בית פורומים עצור כאן חושבים

מעריב:מ-'עצור כאן חושבים' תבוא מהפכה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/2/2005 01:32 לינק ישיר 

שלוימלע,
מבעד להררי המליצה אני מנסה להבין אם אתה טוען שברטל מכבד חרדים ודתיים בכלל. ואם כך הוא, ובהנחה שהוא לא מגיע לכאן בקרוב (ולמצער - לא הולך לחשוף את הניק שלו), נשמח לשמוע מדוע תסבור כך.
ועוד התלבטתי איזה הפסק יש לשים בינו לבין בן חיים כדי שלא לערב טמא בטהור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/3/2005 13:40 לינק ישיר 

קבלתי את ההודעה הבאה הנ''ל מבעל הדבר בכבודו ובעצמו:

נהניתי מן הפארודיה על ה"תיאולוגיה שלא מדעת", אבל הנסיון לטעון שאני מחפש דווקא את העילגות כדי להוציא ממנה תיאולוגיה שלא מדעת נראית בעיניי עקומה לגמרי (אכן, בשביל לבצע פסיכולוגיה של המחקר צריך לפעמים יותר פארקרומטע קאפ מאשר כדי לבצע מחקר על דרך התיאולוגיה שלא מדעת...). להווי ידוע, כי גישת התיאולוגיה שלא מדעת נולדה מתוך אונס ולא מתוך רצון. במלים אחרות, הייתי מעדיף להתעסק עם הוגים שיטתיים, כגון בעלי הפיליזאפיע שאני עוסק בהם במילי אחריני, דא עקא שהללו מועטים ביותר בהגות החרדית (כמה יצחק ברויארים איכא בשוקא??), ומכיון שאני חושב ש"יש שם משהו" גם מעבר ללשון העילגת וכו' - אני מנסה "לעזור להם" (ועוד יותר מכך, לקרב את הקוראים אליהם) ולנסח את אותו "משהו" בכוחותי הדלים. ומכאן גישת התשלמ"ד.

מיהם החרדים הרהוטים והאינטליגנטיים שאתה שולח אותי אליהם? עצכ"ח? עם כל הכבוד, כשאני צריך להעביר אל קוראיי את ההשקפה החרדית, בה"א הידיעה, הרי שעצכ"ח איננה מייצגת מוצלחת, ועם זה כמדומני שתסכים איתי. חוץ מזה, שבמה חשדתני, שאת אנשי עצכ"ח אני אוהב פחות מאשר את העילגים??? שתהיה לי בריא...

-------------------------------------------

חטאתי עוויתי פשעתי לבעל התשמ''ד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/3/2005 15:56 לינק ישיר 

בס"ד
מה לעשות שלפורום שלכם יש השפעה על חלקים מסויימים
בציבור החרדי .ואם אני מבין טוב רוב הגולשים
בהייד פארק נמצאים בפורום הזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2005 00:17 לינק ישיר 

עצור כאן חושבים בויקיפדיה

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7%A6%D7%95%D7%A8_%D7%9B%D7%90%D7%9F_%D7%97%D7%95%D7%A9%D7%91%D7%99%D7%9D

עצור כאן חושבים – פורום אינטרנט באתר הייד פארק המתמקד בדיונים בנושאי יהדות. הפורום יוצא דופן מבחינת הנכונות של משתתפיו לבחינה רציונליסטית של עיקרי הדת, למרות שרובם אורתודוקסים בהשקפת עולמם.

הפורום נוסד בשנת 2002 על ידי קבוצת חרדים שהתנגדה לגישה הלא שכלתנית והלא ביקורתית לדת שמאפיינת לדעתה את החברה החרדית העכשווית. המוטיבציה הראשונה לפתיחת הפורום באה מתלמידי הרב אהרן מילר, תלמיד חכם חרדי שהשקפתו הדתית השכלתנית המיוחדת הפכה אותו קורבן לרדיפת העיתונות החרדית. [1]. מייסדי הפורום גם הרגישו זיקה להשקפתו של הרב גדליה נדל, שעל אף שהיה מקובל בחברה החרדית כולה, היה בעל דרך מיוחדת במינה במחשבה ההלכתית.

דמות בולטת ממייסדי הפורום היא זו של "מיימוני", תלמיד חכם חרדי שהשקפתו עוצבה על ידי הגישה הרציונלית של הרמב"ם. מיימוני דוחה בין השאר את אמיתות ספר הזוהר. הואיל והוא מעוניין להישאר בחברה החרדית, והואיל והוא יודע שהשקפותיו עלולות להפוך אותו למנודה, הוא אינו מביע אותן בפומבי. באותה צורה נוהגים משתתפים רבים נוספים בפורום מאותן סיבות.

זמן מה אחר פתיחת הפורום תפס בו משתמש נוסף בשם "רב סיינפלד" מקום חשוב. "רב סיינפלד", חרדי אמריקני, הוא בעל דעה נחרצת בגנות הסגירות שהשתלטה על החברה החרדית בישראל. את השקפתו על מקומו של הפורום הוא ביטא כך:

"קבוצות שהשתלטו על סדר היום הציבורי של היהדות הנאמנה, משתיקים ברגל גסה ובסגנון טאליבני מובהק כל שיח מסוג השיח המתחולל בין כותלי בית מדרש וירטואלי קדוש זה ודוחקים את רגלי מבטאיו מכל פורום וזירה ציבורית. במידה ששיח זה היה קיים בעבר, הרי שהוא התרחש בחדרי חרדים, בשיחות נפש פרטיות, ובין יצולי עגלותיהם של בעלי עגלות חשובים דנן. אך הבדידות, המחתרתיות, והאויר הטחוב שמלא את חלל מרתפי אנוסי המחשבה וההוויה לא הוסיפו לבריאות האנוסים – ויצעקו אל ה' ותעל שוועתם…." [2]
בהייד פארק יש נוכחות חרדית עמוסה, ואל הפורום הזדמנו חרדים העוינים את דרכו, אשר הביעו חשש מהסכנה הטמונה בו – ריח ההשכלה החדשה. בפורום השכן, "בחדרי חרדים", נאסר להזכיר את השם "עצור כאן חושבים".

כיום משתתפים בפורום כותבים מגוונים מלבד מייסדיו – ביניהם חרדים יותר שמרנים, לא מעט אנשי אקדמיה, כותבים הקשורים לתנועה הרפורמית, אפילו רבה רפורמית, כותבים השייכים לחברה הדתית לאומית, מעריצים גדולים של ישעיהו לייבוביץ' וגם חילונים.

בפורום נדונו בהרחבה נושאים שהדיון הציבורי החרדי בהם נדיר, גם עניינים הקשורים למין. גם התנהל דו שיח עם ירון ידען, מייסד ארגון דעת אמת שבא לעודד יציאה בשאלה. מנהלי הפורום מעדיפים לשמור על אופיו ה"אוטיסטי" קצת, ומונעים אשכולות שאינם עוסקים בדיון שכלתני, אלא בהבעת תחושות ורגשות אישיים. גם יש ניסיון להתרחק מפוליטיקה ככל האפשר.

העיתון מעריב קבע שהפורום "מסוכן לחרדים יותר מכל אתר סקס שנער חרדי יציץ בו וייפגע".

לפורום נפתח אתר לווין [3]. מתקיימים גם מפגשי פורום שמקפידים בהם על דיסקרטיות מחשש לפגיעתם של קנאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2006 21:02 לינק ישיר 

אשכול מילון של עצכח כ"מילון חושבים" -

http://www.tora.us.fm/tm/mftx22.html

בברכה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:06 לינק ישיר 

לונג טורקי ור' מיכי

סיפורכם החביב מופיע בספר הבדיחה והחידוד של דוריאנוב, וכו גם רוב הבדיחות בתחומים אלו, ומשעה שנכתבו שם נתפרסמו בארבע קצוות הציצית.

הערה / הארה כללית
כמי שהוא חדש בעצכ"ח אני מוצא שהתמקדותו, הרבה מידי לטעמי, בענינים הקשורים לחברה החרדית קצת מעייפת את האינטלגנציה - כמה אפשר לדוש בעוד מעשיות בדיות ומופתים של רבנים וכדו' (ומכאן הערה למיימוני על האשכול על האדמו"ר מצאנז שכל שיש לומר בנידון: - אוי לחברה שזה עורך ביטאונה, ואוי לביטאון אם לא תישמע בחברה שלו מחאה נמרצת על הבלים שבו, ואם אכן כך אז אוי לנו שאנו צריכים להתעסק בכך; לא על כל דבר צהוב / שמעלצ - יש צורך להגיב ולא באתי אלא לעורר), וכמו כן חוסמת אפשרות לשיח רחב יותר.

עם זאת רבים מהדיונים כאן אכן מרשימים בעמקותם והיקפם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/2/2006 12:21 לינק ישיר 

כמתעסק,

עקרונית יפה אמרת, אך האדם בחולשתו עדיין אינו מונע מתוך טוהר האמת [עי' אשכול עץ הדעת] ואחד האביזרים לחזקו ולחנכו הוא השיוך החברתי. אשר על כן גם רצון טהור לשינוי מתוך הכרה אידיאולוגית-פילוסופית, יושפע ממצוקה סוציולוגית [גם לאלה שאינם נושאים את דגל רג"ס ש"הכל סוציולוגיע"]. ממילא מובנת ההתעסקות אותה גינית לאלה הנמצאים במצוקה זו זה פחות וזה יותר. אשריך אם לך אינה מתאימה ואציע לך לדלג עליה כי הרי אין כל האשכולות עבור כל אחד.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2006 09:31 לינק ישיר 

מצורף קובץ

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 17/10/2007 14:11:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2006 14:15 לינק ישיר 

לו לא הייתי חושש מטרחנות יתר, הייתי שם פוקוס על השילוב: "חרדי, שכלתני, רדיקלי" בכתבה דנן (מאיפה היא?).
אבל החלטתי להתמקד ברדיקליות, ופחות בשכלתנות, ולכן אשתוק. מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2006 17:19 לינק ישיר 

אבישי בן חיים יקירי,

הסיפור הנ"ל הובא ע"י אמנון לוי, אבי דסק בחרדים בעיתונות הישראלית הכללית, בספרו 'החרדים'. דומני שציינתי למקור בהודעה המקורית.

מגיע ללוי הקרדיט על הסיפור.

נוסף לינק באדיבות ממללא

תוקן על ידי עצכח ב- 17/10/2007 13:31:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/3/2006 20:18 לינק ישיר 

מיכי,

עכשיו אני בלחץ ממש, כי גם אני התעכבתי על התיאור הזה...

[איקון של מיכי מסיר את המסיכה מעל פניו ומגלה תחתיה את אמשלום]

תוקן על ידי - אמשלום - 13/03/2006 20:21:47

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2006 11:43 לינק ישיר 

ממללא,

בחייך, ממתי  להביא דבר שם בשם בשם בשם אומרו מביא גאולה לעולם?  

דומני שהבדיחה היא בכלל פרפרזה הפוך על הפוך,  על דברי הרבי יצחק מאיר מגור :

לו היה המשיח בא כשהוא רכוב על מרכבה מהודרת ולא כשהוא רכוב על חמור, היה כל אדמו"ר מדמה בעצמו שהוא הוא המשיח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2006 12:52 לינק ישיר 

כולם כאן "רדיקלים חופשיים".
מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/3/2006 13:50 לינק ישיר 

מתקיימים גם מפגשי פורום שמקפידים בהם על דיסקרטיות מחשש לפגיעתם של קנאים - עכשיו אני מבין למה לא הזמנתם אותי למפגש הפורום בסוכות. אתם בטח חושדים בי שאני סוכן חשאי של משמרות הצניעות...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/3/2006 13:51 לינק ישיר 

אמשלום איקון ירוק מחייך מאוזן לאוזן. מיכי ובהמשך לדבריך כל אחד כאן הוא איזוטופ... שומר פיו ולשונו שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > מעריב:מ-'עצור כאן חושבים' תבוא מהפכה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 13 14 15 לדף הבא סך הכל 15 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.