|
|
| נשלח ב-17/3/2006 01:14 |
|
| |
לאחר שאיתרתי את האשכול גיליתי שפסלתי במומי ואף אני לא נתתי קרדיט לאמנון לוי...
אז אני נותן עכשיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/3/2006 07:39 |
|
| |
יה"ר שדברי עצכ"ח המתפרסמים יהיו מאשכוליו הטיפוסיים.
תוקן על ידי עצכח ב- 17/10/2007 13:32:44
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 00:51 |
|
| |
אמשלום 
תודה על השעשוע! היה כדאי להיכנס לרפש רק כדי לראות מצד אחד את הכעס הילדותי היוצא כאשר נגמרים הטיעונים (תעודת עניות לעולם החרדי) ומצד שני את הדברים היפים של כמה כותבים ובמיוחד בןציוןכהנא. אבל בן ציון, זה שאתה קורא יראת שמים טהורה לעמדות בינלאדניות מתמיה ביותר. אמנם חזל התירו ואפילו עודדו לשנות מפני דרכי שלום, אבל עד כדי כך?
מיימוני, נדמה שכבר אמרו לך ששם אתה זורה את כוחותיך לרוח.
(אמשלום, את המצעד הייתי בהחלט שולח לשם.)
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 00:52 |
|
| |
אגב, הכותרת היא 'עשר' שהרי אני תמיד טוען כאן שאלוהים בעצמו הינו אתאיסט.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 01:21 |
|
| |
סליחה ממכובדי הפורום!
מודה ומתוודה שלא קראתי את האשכול הזה אלא ברפרוף קל , ויכול להיות שאת טיעוני זה שאני מעלה כבר כתב מישהו אחר, אבל את מחשבותי אשתף אתכם. שאין ולא תהיה מהפכה בציבור החרדי . הפורום הזה מהיכרותי את הציבור בתוכו אני יושב לא מזיז ולא משפיע, מקסימום הוא מספק קצת דלק לנבערים ולחמומים . הציבור החרדי הצליח בחינוך שלו לנבערות, ואי חשיבה ביקורתית,, וההצלחה היא מעל ומעבר ....
החל מהאסון של אי לימוד מדעים ואנגלית ועד סירוס הרצון לדיון פתוח ונוקב על פני החברה ועל דרכיה
את עתיד הציבוריות והחברה החרדית אני צופה שלא ירחק היום והחברה הזו תתפצל לשני מחנות מרכזיים האחד יהיה מחנה האדוקים והם יכללו את הקבוצות הירושלמיות הקנאיות ואת החסידים ואת הליטאים הבני ברקיים מזן חזון איש וכדומה..... ואילו המחנה השני יהיה מורכב מספרדים ומחסידי חב"ד ומרסיסי קהילות שונות ומשונות, והיא תהיה הקהילה החרדית החדשה (הפרוטסטנטית)........
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 07:03 |
|
| |
בוגי,
קשה לי להזדהות עם זחיחותך - הקריאה באשכול ההוא (וגם בזה שהוביל אליו, שלינקו הובא כאן ע"י ספרן) גרמה לי עצב גדול. שלא כמו רבים אחרים כאן, אני חסרת אינטרס אישי בעולם החרדי (והתלבטתי האם הלינק מתאים דוקא באחד מאשכולות "מהי חרדיוּת"), זולת ההקשר הרחב של "כלל ישראל", או קשרים אישיים ספציפיים. ולמרות זאת - עצב גדול.
|
|
|
|
| נשלח ב-11/7/2006 09:26 |
|
| |
חרד, שמך נאה לך ואתה נאה לשמך הקהילה השניה שתארת בעצם תהיה המיזרוחניקעס של היום, אולי עם כפה שחורה.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2006 16:13 |
|
| |
חרד
הפורום הוא לא סיבה אלא מסובב מכך (סימן) שלומדי תורה במלוא הרצינות כבר מגיעים למסקנה שצורת התורה של היום היא לא כפי שהמקורית היתה אמורה להתפתח. זו רכבת שכבר יצאה לדרך ואני צופה שהיא תיצור איזה מין חיבור בין למדני הקהילה הראשונה שלך עם חכמי הקהילה השניה שלך. שלא כמוך אינני נביא מה יהיה טבעו, מראהו החיצוני, מגזרו וחוסנו של חיבור זה. זה כנראה מאד תלוי אם החיבור יקרום עור וגידים גם ברובד החברתי כמו השתדכות בין 'בעלי עבירה' ו'בעלי תשובה', ספרדים ואשכנזים, אורתודוכסים ופרוגרסיביים מתוך התגברות המשותף על השונה וכמו מגורים סמוכים ושיתופים קהילתיים (קדושית).
נודע לי כי החיבור הזה בין ליברלי החניוקיה לבין חרדי המודרנה נרקם גם כאן בפורום אצל חלק מהכותבים בין למדני הייסוד שלו לבין חוכמולוגי התרחבותו. לאחרונים יש חוש בריא מובנה על יהדות נאותה בלי שהיה להם 'בשר ישיבה' ובלי שפתחו מדי הרבה ספרי קודש. ימים יגידו.
|
|
|
|
| נשלח ב-13/7/2006 21:39 |
|
| |
[בוגי,
אני מחשיבה עצמי כדוברת ילידית של העברית, ובכ"ז גם בקריאה שלישית ורביעית לא הבנתי את הפסקה האחרונה בדבריך. האם תואיל לתרגמה עבורי? תודה.]
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2006 01:17 |
|
| |
אמשלום,
אני חושבת שמה שבוגי אומר זה שבפורום הזה נוצר קשר בין אנשים מן העולם
החרדי שבטבעם הם ליברלים [=ליברלי החיוניקיה] לבין אנשים מן העולם הליברלי
שבטבעם יש משהו שמאפיין את העולם החרדי [=חרדי המודרנה] ושלדידו יש להם
חוש ליהדות נאותה.
טוב יעשה בוגי אם ינסה להגדיר :
א - מהו אותו דבר שמאפיין את אותם שאין להם "בשר ישיבה"
ב - מה טיב הקשר שהוא מזהה ביניהם
ג - סיכויים וסיכונים
|
|
|
|
|
| נשלח ב-14/7/2006 08:12 |
|
| |
שחרית,
תודה! [כמו במקרים רבים, עכשיו כשהמלים ברורות, התוכן נראה פחות מעניין ובעיקר - פחות נכון...]
|
|
|
|
| נשלח ב-16/7/2006 19:03 |
|
| |
שחרית
מרענן לקרוא אותך שוב ובפרט כאשר דעות הדומות לשלך נאמרות כאן לאחרונה בסגנון של בחטא חטא.
חזרה לנושא. חרד ניבא שהציבור החרדי יתפצל בין קיצוניים באדיקות שלהם (חניוקים) לפשרניים (מודרנים) ושלא יהיה בציבור הזה משהו באמצע. על זה הגבתי שקיים בציבור החרדי גרעין למשהו באמצע ושהוא אולי סיבה לפורום הזה ולא מסובב ממנו. הבנת אותי טוב אבל לא התכונתי ל'עולם הליברלי' אלא לאלה שממוצא חרדי שפרשו מהעולם החרדי ונראים יותר כדתים-לאומיים או כלא דתיים כמוני ועוד.
עכשיו לשאלותייך:
שאלה א. - אותם שאין להם 'בשר ישיבה' הכוונה לכאלה שאינם מעמיקים ומתפלספים בדברי התורה הכתובה והלא כתובה כי הם לא טיפוסים שניחונו בכושר דגירה על ספרי קודש בעיון מעמיק, אבל ניחונו בחוש עירני למה שלא יכול להיות שנכלל בכונת התורה למרות שלא למדו את התורה.
שאלה ב. - טיב הקשר בין הנזכרים לבין כאלה שכן דוגרים על תוכני התורה זה שהאחרונים מגיעים לאותה מסקנה שאין הצורה המקובלת שלה היום הצורה שנועדה לה מתחילתה מתוך עיון והבנה מעמיקה של התורה.
שאלה ג. - הסיכויים להצלחת גיבוש כזה תלוי בכמה נתונים וכפי שציינתי. הדוגמה לגיבוש וירטואלי כזה הוא הפורום הנוכחי. לא נמנע שיתגבש חיבור כזה גם בעולם הלא וירטואלי אם נעשים צעדים חכמים ונכונים. הסיכון הוא הפזיזות לנסות לשנות דברים בצורה מרגיזה ולוחמת נגד הקונצנזוס. צריך לדעת איך להעביר דברים בצורת שאלה ולא בצורת קביעה, בצורה שנאמרת למישהו מבחוץ ולא מבפנים וכדומה. (אל תשאלי אותי למה אינני פועל בכתיבתי בצורה זו, כי התשובה היא שאני לא שייך לשום ציבור ולא מנסה לעשות מהפכות אלא מנסה לחדד ולבדוק טיעונים הגיוניים בנושאי מוסר ודת.)
אמשלום, לא הבנתי מה פחות ומה יותר נכון ועל איזה ידע או חוסר ידע זה מתבסס, אבל אני גם חושב ש'זה' לא מענין.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2006 14:31 |
|
| |
עצור חושבים אינו מהפכה, לא יותר ממה שהתופעות בציבור החרדי של היום שהפורום הזה כל כך מוקיע הן מהפכה.
יש שינויים, זה הכל.
בעשר השנים האחרונות, פלוס מינוס, נולדו אצלנו כל מיני החמרות ושיטות, וחוסר סובלנות, וביטול גדל והולך של ה"אני", ורמיסת הזכות לחקור ולשאול ולערער. בדיוק כמו בדגם החסידי כפי שהוא משתקף בפורום הסמוך ח"ח.
כפי שיש כאלו שהולכים בתלם ובולעים כל מה שמאכילים אותם, כך יש כאלו שנפשם קצה ב"לחם הקלוקל". לדעתי, גם אילולא היה עצור חושבים מתרחש, כשהוא מנצל את מהפכת האינטרנט, עדיין באיזה מקום היו הדברים מגיעים לידי פיצוץ.
כפי שאנו כלפי חוץ מצהירים על נאמנות לגדולי הדור ולהוראותיהם, כך בסתר אנו פורצים גדר. ולא רק הכותבים כאן, אלא כל מי שזקוק לזה. אולי המונח "פריצת גדר" אינו במקום. אבל אין לי אחר. כוונתי שגם אדם ירא שמים במובן החרדי המקובל מתרגל לחיות בשתי מערכות. המערכת של "לצאת ידי חובת הסביבה" בכולל, בבית הכנסת, בישיבה, ועוד. והמערכת של מה שהוא באמת צריך ורוצה, והמערכת הזו מובילה אותו מצד הפרנסה לצאת מהגטו, וכן בדברים נוספים.
יש כאלו שאצלם אין מודעות בכלל לתהליך הזה.
יש כאלו שמודעים לכך וזה גורם להם מועקה ולכן הם נאבקים בכוח כדי להגביר את הצד של הכניעה למרות.
ויש כאלו, הבודדים יותר, שתופסים מה שקורה ושואלים: מה עובר עלינו?
חלקם מגיעים לכאן.
וחלקם מלמדים את עצמם להיות "מי שאינו יודע לשאול" כדי שלא להיכשל בחטא של "קושיה על הדרך שהורונו רבותינו".
הפורום הזה, אם כן, אינו מוליך את חוד החץ של המאבק, אם מישהו מקווה כך. הוא פשוט הסימן, הסינדרום, של המערכת החיסונית של הגוף - גופו של העם, הציבור החרדי - בשעה שהוא מתחיל להתמודד עם המחלה.
 |
|
|
|
|
|