בית פורומים עצור כאן חושבים

אשכול גור המשוחזר, המחודש, (והמצונזר)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/11/2009 10:46 לינק ישיר 

ב.ק
נדמה לי שאתה מערבב מין בשאינו מינו,  הגמרא ביומא אינה קבלה ,ואינה פאגניות.

הדעה שכתבה יעקובקוב, הן דעות לגיטימיות בעבר הרחוק והקצר,  חבל שהיצר הבהמי, כל כך התגבר על האדם, שהוא רואה דבר שבקדושה כמו הציווי האלוקי הראשון של פר ורבו, כדבר לא טהור ומכובד.
וחבל עוד יותר שהיצר הבהמי של האדם כה חזק, שהוא רואה בכל אשה אוביקט מיני, וכל מבט עליה מדליק את יצריו

, בקהלת כתוב מותר האדם מן הבהמה אין,- האדם יכול להגיד אין =לא, מה שהבהמה לא יודעת,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 11:11 לינק ישיר 

yakovkov כתב:
קדושה הכוונה שמחדירים קדושה בחיי הגוף, וחושבים על הקב"ה בעת המצווה ובעת האכילה ובכך מקדשים את הגשמיות.

יפה דיברת. ברשותך הערה:

1. המושג קדושה אינו "לחשוב על הקב"ה בשעת מילוי צורכי הגוף". המושג קדושה הינו איחוד. אני מצטטת:

תוקן על ידי ליטאית ב- 04/11/2009 11:44:36

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 11:17 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 11:34 לינק ישיר 

ליטאית
מהיכן הציטוט?
האם לא התחלפה לכותב הנצרות בדואליזם הפרסי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 11:42 לינק ישיר 

לא מתמצאת בדואליזם הפרסי... סורי..
המקור הוא זה:

תוקן על ידי ליטאית ב- 04/11/2009 11:42:55

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 12:17 לינק ישיר 
למי הי' ענין להעלות את האשכול מחדש

כבר כתבתי באשכול זה  בשנת 03 ,ולא ברור לי לחלוטין למח הי' ענין לדון בו ובדברים נוספים שהתחילו לכתוב כאן,

אף אחד לא הכריח בנשק,וגם לא בדיבורים, את הציבור הליטאי או כלל חסידי,או החילוני להתנהג בדרך בה הולכים חסידי גור ואחרים.
 ע"כ לא ברור לחלוטין מה יש לכם להכנס לתקנות אשר מיוסדים בההרי קודש,ועם כל הכבוד לגדולי התורה שלכם חסידי גור ואחרים נשמעים לדעת רבותהם ולא לכל הגדולים שלכם,

יכול להיות שיש כאן בעיה פסיכולוגית למה אנשים יש להם רצון להכנס לחדר המיטות של חסידי גור.(רצוי לגשת לטיפול)

לגבי כל התלמידי חכמים ונשותהם המצטטים כאן את הסטיפלר,לידעתכם,היה תלמיד חכם גדול בתורה  קדוש וטהור, בשם ה"אבני נזר" זי"ע שאת מה שהסטיפלר ידע הוא גם ידע(,ואני מניח קצת יותר){ החזון איש הסכים שדרך הלימוד שלו היא הדרך הנכונה,} ,ודרך הקדושה  שלו  ושל  חסידיו ותלמידיו היו יותר מחמירים ממה שמתנהגים  חסידי גור  ואחרים היום.

אז בבקשה מכם   אל תלמדו ,את רבותינו דרך בעבודת ה'

יש שלושה דברים שאדם דומה לבהמה וכו'

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 12:39 לינק ישיר 

ירוחם,

אתה תוקף דברים שלא אמרתי. הגמרא נכתבה מאות שנים לפני הקבלה, ובגמרא המדרש מבטא את היחס בין הקב"ה לעם ישראל תוך שימוש במטאפורה מינית, הפאגניות והשפעת הקבלה מתבטאות בייחוס הקדושה למעשה בין איש לאישה עצמו.

לגבי שאר דבריך,

נראה שאתה גם מניח איזושהי הנחה על קיומו של אידיאל עלום, לגבי היחסים בין גבר לאשה, ורואה בהסתכלות מינית על אשה, בהמיות. אתה מפריד בין הפרו ורבו ליצר "בהמי" זה, כאילו שיכולה להיות הפרדה ביניהם.
אתה אומר על דברים שבטבע, בבריאה, "חבל שהאדם הוא כזה וכזה", שזה כלשעצמו קצת מגוחך, ובכך אתה דומה בגישתך לגישת גור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 12:40 לינק ישיר 

ליטאית,

קופי פייסט מאיזשהו ספר שהחלטת שהוא המגדיר העליון לקדושה, זו לא טענה,  זה מזכיר ויכוח ילדים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 12:49 לינק ישיר 

וב"ק,

אכן נראה שכדאי לעבור על הספר כולו. כתוב בבהירות בלווי מקורות  ולאחר בירור יסודי בע"פ אצל הרבה מגדולי דורינו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 12:50 לינק ישיר 

אז בבקשה מכם   אל תלמדו ,את רבותינו דרך בעבודת ה' 

למה לא?  רבותנו לא שינו מדרך רבותם!

יש שלושה דברים שאדם דומה לבהמה וכו'

רק שלשה דברים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 12:51 לינק ישיר 

בני קורח, מה רצית, שאתן כאן את הספר כולו? השרת היה קורס ..
במקום להתחיל לנסח במילים שלי את דעתי (שהתגבשה בין היתר על סמך הספר ההוא), הבאתי אותו במקור.
היכן ראית שהחלטתי עליו שהוא ה"מגדיר העליון לקדושה" ?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 12:58 לינק ישיר 

ליטאית,
בדיוק מהמשפט הזה:

"המושג קדושה אינו "לחשוב על הקב"ה בשעת מילוי צורכי הגוף". המושג קדושה הינו איחוד. אני מצטטת: "

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 13:00 לינק ישיר 

OK נתקן זאת:
"המושג קדושה אינו רק "לחשוב על הקב"ה בשעת מילוי צורכי הגוף". המושג קדושה עשוי להיות גם איחוד. אני מצטטת"

עכשיו טוב?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/11/2009 13:05 לינק ישיר 

ב.ק   ובגמרא המדרש מבטא את היחס בין הקב"ה לעם ישראל תוך שימוש במטאפורה מינית,

היעלה על דעתך כי היחס בין האדם ובוראו, יעשה במטאפורה שלילית? האם היו יעשו שימוש במטאפורה הזו?

יומא דף נד.

נראין ואין נראין. תניא נמי הכי: ויראו ראשי הבדים יכול לא יהו זזין ממקומן - תלמוד לומר ויארכו הבדים. יכול יהו מקרעין בפרוכת ויוצאין - תלמוד לומר ולא יראו החוצה. הא כיצד - דוחקין ובולטין ויוצאין בפרוכת, ונראין כשני דדי אשה, שנאמר +שיר השירים א+ צרור המר דודי לי בין שדי ילין. אמר רב קטינא: בשעה שהיו ישראל עולין לרגל מגללין להם את הפרוכת  , ומראין להם את הכרובים שהיו מעורים זה בזה, ואומרים להן: ראו חבתכם לפני המקום כחבת זכר ונקבה

זו לא קבלה! זו מטאפורה של אנשים הבריאים בנפשם- ומאמינים בעצמם.

אני נזכר בסלידה בבקשתו של ח"כ מאגודה- להוריד תמונה במרתף השואה בהר ציון,  של נשים ערומות כשהן הורצו למשרפות באושויץ. וטענתו של אותו רב צדיק היה שהדבר מעורר מינית .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 13:12 לינק ישיר 

עד כמה שאני יודע דובר על יד ושם ולא על מרתף השואה. ולא הוזכר שהדבר מעורר מינית (יש גבול למפלצתיות גם של חכי"ם) אלא שהדבר אינו נאה. לא נאה לתלות תמונה של אשה עירומה, גם אם הדבר מהווה מזכרת לאכזריות הנאצים. בפרט חשוב על רגשותיה של אותה אשה אומללה, שלא די לה שנרצחה בהשפלה כזו, אלא שכל הדורות כולם יתבוננו בה בצורה כזו. ייתכן שאותה אשה היא אמא או סבתא של אנשים החיים עמנו, נראה לך הגיוני לתלות תמונת עירום כזו בנימוק של זכרון השואה??
דומה הדבר ממש למערכת הייד פארק, המשאירה על כנה עת תגובתו של אותו אויל שכתב בעמוד הקודם "כי החזו"א אמר ששיטת הלימוד של האבנ"ז נכונה וכו' ולכן אל תלמדו את רבותינו". דבריו משאירים אותו במערומיו, לעיני כל ישראל. היש בושה גדולה יותר מזו???

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אשכול גור המשוחזר, המחודש, (והמצונזר)
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 15 16 17 ... 23 24 25 לדף הבא סך הכל 25 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.