בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב מילר

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/6/2003 02:08 לינק ישיר 
הרב מילר

אשמח לקבל יותר מידע על הרב מילר ותורתו.
בברכה,
יעקב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2003 02:54 לינק ישיר 

יעקב,

אם תפנה אלי בתיבה האישית ותאמר לי ביתר דיוק את שבכוונתך לדעת, יש סיכוי שאוכל לענות לך או להפנותך ליודעי דבר.

כללית, מאחר וקיבלתי "רובי תורתי" דהיינו את המבוא לחכמה ממנו, יש בדבריי בפורום השקף לדעתו עד כמה שזכיתי להבין ולא טעיתי!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2003 08:54 לינק ישיר 

לאור עיסוקי לאחרונה בעניין האובייקטיביות, אני יכול לתת זוית מסויימת בעניין לפי מיטב הבנתי והתרשמותי הכללית.

מה שמאפיין את הרב, היא גישה אובייקטיבית. כלומר אין פרשנות ספוקולטיבית, כל דבר צריך להיות כהגדרת ווטו "מוכח מתוכו", או לפחות כאופציה הניכרת בדבר עצמו בצורה אובייקטיבית.

כך במהות המצוות וכך בכל ענין השקפתי, שהדבר יהיה מובן, ולא רק על פי המהר"ל או ע"פ הגיון מסויים שנמצא במו"נ או בכל מקום אחר, הנקודה היא ההגיון העקרוני ביותר והחד ביותר בדרך "מוכח מתוכו".

הלואי ונזכה לאורו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2003 21:30 לינק ישיר 

מעודי לא שמעתי על הרב מילר. אפשר לתת רקע ביוגרפי ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/6/2003 21:57 לינק ישיר 

זריחת עץ

ראה - http://hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=168287

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2003 00:12 לינק ישיר 

רגע, רגע,
אולי הוא בכלל מתכוון להרב אביגדור מילר?
שגם עליו ראוי בהחלט לפתוח אשכול ..*

ואכן נפתח:
הרב אביגדור מילר - לדרכו
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1303632

תוקן על ידי - עצכח - 20/06/2005 16:13:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/6/2003 06:58 לינק ישיר 

לשאלת רבים באישי על עיקר משנתו של מו"ר [גם ר"א וגם כהן אבל לא אביגדור אלא אהרן ולא ידוע לי אם יש קרבה משפחתית];

בכן, עיקר משנתו הוא להבהיר בעליל את שכתב החובת הלבבות שההערה התוריה היא מבוא להערת השכל! [ואידך זיל גמור!]

דוגמא אופיינית יש לראות בבירור המושג אמונה כמשתקף באשכול של קוני על מהות האמונה,
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=267626.

תוקן על ידי - ווטו1 - 11/09/2003 16:15:20

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2003 16:36 לינק ישיר 

לאור פניות רבות בתיבה האישית לגבי אפשרויות לקבל מכתבי הרב מילר או הקלטות וכדומה, אני רוצה להבהיר כאן וככה אוכל מכאן והלאה להפנות את הפונים לאשכול הזה.

מעולם לא הוציא הר"מ לא ספר ולא שום קונטרס. לדעתו, דין "דברים שבעל פה אי אתה רשאי לכותבן" שייך גם כיום לגבי מה שיש אפילו צד שקול שאין בו משום "עת לעשות להשם הפרו תורתיך". [בעצם נושא ראוי לאשכול.*]

הנימוק הוא כי מהותה של התורה שבעל פה המפרשת את התורה שבכתב היא שאצל כל אדם אמורה להשתפר הבנתו מיום ליום. לכן מה שכתבו אתמול צריך לשפר היום ומה שכותבים היום צריך לשפר מחר. אז איך ניתן להוציא לאור דבר שלמחרת צריכים להחזיר אותו מהשוק? [על זה הצעתי שאפשר להקים אתר שיתעדכן לפי השינויים ויהיה מי שמוכן לטפל בזה, אך לא רצה לשמוע!]

ישנן רק רשימות תלמידים אבל גם הן לא מאושרות להוצאה כי הן כתובות בצורה מעמיקה וקצרה. מאחר והפונים הוירטואלים לא נותנים בדרך כלל אפשרות לזהות אם הם רציניים וראוים, נא לא לפנות אליי בנושא וחזקה שהרוצה מוצא גם בלעדיי!

*
כתיבת דברים שבע"פ בספר ובפורום
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=592485

"תורה שבע"פ - הגבלת נזק כתיבתה וקידושה":
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=307333

הוספת לינקים

תוקן על ידי - עצכח - 20/06/2005 11:51:07

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2003 17:36 לינק ישיר 

וטו

האם יש רשות לאדם שיכול להעניק מתורתו לציבור להסתגר?

כמדומני שטוב תעשה אם תסייג את הדברים כך:

רק פונים רציניים, שניתן להכיר ברצינותם, ומוכנים, לפי הצורך, אם גם לא בשלב ראשון, לחרוג מהוירטואליה שלהם לשם כך), יפנו אליך בתיבה האישית וגו'.
סודיות מובטחת.

שאל נא את הרב, ובטוחני שהוא לא ירצה לדחות איש. אסור לו!

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2003 17:41 לינק ישיר 

מיימוני,

מסכים אתך, אבל מן הניסיון עדיף שגם אלה יפנו ישירות [ושיהיה להם עסק עם הרבנית ].

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2003 17:04 לינק ישיר 

שלום לפורום המחכים

אני דווקא מתעניין ברצינות בדברי הרב מילר ומתכוין לפנות אליו ישירות. אבל שאלה אחת לי טרם אגש.

שמעתי דברים נשגבים אודות אישיותו ולימודו אבל גם ביקורת אחת לא מפי אנשים זולים ומרכלים אלא מפי רב. הוא אמר שאינו מאמין שהרב מילר מיקל באיזו שהיא הלכה אבל הוא (המספר) מאמין שאם הרב מילר היה סבור שצריך להקל הוא היה מיקל.

האם זה נכון? אשמח לדעת ושוב לא מתוך קנטרנות אלא מתוך רצון ללמוד.

תודה.

תוקן על ידי - מנלן - 15/09/2003 17:06:22

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2003 17:31 לינק ישיר 

מנלן,

ברוך הבא אל הפורום!

אין מדרך הפורום להתעסק בשאלות אישיות ופוליטיות, אך כסגנונך ומהיותך חדש תחת שמש הפורום, נדונך לכף זכות.

לגבי האישיות של מו"ר דובר כבר באשכול הראשון "תיאור הפורום",
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=116126, מלבד באשכול שהביא מתענין כאן למעלה לינק אליו.

לגוף שאלתך. לא נכון שהיה מיקל כי גם אם סובר שהיה ראוי להקל אבל מאחר ועם ישראל אינו מיקל, סובר הוא שאין להקל. כבר הצגתי את הדעה הזאת בארוכה באשכול "סיווג האסכולות ביהדות התורנית",
http://hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=348285,
עיין שם ומקוה שתמצא נחת!

עוד שאלות, עדיף באישי ועוד יותר עדיף ישירות כאמור למעלה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2003 19:33 לינק ישיר 

מנלן

מדבריך משמע שזו ביקורת. אני רואה בכך זכות.
אם אתה סבור שצריך להקל, אז צריך להקל.
ואז אוי לו למחמיר, שכן הוא גוזל ממון (או מזיק באופן אחר) לישראל שלא כדין!

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2003 19:42 לינק ישיר 

מנלן

עד כמה שידוע לי אברהם אבינו הסכים לעבור על "לא תרצח" כשהבין שזהו רצון ד'.[]

ואם אני לא שוגה כוונת הכתוב "עת לעשות לד וכו'" מבטאת, שהתורה אינה מין חוק קשוח, אלא הוא כפוף ליסודות הראשוניים שהנחיל ד' בתורתו.

וידוע שהסטייפלר הורה לאחד שהיה לובש כמה זוגות תפילין - שלא להניח תפילין, ויש עוד ממין זה.

כך שכל ציטוט אודות הרב מהסגנון שהבאת מזקיק עיון לגופו של דבר, ומצטרף אני לדברי מיימוני, שזוהי תכונה חיובית והכרחית לכל הרוצה את ה"ועשית הישר והטוב בעיני ד' אלוקיך".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2003 19:44 לינק ישיר 

מיימוני וווטו לשיטתם באשכול האסכולות הנזכר.

לדידך, מיימוני, אם עם ישראל נוהג בטעות מנהג סתם טפשי שאינו פוגע, אין לנהוג בו ואילו לדידי יש.

אך לעצם ניסוח ה"ביקורת" שהביא מנלן, הרי כל מי שאינו מיקל "סובר" סוף סוף שאין להקל אם מסיבה עצמית או מסיבה של השתייכות לכלל! לולא היה "סובר" כך הרי היה מיקל. א"כ לא שייך לומר שמישהו יסבור שיש להקל ולא יקל!?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2003 19:50 לינק ישיר 

וטו

דווקא משום דבריך, כתבתי את שלי.

אני הבנתי את דברי הרב המצוטט בידי מנלן שהאשים את הרב מילר בכך שהוא כמוני, כלומר: שאם הוא יחשוב שדבר מסויים אינו נכון, למרות שהציבור דבקים בו, הוא יאמר שאין צורך לקיימו.

בעיני זו זכות.
בעיני הרב המצוטט, בעיניך, ובעיני רבך, שלמות המסורת חשובה כנראה יותר, יהיה המחיר לפרט ולכלל מה שיהיה.

נראה לי שכדאי לפתוח אשכול בנושא זה, חשיבותם ותוקפם של מנהגים, וכבר מזמן רמזנו על נושא זה.

אז כל הקודם, זוכה.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב מילר
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext