בית פורומים עצור כאן חושבים

מעריב:מ-'עצור כאן חושבים' תבוא מהפכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/7/2004 17:46 לינק ישיר 

יש לי ווידוי:

בנעורי הזהירוני, שאם לא אלמד לסרוג כיפות, לא אמצא חתן.
משום מה, לא הזהירוני שהכלל תקף רק לגבי חתנים מסוג מאוד מסוים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2004 18:16 לינק ישיר 

כד הווינא טליה,אמרו לי חכמים יודעי דת ודין.וזה לשונם:

"לא משנה טקסטורת הכיפה, העיקר שלא תעוף מראשך בכל רוח מצויה"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/7/2004 19:48 לינק ישיר 

מואדיב

ההומור שבדברים עשוי להשכיח את העומק והחריפות שבהם.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/1/2005 04:31 לינק ישיר 

כתבה במקור ראשון
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1245118

בברכה.

תוקן על ידי - עצכח - 18/01/2005 13:46:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2005 00:19 לינק ישיר 

ערב טוב לכל החברים/ות!!! במקרה או שלא הגיע לידי גליון מקור ראשון משבת ושם קראתי על הפורום בפעם הראשונה. מאוד התרשמתי מרמת הכתיבה ומהלשון הנעימה והנקיה, אבל (גדול) מתי יהיה לי זמן לקרוא את כל המאמרים וההתכתבויות והתגובות ולהגיב (וכמובן אותה שאלה פונה עליכם), וגם לעבוד, ללמוד ולשחק עם ילדי ושאר פעולות החיים?

"הנה ימים באים נאום ה''"

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/1/2005 00:23 לינק ישיר 

עם הזמן. לא עליך המלאכה לגמור.ואתה בן חורין להבטל הימנה.

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2005 18:32 לינק ישיר 

יציאת השבת: להיות אפיקורוס

אבישי בן חיים

ראש ישיבת ההסדר בגולן, הרב שוגרמן, טען כי בין אלו הקרויים כופרים נמצא מי "שמכחיש את מגידיה", והסביר כי בדור הזה הרב שפירא הוא "מגידיה" והרב אבינר מכחיש אותו כאשר הוא אוסר סירוב פקודה. הניסיון לתהות האם הדברים של הרב שוגרמן גרמו ולו לתלמיד אחד בישיבה לחשוב שעכשיו הרב אבינר מואשם בכפירה ובאפיקורסות נדחה בבוז מוצדק על ידי חרדי, מזרם החרדים המתחכמים.

מצד שני, הוא הזכיר לו סיפור חכם על אפיקורסות אמיתית, שפורסם בפורום האינטרנט החרדי "עצור כאן חושבים". בכפר קטן היה נער ששמע על כך שבעיר הגדולה יש אדם שכולם קוראים לו "האפיקורוס" ומדברים עליו בהתפעלות. התקנא הנער באפיקורוס והחליט שגם הוא רוצה להיות כמוהו. הוא השליך את הכיפה והתחיל להתרועע עם בנות ולעשות ככל העולה על רוחו בתקווה שגם עליו ידברו בהתפעלות ויכנוהו "אפיקורוס". למרבה הפלא כולם כינוהו בכינויים כמו "בעל תאווה",
"שייגעץ", "מנוול", אבל בכינוי אפיקורוס לא זכה.

החליט הנער שהוא חייב לנסוע לעיר הגדולה ולראות את ה"אפיקורוס" בעצמו בכדי לעמוד על פשר הדבר. הוא הגיע לעיר הגדולה ושם כיוונוהו לבית המדרש. הוא נכנס לבית המדרש והנה הוא רואה שם יהודי מזוקן עם פאות וציצית וכיפה גדולה על הראש, יושב ליד סטנדר עם גמרא פתוחה. הוא שואל אותו האם הוא ה"אפיקורוס" המפורסם, והלה עונהו: הן.

- אבל אני רואה שאתה לא עושה שום דבר אסור?
- מי אמר לך שיש דברים שהם אסורים?!
- אם שום דבר אינו אסור, מדוע אתה לא עושה אותם?
- אילו הייתי יודע שיש משהו שהוא אסור הייתי מוצא עניין לעשותו, אבל מאחר ששום דבר אינו אסור, מה הטעם?

http://www.nrg.co.il/online/1/ART/875/171.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2005 20:01 לינק ישיר 

"זרם החרדים המתחכמים".

מי מהפורום הציג כך את עצמו בפני העיתונאי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2005 20:32 לינק ישיר 

שליימלע,

אתה מצפה לוידוי?

אני אחסוך לך, "זרם החרדים המתחכמים", הם כל אותם אלה שאינם מקבלים את עיקרון הסרבנות המצפונית כפי שהיא מעוגנת בתורה (דברים כ, ה-ז) - מתנגדים לסרבנות כשהיא אינה תואמת לאידיאולוגיה שלהם, ומקבלים וכופים אותה על אחרים כשהיא משרתת את האינטרס שלהם...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2005 20:36 לינק ישיר 

שלויימלע,

אני שמחה שכיוונתי לדעת גדולים - גם אני שאלתי את עצמי אותה השאלה בדיוק ...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2005 02:27 לינק ישיר 

לונג טורקי,
אני שמעתי גירסה של הסיפור על אד"ם הכהן, שכאשר חיפש אותו מישהו בשבת והיה בטוח שימצא אותו בביתו, הפנו אותו לבית הכנסת. הוא ודאי חשב שימצא אותו בחוץ, אולם לא מצא אותו שם. כשנכנס ראה אותו ליד ארון הקודש מתפלל בדבקות רבה. לאחר התפילה שאל אותו: האם אתה אד"ם הכהן שאומריים שאפיקורס גדול אתה? אמר לו: הן. אמר לו: ומאי האי? וענה לו: וכי חכמה היא להיות אפיקורס שם בחוץ? צריך לזעוק את האפיקורסות בהתלהבות ליד ארון הקודש.
ומדי דברי בשבחי דאד"ם הכהן, לא אמנע להוסיף סיפור נוסף ששמעתי עליו, שרצה לחזור בתשובה על ערש דווי, רק כדי להפריך את מאמר חז"ל שרשעים אף על פתחו של גיהינום לא עושים תשובה.
אמנם מעודי תמהתי: מדוע באמת לא עשה כן? ומכאן מוכח שדברי חכמים אכן צדקו יחדיו.
ועוד תמהתי: אם היה עושה כן מניין לנו שהיה מפריך את מאמר חז"ל, הרי ייתכן שהיה מתברר (למפרע?) שהוא לא רשע, ולכן עשה תשובה? לשון אחר: האם זו לא טאוטולוגיה שרשעים לא עושים תשובה?
ושוב חשבתי: ושמא בגלל זה גופא לא עשה תשובה, שכן לא היתה בכך כל הוכחה...
ואכתי צל"ע בזה.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2005 17:18 לינק ישיר 

יש שנים האוהבים לשמר את החרדי במצבו האידיאלי - קרי הפרימיטיבי, עילג, מתלהם, ומתלעלע. ואלו לא אוהבים להתקל בחרדים שמציאותם והוייתם משמיטה את הבסיס לקביעה לפיה יש לזהות את היהדות ההיסטורית עם התכונות הללו:

1) אבישי בן חיים שמרוב נבירה בנאומיו הפלקטים ויש לומר הרדודים להפליא של מרן ראש הישיבה אימץ בחום את הנרטיב החרדי ההיסטורי לפיו דרך ההסתגרות הפרימיטיבית אפיינה מאז ומעולם את היהדות האותנטית שהשכילה להתמודד עם פגעי הזמן. ולאבישי החביב הייתי מייעץ - לפני התואר שני במחשבת ישראל כדאי ללמוד היסטוריה בסיסית.

2) הד''ר מהרווארד בעל דוקטורינת ''תיאולוגיה שלא מדעת'' אשר בכשרונו הגדיל להפוך כל גרעפס חסר משמעות של אדמו''ר זניח בטיש טו' בשבט לאמירה תרבותית המהווה את הקונטרה האולטימיטיבית לתיאוריה הפוסט מודרניסטית.

שניהם לא אוהבים חרדים מתחכמים שכן החרדיות הפרימיטיבית קיימת אך ורק על מסך מחשביהם, בעוד שבמקרה האישי שלי ריחה נידף מספסלי השטיבל שלי.

רג''ס

תוקן על ידי - עצכח - 27/02/2005 17:23:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2005 17:25 לינק ישיר 

רג"ס

שניים?

ומה עם המרן בעצמו, ותולדותיו ותולדות תולדותיו?

אולי התכוונת לשניים מבחוץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2005 17:33 לינק ישיר 

רג"ס
התיזה של בן חיים היא לא במחשבת ישראל אלא בהיסטוריה, והוגשה, ממש שלא במקרה, לישראל ברטל, הידוע באהדתו לחרדים ולדתיים בכלל.
ואם יש צורך בכך, הד"ר מהרווארד עצמו ילמדך שאפשר לדעת הרבה היסטוריה, ובכל זאת לסבור שחרדיות היא פרימיטיבית במהותך. העמדות האישיות הרי אינן נגזרות מהידע. להפך, ברוב המקרים הידע רק משרת את העמדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2005 21:05 לינק ישיר 

ר' געצל,

קבסתן.

אבישי אינו ראוי אפילו להקרא תלמידו של הד"ר, ק"ו שלא להזכיר שפחה וגבירתה בחדא מחתא.
בעיניך, שניהם דוגלים בגישה האומרת לחרדים "תהיו פרימיטיביים ותשתקו". (על משקל אמירה שוביניסטית ידועה)

ולא היא.

משיחותי עם הד"ר עמדתי על כך שלא זו דרכו, ואדרבא, רבותינו ותלמידיהם צריכים לו ולשכמותו, לדלות חספא ולמשכח מרגניתא תותא. דברותיהן של גדולי ישראל יפות הן אלא שהעניות מנוולתן.
מי אני שאהיה לו לפה, יבוא בעל שמועה ויעיד על שמועתו. אולם במחשבה שניה, לאחר התקפתך, לא שבקת חיי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעריב:מ-'עצור כאן חושבים' תבוא מהפכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.