|
|
| נשלח ב-23/2/2011 07:28 |
|
| |
פוג 1 עדיין אני מעריך שההערצה לזר לא היתה כזו לו לא היה תיעוב וזלזול במה שהביאו "מהבית". 2 ועיקר- אצל הזרם הגדול, ובעיקר המזרח אירופי, גם אתה אינך מכחיש שזה כך. 3 הייתי קצת יותר שקט לו הייתי חושב שיש מישהו בהנהגה שלפחות חושב על כך והא בר הכי להתמודד עם זה, אבל איני רואה כל סימן לכך, להיפך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 08:24 |
|
| |
מקסמן
אולי דווקא משום הכרעתך זו תיבחר לבית דין של מעלה? אולי ה' רוצה דיינים שיפטרו אותנו מעונש?

*** שותף סוד
בסוף לא הבנתי אם המעשה היה או לא היה.
אך שמתי לב לדיוק היפה שלך. "גימטריות של חובבנים". אי פעם, באשכול אחר, תוכל לבאר לנו מי זכאי לספק גימטריות ומי לא, ומה הופך אותן משעשוע לאמת - לפחות לפי אמונתך.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 09:19 |
|
| |
חובבן הוא כל מי שאין לו קבלה אמתית.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 11:20 |
|
| |
. לא שאני מתכוון לאתגר אותך אבל סיפור נאה . לפני כעשר שנים שמעתי שיעור מתובל בגימטריאות ורמזים וצפונות ודילוגים משולשים ומרובעים וכו׳ . כששאלתי את המרצה מה קדם אצלו למה התוכן או הפרפראה ענה לי שלא משנה הסדר . והחל להביא ציטוטים ממקובלים ומקבלים . הציטוט הראשון היה מתניא שמביא איפשהו גימטריה מפורסמת ש״אלקים״ גימטריה ״הטבע״ . שאלתי אותו עד שאתה דוחף ומוסיף את האות ה׳ למילה טבע ומוצא בכך רמז שהטבע הוא אלוקי בא נאמר פשוט ש״טבע״ גימטריה ״אלים״ ?והנה מצאנו מקור לאמונות האופל. המושג גימטריה אומר לנו שהענין הוא כך ״רק״ בגימטריה ובעולם הרמז או הדרוש יש להם אולי קשר . אבל לבא לאנשים כערכנו ולומר להם רעיון שאין איך להוכיח ולהסביר אותו, השימוש בגימטריה רק מקשה. איני יודע מי התחיל עם הגימטריאות אבל אין כאן מקומם לטוב ולרע
|
|
|
|
| נשלח ב-23/2/2011 11:42 |
|
| |
פי
כאן המקום ללבן גם את הטוב- אם הוא באמת טוב ואת הרע אם הוא באמת רע, והגימטריא היא בכלל טוב ורע, תלוי מי המחשב.
ומה הן תוצאות החישוב, איך שהתורה אומרת- אם תיטיב-שאת, אם אתה מחשב טוב נשא אותך- אבל אם לא תיטיב.
אתה סתם רשע ואפיקוס. החטאת היא על פיתחך
בני זוג רבו בינהם על היחס השונה שהגבר נותן לאמא שלו לעומת היחס שהוא נותן לאמא של אשתו, צעק הגבר
איך בכלל את יכולה להשוות? אמא שלי- הרי זו אמא שלי!!! אמא שלך- הרי היא אשה זרה!
תוקן על ידי ירוחםשמ ב- 23/02/2011 11:48:03
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:22 |
|
| |
"בנוגע לפורום ההוא, אינני מבין את ההיתממות. האם אין שם אנשים שמתלוצצים מהשם, ומתורתו, שבכתב ושבעל פה, ומחכמי התורה שבכל הדורות, שאנו מצווים בכבודם ויראתם?? האם אין שם מינים ואפיקורסים, ודוברי נבלות, העונים להגדרה "רשעים" אשר מדרכם יש להתרחק??. מיימוני, ודאי ידועים לך דברי הרמב"ם בפרק ו' מהלכות דעות
דרך ברייתו של אדם להיות נמשך בדעותיו ובמעשיו אחר ריעיו וחביריו ונוהג במנהג אנשי מדינתו, לפיכך צריך אדם להתחבר לצדיקים ולישב אצל החכמים תמיד כדי שילמוד ממעשיהם, ויתרחק מן הרשעים ההולכים בחשך כדי שלא ילמוד ממעשיהם, הוא ששלמה אומר הולך את חכמים יחכם ורועה כסילים ירוע, ואומר אשרי האיש וגו'. האם השתתפות בפורום ההוא עולה בקנה אחד עם דברי הרמב"ם? האם משתתפי הפורום ההוא אינם עוברים על איסור מדאוריתא של אל תפנו אל האלילים כמו שמנוסח ברמב"ם בפ"ב מהלכות עבודה זרה ה"ג?. האם מנהליו ומשתתפיו אינם עוברים בלפני עור ביחס לאיסור זה? אני מניח שלך יש איזה התר מבוסס לפעלך, אך לי לכשעצמי אינני רואה התר. ודאי היה מקום גדול להקים פורום לבירור יסודי ועמוק של דברים העומדים ברומו של עולם, לפי המציאות המתחדשת, וזמינות המידע התורני והכללי אותו הזכרת, כתבי הראשונים שהתגלו בדורות אחרונים, והטקסטים המשופרים של ספרות חז"ל, הידע המתגלה בעניני הטבע אשר הם רקחות וטבחות לתורה ועוד. אך כל זה צריך להיות אך ורק בחברת אנשים יראי שמים המקפידים על קלה כבחמורה, מאמינים בהשם ובתורתו, ומעשיהם לשם שמים, אחרת אנו חוזרים לדברי הרמב"ם דלעיל" http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=38&topic_id=2901784&whichpage=4&forum_id=19616 (דף 4)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:32 |
|
| |
האם פורום כזה לא ידמה לחוג מתמטיתי שיתעקש לעסוק רק בגיאומטריה האולידית?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:40 |
|
| |
" בחברת אנשים 1. יראי שמים 2.המקפידים על קלה כבחמורה, 3. מאמינים בהשם ובתורתו, 4. ומעשיהם לשם שמים, אחרת אנו חוזרים לדברי הרמב"ם דלעיל" זה בהכרח אומר להתקע בעבר בגיאומטריה אוקלידית?
1+2 חושבני שאין מחלוקת שלא. 4 גם. 3 - תלוי בהגדרה, אבל לרוב ההגדרות אין זה מונע
|
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:46 |
|
| |
תלמיד יראי שמים - מה זו יראת שמים ואלו שמים יראים? קלה כבחמורה - מטלטלים בשבת? מאמינים בהשם - שוב האם בצורה של מקובלים או בצורה של פילוסופים. ובתורתו - מוכנים לקבל רמה מסוימת של התפתחות ההלכה או לא? ומעשיהם לשם שמים - ואם הם מכוונים לקבלת שכר בעולם הבא הם נפסלים?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:54 |
|
| |
בעב כתב - יראי שמים - מה זו יראת שמים ואלו שמים יראים? - היראה נמדדת לעיניים זרות רק בבצוע. ראה כל עונשי בי"ד.
קלה כבחמורה - מטלטלים בשבת? – רמת הביצוע: במקום שאין עירוב? מישהו התכוין לדקדוק הדין של החזו"א דווקא? וכבר מקובלנו מפיו של ההוא ששאל את הגרשז"א אם מותר לילך בשעון יד בשבת וענה לו "אם אתה רוצה אמצא לך חומרות הרבה יותר טובות". וחוץ מזה קשה לבדוק בפורום אינטרנטי את רמת הביצוע (אלאנ אם יש הצהרות)
מאמינים בהשם - שוב האם בצורה של מקובלים או בצורה של פילוסופים. ובתורתו - מוכנים לקבל רמה מסוימת של התפתחות ההלכה או לא? – ראה יראי שמים. המעשה עיקר.
ומעשיהם לשם שמים - ואם הם מכוונים לקבלת שכר בעולם הבא הם נפסלים? – כנ"ל השאלה האמיתית היא האם יש נכונות לקבל מסקנות עד בלי גבול, כלומר עד התחלנות. זו שאלה קשה שעלתה באשכולות שונים, בעיקר של פרזנט ויתכן. חושבני שהיא תיאורטית בלבד.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 08:56 |
|
| |
נסכם אם כן על מכנה משותף בסיסי - לייבוביץ'.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 09:32 |
|
| |
ליבוביץ מעשי. כן. אין אפשרות אחרת לחיי צבור מלבד מבחן המעשה. מי יקבע את גבול ה"השקפה". האם אתה מעריך שהרמב"ם היה מוציא מכלל ישראל המעשי (נניח לו היתה בימיו שאלת הפרדות הקהילות) את בעלי מחזור ויטרי או אחרים שהאמינו בהגשמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 09:58 |
|
| |
היה מוציא אותם, ללא צל של ספק.
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 11:54 |
|
| |
יש לי רושם שפרקטית הוא היה "מתון" יותר. ראה היחס לקראים
|
|
|
|
| נשלח ב-6/7/2011 12:00 |
|
| |
תלמיד,
לגבי הקראים הרמב"ם מבחין בין הדור הראשון לבניהם הטועים. בנושא ההגשמה מפורש במורה שאף בשוגג אין התנצלות. לכן נראים דברי בע"ב. יחד עם זאת מדובר כמובן בהשערות. [ור' מה שהאריך ידידי הגרי"ה לעוונבערג שיחי' בספרו "אמרי חן" ממרים ג', ג'. וע"ע ב"סמכות ומרי בהלכת הרמב"ם" לר"י בלידשטיין עמ' 185 ואילך]
תוקן על ידי ספרן ב- 06/07/2011 12:07:48
|
|
|
|
|