בית פורומים עצור כאן חושבים

ההשקפה על ההומוסקסואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/2/2010 17:05 לינק ישיר 

היי: את בטח לא רוצה שנחשוב על האימרה של חז"ל "מלמדה טפלות" חל גם על נשים בימינו ??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 17:24 לינק ישיר 

ודאי שכן, דברי חז"ל קיימים לנצח.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 17:30 לינק ישיר 

אמשלום,

אני מוכן להסכים איתך שלגטימציה להומוסקסואליות לא תצא מהפסקה הזו. לגבי כמה רחוק היה הולך הרב קוק עם האינדבדואל זהו דבר שנתון לפרשנות ואין לי תשובה לזה. הרב קוק מדבר כאן על היחיד, מה היה אומר אם הייתה נצבת לפניו קהילה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 17:34 לינק ישיר 

אליאור_חן כתב:
ודאי שכן, דברי חז"ל קיימים לנצח.

צדיק אתה טועה, כל מה שחז"ל אומרו ככלל לגבי כל סוגי הדברים, הם דברו אך ורק על זמנם,
במיוחד כלפי נשים,
האם נראה לך שבדורינו נשים גם נטלו תשעה קבים של שיחה ?
לך תסתובב ברחוב ותראה שהגברים לא השאירו אפי' חצי קב של שיחה לנשים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 18:02 לינק ישיר 

אמשלום כתב:
[מעניין.
אם הבנתי נכון, הרב קוק משווה את היחסים ההומוסקסואליים ליחסי מין הטרוסקסואליים שאינם ראויים (אך גם אינם אסורים!). נדמה לי שלמבקשים גישה פתוחה יותר כלפי הומוסקסואלים (אם לא כלפי ההומוסקסואליות עצמה) יש עוגנים במקור זה ממש - מה אין דרכנו לשאול לפרטי יחסיהם האינטימיים של בני זוג הטרוסקסואליים (גם אם יש סיכוי שהם עוברים שם על המידות הראויות, לשיטת הרב קוק), כך אין צורך לשאול לפרטי היחסים האינטימיים בין בני זוג הומוסקסואליים, ומתוך כך גם לא להניח שהם עוברים על ההלכה...]

נראה לי שהרחקת לכת בפרשנות של דברי הרב קוק, מה שניתן ללמוד ממנו זה שאין ראיה מאיסור התורה לכך שזה לא גנטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 18:20 לינק ישיר 

מחפשהשראה כתב:

התיחסות הרב קוק לנושא:

'ההתעוררות של המדע החדש על דבר הנטיה הטבעית שיש לאילו בני אדם מראשית יצירתם למשכב זכר, ובשביל כך חפצים הם לעקור את המחאה המוסרית בזה, אבל דבר אלהינו יקום לעולם. וכבר פירש בר קפרא על זה, תועבה תועה אתה בה, שהיא נטיה רעה, שצריך אדם וכללות האדם להלחם עליה. ומקצת הטינא שאולי תמצא אצל יחיד באופן שאי אפשר לעקרה, זה ראו חכמים מראש ואמרו על זה, כל מה שאדם רוצה כו', משל לדג הבא מבית הציד, רצה לאוכלו צלי שלוק מבושל אוכלו. ובזה העמיקו בטבע האדם עד לחמלה על המקולקלים בראשית יצירתם. ומכל מקום העירו, חגרין מפני מה הויין מפני שהופכין את שולחנם. ואף על פי שאינה הלכה, מכל מקום היא שיחה של מלאכי השרת, דהיינו חכמים הדומים למלאכי ד', וכל עם ד' על פיהם יחנה ויסע. וכל הנותר בציון ונשאר בירושלם קדוש יאמר, וישנא תהפוכות, ודרך ישרים (סטרייטס?) סלולה.'
 (קובץ ו, צט)

אמשלום
"נדמה לי שלמבקשים גישה פתוחה יותר כלפי הומוסקסואלים (אם לא כלפי ההומוסקסואליות עצמה) יש עוגנים במקור זה ממש"
לא הבנתי איך הגעת למסקנה שלך על סמך הקטע לעיל.

אמנם תחילה דבר הרב על חמלה אבל בסיכום דבריו הוא אומר שאף על פי שאינה הלכה מ"מ הענשים החמורים שעליהם דיבר ר' יוחנן שמקבלים ילדיהם של אותם מקולקלים (חיגרות,אילמות וחרשות) הם שיחה של מלאכי השרת וכל עם ה' על פיהם יחנה וייסע....וישנא תהפוכות.

כלומר הרב קוק כורך את אותם מקולקלים הטרוסקסואלים יחד עם השוכבים מ"ז  והכריכה היא לשלילה .

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/02/2010 18:29:08

תוקן על ידי צענערענע ב- 24/02/2010 18:34:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 18:27 לינק ישיר 

נראה שכוונתו להציע פתרון ומוצא לנטייה ההומוסקסואלית, באמצעות קיום יחסים שונים מהרגיל בין איש לאשתו, ('ביאה שלא כדרכה' בלשון חז"ל).

לדעתו העובדה שחז"ל נתנו מקום ליחסים מסוג זה, גם אם לא התלהבו מהם, מעידה על כך ש'ראו חכמים מראש' ו'העמיקו בטבע האדם עד לחמלה גם על וכו'.

לא לי לשפוט את אופי הפתרון, וכן לא את אופי הבנתו של הרב קוק את הנטייה ההומוסקסואלית, שבכלל בימיו עוד לא עסקו כל כך בהכרתה והבנתה, אנוכי לא באתי אלא לפרש דבריו עד כמה שידי מגעת.

אכן, יש כאן בהחלט הכרה, גם אם מהוססת, בכך ש'אולי תימצא אצל יחיד באופן שאי אפשר לעוקרה'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 18:34 לינק ישיר 

עכשיו שאני קורא את מה שאתה כותב, אני חושב שאתה צודק בפרשנות הזו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 18:37 לינק ישיר 

הערה כללית יותר:

הקטע הזה אופייני בהחלט לחשיבתו ההרמוניזטורית של הרב קוק, המבקש לאחד ולסדר הכל, ולהשכין את כל ההפכים כולם תחת קורת גג אחת.

התוצאה היא אכן פעמים רבות התרוצצות מחשבתית בין כל הקצוות כולם, וכמובן הרצון הטוב והנאצל לא תמיד עולה יפה.    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 18:42 לינק ישיר 

ברמה העקרונית -
ברור שלא חשדתי ברב קוק שהוא מתיר יחסים הומוסקסואלים, רק ניסיתי לקרוא בו דעה שאינה שלילית קיצונית לעניין זה.

ועכשיו, אחד אחד -

מטפחת,
עניין הגנטיקה הוא שולי לחלוטין בעיני ולכן לא התייחסתי לכך כלל.

צענע,
אכן ל"כריכה" זו התכוונתי. גם היא נזכרת לשלילה, הרי שהוא מדגיש (ולדעתי כהבנת הגמרא) שהיחסים הבלתי ראויים (שמהם נולדים חיגרים ופיסחים וכו') הם בדיוק כאלה - לא ראויים, אבל אינם אסורים מבחינה הלכתית. ומכאן חשבתי שניתן (רק מי שמעוניין בכך, כמובן...) להתייחס באופן אחר גם לזוגיות הומוסקסואלית - יחסי המין עצמם (אם נעשים באופן מסויים) הרי הם לא הלכתיים, כל שאר היחסים הרי הם בלתי ראויים בלבד. ומכיוון שאף אחד לא הולך להציץ במיטתו של זוג נשוי (וממילא קיימת הטענה ש"כדג הבא מבית ציד" וכו'), כך אין סיבה להציץ במיטתו של זוג הומוסקסואלי.

במ,
על הקריאה הזו לא חשבתי ואני מודה שהיא מצערת אותי (אם כי לא מפתיעה) - יש בה חוסר הבנה עמוק כ"כ של מהות ההומוסקסואליות, שפשוט אין על מה לדבר...
(אני מבקשת שהניסיון למצוא בדברי הרב קוק פן חיובי - מבחינתי - ייזקף לזכותי...).

[מקסמן,
אם היה לי ניסיון של 20 שנה בישיבה (או אפילו רק 10), הייתי באמת מתביישת בבורותי ובקשיי לימוד התורה שלי. וד"ל.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 19:06 לינק ישיר 

אמשלום כתב:

[מקסמן,
אם היה לי ניסיון של 20 שנה בישיבה (או אפילו רק 10), הייתי באמת מתביישת בבורותי ובקשיי לימוד התורה שלי. וד"ל.]

אמשלום היקרה אני מבקש את סליחתך, ואני יותר לא הגיב למה שאת כותבת, או-קיי

בחיי החברתיים אין לי שונאים ובודאי כאן בפורום אני לא רוצה שונאים,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 19:15 לינק ישיר 

[מקסמן,

אני מקוה שאינך חושד בי שאני שונאת אותך. זה באמת רחוק מן האמת.
התכוונתי לגמרי למה שכתבתי - איני בושה בחוסר ידיעותי או בחוסר הבנתי כיוון ש:
א. לא הביישנית למדה.
ב. אני בעמדת נחיתות מובנית מול מי שיש מאחוריו עשרות שנות לימוד גמרא, ונראה לי טפשי להכחיש זאת.
ג. אין להם שום קשר למבנה הכרומוזומים שלי, אלא אך ורק למידת ההשקעה בלימוד וזו תלויה לגמרי בבחירה (לפחות מרגע שהגעתי לבגרות).]

תוקן על ידי אמשלום ב- 24/02/2010 19:18:15

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 19:25 לינק ישיר 

לבמ

הפרשנות שלך לדברי הרב קוק מופרכת בעיני .

דבריהם של החכמים בגמרא,מפגינים במושגי ימינו זלזול מחפיר באישה . להתיר מבחינת הלכה לגבר  לעשות באשה כרצונם,להשוות אותה  לדג שלוק או מבושל או צלוי (ואכן אתר "דעת אמת" עושה מטעמים מדברי הגמרא האלה)-כל זה עוד ניתן להבין איכשהו שמדובר בתקופה שמעמד האשה היה נמוך בכל התרבויות .

אבל היום ,האם יעלה על הדעת שהרב קוק מייעץ לבעל הו"ס לבוא אל האשה שלא כדרכה ובכך לפתור את בעייתו? היעלה על הדעת פיתרון מבזה כזה?האם גם היום ,חושב הרב קוק שהאשה היא כדג שאפשר לאכלו צלוי,שלוק או מבושל?

גם לא מצאתי בכל הקטע שיש כאן רמז לדבריך.
יש כאן השוואה מבחינת הקילקול ותו לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 20:22 לינק ישיר 

[צענע,

אני לא חושבת שאני רוצה להגן על דברי הגמרא שם, אבל פטורה בלא כלום איני יכולה -
כדאי לשים לב להקשר שלהם. הם באים בתוך פולמוס עם דברי ר' אליעזר, שמתייחסים למין (ובכלל זה גם למיניות האישה) כאל משהו מוקצה מחמת מיאוס, שלולא החובה לקיים פו"ר עדיף היה להימנע מהם. כלומר, משל הדג והבשר (עם כל אי הנחת הפיזית שיש לי ממנו, וכן - גם העלבון) בעצם בא כדי להסביר שיש וצריכות להיות ביחסי מין הנאה ושמחה, ולא ביצוע "ככפאו שד" (ובניגוד לדעות נוצריות באותה העת).]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/2/2010 20:33 לינק ישיר 

צענע,

להפריך פרשנות פשוטה וברורה רק משום שהרעיון לא מתקבל על דעתך ויש לך ציפיה תמימה למדי למצוא בדברי הרב קוק התאמה מלאה למושגים העכשוויים, לא זו הדרך.

על תפיסתו המגדרית של הרב קוק כבר כתבו, ומסתבר שהיא רחוקה מלעלות בקנה אחד עם הפמיניזם המודרני.

הרב קוק היה אישיות מורכבת, שבנשמתו הגדולה התרוצצו זה לצד זה ישן וחדש, קנאות ומודרניות, המשתקפים גם בהגותו.

לטענתך כי אינך מוצאת רמז בדברים, אוכל לומר בפשטות: תקראי שוב, בשימת לב, ובלי ציפיות קדומות. הכתיבה של הרב קוק היא אכן פעמים רבות לא קלה, אבל דומני שזה מה שכתוב.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההשקפה על ההומוסקסואליות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 11 12 13 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.