בית פורומים עצור כאן חושבים

ההשקפה על ההומוסקסואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/2/2010 13:44 לינק ישיר 

מטפחתספרים כתב:
מקסמן, תאר לך שהיו מציעים לגבר סטרייט לחיות עם גבר אחר או לאשה סטרייטית לחיות עם אשה אחרת (כולל חיי אישות?) רק בשביל להקים משפחה,  מה דעתך?

השאלה היא מה בא קודם, האהבה ? או הרצון להקים משפחה,

אני חושב שבלי קשר למה ולמי יש לנו משיכה,
יש לכל אחד רצון עז להקים משפחה,
ולכן אם המשיכה עוזרת להקים משפחה, מה טוב,
ואם לא עוזר או אפי' כמו שאתה שואל, כלומר קשה לחיות כך,
אבל הרצון להקים משפחה,הרי גוברת על הכל,
כמו שחבלי לידה לא מונעת מבנות להקים משפחה, ק"ו שאין משיכה לא ימנע מהם להקים משפחה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 13:50 לינק ישיר 

"כמו שחבלי לידה לא מונעת מבנות להקים משפחה, ק"ו שאין משיכה לא ימנע מהם להקים משפחה"

וזהו ק"ו שאין עליו תשובה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 14:17 לינק ישיר 

[מקסמן,

א. למה אתה מתכוון ב"להקים משפחה"? ללדת? הרי האישה הנידונה ילדה מבלי להינשא. בעבור אחרים, כך מסתבר, האקסיומה שלך ש"הרצון להקים משפחה, הרי גובר על הכל" אינה נכונה.

ב. לא הבנתי את הק"ו - חבלי לידה עורכים מספר שעות (ואפילו מספר שעות רב לפעמים), אבל אי-משיכה הוא משהו שקיים לתמיד. 
(ובהערת אגב - לבי מלא צער וכאב על מי שחושב  שאי-משיכה היא "קל" במערכת יחסים הזוגית).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 14:47 לינק ישיר 

maxmen כתב:
מקסמן, תאר לך שהיו מציעים לגבר סטרייט לחיות עם גבר אחר או לאשה סטרייטית לחיות עם אשה אחרת (כולל חיי אישות?) רק בשביל להקים משפחה,  מה דעתך?

השאלה היא מה בא קודם, האהבה ? או הרצון להקים משפחה,

אני חושב שבלי קשר למה ולמי יש לנו משיכה,
יש לכל אחד רצון עז להקים משפחה,
ולכן אם המשיכה עוזרת להקים משפחה, מה טוב,
ואם לא עוזר או אפי' כמו שאתה שואל, כלומר קשה לחיות כך,
אבל הרצון להקים משפחה,הרי גוברת על הכל,
כמו שחבלי לידה לא מונעת מבנות להקים משפחה, ק"ו שאין משיכה לא ימנע מהם להקים משפחה,

אם הכל עומד על רצון עז אפשר פשוט להשאיר לכל אחד להחליט איזה רצון אצלו עז יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 15:00 לינק ישיר 

מטפחתספרים: כתב <אם הכל עומד על רצון עז אפשר פשוט להשאיר לכל אחד להחליט איזה רצון אצלו עז יותר>

ואני חשבתי לתומי שזה עומק של המושג "בינה יתירה" שיש להם,

והיות שאני ואתה גברים, לא נבין את זה לעולם,
כמו שכתב thepresent היקר

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 15:08 לינק ישיר 

בעבר זה היה דבר ברור בעולם הפסיכולוגיה שההומוסקליות זה מחלה נפשית, משהו בילדות וכדו'
משגברו השמאלנים הסירו את המחלה מהרשימה של הפסיכולוגים ותחת לחץ רב הפסיכולוגים
מייצגים את עמדת השמאלנים, אבל כשתשאל פסיכולוג חקרן מה הוא חושב באמת אז יש סיכוי שתשמע אחרת.

יש אתר בו הוא מביא כל מיני מחקרים בענין זה:

www.narth.com

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 15:16 לינק ישיר 

ולדעתך היא מסוגלת להשליט את "בינתה היתרה" על הרצון העז שלה לעשות מה שהיא מחשיבה כיאה למה שבינתה היתרה אומרת לה לעשות ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 15:35 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

א. למה אתה מתכוון ב"להקים משפחה"? ללדת? הרי האישה הנידונה ילדה מבלי להינשא. בעבור אחרים, כך מסתבר, האקסיומה שלך ש"הרצון להקים משפחה, הרי גובר על הכל" אינה נכונה.

ב. לא הבנתי את הק"ו - חבלי לידה עורכים מספר שעות (ואפילו מספר שעות רב לפעמים), אבל אי-משיכה הוא משהו שקיים לתמיד. 
(ובהערת אגב - לבי מלא צער וכאב על מי שחושב  שאי-משיכה היא "קל" במערכת יחסים הזוגית).]

א, כוונתי להקים משפחה, כי זה חוק תבונה של נשים, (שגבר לא יבין לעולם,)

ב, הריון\חלבי לידה\לידה\הנקה שנתיים כל שלש שעות\לגדל\לחנך, כך במשך 17 שנה עם כל הכרוך בכך,
    ולבסוף הבת מכריזה בקול גדול שהיא נמשכת לגלידה במקום לאוכל בריא,

רבונו של עולם, לקיים את הגוף חייבים אוכל בריא, אז אוכלים באמת אוכל בריא,
שיהיה כיף ? נואכל גם גלידה,

להקים משפחה צריך וחייבים, מה שחייבים,
האם קל או לא ? להביא לחם הביתה גם לא קל,
אבל בגלל זה לא להביא בכלל לחם ??????
(הרי אף אחד לא בטוח שהמשיכה ביניהם יימשך לעולם ? ובכל זאת לא יעלה על הדעת לפרק את המשפחה,
יוצא שלהקים משפחה מעל הכל, וגובר על הכל,)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 15:46 לינק ישיר 

riv כתב:

ולדעתך היא מסוגלת להשליט את "בינתה היתרה" על הרצון העז שלה לעשות מה שהיא מחשיבה כיאה למה שבינתה היתרה אומרת לה לעשות ?

אוקיי אז בואי לקרוא לילד בשמו,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 16:05 לינק ישיר 

maxmen כתב:

להקים משפחה צריך וחייבים, מה שחייבים,
האם קל או לא ? להביא לחם הביתה גם לא קל,
אבל בגלל זה לא להביא בכלל לחם ??????
(הרי אף אחד לא בטוח שהמשיכה ביניהם יימשך לעולם ? ובכל זאת לא יעלה על הדעת לפרק את המשפחה,
יוצא שלהקים משפחה מעל הכל, וגובר על הכל,)

א. חייבים להקים משפחה? סליחה? זו אמירה הלכתית? אולי דווקא ציטוט מן החוק הבינלאומי?

ב. מה זה קשור לקלות? האם ההתלבטות לגבי חיים זוגים שאין בהם אהבה ואושר שייכת בכלל לסקאלה של קלות מול קושי?

ג. "לא יעלה על הדעת לפרק את המשפחה"?! ידעתי שעצכח הוא מקום פלורליסטי שיש בו כותבים ממגוון זרמים בעולם היהודי. כמה משמח לגלות שיש כאן גם כותב אחד (לפחות) מן הזרם הקתולי בנצרות!

ד. על מה אה מדבר, בדיוק? מאין אתה לוקח את גיבובי המילים שאתה כותב כאן? האם אתה נוהג לקרוא את דבריך לפני שאתה לוחץ על "שלח"? תמהתני.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 17:37 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

א. חייבים להקים משפחה? סליחה? זו אמירה הלכתית? אולי דווקא ציטוט מן החוק הבינלאומי?

התכוונתי, בכדי להקים חייבים וכו' והאם בכלל חייבים ? אמרתי שזה חוק תבונתי של נשים,
למשל: גבר היה מסתפק עם תלמידיו או ספריו או הגיגיו, וכו' וכו'
(ויכול להיות שבמודרניזציה גם נשים חושבות כגברים, אבל הבינה יתירה של נשים אמרת, שאם תורתו של הגבר תתברר בסוף כלא נכונה, אז לא יישאר ממנו כלום, מה שאין כן בצאצאים, שבכל אופן יכול להתקיים שניהם, או אחד מהם,)

ב. מה זה קשור לקלות? האם ההתלבטות לגבי חיים זוגים שאין בהם אהבה ואושר שייכת בכלל לסקאלה של קלות מול קושי?

אוקיי, בכדי להשיג את המטרה, אני כמובן מסכים איתך שזה חייב לבוא בטוב,
 (ואני לא מדבר כלפי אנשים שלא רוצים בכלל להקים משפחה,)
אין ספק שחיים זוגים חייבים להיות מתוך אהבה ואושר, אבל קודם נחליט האם חייבים בכלל חיים זוגים ?
והמסקנה היא שחיים זוגים היא רק דרך למטרה המשותפת, שהיא להקים משפחה,
אז ההיגיון אומר שאפי' שמשהו משתבש בדרך, נמשיך בדרך למטרה בכל מחיר,

ג. "לא יעלה על הדעת לפרק את המשפחה"?! ידעתי שעצכח הוא מקום פלורליסטי שיש בו כותבים ממגוון זרמים בעולם היהודי. כמה משמח לגלות שיש כאן גם כותב אחד (לפחות) מן הזרם הקתולי בנצרות!

לא ירדתי לסוף דעתך, מצטערררררר,

ד. על מה אתה מדבר, בדיוק? מאין אתה לוקח את גיבובי המילים שאתה כותב כאן? האם אתה נוהג לקרוא את דבריך לפני שאתה לוחץ על "שלח"? תמהתני.]

כנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 18:00 לינק ישיר 

[מקסמן,

א. אם זה "חוק תבונתי של נשים", איך אתה יודע אותו ומדוע הוא מנחה אותך (ולא אותי, למשל)? האם משהו פגום ב"בינה היתרה" שלי? אולי. האם אתה נשי (זה יכול לתת אספקט מעניין לאשכול הזה)? אולי. ואולי זו פשוט שטות קלישאתית שאין לה דבר עם המציאות? אולי.

ב. או קיי, אז מה היה לנו? לא חייבים חיים זוגיים, אבל נשים כן חייבות כי זה מין חוק כזה. חיים זוגים חייבים "לבוא בטוב", כדי להשיג "את המטרה" (הולדה).  מכיוון שחיים זוגיים הם האמצעי למטרה ו"לבוא בטוב" זו הדרך הנכונה לקיים חיים זוגיים, המסקנה היא שבעבור נשים לא חייבים "לבוא בטוב" כי מה שהכי חשוב להן הוא להגיע למטרה (הולדה)...
הנה עוד הוכחה לכך שלא כל מה שנשמע מסובך הוא באמת מעמיק וחכם. לפעמים זו פשוט שטות מסורבלת.

ג. למיטב הכרותי עם ההלכה היהודית אין בה שום סעיף המדבר על כך ש"לא יעלה על הדעת לפרק את המשפחה". בקתוליות, לעומת זאת, יש ויש.

ד. בדיוק.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/2/2010 18:28 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מקסמן,

א. אם זה "חוק תבונתי של נשים", איך אתה יודע אותו ומדוע הוא מנחה אותך (ולא אותי, למשל)? האם משהו פגום ב"בינה היתרה" שלי? אולי. האם אתה נשי (זה יכול לתת אספקט מעניין לאשכול הזה)? אולי. ואולי זו פשוט שטות קלישאתית שאין לה דבר עם המציאות? אולי.

ב. או קיי, אז מה היה לנו? לא חייבים חיים זוגיים, אבל נשים כן חייבות כי זה מין חוק כזה. חיים זוגים חייבים "לבוא בטוב", כדי להשיג "את המטרה" (הולדה).  מכיוון שחיים זוגיים הם האמצעי למטרה ו"לבוא בטוב" זו הדרך הנכונה לקיים חיים זוגיים, המסקנה היא שבעבור נשים לא חייבים "לבוא בטוב" כי מה שהכי חשוב להן הוא להגיע למטרה (הולדה)...
הנה עוד הוכחה לכך שלא כל מה שנשמע מסובך הוא באמת מעמיק וחכם. לפעמים זו פשוט שטות מסורבלת.

ג. למיטב הכרותי עם ההלכה היהודית אין בה שום סעיף המדבר על כך ש"לא יעלה על הדעת לפרק את המשפחה". בקתוליות, לעומת זאת, יש ויש.

ד. בדיוק.]

אמשלום היקרה:

אני באמצע לקרוא את הספר המאלף "האם אלוקים הוא מתימטיקאי ?" של מריו ליביו, (ממליץ בחום)

לכן אני אומר רק זאת,

לפני שאני הסגור את העיניים בפתח הקבר שלי, אני מעוניין לסגור אותם בחיוך,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2010 12:07 לינק ישיר 

לגבי הספר שאותו הזכיר מקסמן נראה לי שספר זה שייך לשורת ספרים הנושאים את שם אלוקים לשווא.
(טוב,לא ממש לשווא אלא כדי למכור)

מקריאת הפרק הראשון נראה שתוכן הספר הוא:
" שהיקום כפוף לשלטונה של המתימטיקה, או לכל הפחות ניתן לפענוח באמצעות המתימטיקה. כפי שעתיד הספר הזה להראות,"

http://www.text.org.il/index.php?book=0905111

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/2/2010 12:24 לינק ישיר 

אנסה לקרוא את הספר
אבל עוד לפני הקריאה ארשה לעצמי להעיר שעד היכן שידי מגעת, המדע המודרני התחיל כשעברו מחשיבה על איכויות לחשיבה כמותית.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההשקפה על ההומוסקסואליות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 9 10 11 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.