בית פורומים עצור כאן חושבים

ההשקפה על ההומוסקסואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/2/2010 18:51 לינק ישיר 

לדוגמא במקור הבא:

אצטט קטע אחד.

"הרב קוק ראה בהבדל שבין איש לאישה עניין מטפיזי-מהותי, בניגוד לפרשנות אופציונלית שרואה זאת ככורח הנובע ממציאות היסטורית-סוציולוגית.[1] בפירושו לברכת השחר 'שלא עשני אישה' הוא כותב שהאישה - נפשה שונה באופן מהותי מנשמת האיש; היא פסיווית, מונהגת ונרשמת.[2] היא אינה מטביעה חותם על החיים ועל העולם, ועל כן עצמיותו של האיש נעלה יותר; הוא צורה והיא החומר. משום כך הוא מאושר יותר ומברך 'שלא עשני אישה'.[3] נשים מסתכנות פחות; .......

. http://upload.kipa.co.il/media-upload/matan/matan8004-8262009.DOC

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 19:01 לינק ישיר 

[אם כבר-

תוקן על ידי מרחביה ב- 25/02/2010 19:03:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 19:32 לינק ישיר 

עם כל היתרון של האיש הפועל והרושם את רשמי השפעתו ומפעלותיו בחיים ובעולם, הנה יש לעומת זה ג"כ יתרון להאשה הנפעלת, שהיא עשויה בתכונה כזאת של קבלת רשמים, בזה שהפעולות והתעוררות המעשה העצמיות ירשם האדם על ידן בצמצום של כחו החמרי והרוחני, ויוכל לפעמים לסור עי"ז מהמגמה האלהית העליונה, מה שא"כ התכונה הנפעלת של האשה כשהיא ישרה, היא עלולה להרשם ולהפעל מתכונת השפע של המעשה אשר עשה האלהים, מהתכונה הישרה, כאשר עשה את האדם ואת העולם, את התכן החמרי והרוחני שבהויה, ישר מכוון לרצונו העליון הפשוט והישר, וע"כ מברכת היא האשה בהודאה על חלקה הטוב : שעשני כרצונו. (עולת ראי"ה על ברכת שעשני כרצונו)

נפש האשה עשויה היא לקבל רשמים מבחוץ ולפתחם בקרבה. והרשמים שהיא מפתחת אותם בתוכה, מוכרחים הם, ע"י ההשפעה החיה של נפש הגבר, כבר להיות מוכנים לאותו הפיתוח העתיד לבא על ידה. רעיונות מקוריים בהתחלתם, אין לקוות ממנה. אבל ע"י גרעינים - שכבר החל בהם כח החיים - הבאים אל תוכה מתוך הסביבה של הגברים, מצליחה היא בבינה יתירה יותר מן האיש. ומאד צפון עבורה עתיד מזהיר וגדול, כאשר הגרעינים הרוחניים שבנפש הגבר יהיו זקוקים. אין קץ לברכה שתביא אז האשה ברוחה המפתח לעולם הרוחני, להגיון, לשירה, ליופי, וממילא גם לגבורה ולקדושה. גדולה הבטחה שהבטיחן הקב"ה הוא לנשים יותר מן האנשים (קובץ ג, קיד)

...התכונה של הגבר היא בנויה לבא לאשרו ע"י הוספת תרבות ושכלול מדעי ואומנותי, והתכונה של האשה היא בנויה, להיות הולכת ומתפתחת דוקא מתוכיותה, בלא עמל של ספרים, וכל המלמד את בתו תורה כאילו מלמדה תפלות... יבאו ימים ויכיר העולם את עוותתו, ויחזיק כל מין במדתו, ואז יהיה לנו מין אנושי, ממוזג, שהטבע הבריא כשהוא לעצמו, מצד האם, והופעת רוח הפועל והמחפש מצד האב, שניהם כללו את יופיו (קובץ א, תקיד)

באותה נימה הוא גם כותב אל בתו באחת מאגרותיו שאינני זוכר כרגע איפה היא מופיעה. קשה להאמין שיש כאן אפולוגטיקה לאור התקופה בה חי הרב קוק כמו שציינת, יותר מהשפעה סביבתית נראה שהרב הושפע מעולם הסוד ועל פיו הסיק את מסקנותיו – יחסי הגומלין בין הספירות, תפקידה של ספירת המלכות לקבל מהם וכן הלאה. מה שאת רואה כהתנשאות הוא ראה יתרון. קרוב לודאי גם שחש הזדהות עם הספירה הזו יותר מכל הספירות האחרות:

מי שהוא ממדת המלכות לית ליה מגרמיה כלום, והיא מדה שהחסרון והיתרון מתחברים בה בנושא אחד. ראוי הוא אדם זה לספוג לתוכו את הכל, וכשהוא פונה אל הטוב ומכיר איך דלית ליה מגרמיה באמת כלום, הרי הוא מוכן להיות ממולא מכל טוב, של כל המדות, כל התכונות, כל הצדדים, ואין בו שום סתירה. ויש בו עומק העצמיות כל כך עד שהדברים המתקבלים בתוכו הרי הם עצמיותו ממש, כיון שעצמיות מיוחדת גדרית בפני עצמו אין לו כלל... (קובץ ו, ריב)

היה נכון להאריך כאן יותר אך כדי לא להכביד קצרתי. לסיכום, שמרנות אני רואה, יחס מזלזל ומתנשא לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 19:34 לינק ישיר 

רבונו של עולם: אני מקווה שאתם יודעים להבדיל בין רעיון יפהפה, לבין המציאות,

ויש לי גם רעיון:
והיות שאין גבר בעולם שלא יצא מאישה, ולכן גבר שאומר שלא עשני אישה, הוא בוגד וכפוי טובה, 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 20:55 לינק ישיר 

למחפש השראה

אם אתה רואה שמרנות זה לא מספיק? הרי ידוע מה היה היחס לאישה בעבר.(עיין ברמב"ם)

האם קראת את המקור שהביא מרחביה ? האם קראת את המקור שהבאתי שבו ישנה הבחנה ברורה בין הזוגיות לפי הרב קוק לבין הזוגיות לפי הרב סולובייצ'יק ?

האם קראת שהאישה לא התחייבה במצוות מפני שהיא צריכה לקיים את ציוויו של בעלה? ועוד ועוד תקרא שם.

גם במקור שאתה הבאת מצאתי שורה שמוכיחה את טענתי:

"רעיונות מקוריים בהתחלתם, אין לקוות ממנה. אבל ע"י גרעינים - שכבר החל בהם כח החיים - הבאים אל תוכה מתוך הסביבה של הגברים,...

כלומר מקוריות -אל תצפה מנשים. רק הסביבה של הגברים תורמת לבינה היתרה שלה.היא נפעלת ולא פועלת.

(מכאן גם הרעיון בנוגע להו"ס.)

כנראה שבאת עם אג'נדה ושום הוכחה מוחשית לא תשנה את דעתך.
או,מה שיותר גרוע,שאתה לא מרגיש כלל את הבעיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 21:18 לינק ישיר 

אני לא יודע לאיזו אג'נדה את מכוונת. רפרפתי על המקורות במאמרה של חנה קהת (שלה, אגב, אין אג'נדה כלל והיא מאוד אובייקטיבית) ולא פגשתי משהו שאני לא מכיר. אודה שאני עדיין מתקשה לראות את הדברים בצורה קיצונית כמו שהצגת. הצגת האשה כמקבלת ואת האיש כמשפיע גם במובן הרוחני אינה חידוש של הרב קוק. יכול להיות שבעולם המושגים שלך את לא מחשיבה את זה כמחמאה אבל בהגות של הרב קוק למושגים כמו טבעיות או עמידה על העצמיות יש מקום מכובד, והוא אף מאפיין את עצמו בהם כמו שהראתי. אם הייתי חושד בך שאת מקבלת הייתי מפנה אותך לפסקאות רלוונטיות..    

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/2/2010 22:59 לינק ישיר 

צענע,

מה לעשות שזה מוכיח את עצמו.
נשים יצירתיות יש די הרבה, וכן נשים עם כשרון אנושי, אבל מקוריות מעטות מאוד אם בכלל. (למען האמת גם אצל גברים זו תכונה די נדירה, אבל שם אחד מאלף מצאתי...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 01:07 לינק ישיר 

maxmen כתב:
רבונו של עולם: אני מקווה שאתם יודעים להבדיל בין רעיון יפהפה, לבין המציאות,

ויש לי גם רעיון:
והיות שאין גבר בעולם שלא יצא מאישה, ולכן גבר שאומר שלא עשני אישה, הוא בוגד וכפוי טובה, 

אוי לעינים שקראו זה, והלא גם עובדי אלילים דבימי אברהם הבינו כי בורא עולם יוצר כל הוא אשר אליו נשבר עת נרצה להודות לנותן כל טוב. והלא רחמה של אישה כחומר ביד היוצר, ברצותו יוציא ויעשה כל פרי חמדה. ומתוך הכרת הטוב אליו נעשה כל אשר יחפץ, נאמר כל אשר יצוה, עד אשר יבוא תשבי אלינו ומלאה הארץ דעה את ה' כמים לים מכסים.
מנאי, הצעיר באלפי ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 02:54 לינק ישיר 

אישציפור כתב:
צענע,

מה לעשות שזה מוכיח את עצמו.
נשים יצירתיות יש די הרבה, וכן נשים עם כשרון אנושי, אבל מקוריות מעטות מאוד אם בכלל. (למען האמת גם אצל גברים זו תכונה די נדירה, אבל שם אחד מאלף מצאתי...)

אני לא מסכים איתך
המקוריות החזקה ביותר הייתה אכילת עץ הדעת, ותוסיף גם את הפירגון לתת לגבר גם לאכול,
(אני לא רוצה לחשוד בהם, אבל אני חושב שלגבר הם נתנו קצת פחות,)

לדעתי, אלוקים בדיעבד הסכים איתה, כי אם לא היה משמיד אותם, (על דרך בונה עולמות ומחריבם,)

הם שילמו על זה ביוקר (הקללות)
אבל היה כדאי,
מה היינו עושים בלי דעת ?
ומה היינו עושים אם הם היו אוכלים לבד ?

לדעתי מגיע להם הכרת טובה,

אני כותב את זה ברצינות, תחשוב לרגע איך העולם מתקיים בלי דעת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 04:34 לינק ישיר 

*--indexSql is the counter of the Related Article , has value only if there are related article*
נחבא בארון הקודש (יוסי שריד, הארץ)
משחקי הפיג'מה של מוטי לא היו צריכים להפיל איש מהמיטה. הכל היה צפוי במקרה הלכאורי הזה.

הרי כבר לפני כמה שנים גילה מרדכי אלון את דעתו המיושבת והבלתי משוחדת על הומוסקסואלים וסוטים אחרים; וכה אמר, בין השאר: "החשיפה לכל נטייה, לכל עיוות, לכל כיוון, בעיקר בקטע המיני, היא אבי אבות הטומאה. אגואיזם מיני אינו מאפשר להעניק אהבה ארוכת טווח, לשמור על יציבות אישית ולקיים משפחה". ואם לשפוט על פי מה שמייחסים לו - הוא לא היה אגואיסט כלל, והעניק מחסדיו לזולתו.

מורה-הוראה במעלת קדושתו, לא יסתפק בדבר תוכחה, ויוסיף לו דבר הגחכה. בהעלם אחד יגלגל את ההומו ממשכב-זכור שלו למשכב-בהמה שלו, ישליך אותו היישר אל האורווה, לרפת או לדיר: "הכל, אין מעצור. הוא יעשה את זה לעז שלו. אבל הוא גם רוצה זכויות של זוגות צעירים, ואחר כך הם יבקשו לאמץ מישהו כחוק".

"לאמץ ילד?" הוא נשאל בראיון שאלת-חכם, שעליה השיב: "לא ילד אלא גדי. והוא עוד יגיע עם העז שלו לאסיפת הורים". מה נאמר ומה נדבר - ניכרים דברי עילוי.

אין לצפות מגדול בתורה להכשיר הומוסקסואליות שאסורה מדאורייתא - מעשה תועבה שמיתת בית דין עונשו. אך אפשר לצפות ממורנו ורבנו, המעמיד תלמידים הרבה, למעט דרך ארץ שקודמת לתורה.

כל רועה מסור יודע, שלא כל העזים והכבשים בצאן מרעיתו דומות זו לזו - לא שיבטו אותן - וגם לבריאותן של האחרות ולרווחתן הוא מחויב, שחורות כלבנות. אבל הרב, שלא חסך מהן את שבט לשונו, אפילו את חמלתו חסך. ומי כמוהו ידע כבר אז באיזה מום הוא פוסל כמה וכמה מתלמידיו; במומו.

בכל פעם שמישהו משלומי-אמוני משפיל הומוסקסואלים, משתלח בהם לבזותם בכל הזדמנות ובדחף כפייתי שאינו בר כיבוש, מיד אני חושד בו ובהרגל המגונה שעשה לו כטבע שני: אולי הוא עצמו נחבא בארון-הקודש, נפשו וגופו כלואים כמו בכלוב, מפרפרים לצאת. דווקא ההומופוביה היא שמסגירה את הצדיק הנסתר.

אין ציבור שאין בו הומוסקסואלים, וגם בקרב ח"כים מקללים ורבנים ממטירי אש וגפרית. נצביע עליהם אחד אחד במסדר הזיהוי הלאומי לפי החימה השפוכה על פניהם, לפי הקצף על השפתיים. לא ירחק היום ואאוטינג ייעשה להם.

ולא רק בעניינים של בינו לבינו, גם בעניינים של בינו לבינה. לא פעם התגלה שבעלי דרשה נאה נתנו עינם בקרסולה של ריבה נאה, אם לא למעלה מזה. כך מצהיבים גווילי מקרא וגמרא כדפים של עיתון צהוב, ו"לא תנאף" הופך פתאום לדיבר הראשון במעלה; ממש אובססיה.

ואילו הדיבר הראשון במקור - עיין שם - הולך ונמחק ונדחק, ובקושי קוראים אותו היום. כדאי להחזיר ל"לא תישא" וגו' את בכורתו; שיגבר האוי-לי מהיוצר על האוי-לי מהיצר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 04:37 לינק ישיר 

הבעיה עם כולם שהם לא הפסיקו לאונן בנועריהם כאשר הם רדפו אחר בחורות אן בכלל,אין דבר כזה גבר של כמה לאישה,כדיי להבין מהי אישה על האדם להבין שיש חומר כביד היוצר (נכון מנאי),על האדם להכיר בבורא העולם
ולהכנס לשכל המדמה גם,וכשיש שכל מדמה,אין ואין ואין דבר העומד כנגד הרצון.
על האדם בנועריו חייב בטרם הוא בא לחתונה ולהנשא,עליו לעצור הוצאת זרע לבטלה לפחות שלוש שנים בטרם יכיר את האישה,אם צלחה דרכו ונקי רבב הוא,ישא אותה לאישה אם חפץ הוא באמת בה.
ואני שוב אומר כדברי אמאי והלא רחמה של האישה הוא כחומר ביד היוצר,והמבין יבין.(ודי להומסקסואליות)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/2/2010 08:31 לינק ישיר 

[מחפש השראה,

גם אני איני מוצאת לנכון להתעצבן מדעות כשל הרב קוק (או של חז"ל, להבדיל), בעיקר בגלל הפרספקטיבה של זמן ותרבות. מעבר לכך, יש מספיק דעות מרגיזות (במובן זה שהן כופות את האג'נדה הערכית שלהן על המציאות ועם שיטה כזו אין שום מקום לדיון - העובדות לעולם לא יפריעו לתיאוריה, וע' לדוגמא בהודעה שתחתיך) גם בימינו. למרות זאת, אני בהחלט מבינה את צענע - להבין שיסודות הדעת והאמונה שלך עצמך (או של חבריך, או של העולם בו אתה חי) מתייחסים אליך כאל סוג ב' זה לא נעים. יש כמה דרכים להתמודד עם זה (כן, גם לפתח אפולוגטיקה מסוג כלשהו - וזו דרך טובה לא פחות מאחרות), אבל אף אחת מהן אינה יעילה, לטעמי, אם לא קודמים לה כעס והתקוממות.
למשל, הדרך בה אתה מסביר שלהיות רק "מקבל" ולא "נותן" זה בעצם דבר מאוד חיובי, היא אפילו לא אפולוגטיקה, אלא סתם עיוורון לאמת. לו חשב הרב קוק שזה דבר טוב לא היה מגדיר כך את הנשיות. לא בגלל שלא חיבב נשים ח"ו, אלא בגלל שאלה תבניות המחשבה עליהם גדל והתחנך (ובמובן מסויים גם אנחנו כולנו, אם כי בימינו כבר פחות). החלוקה הברורה (לפחות מראשית התרבות הידועה לנו, זו שכוננה ע"י גברים) בין "טוב" ו"רע" חופפת לחלוטין לזו שבין "גבריות" ו"נשיות" ודוק.]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2010 14:08 לינק ישיר 

לאחר צאת השבת

http://www.bmj.org.il/pdf/akdamot/17schweidel.pdf

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2010 20:45 לינק ישיר 

אמשלום:

במגזר החרדי נשים הם סוג ב' ????

מתי ? כילדים בבית ? כילדים בוגרים בבית ? כזוג נשוי ?? 
אמא שלי סוג ב' מול האבא שלי ?? סבתא שלי סוג ב' ??

כדי לדרבן את הבנים על תורה ומצוות בזמן שאחיותהם פטורות, (והשד יודע למה הם פטורות) אומרים להם שהם חשובים יותר, אז מה ?

את חייבת להבין שכל החז"לים וכל החכמים אחריהם, דברו רעיונית\מחשבתית אך ורק לצורך חינוך ודרבון הגברים להסכים בכלל לקשור קשר זוגי ולקיים מסגרת משפחתית,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2010 22:21 לינק ישיר 

maxmen כתב:
בזמן שאחיותהם פטורות, (והשד יודע למה הם פטורות)

ברשותכם,

המשך הדיון, החורג מכותרת האשכול, כאן.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההשקפה על ההומוסקסואליות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 13 14 15 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.