|
|
| נשלח ב-22/2/2011 17:39 |
|
| |
בע"ב,
גישת ההשכלה פרחה על רקע הערצת הגויים ותרבותם, ותחילה של מה שקורא לה עמוס אלון בשם "שנאת זהות עצמית".
פארק_מהלך,
לא כל-כך נראה לי שיש פה בפורום בחינה של "תוכו אכל", כי כמעט כל אשכול שמעלים לפורום מקבל גישה אקדמאית, דהיינו - קודם כל לשלול.
ספרן,
1. אני מידי פעם זורק הערה, על-מנת להיות זה שמייצג את הקו היותר חרדי-קלאסי. 2. השאלה מה האחרים חושבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 17:46 |
|
| |
(פו, לא הבנתי. שמא תרחיב מעט)
|
| נשלח ב-22/2/2011 17:56 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | | על-מנת להיות זה שמייצג את הקו היותר חרדי-קלאסי. . |
|
אני מתגעגע לסוס לפעמים,
כי הוא היה יודע איך לענות לך על ההבלים האלה,
מה זה חרדי קלאסי ? היתד ? שנלחם נגד גדול הדור הרב עובדיה,
אולי קלאסי הכוונה לדת ההשקפה ?! שאף חרדי קלאסי לא יודע מנין זה הגיע,
או הפוך ?! שכל חרדי קלאסי טוען שזה נמצא רק אצלו, כלומר רק דעות קהילתי היא היא ההשקפה האמתית,
או אולי העסקנים העוסקים בחזרה בתשובה, המציאו דת ההשקפה משלהם ?!
האם ידוע לך שאם הרב שך היה שומע את השטויות של המחבתים ?! היה נלחם בהם כמו שנלחם נגד חבד ונגד כל מי שעסק במחשבה,
אז אולי הרב שך הוא חרדי קלאסי ?!
או אולי ר' יואליש מסטמר הוא דווקא חרדי קלאסי ?!
או משה הירש אולי ?!
אם אשתך לובשת פאה (ולא עושה תגלחת) ?! אז מנין לך הזכות לדבר בשם החרדי הקלאסי ?.
אז אנא ידידי אל תקח דבר שלא שלך לעצמך, ואל תדבר בשמי ובשם חברי החרדים הקלאסיים,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 18:53 |
|
| |
| פוגמישו כתב: |  | לא כל-כך נראה לי שיש פה בפורום בחינה של "תוכו אכל"
|
|
לא כולם הגיעו לכך, הרמב"ם כתב באיסור לא תתורו "ולא כל הדעות יכולין להשיג האמת על בוריו ואם ימשך כל אדם אחר מחשבות לבו נמצא מחריב את העולם לפי קוצר דעתו... ואינו יודע המדות שידין בהן עד שידע האמת על בוריו ", שנראה שהאיסור הוא להגיע למצב שבו אדם עלול להטעות את עצמו על סמך רטוריקה משכנעת ונתונים חלקיים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 19:41 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | האם ידוע לך שאם הרב שך היה שומע את השטויות של המחבתים ?! היה נלחם בהם כמו שנלחם נגד חבד ונגד כל מי שעסק במחשבה,
|
|
הרב שך היה תומך נלהב בתנועת התשובה ובישיבותיה.
הוא אף הגיע מספר פעמים לישיבה ודרש בה.
חסידים עמי ארצות אין להם מושג קלוש בדעת תורה, והדברים עתיקים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 19:42 |
|
| |
שותף מצאת עוד כיוון להשתלח בו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 19:54 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
מצאת עוד כיוון להשתלח בו?
|
|
במקום שאין אנשים השתדל להיות איש, כך למדנו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 19:58 |
|
| |
הרב שך היה נגד תלמידי החזו"א (הרב גרינמן ועוד) היה נגד הפחד יצחק (ר' יצחק הוטנר) ונגד הרב פרידלנדר
ובוודאי נגד המכתב מאליהו,
הוא נלחם נגד מרצים מכל סוג שהוא אם בחינוך ואם במחשבה, (ובוודאי נגד הקבלה אם היה חיי היום)
בקיצור: אל תלמד אותי דעת תורה, כי אני מכיר אותה מבפנים,
(אגב: אני לא חסיד כלל, וגם לא ליטאי, אז אתה יכול להירגע)
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:01 |
|
| |
| maxmen כתב: |  | הוא נלחם נגד מרצים מכל סוג שהוא אם בחינוך ואם במחשבה, (ובוודאי נגד הקבלה אם היה חיי היום)
בקיצור: אל תלמד אותי דעת תורה, כי אני מכיר אותה מבפנים,
(אגב: אני לא חסיד כלל, וגם לא ליטאי, אז אתה יכול להירגע) |
|
לא היה ולא נברא.
המוציא מחבירו עליו הראיה.
נכון, היום אתה כבר לא חסיד וכבר לא ליטאי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:10 |
|
| |
שותף אתה חורג מכללי המשחק. אני מקפיד לא לרדת על אנשים אישית, אך בכל זאת מי שמך להטיף מוסר לכל העולם, ולהיות בטוח שאתה היחידי שמחזיק את האמת בכיסו?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:20 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | שותף
אתה חורג מכללי המשחק. אני מקפיד לא לרדת על אנשים אישית, אך בכל זאת מי שמך להטיף מוסר לכל העולם, ולהיות בטוח שאתה היחידי שמחזיק את האמת בכיסו? |
|
הוא אומר בשם הרב שך, ואני יודע היטב אחרת. חובתי למחות.
הוא כינה אותי ועוד אחר בשם חולי נפש. לא זכורה לי תגובתך.
תוקן על ידי שותפיסוד ב- 22/02/2011 20:22:51
|
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:23 |
|
| |
אם כן אני מוחה כעת על הביטוי, אמנם כמדומה לי שהערתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:29 |
|
| |
| שותפיסוד כתב: |  | | נכון, היום אתה כבר לא חסיד וכבר לא ליטאי. |
|
אף פעם לא הייתי לא זה ולא זה, וגם אבא שלי וסבא שלי כל הדורות,
אבא שלי לקח אותנו לכל הגדוילים, הייתי אצל הרב שך גם כן, (הוא מאוד אהב את אבא שלי)
הוא גם לקח אותנו לכל הבאבות, ואחד מהם הרב פיש (תלמידו של הסנדלר שהחז"א חיבב מאוד) מתל אביב
http://www.hazofe.co.il/web/katava6.asp?Modul=24&id=59807&Word=&gilayon=3205&mador=
והרב פיש אמר עלי (לאבא שלי,) שאני יהיה ראש בית דין של מעלה בבית דין של מעלה אחרי מותי
אז ראה הוזהרתיך, חכה חכה ידידי,,,,,,,,
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:30 |
|
| |
| בעלבעמיו כתב: |  | | אם כן אני מוחה כעת על הביטוי, אמנם כמדומה לי שהערתי. |
|
אני מודה לך מאד.
לא היתה אפילו תחילת מחאה, חוץ ממחיקה סיטונאית של ההודעות ע"י המערכת.
כבוד גדול לא היה בזה לפורום ומשתתפיו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/2/2011 20:41 |
|
| |
פוגמישו "גישת ההשכלה פרחה על רקע הערצת הגויים ותרבותם, ותחילה של מה שקורא לה עמוס אלון בשם "שנאת זהות עצמית"." זה צד אחד של התמונה. שכחת שההערצה לזר נבעה מזלזול בתרבות ובעיקר במחשבה היהודית, שלא הראתה פנים שהם מעל מעל לרמה של פולנית זקנה (ראה מסעודה בתחילת האשכול). כל זמן שאדם נמצא בתוך כפרו ואופקיו הם תחנת הרכבת שליד הכפר זה יכול לעבוד, אבל כשאדם עולה פעם על הרכבת ומגיע לעיר ובמקום כפריות זקנות הוא רואה בחורות דינמיות (אתה מבין את המשל) זה הרסני. וכבונוס – לרוץ אחרי הדעות הדינמיות וההשכלה מבטיח גם פרנסה בסבירות גבוהה- זה שילוב שבכל הדורות ניצח. וחבל שרועי הדור קרובים יותר למרוקאית הזקנה של תחילת האשכול ואינם מבינים זאת. חוששני שהמחיר שנשלם כבד מנשוא איני חושב שהפתרון הוא עצכח, אבל צריך להיות פתרון בנוסח של אתר שבו פתרונות אמיתיים לבעיות, ביניהן דת ומדע ועוד ועוד. אבל לא בנוסח שלך שאינו יכול להתיישב על לב מי שנחשף לעוצמת הבעיות. אני אומר לך מידיעה כי אחוזים משמעותיים מהחרדים הנחשפים לזה עושים פניית פרסה ןתוהים. ככל שהצבור החרדי ייאלץ להתפרנס – התופעה תצבור תאוצה. ואז כמובן המלחמה תהיה בפרנסה, לא בבעיה עצמה, כי שנינו מכירים את הרפלקס החרדי. בדם ליבי כתבתי. זו בעיית הדור החרדי בה' הידיעה.
 |
|
|
|
|
|