרבנים או הרופאים והמומחים? איך זה ששלמה המלך לא הכיר את החשמל, ואם הכיר, מדוע לא השתמש בו, או באנטיביוטיקה? איך יש רבנים שאינם חכמים או שאינם בעלי מידות טובות (השאלה הזו כמדומה מופיעה אצל כל אחד ומפריעה מאד מאד).
3. איך מסבירים את העובדה שיש שמות שונים לה' במקרא ומה נענה לביקורת המקרא "הגבוהה" שמחלקת את המקרא לחלקים?
השאלה האחרונה אינה כזו שאפשר להיתקל בה, אם כי אפשר ואפשר להיתקל בשאלות מהסוג של "מדוע כתוב והכנעני אז בארץ" ודלא כרש"י?
אני מסכים שמי שמגיע לכאן ונתקל בשאלות מהסוג השלישי, זו פתיחות שהיא מיותרת ואינה מיועדת אלא למי שדעתו מיושבת עליו. אבל איני יודע איך אפשר למנוע את העירוב הזה בפורום שלנו. פתרונות אפשריים הם לחסום את הפורום לאינם מורשים לכתיבה, ואז לחלק אותו לשנים, או לפתוח את הפורום רק למורשי קריאה, ולתת לקוראים לבקש רשות כניסה...
האפשרות היותר קלה היא לסמן אשכולות לפי תכני הדיון וה"סיכון" שבהם. וזה באמת יכול להיות רעיון. אלא שדיונים מתפצלים.
אם יש משהו לעשות, לדעתי, הרי זה שיהיו משיבים לא פחות מן השואלים. גם לי יש תחושה שהעמדה שהביא איתו ייתכן, שהיא חשובה מאד, עולה שוב ושוב אצל שלושה מייצגים (מוצלחים) שלה, ולא תמיד יש מי שיענה. ולא עוד, אלא אלו שאצלם התשובה חלשה יותר מהשאלה, משאירים רושם שבאמת היהדות במיגננה ואינה מסוגלת להגן על עצמה.
יש להאריך בנושא זה ואם אוכל אנסה מאוחר יותר. אולם מה שדרוש לנו הוא אכן חכמים ויראי השם, מהסוג של מיכי. אלא שאלו אין זמנם בידם, כמדומה. (וגם אני מגיע רק פעם בכמה ימים, וחלק מותיקינו עזבו מרצון או מאונס).
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 19:12 |
|
| |
הרב מיכי כתב במאמרו הנ"ל:
בתוך השיחה שהתנהלה שם (וגם בפורום)" נשמעה לא פעם התייחסות לקהילה/עיר בשם 'קדושית'. בתחילה לא הבנתי על מה מדובר, אך הוברר לי שזוהי עיר אידיאלית שמייצגת את שאיפותיהם של רבים מהמשתתפים בפורום ובפגישה."
טענתי שקהילה קרובה לקהילה האוטופית 'קדושית' אכן קיימת.
בעיקבות כך נפתח אשכול האם קהילית זילברמן היא "קדושית" ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 19:17 |
|
| |
לגבי הסיפא של דברי רבינו המיימוני, אולי מה שדרוש הינה פשוט תשובה? ארוכה? שתהיה ארוכה. לכל הפחות שתהיה. מסובכת? תהא מסובכת. שתהא.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 20:38 |
|
| |
| לומדתלומדת כתב: |  | עשירי - מה שהאירה לו נשמתו. (כנ"ל)
|
|
הנני. מה אתה רוצה לשמוע ממה שהאירה לי נשמתי..? אגב, נשמתי מאירה לפעמים גם שאלות וספקות, לא תמיד רק תשובות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 20:54 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
1. מהיכן ידעו חז"ל מה שידעו? איך זה שחכמים חולקים ביניהם? האם סיפורי הגמרא והמדרש הם אמת היסטורית או סיפור עם סוד או מסר?
2. מי יותר חכם, הרבנים או הרופאים והמומחים? איך זה ששלמה המלך לא הכיר את החשמל, ואם הכיר, מדוע לא השתמש בו, או באנטיביוטיקה? איך יש רבנים שאינם חכמים או שאינם בעלי מידות טובות (השאלה הזו כמדומה מופיעה אצל כל אחד ומפריעה מאד מאד).
3. איך מסבירים את העובדה שיש שמות שונים לה' במקרא ומה נענה לביקורת המקרא "הגבוהה" שמחלקת את המקרא לחלקים?
אם יש משהו לעשות, לדעתי, הרי זה שיהיו משיבים לא פחות מן השואלים. גם לי יש תחושה שהעמדה שהביא איתו ייתכן, שהיא חשובה מאד, עולה שוב ושוב אצל שלושה מייצגים (מוצלחים) שלה, ולא תמיד יש מי שיענה. ולא עוד, אלא אלו שאצלם התשובה חלשה יותר מהשאלה, משאירים רושם שבאמת היהדות במיגננה ואינה מסוגלת להגן על עצמה.
יש להאריך בנושא זה ואם אוכל אנסה מאוחר יותר. אולם מה שדרוש לנו הוא אכן חכמים ויראי השם, מהסוג של מיכי. אלא שאלו אין זמנם בידם, כמדומה. (וגם אני מגיע רק פעם בכמה ימים, וחלק מותיקינו עזבו מרצון או מאונס). |
|
נסיונך המגוחך לחלק את אוצרות היהדות לחלקים מתקבלים על דעתך וחלקים שנדחים הוא שישאיר אותך וחכמים כמוך בלי כלים ויכולת להתמודד מול הספקנים והמפקפקים.
גם אם יהיו כאן עוד עשרה כמוך, אם יש כאלה בכלל, לא יעמדו במשימה זאת.
אם הדבר באמת חשוב בעיניך, ואתה חושב שיש לך את היכולת, קח בבקשה שבוע חופש מכל עיסוקיך ותנסח כאן פעם אחת ולתמיד את תשובותיך המסתוריות.
כבר עשר שנים שאתה מתחמק מלעשות זאת באותן טענות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 21:14 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | דווקא שהם צריכים את האינטרנט לכך סימן שאין להם מקום בקהילה, במילא אין כאן את הכלל שלך,
[מקסמן,
א. איני מבינה את הדילוג המחשבתי שלך - האם אתה גולש באינטרנט כי אין לך "מקום בקהילה"?
ב. נדמה לי שלא הבנת את דבריי ולכן אסבירם שוב - הפורום עצמו הוא סוג של קהילה, ולכן מי שנמצא שם (ולא חשוב לאיזו קהילה "פיזית" הוא שייך בעולם שמחוץ לאינטרנט) תורם לאוירת הקהילה הוירטואלית הספציפית ומעצב את דמותה. דמותה של "קהילת" פורום כלשהו, כדמות סך הכותבים בו.]
|
|
אמשלום היקרה:
א, אני דווקא (וגם רבי מורי) מסוג האנשים שדורשים הכל בקול (אין לי מעמד ציבורי ורמקול אז כן הפורום כאן היא המוקם הכי טוב) בלי פחד ובלי מורה,
ב, אוקיי זה מה שאמרתי בעצם שכקהילה וירטואלי ורק ככזה היא קיימת, מכאן ראיה שאין לה קיום אחר בחברה,
השיח הציבורי בקהילה האמיתית לא מתנהל כך, רק תורני או לפעמים באופן קנאי וקיצוני כמו הרב שך ואנשי מאה שערים,
אבל אף אחד לא יטען שמדובר בשיח זול ושאר האשמות שלעיל,
אפי' המשיחיסטים ושאר מרין בישין לא מתנהגים כך,
(אם תשאלי את דעתי האישי ?! אני שונא רשמיות בשפה ובדיבור אני דווקא אוהב טבעיות ושקיפות כמו אחים ואחות במשפחה, הכי שונא את הפקידות בכל מקום שהן כל הזמן מחייכים כאלה, אף פעם לא כואב להם משהו או סתם יום דפוק ??)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 21:29 |
|
| |
| פינגווינאי כתב: |  | מ-'עצור כאן חושבים' תבוא מהפכה ?
סביר שכן, שהרי מרבני הדור הבא, סביר שיהיו בינהם קוראי עצכ"ח.
גולשי עצכ"ח כיום אינם בגיל גדולי-הדור, אך כשיגיעו לגיל זה יהיו בעלי השפעה. |
|
צודק במאה אחוז,
זה מה שאנשים לא מבינים, כל מה שנכתב כאן (תובנות רציניות לפחות) מגיע באיזה שהוא דרך לקהל, ומשם לדור העתיד,
אין כמו החרדים בלהכניס תבנות טובות מבחוץ, (אני מתכוון בדברים שאין הם חרדים מכך) כמו חינוך, פסיכולוגיה, סוציאלי, רפואה, (מי שמכיר יודע כל מכשיר רפואי או תרופות חדשות וכדומה מיד נכנס עוד הרבה לפני שהמדינה מתעוררת ליבא,)
תובנות בענייני בינו לבנה,
בקיצור אם נבדוק נראה, שאנו החרדים ראשונים בדברים חדשים וטובים, יש את האנשים הטובים שגורמים לכך,
מצד שני בנאורות המערכת היא היא האחרית לכך ולפעמים זה לוקח זמן,
לא לחינם העסקונה יוצת מהכלים להחרים את האינטרנט,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 21:34 |
|
| |
| מיימוני כתב: |  |
אני מסכים שמי שמגיע לכאן ונתקל בשאלות מהסוג השלישי, זו פתיחות שהיא מיותרת ואינה מיועדת אלא למי שדעתו מיושבת עליו. אבל איני יודע איך אפשר למנוע את העירוב הזה בפורום שלנו. פתרונות אפשריים הם לחסום את הפורום לאינם מורשים לכתיבה, ואז לחלק אותו לשנים, או לפתוח את הפורום רק למורשי קריאה, ולתת לקוראים לבקש רשות כניסה...
|
|
תגיד נראה לי שאתה משקר לעצמך או לא יודע פשוט,
הספרות הקלסית (הראשונים והאחרונים שנמצא במקראות גדולות לא בספריה) מלא בהם,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 23:08 |
|
| |
מיימוני
את התשובות אתה חייב קודם כל לעצמך ,אם מפאת והייתם נקיים אז גם את עצמך לא שכנעת , ולאחר הורדת כל אמונות תפלות מעצמך בתור אחד כמוך שעוצר כאן וחושב וגם כותב כמה הוא לא מאמין בהם ,חוזר לך פתאום מהדלת האחורית אמונה תפלה מסוכנת ,,ציפיות מגשימות את עצמן,,.והותרה הרצועה. לא הבנתי למה זה מיועד לראשון ולשני שבקטגוריה יותר מלשלישי, ואני חוזר שוב ,הצד השוה שבכולן שלרוב האנשים השאלות יכולות לעלות אבל אינן מטרידות ,[פון א קשיא שטארבט מען נישט]ואנם מעסיקים אותם ביום יום. כאן הם נחשפים לעולם אחר בתור תמימים או סקרנים ,ואפילו אם מישהו חושב שהוא ימצא כאן תשובה לשאלה , הצד השוה שבהן שהם מוצאים כאן לא שו,ת מורה נבוכים [שגם הוא לא מיועד לקהל הרחב]אלא מינות ואפיקורסות ,וליצנות שדוחה כל תוכחה וקנין .ואת התוצאות כתבתי במפורט לעיל והם חד משמעיים.
הדבר הראשון הוא להתנתק מבחדרי חרדים ,ולחפש מקום אחר,[בניגוד לדעתי ,לסגור על מנעול ובריח ]כהרע במיעוטו. לתת רק לקרוא?הכי גרוע,כך עוד יכול לשאול משהו שיטריד אותו בעקבות החשיפה ואולי מיימוני יצליח להרגיעו. האם הפורום לא מספיק עמוס בכדי להסגר בפני שאר הקהל ?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 23:24 |
|
| |
אחד מיסודי היהדות היא לחקור ולחשוב ובעיקר נגד עבודת אלילים, וק"ו שזה גורם לעוול לצדק למשפט ולחברה,
הפורום הזה הוא המקום היחיד שמעלים דברים אלה,
הוא המקום היחיד שלומדים כאן תורה לשמה,
המקום היחיד שאפשר להשכיל באמת בתורה בביראת שמים אמיתית,
אם להשתמש במילים של הראשי הישיבות, כך היו אומרים עליך, דעתך היא דעת היצר הרע, כלומר אל תלמד אל תחשוב תעשה מה שכולם עושים,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 23:44 |
|
| |
| maxmen כתב: |  |
תגיד נראה לי שאתה משקר לעצמך או לא יודע פשוט,
הספרות הקלסית (הראשונים והאחרונים שנמצא במקראות גדולות לא בספריה) מלא בהם, |
|
אופס לא ראיתי שזה מילים של הרב מיימוני אז סליחה מהרב מיימוני,
בכל אופן, ביקורת המקרא באים מתוך לימוד המקרא, לא צריך לעורר על כך מבחוץ, זוהי שטות לחשוב כך,
כמובן מי שלומד בלי לחשוב ובלי עומק, ועושה מהמקרא כאלילות,
אבל מיסוד היהדות היא כן ללמוד לעומק ומי שמקיים זאת עולה על הביקורת מידית בגיל ההתבגרות,
כל זה חוץ ממה שאמרתי לעיל שחז"ל והגאונים והראשנים מלאים בהם, לא בדרך הרגילה של הביקורת אבל היא קיימת בכל מקום,
לא צריך להיחשף לזה מבחוץ,
אני למשל לא התפלאתי שראיתי לראשונה את הביקורת המקרא,
זה היית מובן מאליו שקיימת ביקורת שכזו,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 01:15 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | אחד מיסודי היהדות היא לחקור ולחשוב ובעיקר נגד עבודת אלילים, וק"ו שזה גורם לעוול לצדק למשפט ולחברה,
הפורום הזה הוא המקום היחיד שמעלים דברים אלה,
הוא המקום היחיד שלומדים כאן תורה לשמה,
המקום היחיד שאפשר להשכיל באמת בתורה בביראת שמים אמיתית, |
|
חזק מאד !!!!!!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 01:27 |
|
| |
אני לא מבין מה ההיתממות הזאת של מיימוני?!!
הלוא גם אם נניח שנחליט שכולם צריכים לדעת את כל השאלות, יש כמה תנאים בסיסים כדי שהדברים יועילו ולא להיפך:
א. סדר ובהירות.
ב. לא לתת מיד את כל השאלות לבן אדם באופן שהוא ירגיש חסר אונים.
ג. לא לכתוב בצורה ליצנית חסרת כבוד המקצינה את הטענות .
ד. שיהיו כאן מנהלים חכמים שיעשו סלקציה מראש לדברים שאין בהם תועלת, האם יש עניין שכל אחד ישמע את כל ההגיגים של כל פוץ סליחה על המילה שיצאה לי.
עד כאן בשלב זה.
נמחקו מן ההודעה חלקים עליהם התריע הכותב בסעיף ד בנוסף לעלבונות אישיים שאינם ממין העניין בפורום זה. לתשומת לב הכותב: בעתיד תמחק ההודעה כולה בלא כל אזהרה.
תוקן על ידי מנהלי_משנה ב- 25/11/2011 07:31:42
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 03:55 |
|
| |
תגיד אתה פשוט לא מתבייש ?? אייך אתה עושה דבר כזה ועוד בפני רבים ??
נוו באמת אתה משגיח או מה ?
בשם איזה דת\כת\אליל אתה מקבל את הזכות לתקוף חבר קבוע בפורום ?
כובד השם אולי בראש שלך ?
אם יש מושג כזה לייצנות על ע"ז ?! אז הוא האיש הנכון כאן !!
אין כאן בפורום שום פטריוטיות לשום דיעה,
יש לדבר בתוכן, ואין לדבר דמגוגיה במיוחד לא להשמיץ חבר ברבים,
יש לך ביקורת כלפיו ?! אז פנה אליו באישי !!
|
|
|
|
| נשלח ב-25/11/2011 08:25 |
|
| |
ועל זה נאמר על כבודי לא מחיתם ועל כבוד בשר ודם מחיתם.
|
|
|
|
|