בית פורומים עצור כאן חושבים

ההשקפה על ההומוסקסואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/11/2010 02:49 לינק ישיר 

ניקבליראש כתב:
מקסמן.
אינני נוהג להגיב אבל יש גבול להבל שאתה יכול להפיץ סביבך.
לא אמנה כרוכל את הגיגך ואפרקם, אבל אפילו פרומיל ממה שכתבת איננו תקף, וודאי שלא בחברה ליטאית.

טוב לפחות שאתה לא מכחיש או לא יודע לגבי החצי השני שהם לא ליטאים,
אבל אם אתה חושב שאצל הליטאים, גבעת מרדכי מוביל ?! אז טעות בידיך, הרב שך ותפרח וחצר של הרב אלישיב ומנהיג הבא ר' שמואל אוירבאך הם הם מובילים,
ולכן לא רק שהם מתקדמים לכוון החסידים והירושלמים ?! הם כבר ממש שם !!
ואם אתה רוצה קבלות ?
אז בוא נתחיל מזה שתאמר לנו באיזה ישיבה למדת ? ונמשיך מכאן,

תוקן על ידי maxmen ב- 07/11/2010 03:01:02

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 02:51 לינק ישיר 

עלוב!
הדגשת חלק מהודעתי כמתריס, ובקטע זה לא טרחת לדקדק.

ולבד מזאת צא מאצטגנינות שלך, חניכי אסכולת הרב שך וצמאי לקחו של הגרי"ש אינם יודעים מנין מגיע ילד לעולם? עד החתונה אין להם שיח בנושא? צא ולמד מהי הסוגיא הנלמדת ביותר בעולם הישיבות בזמן זה. - (רמז פ"פ).

תוקן על ידי ניקבליראש ב- 08/11/2010 02:55:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2010 03:25 לינק ישיר 

ניקבליראש כתב:
עלוב!
הדגשת חלק מהודעתי כמתריס, ובקטע זה לא טרחת לדקדק.

ולבד מזאת צא מאצטגנינות שלך, חניכי אסכולת הרב שך וצמאי לקחו של הגרי"ש אינם יודעים מנין מגיע ילד לעולם? עד החתונה אין להם שיח בנושא? צא ולמד מהי הסוגיא הנלמדת ביותר בעולם הישיבות בזמן זה. - (רמז פ"פ).

אנחנו מכירים שאתה כועס עלי ??
האם אתה מכחיש שהפרומערס משתלטים על החברה הליטאית,
האם אתה לא מודע לזה שמחרימים את הרב שטיינמן מהיתד,
אגב: למה לחברה שם יש כבר יורש שהוא ר' שמואל אוירבאך, ולחברה של הרב שטיינמן מי היורש שלהם ??
כדאי להם להזדרז, כי נראה לי שתלמידי הרב שך כובשים את הכל בהנהגה הקרובה,

לגבי הישיבות הליטאיות: אני מודע למה שאתה טוען אבל אני חולק בזה שהם מתקרבים יותר לפרומקייט,
וגם חברון גבעה ועטרת הם לא כמו פעם, והדוגמא של הקפות שניות יוכיח,
המשפחות של האברכים מלחתחילה לא כמו המשפחות של פעם שהם היו משפחות עובדות,
היום בקרית ספר בת"ת של אברכים לא יקבלו ילד שאבא שלו מלמד בחידר,
אז אנא חסוך ממני את הבחורים החברמנים היודעים, לא על זה הדיון כאן,
אנו דנים על הכיוון על החינוך ועל סוג החינוך, וכאן אני צודק, אפשר פשוט לבדוק את זה,
לדוגמא: לא תראה היום אצל אברך ליטאי בבית "מיטה זוגי" תתקן אותי האם אני טועה,

אנא אל תכעס, זה לא בריא, וגם מפריע לחשיבה,
לילה טוב
max  

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 00:28 לינק ישיר 

למעלה מ-2000 הודעות ולא אכיר?

לא עליתי כמתווכח אלא כזועף.

ובזה אשוב אל דממתי.

תוקן על ידי ניקבליראש ב- 09/11/2010 00:31:08

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 11:57 לינק ישיר 

ניקבליראש כתב:
למעלה מ-2000 הודעות ולא אכיר?
לא עליתי כמתווכח אלא כזועף.
ובזה אשוב אל דממתי.

לא לאמין שאנשים עוקבים אחרי השטויות שלי,
ואם כך באמת שאתה כועס עלי, למה ?
תאמין לי שאני לא מתכוון להכעיס ולפגוע באף אחד, אני פשוט כותב את דעתי, ואני השמח אם יחכימו אותי אם אני טועה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 12:19 לינק ישיר 

מקסמן, כל בחור נורמלי יודע מה זה יחסי מין ואיך מקיימים אותם, איפה אתה חי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 12:45 לינק ישיר 

אני מזמין את כל החברים לסיור בישיבות חרדיות 
הסיור תתקיים ביום XXXXX בשעה YYYYYY 

הסיור יתחיל בישיבות גור בכל הארץ ואחרי זה בישיבות בעלז\סלונים גם בלבן וגם בשחור\קרלין\באיאן\תולדות\דושינסקי\תפרח\חדרה, ועוד כמה שנספיק באותו יום,

תנאי הסיור:
אין לראיין בחורים חברמנים כאלה עם פלאפונים ומכנסי האופנה ושמכסים את העיינים ומציצים בין האצבעות וכדומה,
שכחתי: גם לא לראיין בחורים שיש להם חברים רעים (בל"ז)
וגם אין לראיין בחורים שיש להם נבואה, (כי החברה החרדית לא מספקת את המידע לא הישיבות ולא ההורים)

בברכה ובהצלחה לכולנו,

נ, ב, הסיור הבא בעזרת השם יהיה לחפש את משרדי משמרת הצניעות, 

תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2010 13:00:01

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2010 13:28 לינק ישיר 

maxmen כתב:
אני מזמין את כל החברים לסיור בישיבות חרדיות 
הסיור תתקיים ביום XXXXX בשעה YYYYYY 

הסיור יתחיל בישיבות גור בכל הארץ ואחרי זה בישיבות בעלז\סלונים גם בלבן וגם בשחור\קרלין\באיאן\תולדות\דושינסקי\תפרח\חדרה, ועוד כמה שנספיק באותו יום,

תנאי הסיור:
אין לראיין בחורים חברמנים כאלה עם פלאפונים ומכנסי האופנה ושמכסים את העיינים ומציצים בין האצבעות וכדומה,
שכחתי: גם לא לראיין בחורים שיש להם חברים רעים (בל"ז)
וגם אין לראיין בחורים שיש להם נבואה, (כי החברה החרדית לא מספקת את המידע לא הישיבות ולא ההורים)

בברכה ובהצלחה לכולנו,

נ, ב, הסיור הבא בעזרת השם יהיה לחפש את משרדי משמרת הצניעות, 

תוקן על ידי maxmen ב- 09/11/2010 13:00:01

לא נשאר את מי לראיין...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 10:34 לינק ישיר 

ל"הארץ" התאפשר להאזין לכמה מהסדנאות, שחלקן עסקו גם בנושאים פנימיים ורגישים של חיי השלוחים. בסדנה ששמה "דע מה שתשיב" השתתפו כ-200 שלוחים, רובם צעירים, שיכלו להציג לשני שלוחים מנוסים, מלונדון וברוקלין, דילמות עקרוניות מחיי הקהילות שלהם. לדוגמה, מה לעשות בבית הכנסת כאשר אחד מחברי הקהילה נשוי לאשה לא יהודייה, אם לכבד הומו מוצהר בעלייה לתורה, ואיך להגיב אם אשה מבקשת לשאת דרשה בשבת או לרקוד עם ספר תורה? נדיר שההלכה האורתודוקסית, בוודאי באגף החרדי, מתמודדת עם שאלה כזאת. בחב"ד כן, וזאת על אף שהחסידים אומרים שהם מסרבים לדון בפשרות כלשהן בענייני הלכה. התשובות, שהושמעו בדיון פנימי לחלוטין, היו מפתיעות גם בשביל השלוחים הצעירים.

כששלוח צעיר שאל בסדנה אם מותר להעלות לתורה הומו מוצהר, הרב חיים רפפורט מלונדון השיב: "עליך להישאר תמיד חבר של כל יהודי. אם אדם הוא הומופובי, זה לא בהכרח קשור להלכה. יש מצבים שצריך לזכור שלא משנה כמה אדם נפל, הוא עדיין חלק ממך. יהודי הוא יהודי הוא יהודי".

כאן הצביע שלוח אחר, מקצה אחר של העולם, ואמר שהבעיה בקהילה שלו היא הפוכה: "אנשים הומופובים יוצאים נגדי בקהילה שלי, בגלל שאני מוכן לקבל את הנוכחות בבית הכנסת של אדם שהוא הומו מוצהר. חלק מהם מנהלים נישואי תערובת, אבל דווקא הדבר הזה מפריע להם. מה לעשות?"

רפפורט, מהבמה, שוב הביע את דעתו הנחרצת. "הצביעות בנושא לא תיאמן. לרוב האנשים יש משהו נגד הומוסקסואליות, זה עניין לפסיכולוגים. מישהו שאל אותי פעם אם בעובדה שאני נותן 'עלייה' (לתורה) להומו - אין בה משום עידוד צעירים בקהילה שלי להומוסקסואליות. יש מעט מאוד אנשים שיבחרו להיות הומואים רק כי מישהו קיבל עלייה לתורה. כשאתה רואה את הדמעות של אדם שמתמודד עם דבר כזה, זה לא פשוט להגיד 'הוא לא ניסה מספיק (לא להיות הומו)'. יש אנשים שמנסים להשתנות ולא יכולים, ולכן התשובה רחוקה מלהיות פשוטה. אנשים דתיים, חסידי לובביץ', שלוחים - אין קבוצה אתנית שפטורה מהבעיות האלה. התפקיד שלנו כלפי המתנגדים לשילוב הומואים הוא להסביר שהאיש הזה חש בדידות וזקוק לעידוד. הומואים בקהילה הדתית אלה אנשים שזקוקים לאמפתיה מיוחדת".

וזה אולי הפרדוקס הכי בולט אצל החב"דניקים: אנשי התנועה טעונים במתח משיחי גבוה, גם המתונים שבהם. אך מצד שני, חב"ד היא בית גידול לאנשי מעשה נמרצים, משולבים, תורמים, מדברים לעניין. בקראון הייטס אפשר לפגוש הרבה אנשי ספר, אינטלקטואלים, אנשים מודרניים ופתוחים. בשני בתים שבהם ביקרנו, הספריות הגדולות כללו מאות ספרי אמנות ומדע ופרוזה, בעברית ובאנגלית, לצד מאות כרכים של כתבי הרבי מלובביץ'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 12:34 לינק ישיר 

אני חייב לציין בצער שהמצב של הציבור החרדי, בעיקר החסידי אבל גם הליטאי הוא כפי שמקס מציין
אני מכיר משפחות שכשנולד תינוק הילדים אפילו לא יודעים שהאמא מניקה
הם אפילו לא יודעים שהתינוק אוכל מאמא
אברך אחד אמר לי שבבית הילידים רק יודעים שאמא צריכה לנוח הרבה ואסור להפריע לה
ואני מדבר על משפחות לגמרי ליטאיות

אבל זה גם נורא תלוי בילד
יש ילדים שקוראים בחומש "שני גויים בבטנך" ומייד קולטים שהתינוק נמצא בבטן של אמא
ויש כאלה שלא מקשרים למציאות, מבחינתם זה סיפור משונה כמו שאר הדברים המשונים בחומש
ילד שלומד לחשוב ולשאול
קשה להשאיר אותו תמים
ולכן רוב הציבור מעדיפים ילדים כההי שכל ותמימים
מאשר חריפים ונבונים, עם הרבה שאלות לא נוחות
( שאני באמת לא בטוח איך עונים על חלק מהן )

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 13:07 לינק ישיר 

באשר למחלוקת בין מקסמן וחבריו
מוכרחים לבחור בין אחד מ-3 האפשרויות הבאות : או שיש הבדל תהומי ופער בלתי ניתן לגישור בין החסידים והליטאים בכל העניין הזה  או שיש כאן כמה אנשים מ-א-ד מיתממים או שיש כאן אנשים שמכירים את החברה החרדית בעיקר מהרצאות של תועמלנים . (ולמען הסר ספק, אני מצדד עם מקסמן) .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 14:57 לינק ישיר 

אני בכל זאת רוצה לתת קופלימנט מסוים לציבור הדתי והחרדי, בנושאי צניעות והסתרה.

"כבוד האשה" בציבורים אלו, הוא מהגדולים בעולם. האשה לא הפכה שם לסמל-מין או למזכרת-זנות, שכל תפקידה בעולם היא ריגוש וסיפוק למין הזכרי.
בציבורים הדתיים יש לאשה אחר כל ההפרדות והמחיצות למיניהן, מקום של כבוד ומשקל אנושי זהה לשל הגבר.
נכון שעפ"י הלכה האשה לא יכולה לדון או להעיד וכד'. אבל בדרכים כאלו או אחרות, דעותיהן נשמעות ומתקבלות. ופעולות רבות מתבצעות על פיהן.

ולעצם הוויכוח. עולם מתירני שבו יודעים ומדברים "הכל" ו"עושים הכל". האם הוא עדיף על צניעות והתנהגות מינית ברת שליטה.

למקסמן, מהכירותי עם נשים ובנות בעולם החרדי, נדמה לי שאתה מדבר על מציאות שכבר אינה מצויה כיום. או על שוליים פונדלמניסטיים. נכון שאין אצליהם מיטות זוגיות ולא מדברים בפומבי על הכל. אבל יש אצליהם "הכל" כדרך כל הארץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 15:05 לינק ישיר 

את לדעתי מערבבת שני דברים, החיים האישים בין בני הזוג בוודאי פתוחה מאוד, ואפי' אצל החסידים היום יותר פתוח,
אבל בנושא הנידון כאן שהציבור החרדי חרד מאוד מלגלות דברים לנוער ולנערות, אני לא רק מכיר גם חיי את זה יום יום,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 15:16 לינק ישיר 

מתחת ביקורת על שתי הדברים, ועניתי על שתיהן.

אבל מהי הבעיה המרכזית שאתה רואה בהסתרה הזו.
והאם אתה חושב שישנה דרך אמצע.
כי כידוע לך גם בציבור הדתי- כללי שבו כן יש פתיחות גדולה, התוצאות של הפתיחות הזו לא בדיוק מתאימות לאורחחיים אורטודוקסי.

תוקן על ידי שגעת_אותנו ב- 26/11/2010 15:21:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/11/2010 15:27 לינק ישיר 

לא מתחתי ביקורת להפך, תתחילי לעניין מתחילת הדיון עם ריב היקרה ואמשלום היקרה מעמוד 18 באשכול

ושבת שלום לך ולכולם,

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההשקפה על ההומוסקסואליות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 19 20 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.