|
|
| נשלח ב-2/7/2004 18:07 |
|
| |
איד"ג,
לגבי משמעות הפרסום בנוגע להתפכחות עתידית, לא ניתן לדעת כפי שהדגיש מצו"נ, שהרי כל כך הרבה נתונים משפיעים על כל אדם ועל כל כיוון. נקודה אחת חיובית ניתן למצוא בכך שבהצגה עיתונאית הופך השיח לנורמה חברתית ולא אך למנת חלקם של בודדים. כך הוא מקבל לגיטימציה דה-פקטו ואי לכך לא יחששו חושבים חוששים וכן לא יצטרכו ליצור ניקים מיוחדים לעצור ומתוך כך יש סיכוי לפוריות השיח אולי לכיוון חיובי.
לגבי תחושות החברים, איני חושב שהם מושפעים הרבה מרובד העיתונאות ושמעשית זה יניב אצלם יותר מחיוך קל.
|
|
|
|
| נשלח ב-2/7/2004 18:14 |
|
| |
הפורום הוא פחות צנוע ממה שנדמה לכם. לעתים קרובות מאד הוא מופיע ברשימת "עשרת הפורומים הנצפים בשעה האחרונה" של הייד פארק עם מאתיים-שלוש מאות צפיות בשעה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2004 21:58 |
|
| |
ולחינם השמיצו אותך שאינך דוברת יידיש.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2004 22:01 |
|
| |
ואם גם אתה תשמיץ , אולי עוד יתברר ששחרית היא בכלל אורתודוכסית .
|
|
|
|
| נשלח ב-3/7/2004 22:11 |
|
| |
אל דאגה. היא לא.
לגופו של עניין, העובדה שהפורום הזה - שיש לי הכבוד להימנות לעתים (רחוקות) בין כותביו - הוא חשוב ביותר. השאלה ברגע זה לענ"ד איננה כמה אנשים יושפעו ממנו, אלא איזה כיווני חשיבה, רמות שיח ודיאלוגים יווצרו. בעולם שבו שלושת אלה הם בין "בל יממצא" ל"אין חזון נפרץ", הפורום הוא במה חשובה ביותר. ויישר כוחם של כל המנהלים, הרבנים והמתדיינים המבקשים להגדיל תורה ולהאדיר.
לא עליך המלאכה לגמור ולא את/ה בן/בת חורין להיבטל ממנה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 10:03 |
|
| |
טענתו של מציץ שאת השינוי בחברה החרדית יביא הפורום השכן איננה מבחינה לדעתי בין שתי מגמות שונות לחלוטין בחברה החרדית כיום.
המגמה הראשונה היא הרחבת מעגל ה"חרדיות-לייט" על ידי יצירת הווי חיים נהנתני יותר ופחות הגותי ותובעני. זוהי תופעה רחבת היקף, הניכרת במיגוון סממנים. כמו ריבוי המסעדות והפיצריות, מספר המתפקדים לליכוד, הפופולריות של עיתוני בקהילה וקו עיתונות דתית, מתנדבי הצלה וזק"א, צריכת מוזיקה חסידית ו"חסידישקייט". מגמה זו איננה מאיימת על הגרעין הקשה של החרדיות היות ואיננה קוראת תיגר ומשאירה את מרכז הכובד בהיכלי הישיבות והכוללים ואצל גדולי ישראל בעלי ה"דעת תורה". מגמה זו היא השולטת בפורום "בחדרי חרדים" ושם ניתן לחוש בהתפתחותה הרבה.
המגמה השניה היא כלשונו של אבישי בן חיים "יצירת אלטרנטיבה חרדית", מגמה זו מתבצעת בפורום חשוב זה. כאן נשמעת קריאת תיגר על הנחות יסוד של מרכז הכובד בחברה החרדית. מטבע הדברים מעטים בלבד עוסקים ויעסקו בכך, אולם עדיין יש בכך איום ממשי על החברה החרדית במתכונתה הנוכחית. אם מישהו מעלה שאלות מהותיות על חשיבותו של אברך החי בדחקות ונשאר עד זקנה ושיבה בכולל, וכיו"ב שאלות על עקרונות וערכים יסודיים, יש בכך ערעור היסודות עליהם נשען עולם הישיבות החרדיות כיום.
האם אמנם יגרןם הפורום לשינוי כזה? אני סבור שהארועים החיצוניים הגורמים לסדקים גדולים מאוד בהשקפת העולם החרדית, יגרמו לעוד רבים וטובים להצטרף לדיון, כאן או במקום אחר, בנושאים עקרוניים אלו. והשינו המיוחל בא יבוא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/7/2004 15:23 |
|
| |
פוק חזי מאן גברא רבא דקמסהיד עלן.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 13:49 |
|
| |
מחאה נמרצת
הח''מ תואר על ידי הכתבת כבעל כיפה סרוגה - עובדה שאיני מכחישה, שכן בין אוסף כיפותי וכובעי הססגונים ישנם מספר כיפות סרוגות כמו כיפות עור מצחיות בייסבול כובעי קש כיפות בוכריות וכיפות שחורות קדושות.
אבל מהלשון ''בעל'' משמע שהאחרונה מאפיינת אותי כ''בעל עבירה''וכו' וכו' וע''כ יכולים קטני הדעת להסיק כי עבדכם הנאמן הינו מזרוחניק ל''ע.
ע''כ הריני מוסר מודעה בשער בת רבים כי לטקסטורת כיפתי אין שום משמעות אידיאולוגית. פונקט פארקערט!!!! אוסף כיפותיי מלמד על העדר אידואולוגיה מגזרית במובן המקובל והנוכחי של המילה ואני שוקל אף לצרף תרבוש טורקי לאוסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 14:27 |
|
| |
רבינו, עליך ליתן תצהיר שיפרט כמה שעות שבועיות אתה מהלך בכיפה סרוגה, כמה בשחורה-קטיפה ללא חשש ע"ז, כמה בכיפה בוכרית וכיו"ב. אגב, בלילה אתה ישן כשאתה חבוש במצנפת עם פונפון? זה מאוד חשוב לי, לצורך התיוג שלך אצלי.
אוי לשכן ואוי לשכנו
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 14:36 |
|
| |
ואם כבר בנושאים שעומדים ברומו של עולם עסקינן, כבר מזמן הסתפקתי מה מסמלת כיפה שחורה סרוגה. האם היא מעידה על בעליה שהוא גם חרדי וגם מיזרוחניק (ל"ע), או שהיא מסמלת שהוא לא חרדי ולא מיזרוחניק ?
וזה עוד מבלי להכנס לסוגיה הסבוכה של כיפת עור שחורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 17:20 |
|
| |
בענין הכיפה הסרוגה השחורה נשתברו קולמוסים רבים וגמרו ונמנו שאינה מכנסת את חובשה בגדר מזרוחניק מצוי אלא בגדר בריה משונה
שכן בן אלו ניתן למנות
את
מאיר כהנא
ב. מיכאל
הרב מתתיהו וינברג
יעקב וינרוט
ר' ד''ר נתן לופז קרדוזו
ולעיתים ר' סיינפלד
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 17:26 |
|
| |
רבנו,
לשכן היה חשוב לדעת אם בעת השינה מכסה את ראשך מצנפת פונפונית, ואילו אני מוטרדת עד מאוד, האם בין אוסף כיסויי הראש שלך, מונחת לה גם פאה הודית.
לתשובתך בהקדם אודה.
= אמשלום בודקת בציציות פאתה.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2004 17:35 |
|
| |
.
ובפראפראזה על דבריו של מן דהו (בן אהרון ? ) , הרי שאותי אינה מעניינת זהותה הטקסטילית של כפתו של רבנו ר' געצל, אלא אפנה שאלתי דוקא לאלו שאינם חובשי כפה:
האם הכפה שאינכם חובשים לראשכם, שחורה, סרוגה, בוכארית, אחרת ?
|
|
|
|
|