|
|
| נשלח ב-9/10/2009 09:44 |
|
| |
ספרן,
ראה דבריו של ליבוביץ' זצ"ל שיחות על תורת הנבואה ע' 579
"במאמר זה יש עמקות, שהרי באומרינו 'שוטה', אין הכוונה לחולה רוח, או אדם מופרע מה שנוהגים לכנות משוגע, או אידיוט וכו', אלא מדובר באדם רגיל, ובל נשכח כי כל אדם באשר הוא אדם, הריהו בעצם מהותו יצור בעל כושר חשיבה. במאמרם זה התכוונו חז"ל לומר כי שלמה בחוכמתו, ידע להבין את כושר חשיבתם של השוטים
האם לא פגשתם מימיכם בני אדם אינטיליגנטים המשמיעים ביטויים כגון: אייני מבין איך הוא (פלוני) יכול היה לחשוב ככה, או, 'אינני מצליח לקלוט מה הוא חושב' בהצביעם על חבריהם שאינם פחות אינטליגנטים מהם? "
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:07 |
|
| |
תודה.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:13 |
|
| |
"אמר דוד לפני הקב"ה: כל מה שעשית יפה עשית... חוץ מן השטות הזה... ריבונו של עולם! מה הנאה יש לעולם מן השטות הזו, שאדם מהלך בשוק ומקרע כסותו והתינוקות רצין אחריו ומשחקין עליו? זה נאה לפניך? אמר ליה (לו) הקב"ה: חייך שתצטרך לה... תצטרך ותתפלל עליה עד שאתן לך ממנה. "
מקור זה מוכיח ששוטה הוא לא אדם רגיל שמשתטה מידי פעם.
(יתכן שיש שני פרושים למילה שוטה:1.טיפש 2.משוגע .
"האם לא פגשתם מימיכם בני אדם אינטיליגנטים המשמיעים ביטויים כגון: אייני מבין איך הוא (פלוני) יכול היה לחשוב ככה, או, 'אינני מצליח לקלוט מה הוא חושב' בהצביעם על חבריהם שאינם פחות אינטליגנטים מהם? "
כך כתבה ריב.
אין לי מושג מה הקשר בין דברים אלה למקור שהבאת או לנושא בכלל.
תוקן על ידי צענערענע ב- 09/10/2009 10:21:25
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:31 |
|
| |
צענע
ראי למשל את המשפט הזה.
אני לא יודע מה הוא מוצא בזה
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:36 |
|
| |
צענע,
חכמה ואינטליגנציה הם שני דברים נפרדים, כושר חשיבה הוא פוטנציאל שכלי שיכול להיות מאוד גבוה אצל האדם, אולם שווי בנפשך אדם אינטילגנטי שנתפס לאמונה בחייזרים או בשדים ורוחות ??
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:48 |
|
| |
אנחנו כאן דנים בפרוש המילה שוטה.
אדם שהולך ברחוב וקורע את בגדיו ותינוקות רודפים אחריו-מה קשר בין זה לבין ההבחנה בין חכמה לאינטלגנציה?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:50 |
|
| |
או שווי בנפשך אדם שהשנאה מעוורת אותו והוא מבזה את עצמו הלוך ושוב כשבמומו הוא פוסל..
|
| נשלח ב-9/10/2009 10:54 |
|
| |
לריב
לצערי לא הבנתי את תגובתך ועל איזה שנאה את מדברת?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 11:00 |
|
| |
צענע,
אנחנו לא דנים במילה שוטה אלא בהקשרה למאמר 'ויחכם מכל האדם אפילו מן השוטים'ההבחנה בין החכמה לאינטילגנציה מתבקשת כאן, לשלמה היתה ה'חוכמה' כלומר וכושר חשיבתו הגיע למיצוי החכמה - ול'שוטה' יש כושר חשיבה באשר הוא יצור הנמנה על המין החושב, השאלה היא לאן מפנים את כושר החשיבה.
|
| נשלח ב-9/10/2009 11:15 |
|
| |
צענע,
מי הוא זה שהשנאה מעוורת אותו ? הוא זה אשר רואה שם של חכם שאומרים עליו זצ"ל, והוא רגיל לומר עליו שם רשעים ירקב. ! המסכן בכלל לא מצליח לקרוא את הנאמר, שלא נדבר על זה שהוא מסוגל לרדת לעמקם של דברים.אבל יצר השנאה אינו מניח לו, ולכן הוא מדבר שטויות.
|
| נשלח ב-9/10/2009 11:26 |
|
| |
לריב
אתחיל בשאלה הבאה:
"האם לא פגשתם מימיכם בני אדם אינטיליגנטים המשמיעים ביטויים כגון: אייני מבין איך הוא (פלוני) יכול היה לחשוב ככה, או, 'אינני מצליח לקלוט מה הוא חושב' בהצביעם על חבריהם שאינם פחות אינטליגנטים מהם? "
כך כתבת.
האם לדעתך החברים שאת מדברת עליהם נכנסים להגדרה של שוטים?
|
|
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 11:39 |
|
| |
לא. על פי הציטוט המלא בהקשר למאמר ולאחר ההבחנה בין החכמה לכושר החשיבה, הם בני אדם רגילים אינטילגנטיים שאפשר שידברו שטויות .עד כאן, רות סוף.
|
|
| נשלח ב-9/10/2009 11:57 |
|
| |
כשאין הבחנה בין מושגים שונים ואין הגדרות מדויקות התוצאה היא מבוי סתום.
זה מה שקורה שאין הבחנה בין שוטים,סכלים ואווילים.
|
|
|
|
|