|
|
| נשלח ב-19/10/2010 16:33 |
|
| |
כן אני מדבר על ילדות ביחס לבגרות המנית כלומר בבגרות המינית יש גם ילדות ובגרות,
לגבי חז"ל:
שוב, יש לנו היום מנגנונים יותר טובים מחז"ל,
ואפי' חז"ל דברו\כוונו לבגרות מינית שבבגרות, והביני,
הרי לא דומה בחור לבוגר שהתנסה ויש לו את זה בדרך קבע ואז שאין לו (גרוש אלמן,) ברור שיצרו תקפו היא מובן אחרת לגמרי, לבין בחור שבמילא לא התנסה וכל יצרו מסתכם ביצר לא ברור שלא מבין מה יש לו,
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 16:48 |
|
| |
[מקסמן,
איני מכירה את החברה החרדית, אולם לפי תיאורך היא נמצאת כמעט במצב של פיגור - רמתם הרגשית של כל הבחורים שטרם נישאו היא כזו של ילדים בני 8-9 (כבר יש להם יצר מיני כלשהו, אולם אינם מבינים אותו, אינם שולטים לחלוטין במושאיו ולא ברורות להם תגובותיו של הגוף לרגשות הלב)...]
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 16:49 |
|
| |
מקסמן, , אני לא מבינה על מה אתה מתווכח, 'עץ החיים' טען, שהבחורים התמימים הם בעלי נטיה הומוסקסואלית - ואני טענתי שזה לא בהכרח שהם בעלי נטיה, ויתכן שעשו זאת סתם כיוון שיצרם תקפם - אתה רוצה לטעון שהם עשו זאת מאהבה טהורה? ואינם יודעים שהדרך 'הנורמלית' לקיום יחסי מין הם בין גבר לאשה ולא בין שני בחורים ?
המנגנון של חז"ל היה פשוט: להתגבר - ספר לי איזה מנגנונים יותר טובים יש היום ?
על בחורים שיש להם את זה בדרך קבע, ובכל זאת בוגדים בנשותיהם ונואפים, לא שמעת ? או אולי על כך שבוטלו מים המאררים משרבו המנאפים לא שמעת ?
תוקן על ידי - riv - 19/10/2010 16:57:43
|
| נשלח ב-19/10/2010 17:07 |
|
| |
| אמשלום כתב: |  | [מקסמן,
איני מכירה את החברה החרדית, אולם לפי תיאורך היא נמצאת כמעט במצב של פיגור - רמתם הרגשית של כל הבחורים שטרם נישאו היא כזו של ילדים בני 8-9 (כבר יש להם יצר מיני כלשהו, אולם אינם מבינים אותו, אינם שולטים לחלוטין במושאיו ולא ברורות להם תגובותיו של הגוף לרגשות הלב)...]
|
|
אמשלום:
כן משהו כזה,
לגבי יצר מיני:
בוודאי, אני אומר יותר מזה, רוב המבוגרים אפי' זקנים עוד בורים בעניין,
ואם את רוצה באמת להכיר אותם ?!
כדאי לך לדבר עם נשים חרדיות אמיתיות ובוגרות ותראי שנכון דברי וגם איזה ברות יש גם להן בעניין,
לגבי אהבה:
הם מפתחים אהבה כלפי בנים, או לא מפתחים בכלל, ואחרי החתונה רק אהבה כלפי האישה רלוונטי ולא התאווה,
ולהפך נושא התאווה מקבל הגבר כהשפלה, כלומר הוא לא מעיז ללכת אחרי תאוותו בחשש שזה ישפיל אותה,
כל זה כלפי חרדים שחיים בפלנטה אחרת לגמרי מכלל האנושות, והם רוב רובם של החרדים,
(ואני ממליץ לך לבדוק את זה לעומק, ולא דרך התקשורת,)
תרגי אותי אני לא מבין למה עוד אין מחקרים בעניין, לדעתי מרוב שנאת הישן מפסידים בלראות את החלקים היפים שבעניין,
|
|
|
|
| נשלח ב-19/10/2010 17:21 |
|
| |
| riv כתב: |  | מקסמן,
,
אני לא מבינה על מה אתה מתווכח, 'עץ החיים' טען, שהבחורים התמימים הם בעלי נטיה הומוסקסואלית - ואני טענתי שזה לא בהכרח שהם בעלי נטיה, ויתכן שעשו זאת סתם כיוון שיצרם תקפם - אתה רוצה לטעון שהם עשו זאת מאהבה טהורה? ואינם יודעים שהדרך 'הנורמלית' לקיום יחסי מין הם בין גבר לאשה ולא בין שני בחורים ?
כן כן אי אפשר לדעת האם יש לבחור הזה נטיות, זה סתם מחוסר ידע, (ועץ חיים רוצה לשלול את המושג בגלל הראיה שהסברתי לך,)
ואני יסביר לך יותר מזה, הרי ידוע שהחרדים מונעים ידע על העניין במכוון, ואם רואים בחור משתולל מחוסר הבנה, אז יש שיטה אצל המחנכים כן לתת לו את הידע ושירגע עד שיתחתן (וכידוע זה לא הרבה זמן וזה עובד)
המנגנון של חז"ל היה פשוט: להתגבר - ספר לי איזה מנגנונים יותר טובים יש היום ?
למשל לא לראות נשים בסביבה ובנות, וק"ו למנוע ידע בכל הנושא הזה ולפני שהוא מתחיל להבין או לשאול הוא כבר מתחתן,
על בחורים שיש להם את זה בדרך קבע, ובכל זאת בוגדים בנשותיהם ונואפים, לא שמעת ? או אולי על כך שבוטלו מים המאררים משרבו המנאפים לא שמעת ?
שוב: בוודאי ששמעתי אבל את חייבת להבין שהחרדים חיים בפלנטה אחרת, ולכן לא תמצאי כמעט חרדים נואפים,
|
|
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 17:55 |
|
| |
מקסמן,
מקור היצר הוא בדמיון שנטוע ככח נפשי באדם באשר הוא אדם. אתה יכול להשתמש בכל האמצעים שאתה חושב שיעזרו לך להשאיר את היצר רדום - אבל את הדמיון שמדמיין מה יש מתחת לבגדים של הנשים החסודות שהוא בכל זאת רואה אתה לא תוכל למנוע ממנו - הלוא כן? ואם כן מה שווה המנגנון המשוכלל שלך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 18:09 |
|
| |
ריב:
זה העניין הם לא רואים גם חסודות, הם פשוט לא רואים נשים בכלל עד החתונה, והיום גם אברכים לא רואים נשים כמעט,
(אני מדבר על עובדות, ואני נגד זה כי אין גבול לסוג הגדרים האלה, אני טוען שעוד דור כבר לא יהיה חדר הורים, ובעוד כמה דורות בזכות המדע נוכל לבטל לגמרי את המצווה\יחסים, פשוט נשלח לביתי חולים זרעון וביצית, ונוכל גם לקיים את נבואת חז"ל שעתיד אישה ללדת בכל יום, והביני)
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 18:48 |
|
| |
את הנשים שהם בכל זאת רואים ? אמא שלהם, אחיותיהם, משפחה מדרגה ראשונה הם כן רואים? בנות דודות וכו'
"גדולי החכמים היו אומרים לתלמידיהם, היזהרו בי מפני בתי, היזהרו בי מפני כלתי--כדי ללמד לתלמידים שלא יתביישו מדבר זה, ויתרחקו מן הייחוד." (רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כב/יח) ובכלל, הפלא הזה בפרשת גן עדן, שמצד אחד הקב"ה נטע באדם את הדמיון, ומצד שני אסר עליו להשתמש בו "לא תאכלו ממנו" (רמב"ם מו"נ חלק א פרק ב') ושעליו אומר הרמב"ם בסיום אותו הפרק "ישתבח בעל הרצון אשר לא נדע חוכמתו ותכליתו" - למה ? כי כך רוצה הקב"ה - שלמרות הדמיונות שאין לאדם שליטה עליהם האדם יתעלה מעל לטבעו, ויתגבר - אם רצה להסתיר מאיתנו את הגורמים המפתים למה שם בגן את "עץ הדעת טוב ורע " ?
אתה מדמיין פלנטה אחרת בה טבע האדם הוא לא אותו הטבע המהותי שמהווה את האנושיות - כמו בפלנטה שלך כמו בזמן חז"ל או בכלל מאז ומתמיד, זו אותה המציאות האנושית שאיתה צריך להתמודד -
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 19:32 |
|
| |
מקסמן, אני לא יודע באיזו חברה אתה חי. לדעתי אתה מתאר פה קבוצת מיעוט מועטת ביותר. רוב החרדים יודעים טוב מאוד הכל, מגיל די צעיר, מדמיינים מה שמדמיין כל אדם בריא, חוטאים פה ושם בתור בחורים בהוז"ל באופן כזה או אחר, רואים נשים וכו' וכו'.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 20:45 |
|
| |
ריב:
את צודקת אין לי וויכוח איתך בעניין, רציתי פשוט לומר שאין אצל החרדים סוגי אהבות(=יחסים בל"ז) כי כולם אסורות,
ומבחינתם הלואי שהמדע יפתור את הבעיה של פרו ורבו, ואז נאסור גם את ההורים,(הבעיות ההלכתית נפתור בכלל של "עת לעשות לשם")
עכשיו הרי שואלים מה עם היצר ? אמרתי שיש מנגנון,
והרי לפניך שולחן ערוך של החרדים, (ואין כמעט כהיום הבדל בנוער בין חסידים לליטאים,)
1, ההורים וכן בתי ספר דואגים שלא יהיה שום מידע לבן או הבת איך עושים ילדים, עד שהם מתחתנים,
2, בוודאי דואגים שלא ידעו כמה שההורים מנובלים, ולא רק ההורים כמובן גם משה רבינו ח"ו (זה מה שיוצא מחינוך מטומטם, מי קבע שזה ניבול, בתורה עצמה זה עניין של ע"ז) יש סיפור חסידי (בקרלין נדמה לי) שאומרת שהרבי נתן לה כוס תה במקום יחסים, (וכידוע אם זה נכון אז ילדיו ממזרים)
3, כל ילד מגיל בר מצווה ישן בישיבה חודש שלם, פעם בחודש בשבת הם בבית,
4, לא מסתכלים על אחות אפי' בבית, (בני דודות ?? הם לא יודעים את שמם ובודאי לא יודעים איך הן ניראות)
5, איפה שהאח נמצה, האחות לא תסתובב לידו,
6, בנות לעולם לא ידברו עם בן דוד, ואם בן דוד יבוא לביקור, הם מיד יברחו לחדרם ומשם אולי יציצו לראות איך שהבחור גדל פתאום, כי בפעם האחרונה שראת אותו הוא עוד היה בן 12
7, בשום שמחה במשפחה שיש צורך בתרובת, הבחורים לא מגיעים, כמו חופה ברית ומצווה טאנץ אפי' אם מדובר באחות שמתחתנת או ברית של אח, הם מגיעים לסעודה לריקודים ועוזבים לפני המצווה טאנץ,
8, אבא לעולם לא יגע בבת מגיל 12
9, אח לעולם לא יגע באחות וכן להפך,
10 בחור לא ידבר עם דודה רק עם הפנים למטה או לצד, (כלפי סבתא יש עוד דרך ארץ, אבל זה גם יגיע)
11, בחור לא יעצור ברחוב לדבר אם אחותו, אפי' לא יעשה לה עניים, (מין הצד זה נראה שאין ביניהם קשר)
12, בוודאי שבחור לא ידבר עם דודה ברחוב, (אם הוא יודע בכלל איך היא ניראת)
13, דופקים בדלת בבית: הבחור לא יגש לדלת, קודם בת תגש ואם עומד שם גבר אז הבחור יגש,
14, שכנים בבין הזמנים (אם כי היום הבחורים גם מסודרים בבין הזמנים ופתרו גם את הבעיה הזאת)
בת לעולם לא תדבר עם שכן בחור וכן ההפך,
את רוצה שאני המשיך ???
בקיצור אין אפשרות אפי לדמיון, נשים זה לא רק חוץ לתחום, הם לא מעלים בדעתם שיש כזה יצר בכלל,
מה שנשאר זה חברים, וע"ז יש גם פתרונות וזה עוד לא נכנס אצל הליטאים אבל אל דאגה זה יכנס גם שם,
1, בחור לעולם לא יסתובב ערום (=מכנסים וחולצה) בישיבה, כלומר ילך בבגד ארוך עליון = חלוק בל"ז,
2, אין מנעולים בדלתות בישיבה,
3, מחיצות בשירותים מתחילות מגובה חצי מטר מהריצפה, (זה גם טוב למנקה)
4, יש מדריך ער כל הלילה בישיבה
5, אסור לצאת מתחום הישיבה לא ביום ולא בלילה,
6, אם משגיח יראה בחור יושב קרוב מידי לבחור אחר, הוא ירמז לו שזה לא יפה, (מה איכפת לו ? קנא לדעתי)
7, הנושא הכי חם אצל משגיחים וראשי הישיבות, זה לחקור בחור שנגע בטעות בצד הלא נכון אצל חברו,
ועוד יותר חם זה שהבחור יספר לו את מחשבותיו,
ולמה זה טוב להם ? כי הבחור נהפך לשפוט וכחומר ביד היוצר, מה שירצה לעשות איתו הוא יכול,
לזרוק אותו מהישיבה, בלי להתחשב בהורים\עסקנים כי זה התשובה הנצחת כלפי ההורים\עסקנים,
ראש ישיבה שאומר רק ברמז שהבחור נגע, אוטומטית סותם את פיהם אפי' של הגדוילים,
אגב: כל הסעיפים חוץ מ1 כולל גם אצל ישיבות ליטאיות,
רוב רובם של בנות ובנים מגלים את הניבול רק כמה שבועות לפני החתונה, (ויש בנים שרק בליל החתונה)
פעם ראיתי חתן טרי נכנס לבית הכנסת (של אלף איש) בליל שבת ובוהה במבט טועה על כולם על אברכים וזקנים על הרב ועל האדמור על הראש ישיבה ועל הדיין,
ניגשתי עליו ולחשתי באוזנו כן כן כולם מנובלים,
מנין אתה יודע מחשבות ?? הוא שואל אותי וצוחק,
כי כולם עברו את אותו סרט עניתי לו,
אברכים:
כל היום בכולל
אוטובוסים נפרדים,
מתוך הרגל הוא ממשיך עם כל הסעיפים שלעיל
מיטות נפרדות (ויש לאורך גם כלומר לא מקביל אבל נדיר, בסוף כבר אמרתי לא יהיה חדר הורים)
יאלה מספיק להיום,
ותאמיני לי אני כותב את כל זה מתוך כאב, וכוונתי בזה לומר לכל הרבנים והגדוילים,
אם תתנו למשוגעים לנהל את הדור היפהפה שלנו ?? הסוף יגיע דיי מהר ח"ו
הרעלות כבר נכנס חזק בקהילות במאה שערים בשובו בנים ועוד,
תנועת הפמיניסטיות החרדית מאוד פופולרית היום, הן קובעות היום את ההלכות שבינו לבינה,
בינתיים הרבנים נגדם, אבל מנסיוני הן בסוף ינצחו, כמו עניין הפרדת האוטובוסים שזה דווקא המציאו גברים גרושים בקהילה,
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 20:53 |
|
| |
מקסמן, אתה טועה ומטעה.
אשמח אם חרדים נוספים בפורום יאשרו את דבריי או, בהנחה שאני הוא הטועה, את דברי מקסמן.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 22:47 |
|
| |
| הבנשק כתב: |  | מקסמן, אתה טועה ומטעה.
אשמח אם חרדים נוספים בפורום יאשרו את דבריי או, בהנחה שאני הוא הטועה, את דברי מקסמן. |
|
זה טוב שכתבת בלשון ספק, כי אתה כנראה לא מעורב בענינים,
מי הם החרדים בעיני,
כל הקהילות החסידיות בארץ שהם חצי הציבור החרדי בארץ, תוסיף לזה את כל הקהילות החסידיות בחו"ל
תוסיף קהילות ירושלמיות ליטאיות וחסידיות כמו תולדות\דושינסקי\קרלין\ועוד
וגם קהילות ליטאיות החדשות (לאפוקי חברון גבעה) בביתר קרית ספר בית שמש רמות בירושלים ועוד ועוד
כלפיהם אני לא חוזר בי משום מילה שכתבתי,
אפשר למצוא עוד משפחות מודרניות (חברון ועטרת וחב"ד) אבל הם הולכים ופוחתים, השיטה הליטאית הירושלמית שולטת,
אפי' בישיבת עטרת שהיא מודרנית, סגרו לצמיתות את העזרת נשים בהקפות שניות בחג,
מי שרק מכיר יודע שאין היום הבדל בת"תים בין חסידי לבין ליטאי,
אגב: רוב המלמדים בת"תים הליטאים, הם אברכים חסידים,
|
|
|
|
| נשלח ב-20/10/2010 23:03 |
|
| |
אגב: יסוד היסודות שיש בעניין קבלת משפחות ספרדיות בת"תים של אשכנזים ?? בגלל החסם המידע מילדיהם,
כלומר והיות שאצלהם זה לא כל כך סגור העניין הם יותר פתוחים,
והם (אשכנזים) הרי רוצים למנוע מידע מילדיהם ולכן לא מקבלים ממשפחות ספרדיות,
אבל אל דאגה השיטה יבוא גם אצלהם, כלומר אצל משפחות ספרדיות, הרי בעניין הערלות הם יותר חזקים היום בירושלים,
|
|
|
|
| נשלח ב-7/11/2010 02:35 |
|
| |
מקסמן. אינני נוהג להגיב אבל יש גבול להבל שאתה יכול להפיץ סביבך.
לא אמנה כרוכל את הגיגך ואפרקם, אבל אפילו פרומיל ממה שכתבת איננו תקף, וודאי שלא בחברה ליטאית.
|
|
|
|
|