|
|
| נשלח ב-23/11/2011 23:29 |
|
| |
| יהיאור כתב: |  | עולם הפוך ראיתי
אליבא דייתכן, פרזנט, אלי, ואחרים. אכן הפורום הזה חייב להסגר מיד על מנעול ובריח, שכן הוא מראה שאין תשובות מספיקות לשאלות בכלל.
|
|
???
אני לא חושב שהפורום חייב להיסגר מיד על מנעול ובריח. אדרבה, טוב שיש כזה.
מה שכן, יש אנשים שלא הייתי ממליץ להם להכנס.
מיהם?
מי שעונה על שלושת הקריטריונים הבאים:
1. עצמאות בגיבוש עמדות (בחינה עצמאית, ולא הסתמכות על הדוקטור שמחליפה כאן את ההסתמכות הקלאסית על מה שידעו הגר"א והרמב"ם והרש"ר הירש).
2. תחושת מחויבות אישית לפעול על פי העמדות שגיבשת, ללא פשרות.
3. חוסר יכולת פסיכולוגית/סוציולוגית לפעול לפי 2.
לאנשים כאלו מומלץ לא להכנס ולהמשיך את העמדה ה'חרדית' (סליחה מזרחניקעס יקרים, אבל מה לעשות שזו העמדה היהודית מאז ומעולם? לא זכור לי דיאלוג מפרה עם האמונות הכנעניות בתקופת יהושע, הצידוניות בתקופת אליהו ויאשיהו, היווניות בתקופה ההלניסטית, והנוצריות בגלויות אירופה).
מי שאינו עונה על אחד או יותר מהקריטריונים האלה, יכול להכנס לפורום. במקרים מסוימים הוא גם ירוויח מזה, בזה ובבא.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 07:41 |
|
| |
אולי כדאי שנהיה קצת יותר צנועים, במחשבותינו על השפעת הפורום על אנשים וניתן להשם - מצד אחד, ולאנשים - מצד שני, קצת יותר קרדיט. השאלות עושות משהו למי שיש לו כבר בתוכו שאלות או גרעין שואל. אנחנו כללית כבני אדם, מוצאים באנשים ובספרים דברים שיש להם הד בליבנו ואז הדברים מעוררים משהו שיש לנו אותו מכל מקום. אם כמה מה'כופרים' כאן יקראו ספרי יראים וחסידים עכשו במשך שבוע, זה לא יעזור להם הרבה לשוב לאמונה תמימה, כי אין לזה הד בליבם. מי ש'יצא' בגלל הפורום, היה יוצא גם בלעדיו. זה היה רק טריגר עבורו. אנו לא אמורים לקחת אחריות על כל מי שנכנס וקורא. ואם זה טוב להשם, והוא מאפשר בהשגחתו הפרטית (שלא כולם כאן מאמינים בה) את הפורום הזה והתפתחותו, זה טוב גם לנו. אם הוא לא דואג, בואו לא נדאג גם אנו. יש לכל אדם מסע משלו, ומה שהנשמה זקוקה לו במסע הזה, בין לחיזוק ובין כאתגר להתגברות, היא תקבל. ידעתי כבר כמה שנים על קיומו של הפורום. הצצתי פה פעם בחצי שנה. קראתי. וזהו. שום דבר לא התערער. רק כשהתגברו תהיות בליבי ובמוחי, התחלתי לקרוא פה יותר. ודווקא מצאתי - בין היתר - עיונים ומחשבות והסברים טובים ומענינים. והם עזרו לי. ובראשם דברי הרב מיכי.
חוצמזה, ובענין דומה, אני חושבת שמדי מצמידים פה את התשובות לשאלות. לא לכל שאלה צריך תשובה. בשאלה יש לפעמים עוצמה יותר מבתשובה. יש זרם בודהיסטי, שכאשר נולד שם תינוק, מברכים אותו באומץ גדול, בכוח גדול ובשאלה גדולה. זה לא כתה או מבחן שעל כל שאלה צריך תשובה. שאלה היא פתח למחשבה, לדיון, לחשיבה, להעשרה. אחד שואל. שני מצרף הגיגיו. שלישי עיוניו. רביעי - תהיותיו. חמישי - חיזוקיו. שישי - פרכותיו. שביעי - מקורותיו. שמיני - חקירותיו. תשיעי - דברי רבותיו. עשירי - רגשותיו (ואת זה לא מוצאים פה מספיק). עשירי - מה שהאירה לו נשמתו. (כנ"ל) מתוך כך עולות שאלות חדשות ומתרחבים ומוארים האזורים האלו בנפשנו ומתרחבת ראייתנו. אם מפרקים את הקיבעון שאחר שאלה באה תשובה, הדיון נעשה הרבה יותר עשיר, ואנו יכולים להתבונן בו יותר בנחת, בלי הרצון\הצורך להיות צודקים ולהגן על עמדתנו. שהרי מבקשי אמת אנו, לא מבקשי הגנה על העמדה.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 09:01 |
|
| |
| thepresent כתב: |  | סליחה מזרחניקעס יקרים, אבל מה לעשות שזו העמדה היהודית מאז ומעולם? לא זכור לי דיאלוג מפרה עם האמונות הכנעניות בתקופת יהושע, הצידוניות בתקופת אליהו ויאשיהו, היווניות בתקופה ההלניסטית, והנוצריות בגלויות אירופה
|
|
יפה !
תוקן על ידי בעלבעמיו ב- 24/11/2011 09:02:26
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 09:04 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | | לרוב החרדים צצים פה ושם במהלך חייהם שאילות ,רובם ככולם יישבו את דעתם וממשיכים את אורח חייהם כתמול שלשום ללא שאילות טורדניות ועולים במעלות העולים בית קל ,
|
|
אתה בטוח שעולים?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 12:08 |
|
| |
פרזנט, גילוי נאות. גם לי כחרדי מבטן ומלידה, קשה לזהות ביהדות הדלי"ת את היהדות המקורית. אני גם מסכים עם הנקודה עליה הצבעת. מאידך, אם נתייחס להיבט של תורה עם דרך ארץ וגם קצת ליפייפותו של יפת באוהלי שם, הדל"יות דומה הרבה יותר ליהדות התנ"ך ואפילו ליהדות חז"ל, מאשר החרדיות.
תוקן על ידי ייתכן ב- 24/11/2011 12:10:32
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 12:59 |
|
| |
ייתכן שמעתי מיהודי חכם שהמהפכן שואף להחזיר עטרה מפני אלפים שנה ליושנה, ואילו השמרן משמר את מאה השנים האחרונות.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:06 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [בע"ב,
א. כל פורום הוא סוג של "קהילה" או "חברה" ולכך התכוונתי בדבריי. ברור שיש בבח"ח יוצאים מן הכלל, וכתמיד אלה מעידים על הכלל.
ב. השאלה אינה במה עוסקים הרוב, אלא מה נחשב ראוי ומה נחשב "סטייה" שיש בה איוּם.]
|
|
דווקא שהם צריכים את האינטרנט לכך סימן שאין להם מקום בקהילה, במילא אין כאן את הכלל שלך,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:11 |
|
| |
| לומדתלומדת כתב: |  | אולי כדאי שנהיה קצת יותר צנועים, במחשבותינו על השפעת הפורום על אנשים
וניתן להשם - מצד אחד, ולאנשים - מצד שני, קצת יותר קרדיט.
השאלות עושות משהו למי שיש לו כבר בתוכו שאלות או גרעין שואל.
אנחנו כללית כבני אדם, מוצאים באנשים ובספרים דברים שיש להם הד בליבנו
אם דברייך היו נכונים לא היו אפשריות כל המהפכות שהיו בהסטוריה שבהם נחשפו אנשים לדברים שלא היו קודם חרוטים בליבם.
ואז הדברים מעוררים משהו שיש לנו אותו מכל מקום.
האם המושג:שטיפת מוח חדש לך?
אם כמה מה'כופרים' כאן יקראו ספרי יראים וחסידים עכשו במשך שבוע,
זה לא יעזור להם הרבה לשוב לאמונה תמימה,
כי אין לזה הד בליבם.
כנ"ל
מי ש'יצא' בגלל הפורום, היה יוצא גם בלעדיו.
זה היה רק טריגר עבורו.
אנו לא אמורים לקחת אחריות על כל מי שנכנס וקורא.
האם טריגר אינו בעל משמעות כשלעצמו?
ואם זה טוב להשם, והוא מאפשר בהשגחתו הפרטית (שלא כולם כאן מאמינים בה)
את הפורום הזה והתפתחותו, זה טוב גם לנו.
אם הוא לא דואג, בואו לא נדאג גם אנו.
האם כל מה שמתאפשר בעולם בגלל ההשגחה הפרטית הוא טוב לנו וטוב לעולם?
(תחשבי על השואה למשל)
יש לכל אדם מסע משלו,
ומה שהנשמה זקוקה לו במסע הזה, בין לחיזוק ובין כאתגר להתגברות, היא תקבל.
אלה כל האפשרויות?
ידעתי כבר כמה שנים על קיומו של הפורום.
הצצתי פה פעם בחצי שנה. קראתי. וזהו. שום דבר לא התערער.
רק כשהתגברו תהיות בליבי ובמוחי, התחלתי לקרוא פה יותר.
ודווקא מצאתי - בין היתר - עיונים ומחשבות והסברים טובים ומענינים. והם עזרו לי.
ובראשם דברי הרב מיכי.
אולי תשתפי אותנו מה בדברי הרב מיכי עזר לך ואולי נעזר גם אנו.
חוצמזה, ובענין דומה,
אני חושבת שמדי מצמידים פה את התשובות לשאלות.
לא לכל שאלה צריך תשובה.
בשאלה יש לפעמים עוצמה יותר מבתשובה.
יש זרם בודהיסטי, שכאשר נולד שם תינוק,
מברכים אותו באומץ גדול, בכוח גדול ובשאלה גדולה.
זה לא כתה או מבחן שעל כל שאלה צריך תשובה.
שאלה היא פתח למחשבה, לדיון, לחשיבה, להעשרה.
אחד שואל. שני מצרף הגיגיו. שלישי עיוניו. רביעי - תהיותיו. חמישי - חיזוקיו. שישי - פרכותיו. שביעי - מקורותיו. שמיני - חקירותיו. תשיעי - דברי רבותיו. עשירי - רגשותיו (ואת זה לא מוצאים פה מספיק). עשירי - מה שהאירה לו נשמתו. (כנ"ל) מתוך כך עולות שאלות חדשות ומתרחבים ומוארים האזורים האלו בנפשנו ומתרחבת ראייתנו.
אם מפרקים את הקיבעון שאחר שאלה באה תשובה, הדיון נעשה הרבה יותר עשיר, ואנו יכולים להתבונן בו יותר בנחת, בלי הרצון\הצורך להיות צודקים ולהגן על עמדתנו. שהרי מבקשי אמת אנו, לא מבקשי הגנה על העמדה.
אם הפורום הזה היה מורכב משאלות בלבד הוא היה נסגר מחוסר עניין.
לכל שאלה מנסים לחפש תשובה.
התשובה מצידה מעוררת שאלות חדשות וחוזר חלילה.
בסופו של יום אכן נותרות שאלות שמחכות לפתרון
ויש שאלות שאכן רק תשבי יפתור אותן אבל בידינו יש את האפשרות המעניינת לנסות.
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:13 |
|
| |
| ביליצר כתב: |  | את דעתי גם נתתי בזמנו באשכול ,אכזריות בניפוץ אמונות,
האם מי שפתח את הפורום הזה יכול להגיד ,ידינו לא שפכו את הדם הזה ,?
הגיע הזמן להבין שהפורום הזה צריך להסגר על מנעול ובריח ,בין בגלל אנשים שעושים צעדים קיצוניים בעקבות החשיפה
שמותירים את דמם של הוריהם ויקיריהם שותת וחייהם בקשיים תמידיים עם תיסכולים ומצפון ,ובין בגלל אלה שמשאירים את אורחות חייהם החיצוניים על קנם ,ובבתיהם משנים את אורחותיהם ,וזוגיותם בעקבות זה נתלית על שערה כשאין דיעותיהם בנושא שוות ,ובין בגלל אלה שהסוד נשאר בינם לבין עצמם ללא יכולת לשתף במעשיו במקרה של נקיטת צעדים או במקרה של מחשבותיו בלבד,
ובין בגלל אלה שיחיו כל החיים בספק וללא יכולת להתחבר באופן מושלם לאורחות חייהם וחייהם נהפכים בכל מובן לקונפליקט ותיסכול.
ובין בגלל אלה שכל חייהם יהיו וירגישו בתחפושת עם תחושת של ביזבוז ופיספוס החיים ,והרשימה עוד ארוכה.
מה שבטוח ,כצעד ראשון להפרד מבחדרי חרדים ,כי זה הדבר הראשון שנותן גושפנקת כניסה כפורום כשר לחרדי הגולש .
|
|
אולי תאמר לי על מה בדיוק אתה רוצה לשמור ??
ששמידל או הליצים של הרב אלישיב ושאר המפגרים של היתד וכת ההשקפה יכלו להוביל אותנו לאבדון ??
או אולי שאדמור מגור\בעלז\וויזניץ ושאר הבאבות יובילו אותנו לאבדון ??
או אולי את כבוד האלוקים אתה מבקש ??
או אולי המשך הגלות והרדיפות של האומה לעוד אלפיים שנה ??
תן לי סיבה אחת למה זה לא טוב, למה אברהם אבינו יכול היה לעשות מהפיכה למה אליהו הנביא הרג את כל הנביאי שקר = הבאבות והקברים וכת ההשקפה,
למה ר' עקיבא יכול היה לגנוז את כל ספרי החיצוניים (= ערך לכל הסיפרות של החסדות והקבלה ושל הלומדת של הליטאים,)
תהרוג אותי אני לא מבין מה הבעיה,
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:17 |
|
| |
צענע
למה לחזור ולשמר מאה שנים או אלפי שנים? לא חכם יותר להתאים את העטרה לראש של ימנו?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:39 |
|
| |
לירוחם
אני לא כתבתי את הדברים.
דבריך מכוונים לבעלבעמיו .
תוקן על ידי צענערענע ב- 24/11/2011 13:41:21
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 13:45 |
|
| |
צענע את צודקת- אני לא מבין למה אני כל הזמן חושב עלייך? 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 14:21 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | | דווקא שהם צריכים את האינטרנט לכך סימן שאין להם מקום בקהילה, במילא אין כאן את הכלל שלך, |
|
[מקסמן,
א. איני מבינה את הדילוג המחשבתי שלך - האם אתה גולש באינטרנט כי אין לך "מקום בקהילה"?
ב. נדמה לי שלא הבנת את דבריי ולכן אסבירם שוב - הפורום עצמו הוא סוג של קהילה, ולכן מי שנמצא שם (ולא חשוב לאיזו קהילה "פיזית" הוא שייך בעולם שמחוץ לאינטרנט) תורם לאוירת הקהילה הוירטואלית הספציפית ומעצב את דמותה. דמותה של "קהילת" פורום כלשהו, כדמות סך הכותבים בו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 17:31 |
|
| |
ייתכן, כמובן שאין זהות בין החרדים ליהדות התנ"ך. בנוגע לקוד הלבוש נדמה שהלא חרדים יותר דומים ליהדות התנ"ך או בית שני או חז"ל (אך לא גלויות אירופה). כמו כן בנוגע לעבודה. וגם בעמדה הפוליטית. אבל לא כל ה'דיאלוגים', מתן זכות דיבור לנשים, החשיבה החילונית שהדת היא עניין אישי וכו'.
אולי החרד"לים הם דוגמה יותר טובה. כולל הלהט המשיחי. יפיפותו של יפת? נו באמת... אלו האנשים שאמרו "מנעו בניכם מן ההיגיון" "ארור האיש שילמד את בנו חכמת יוונית" וכדבריהם ז"ל, ממש בנושא זה: "לשון יוונית לחוד וחכמת יוונית לחוד". איך בסוף הפכה חכמת יוון ליהדות מדורי דורות? גם זה קורה...
|
|
|
|
| נשלח ב-24/11/2011 18:02 |
|
| |
מ-'עצור כאן חושבים' תבוא מהפכה ? סביר שכן, שהרי מרבני הדור הבא, סביר שיהיו בינהם קוראי עצכ"ח. גולשי עצכ"ח כיום אינם בגיל גדולי-הדור, אך כשיגיעו לגיל זה יהיו בעלי השפעה.
|
|
|
|
|