בית פורומים עצור כאן חושבים

ההשקפה על ההומוסקסואליות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/8/2009 23:55 לינק ישיר 

חסידינגא,מה שנותן משמעות מחודשת למושג "נושך כריות"...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/9/2009 11:05 לינק ישיר 

בלינק למעלה מוויינט יש את תשובת המרואיינת הדתית שמקווה שבעלה ילך לטיפול בניסיון להשתנות:
לשנות נטייה – לא, לשנות התנהגות – כן

זה מסביר את ציפיית הדת (לפחות לדברי מסביריה) מאדם בעל נטיות הומוסק. שעל ידי שיראה בערך הדת משהו ששווה המון. ממילא במאבק על התנהגותו בין הנטיות לערכי הדת מחד וההומואיות מאידך, תנצח הנטייה לדת על הנטייה למיניות הומואית. למשל מי שיסכים לקבל סכום כסף גבוה כדי שלא יזדווג יותר עם אישה מסוימת, זה יאמר שהנטייה לערך הממון המרובה גברה אצלו על הנטייה ליחסי מין עם האישה, כך גם דורשת הדת שערכה יגבר על ערך ההומואיות.

הלינק

תוקן על ידי לינקזעצער ב- 09/09/2009 10:23:48

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2009 15:35 לינק ישיר 

עניןשלזמן: הרב הנערץ הדהים: "אני הומוסקסואל" 29/9/2005 1593499

הלם בקהילה היהודית-אורתודוכסית בניו-יורק: מנהל ישיבה נערץ, הרב אלן שטדמהוטר, פרש מתפקידו והודה בנטיותיו המיניות. "אני מתכנן לעשות את ראש השנה בטוקיו ואת יום כיפור בבנגקוק", כתב לתלמידיו

28/09/05 19:42
מאת: עומר כרמון

הקהילה היהודית-אורתודוכסית בניו יורק סוערת, לאחר שנשיא ישיבת פלטבוש היוקרתית שלח מכתב למורי המוסד, ובו אישר את נכונות השמועות שהתרוצצו בשבוע האחרון, לפיהם מנהל הישיבה הפורש, הרב אלן שטדמהוטר, "יצא מהארון" והודיע כי הוא הומוסקסואל. ההלם גבר בעקבות אישור העובדה, ששטדמהוטר, מורה נערץ ומנהל במוסד ב-20 השנים האחרונות, החליט גם לנטוש את מצוות ההלכה.

"למיטב ידיעתי, הרב אלן שטדמהוטר לא דן בנושא זה בעבר עם אף אחד מעובדי המוסד", כתב נשיא הישיבה. "לא קיבלנו כל תלונות על התנהגות לא ראויה שלו במהלך עבודתו בישיבה ולא ידענו על בעיותיו האישיות. למיטב ידיעתנו, הרב נהג תמיד במקצוענות ועל-פי כל הסטנדרטים והנהלים".

"השאלות עמן התמודדתי כל חיי"

מכתבו של נשיא האוניברסיטה הביא לגל נוסף של האשמות ודברי נאצה שהופנו נגד הרב באתרי האינטרנט היהודים-אורתודוכסים בארצות-הברית. רק ימים אחדים קודם לכן הופצו באותם אתרים חילופי מכתבים בין הרב שטדמהוטר לאחד מתלמידיו לשעבר. "אתה חסר לנו", כתב התלמיד. "יש הרבה שמועות שמדברות על כך שאתה הומוסקסואל ושהחלטת לנטוש את מצוות הדת. רציתי לדעת, האם נכונות השמועות? ואם כן, כיצד ניתן לנטוש את מצוות הדת כה בקלות?"

"תמיד נחמד לשמוע שמתגעגעים אלי", ענה הרב. "לא משנה במה אני מאמין כעת, אני עדיין אותו אדם שמוכן לענות ולדבר בכיתה על הכל. לגבי השמועות - כן. הן נכונות. בסוף השנה שעברה הודעתי להנהלת הישיבה שבכוונתי לפרוש בסוף שנת הלימודים. כמובן שלא יכולתי להסביר אז את הסיבות. ההודעה פתחה אצלי מחדש את כל השאלות עמן התמודדתי כל חיי. למשל: מעמדן של הנשים בחברה האורתודוכסית, או האם אני מכיר בסמכותם של מרבית הרבנים?"

"הבדידות בה הייתי כל חיי"

"נאלצתי לחשוב כיצד תקבל אותי הקהילה האורתודוכסית, ברגע שאודה שאני הומוסקסואל", הוסיף במכתבו הרב שטדמהוטר. "אני חושב שזה לא יפריע לרוב הילדים שאני מכיר, אך זה יפריע למבוגרים. בהתחשב בבדידות בה הייתי כל חיי, איני חושב שאצליח לעמוד במלחמה הקשה הזאת של הישארות כחבר הומוסקסואל בקהילה האורתודוכסית".

"נכון לעכשיו, אני מגלה מחדש את הרוחניות והדת, אלא שהפעם בקצב אטי יותר וללא תנאים מוקדמים", גילה הרב שטדמהוטר. "אני מקווה שאצליח לאחד מחדש את כל אמונותיי. אני עדיין מאמין בערכה ובאמת של התורה, אפילו שאיני מרגיש כבול עוד להלכה. יתכן שאשוב להלכה מאוחר יותר, אני עדיין מאמין שאנו צריכים להכיר את המסורת שלנו עמוק מבפנים. אני עדיין מאמין שילדים צריכים ללמוד תלמוד, תורה ושמירת מצוות. כל יום אני מבקש מהשם שינחה אותי בצעד הבא".

יבלה את יום הכיפורים בבנקוק

בסופו של המכתב התיר הרב שטדמהוטר לתלמידו לשעבר להפיץ את תוכנו בין שאר התלמידים. כמו כן, סיפר כי בכוונתו לצאת לשלושה חודשים לטיול במזרח הרחוק. "אני מתכנן לעשות את ראש השנה בטוקיו ואת יום כיפור בבנגקוק", כתב.

המכתב שהופץ ברשת האינטרנט הביא לשלל תגובות זועמות: "טוקיו ובנגקוק הם מרכזי ניצול מיני של ילדים", כתב אחד מהם. ושני הוסיף: "אני תוהה כיצד יקפיד הרב לשמור על קדושת יום הכיפורים בעיר הקדושה בנגקוק".

נושא שילובם של הומוסקסואלים ולסביות בקהילה היהודית-אורתודוכסית בארה"ב עלה לראשונה רק בשנת 1999, כשהרב סטיבן גרינברג מניו-יורק הצהיר באופן פומבי כי הוא הומוסקסואל. בדומה לישראל, גם בארה"ב הזרם האורתודוכסי אינו מוכן לקבל הומוסקסואלים או לסביות כחברים שווים בקהילה. הרב גרינברג נלחם כדי לשנות זאת. הוא מספר כי בזמן לימודיו בישראל פנה לרב אלישיב, מנהיג העולם הליטאי ושאל אותו "אני נמשך לגברים ולנשים, מה עלי לעשות?", הרב אלישיב השיב לו: "יש לך כוח כפול של אהבה, השתמש בו בזהירות". [ההדגשה של עצכח.]

http://news.msn.co.il/news/WorldNews/General/200509/20050928075140.htm

---------------------------------------
תשובתו של הרב אלישיב לבדה ראויה לדיון, אם אכן נאמרה. וכמוה עוד כמה וכמה דברים שהוזכרו פה. אלא שאין לי הכלים להעמיד מתודת דיון מסודרת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2009 15:38 לינק ישיר 

hazkel:

אוקיי, בוא נאמר שהרב אלישיב אכן אמר לגרינברג את מלוא 9 המילים שהוא מצטט בשמו, ונניח גם שהתרגום מעברית או אידיש לאנגלית הוא מדויק.

מה אפשר ללמוד מהמשפט הזה? כלום.

מי שקצת מכיר קצת את השמרנות על גבול הריבוע של הרב אלישיב, מבין שאין סיכוי בעולם שהוא יעניק אפילו שמץ של הכרה לתופעות מן הסוג הזה.

אבל גרינברג ימשיך להילחם, ובזירה הלא-נכונה. קצת קשה להבין את זה, אבל נדמה לי שיש לי איזושהי השערה בקשר לדחף שמניע אנשים חכמים להתעקש שיקבלו אותם דווקא במקום שבו אין להם שום סיכוי.

חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2009 15:42 לינק ישיר 

מיימוני:

מה שהתחדש כאן הוא משפט שהרב אלישיב אמר, או לא אמר, למושא הסיפור. בעניותי, לא מצאתי שום דבר מיוחד במשפט הזה. בשעתו, היה כאן לינק למכתב שהביא אדם בעל נטיות כאלו בפורום מיוחד שפתח לנושא, ובו תשובה שקיבל מרב גדול, איני זוכר אם ציין את שמו. שם היו דברים שנאמרו בחכמה והבנה. כאן לא ראיתי מאומה מכל זה.

לינקזעצער:

האם הומוסקסואל צריך לגלות לאשתו (הרב שרלו) (מיימוני)
http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=1297947

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/10/2009 15:46 לינק ישיר 

קרימינלית:

אם לא אכפת לכם,

יש הרבה אנשים שהיו עושים זאת מזמן בדיוק בגלל אותן סיבות.

אולי חלק מהם עדיין מחכים לגיל ארבעים, אבל אפשר להבין לבד שהוא לא היה אדם טיפש, לא מלומד, לא יודע ספר ובעל רמה אינטלקטואלית נמוכה - כי מציאות שהוא היה במעמד כזה.

השאלות שלו דווקא מאד נכונות וליהדות באמת אין מספיק תשובות לכך.

ארח_חיים:

הסיווג "אורתודוכסי" בו נעשה שמוש בידיעה, אך מציין כל מי שאינו קונסרבטיבי או רפורמי, אולם צריך להדגיש שאינו מציין חרדי. חרדי הוא תרגום של המונח ultra-orthodox

גם טיב המוסד החנוכי הנזכר אינו נהיר דיו, מן הכתבה.
Yeshiva of Flatbush הוא אגד מוסדות חנוך. המוסד הספציפי בו מדובר הוא בית ספר תכון:
Yeshiva of Flatbush's Joel Braverman High School
קוד המוסד, במערכת החנוך של ניו-יורק, הוא 332200206950

לא ברור האם היה Stadtmauer רווק או נשוי (הומוסקסואלים עשויים לנהל גם חיי נשואין), אולם אם היה רווק, היתה עובדת היות אדם אורתודוכסי בן 42, רווק, צריכה לעורר תמיהה מסוימת אצל הועד המנהל

מעבר לכל הפרטים - עצוב

ממללא:

כולם נטפלים לצד הרכילותי-סקסיסטי, אבל בעיני הנקודה המרכזית היא אחרת:

אדם עומד בראש מוסד דתי ומאבד אמון בדרך. הורים ששלחו את ילדיהם למוסד דתי, הפקידו אותם בדיעבד בעיני אדם חסר אמונה.

נכון שקיימא לן 'אל תאמין בעצמך עד יום מותך', ואולם, אני חושב שאם אדם נקלע למצב כזה עליו לכבד את המוסד בו עמד והאמונה אותה שירת ולנהוג לפחות 'תקופת צינון' לפני שהוא מצהיר על יום כיפור בבנגקוק.

בעיני, זה המחיר המינימאלי ממי שבוחר לעסוק בחינוך.

פייביש:

האם זהו בדוק ומדוייק שאכן היהודי הזה פירסם את המכתב אישית בשמו ?

אני סבור שמחנך יכול לגרום נזק ומשבר אמון גם אחרי הרבה שנים .

ידוע מקרה על מנהל מוסד שהיה לו סיפור מכוער כאשר כבר לא היה בעולם החינוך שעזב אישה וילדים לטובת מזכירה והיה משבר רוחני בקרב חניכיו לשעבר .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 08:34 לינק ישיר 

הלוואי שהיית מת

גם ההנחה שהורים נוטים באופן טבעי לאהוב את הילדים שלהם ללא תנאי, ולהגן עליהם מפני נזק, אינה אמת מוחלטת. אני זוכר מטופל, גבר באמצע שנות העשרים לחייו, שהגיע אלי כשהוא סובל מדיכאון ומהערכה עצמית נמוכה ביותר. לא לקח זמן רב לגלות מדוע. זמן קצר לפני כן הוא חשף בפני הוריו הדתיים את עובדת היותו הומוסקסואל. בתגובה אביו לקח אותו הצדה במהלך ארוחה משפחתית ואמר לו שהיה עדיף אילו הוא, ולא אחיו הצעיר, היה נהרג בתאונת דרכים כמה שנים לפני כן.

למרות שהיה פגוע עד עמקי נשמתו, ולמרות כעסו, הגבר הצעיר עדיין קיווה שיגרום להוריו לקבל את הנטייה המינית שלו, וביקש ממני להיפגש עם שלושתם ביחד. המפגש הזה לא היה מוצלח. ההורים התעקשו ש"סגנון חייו" הוא חטא חמור, שאינו עולה בקנה אחד עם האמונות הדתיות שלהם. כשניסיתי להסביר שהקונסנסוס המדעי הוא שלבנם אין אפשרות בחירה בנוגע למיניות שלו, הם לא התרגשו. הם פשוט לא קיבלו אותו כפי שהוא.

הייתי המום מהעוינות שלהם כלפיו, עוינות שאי אפשר היה לרכך אותה, והשתכנעתי שהם מסוכנים נפשית למטופל שלי. המסקנה הזאת גרמה לי לעשות משהו שמעולם לא חשבתי שאעשה. בפגישה הבאה עמו הצעתי למטופל שלי שלמען בריאותו הנפשית כדי שישקול לוותר - לפחות באופן זמני - על הקשר עם הוריו. הרגשתי שזהו צעד דרסטי כמו כריתה מצילת חיים של זרוע שסובלת מנמק. המטופל שלי לא יכול היה לברוח מהתחושות והמחשבות השליליות שהוריו נטעו בו לגבי עצמו, אבל לפחות יכולתי להגן עליו מנזק פסיכולוגי נוסף.

כך או כך, קל יותר לומר זאת מלבצע. הוא קיבל את הצעתי בהשלמה עצובה, אבל בשנה שלאחר מכן ניסה ליצור עמם קשר כמה פעמים. הם אף פעם לא השיבו.

כמובן, נדיר שהיחסים הם שליליים לחלוטין או חיוביים לחלוטין. גם ההורים הכי מתעללים יכולים לאהוב לפעמים, מה שגורם לכך שקטיעת קשר היא החלטה קשה ונדירה.

http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1124993.html

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2009 14:29 לינק ישיר 

י.     (שוחחתי עם גרינברג בטיסה לפני מספר שנים והוא סיפר לי שהרב שאותו שאל זה היה הראש ישבה שלו הרב ליכטנשטיין.לא הרב אלישיב ולא בטיח)                         י

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2009 19:22 לינק ישיר 

שלום,

רציתי להזכיר את הסרט Trembling before G-d. ניתן לצפות בסרט ב-Hulu למי שמתגורר בארה"ב: http://www.hulu.com/watch/76545/trembling-before-g-d מי שמחוץ לארה"ב יכול להשתמש בתוכנת HotspotShield או דרך שרת Proxy מהיר מספיק כדי לצפות ב-Hulu.

מי שצופה בסרט נחשף לדמויות שנאבקות בקשיים רבים בלי לוותר, לעיתים מרגש מאוד, כמו חסיד סטמר שאביו לא שוחח איתו עשרות שנים!

בנוגע לדיון עצמו, רציתי להעלות נקודה מעניינת מהסרט: אחת הדמויות בסרט, אדם שהוא גם פסיכולוג, טוען שנפגש עם אחד מגדולי ישראל והעלה בפניו שישנן דרכים אחרות למימוש מיניותו בלי לעבור על "משכבי אשה" כפי' רש"י, ולא ארד לפרטים עקב חוקת הפורום, והמבין יבין. הוא טען שאותו גדול הופתע מהאפשרויות וענה לו בחידוד, אבל לא תשובה עניינית.

דבר שני, כפי שכבר כתבו, יש הבדל בין המשיכה עצמה למימושה באופן פיזי-מיני (ממש כמו הנולד במזל מאדים, וכו' שגם לו אין בחירה בנוגע לעצם המשיכה). יותר מכך, אדם יכול להיחשב דתי למרות שחוטא. אזכיר בהקשר הזה שסטטיסטית מרבית הגברים עוברים על הוצשז"ל (שחז"ל מתיחסים לכך בחומרה למרות שלא מפורש בתורה). הנקודה היא לא העבירה עצמה, אלא ההיתר. 

מסקנתי, אתה יכול להיות בעל משיכה לבני מינך ולהיחשב דתי, אתה יכול לממש משיכה זו באופנים שונים בלי לעבור על הל"ת המפורש, ועדיין להיחשב דתי. אתה יכול אפילו לממש את משיכתך באופן מלא, כל עוד אתה מודה שנכשלת, ושהמעשה אסור. מה שההלכה, או הממסד הרבני לצורך העניין, לא יכולה לקבל זה היתר מלא בריש גלי ובלי נקיפות מצפון.

האם זה עונש? אולי עדיף לומר: דרישה קשה מאוד, לעיתים בלתי אפשרית. האם הדרישה למות על קידוש ה' ולא לעבוד ע"ז היא "עונש" למי שהתגלגל למצב כזה? הרי ע"כ אמר ר"ע מתי יבוא לידי ואקיימנו.

תוקן על ידי שרעם ב- 04/11/2009 20:11:12

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2009 09:22 לינק ישיר 

[עיתונאית ישראלית טורחת לראיין אשה תמהונית משבדיה, בלי אף מילה על מידת שפיותה, ובכך מניחה את אבן הפינה לטרנד החדש - אוביקטופיליות. נותר רק לדמיין את המצעד.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3801082,00.html]

ה' בדד ינחני

תוקן על ידי הבודד ב- 06/11/2009 9:22:46

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2009 10:20 לינק ישיר 

[הבודד,

מה הקשר לאשכול הזה?]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2009 10:50 לינק ישיר 

[חומה היא נקבה. מילא אם היתה נישאת למגדל]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2009 11:48 לינק ישיר 

[בי טי,

השתכנעתי ]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2009 13:22 לינק ישיר 

"עיתונאית ישראלית טורחת לראיין אשה תמהונית משבדיה, בלי אף מילה על מידת שפיותה, ובכך מניחה את אבן הפינה לטרנד החדש - אוביקטופיליות. נותר רק לדמיין את המצעד."

כך כתב הבודד.

מעיון באחד הלינקים שהובא (כמובן)ע"י אחד הטוקבקיסטים מסתבר שאין כאן טרנד חדש ושאותה אישה אינה יחידה אלא זוהי סטיה מינית נדירה (שלכן אולי לא הוזכרה בתורה כאיסור- מה שנותן לה עליונות על הסטיות האחרות...)שאינה מעידה בהכרח על מחלת נפש-בדיוק כמו   סטיות מיניות אחרות שכן מוזכרות בתורה  (ההבדל הוא  במספרים .)
והעובדה שמספר נשים בחרו להינשא נובעת מכך שבתקופתינו הכל הולך -כולנו זוכרים שנישואי הומוסקסואלים עוררו תימהון וגיחוך לפני מספר לא רב של שנים.

וזאת גם תשובה לאמשלום -מדוע נבחר האשכול הזה דווקא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/11/2009 00:50 לינק ישיר 

הבודד, יישר כח על הלינק.
כעת בואו נניח שהוריה של אותה חולה לא כ"כ מקבלים את סטייתה המשונה. אנשים חשוכים ונוראים שכאלה! - נחשו, ילדים, מה ייעץ לה הפסיכולוג המהולל מהלינק של ספרן?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > ההשקפה על ההומוסקסואליות
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 ... 21 22 23 לדף הבא סך הכל 23 דפים.

bholext
2009 © כל הזכויות שמורות לבחדרי חרדים. קטגוריית אקטואליה וחדשות: עשרות פורומים הכוללים חדשות נעייס, מה קורה בחצרות חסידים, חדשות מחסידויות שונות בארץ ובעולם, דיונים בנושאי אקטואליה, פוליטיקה, בטחון ועוד.