בית פורומים עצור כאן חושבים

ההתמודדות היהודית בשואה - "בסתר רעם"

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-27/5/2007 17:07 לינק ישיר 

מי שמצפה להתגלות של הקב"ה ולהופעת הצדק אינו ילדותי; הוא רק צפוי להתאכזב.  הילדותיות מתגלית בגישה של "אם הוא לא עשה מה שציפיתי הוא לא מעניין אותי יותר".  משה רבנו קיבל תשובה שלילית מהקב"ה והמשיך להאמין בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 17:09 לינק ישיר 

להבדיל, גם על אמונה פשוטה ותמימה של גדולי הצדיקים אומרים שהיא "ילדותית". ודומה שהם היו רואים שבח בזה.

למה מה למה מי אתם, הא?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/5/2007 17:18 לינק ישיר 

מה שייך אכזבה לאמונה. הדוגמה הטובה יותר היה אצל משה רבנו

שמות פרק ה

וַיּשׁב מֹשׁה אֶל יְדֹוָד וַיּאמַר אֲדֹנָי לָמָה הֲרֵעֹתָה לָעָם הַזּה לָמּה זּה שׁלַחְתּנִי:

(כג) וּמֵאָז בּאתִי אֶל פּרְעֹה לְדַבּר בּשׁמֶךָ הֵרַע לָעָם הַזּה וְהַצּל לֹא הִצּלְתָּ אֶת עַמּךָ:

מנהיג שהוא באמת מאמין ומנהיג אמיתי, יודע גם לבא חשבון עם אלוקים.
איך כותב רש"י בהמשך דיבר אתו קשות.
הדיבורים הילדותים והאמונים שהשמיעו.  לא בדיוק מעיד על אמונה , אולי יראה.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2007 16:53 לינק ישיר 

הברירה-חיים או מוות (נישטאיך)
http://hydepark.hevre.co.il/topic.asp?topic_id=2335273

היסטוריוגרפיה לא תמימה - מאת אורי פז
http://www.makor1.co.il/makor/Article.faces?articleId=4780&channel=4&subchannel=4

בברכה

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 01/02/2008 17:14:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2007 18:22 לינק ישיר 

[האם יש קשר לרב פרבשטיין שהיה ר"מ ב'עטרת ישראל' ובמקביל ראש כולל דיינות בישוב פסגות (כולל של סרוגים, ר"ל...)?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2010 16:04 לינק ישיר 

הוקפץ לעיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/4/2010 16:43 לינק ישיר 

ממללא
כן, היא אשתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 03:58 לינק ישיר 

אני חייב להסכים עם הביקורת שנמתחה כאן על האחים הדמורים, למרות שכנראה יש משהו שאנחנו לא מבינים בהתנהלות שלהם מכיוון שהיו עוד רבנים שלמרות שלא היו בסיכון חיים פעלו לכאורה שלא לטובת הנרצחים. למשל,ר אהרן קוטלר שנתן כספים לתלמידי ישיבת מיר בכדי להדפיס ספרים על חשבון הצלת יהודי צכסלובקיה שעל תוכנית זו עבד הרב וויסמנדל [ והוכחה כעובדת עם נסיון שעשה] [אגב, שמעתי סיפור שכאשר פתח הרב וויסמנדל את ישיבתו בארה"ב נפגש עם ר אהרן ושאלו באיזה סוגיא אוחזים אצלכם? לאחר שענה מה שענה,שאל אותו ר אהרן נו,ואיפה אצלכם? ענה ר מיכאל, אנחנו עדיין בלא תעמוד על דם רעך! וידום אהרן!] ועל זה קשה יותר לדון לכף זכות, מצד אחד, ומצד שני, עצם זה שלא היה פה לכאורה אינטרס אישי היא גופא יכולה ללמדנו שהיו לו סיבות צודקות או לא אבל, הוא פעל מתוך אינטרס ציבורי 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 12:07 לינק ישיר 

אישדעה

לוועד ההצלה היה סדר עדיפויות משלו, ראה כאן:

http://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=31606&st=&pgnum=234&hilite

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 12:09 לינק ישיר 

הודעה כפולה

תוקן על ידי נישטאיך ב- 13/04/2010 12:12:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 17:16 לינק ישיר 

את הספר על הרב וייסמנדל חיבר אברהם פוקס.

דיברתי פעם עם בנו, שגם הוא פעיל בהנצחת זכרו של הרב  וייסמנדל, והראה לי את עותק הספר של אביו. במקום בו הספר מספר על כך שוויסמנדל פנה לכל מיני מקורות בבקשה להשיג כסף כדי להמשיך את שיחוד הפקידים הנאצים והפסקת המשלוחים,  נאמר שהוא פנה גם ל"מנהיגים יהודים בהונגריה" ולא נענה.

בצידי העמוד רשם המחבר בכתב ידו כי הכוונה במלים אלו היא לרבי מסאטמר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 17:32 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
את הספר על הרב וייסמנדל חיבר אברהם פוקס.

דיברתי פעם עם בנו, שגם הוא פעיל בהנצחת זכרו של הרב  וייסמנדל, והראה לי את עותק הספר של אביו. במקום בו הספר מספר על כך שוויסמנדל פנה לכל מיני מקורות בבקשה להשיג כסף כדי להמשיך את שיחוד הפקידים הנאצים והפסקת המשלוחים,  נאמר שהוא פנה גם ל"מנהיגים יהודים בהונגריה" ולא נענה.

בצידי העמוד רשם המחבר בכתב ידו כי הכוונה במלים אלו היא לרבי מסאטמר.

מן הצדק שתביא צילום מהדף הנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 18:07 לינק ישיר 

מקסמן,

ועוד יותר מן הצדק שהוא יביא תמונה של אביו כותב את זה ושאביו יביא הקלטה של הרב וייסמנדל אומר את המשפט ואילו הרב מצידו יציג ראיון מצולם עם הדוור ההונגרי שהביא את המכתב לרבי. כל זה אפשרי בעולם אידיאלי אבל במציאות אני מספר מה ששמעתי וממי שמעתי.

רק למען ההבהרה: בנו הוא זה שסיפר לי על ההערה והראה לי אותה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 18:11 לינק ישיר 

שנרב_נ כתב:
מקסמן,

ועוד יותר מן הצדק שהוא יביא תמונה של אביו כותב את זה ושאביו יביא הקלטה של הרב וייסמנדל אומר את המשפט ואילו הרב מצידו יציג ראיון מצולם עם הדוור ההונגרי שהביא את המכתב לרבי. כל זה אפשרי בעולם אידיאלי אבל במציאות אני מספר מה ששמעתי וממי שמעתי.

רק למען ההבהרה: בנו הוא זה שסיפר לי על ההערה והראה לי אותה.

אין טעם לכעוס,
אני חושב שמדובר כאן על דבר חשוב ועל אדם חשוב שכדאי לדעתי שתעשה כך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/4/2010 18:29 לינק ישיר 

נישטאיך. על סדרי עדיפויות עקומים[לדעת הרב וויסמנדל וגם לדעתי] התקומם הרב וויסמנדל. מה עוד, שהם אספו לטובת הצלת יהודי אירופה ולא למען ת"ת עד כמה שידוע לי לפחות

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההתמודדות היהודית בשואה - "בסתר רעם"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.