|
|
| נשלח ב-3/12/2010 13:49 |
|
| |
החידה בראש הדף הזה!
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 15:22 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | מרחביה
אם הזכרת את ברנדס-אתה ממליץ על מלכים ג'? |
|
נהניתי ממנו מאוד, למרות שרמתו הספרותית אינה גבוהה.
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 15:34 |
|
| |
| מרחביה כתב: |  | [ואני ממש לא ממליץ. הרעיון אולי מאתגר ומרתק, אך הספר כספר -לדעתי ולטעמי- גרוע מאוד.
את הרעיון אפשר גם למצוא, בצורה קצת יותר יפה, אצל ברנדס, במלכים ג'.] |
|
[מרחביה,
על שני סעיפי תגובתך הקצרה אני חולקת -
הספר כתוב היטב, לטעמי.]
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 15:35 |
|
| |
נדמה לי שיוכי ברנדייס היא נכדתו של האדמו"ר מביאלה. לא?
|
|
|
|
| נשלח ב-3/12/2010 15:48 |
|
| |
| צענערענע כתב: |  | חתרנית?לא חדשנית?לא.
אבל שגויה. |
|
[אני חולקת על כך.]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 18:28 |
|
| |
בעל ההגדה שבוע טוב ר' ישראל מסלנטר כותב יראה תועלת דבריו לפני שאומרם. האינפורמציה שהגב' ברנדיס היא הנכדה של הרבי מביאלה, למי היא מועילה?. בחוג מכריה וקוריאה של הגב' הדבר לא מעלה ולא מוריד יחוסה המכובד. הוא רק מזיק לחוג מכריו וחסידיו של הרבי.
סיפור קטן על אבי אבי סבא הרבי מביאלה היה תלמידו של ר מ"מ מקוצק- כשהגיע זמנו להפרד מהעולם, נכנסו אנשי חברא קדישא להכינו להלכות גסיסה ווידוי וכ'- שאל אותם הרבי- תראו אני הולך למות בפעם הראשונה, אני לא בקי בהלכות הללו האם עלי לברך שהחינו לפעם הראשונה, אנש גחש"א נדהמו ולא ענו לו. אז הוא אמר כנראה פטור. הרי אני פרי האדמה
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 18:54 |
|
| |
ירוחם,
ולגבי החידה שלך, לא לגמרי הבנתי. עיקר העניין הוא מוסכמה של חוקרי המוח בדורות האחרונים, אתה מחפש דווקא מקור מסוים?
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 19:08 |
|
| |
החידה היתה מי מי חכמי הפורום הביא את הסיפור היפה הזה, לדעתי הסיפור העוסק באמונה באמת
|
בהרי האלפים המושלגים, יצאה מטפס הרים מקצועי לטפס על הר היונגפראו שליד גרינדן ואלד, טיפס בעוז על צלע ההר, ולעת ערב, כשהחליט כבר לשוב לביתו, לפתע השתחרר היתד המחזיק את החבל, והוא נפל לתוך התהום החשוך. תלוי על החבל, הקשור למתניו ולגופו, מסביב שרר חושך צלמוות, וכך תלוי -אבל חיי ובריא, אובד עצות, החל לצעוק לעזרה, צעק צעק עד כלות.
ברוב יאושו הוא פנה אל אלוקים, וביקש -תציל אותי אלוקים אנא תציל אותי. לפתע- הוא שמע קול, האומר לו, האם אתה מאמין בי? האם אתה מאמין שרק אני יכול לעזור לך? כן ריבוני אני מאמין בכל ליבי! -אתה בטוח שאתה מאמין בי? ובכל מה שאומר לך? -כן ודאי ריבוני. אם כך אמר לו הקול,- חתוך את החבל הקושר אותך חתוך מיד! למחרת בבוקר מצאו המחפשים את גופתו הקפואה של המטפס, כשהוא לופת את החבל שבו היה קשור, חצי מטר מעל הקרקע
|
| http://www.hydepark.co.il/images/header_cellbg_2.gif)" height="21">
******* language="" type="text/">menuMgr26240037.renderMenubar();>
|
| |
|
|
|
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 19:23 |
|
| |
[במקום אחר סיפרת על חיפושך אחר מקום מקורו.]
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 19:52 |
|
| |
מרחביה- הניק מתאים לך.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 21:27 |
|
| |
ירוחמ
שבוע טוב.
לא ידעתי שאתה ביאלער אייניקל (תגובותיך נוטות דווקא לגאליציאניות, ובכלל זכור לי שפעם נשמעת מגלילות רומניע, ותמהתי).
אבל אם הבנת ששאלתי איננה "שאלת תם" למה יחסת אותה מיד ל"שאלת רשע". היה לך כדאי להעלותה בדרגה אחת מעלה..
ראשית, למה אתה חושב שהיא לא מוסיפה כבוד למשפחתה? במה היא שונה ממך? שניכם נצרים למשפחה אדמורי"ת שדרך חשיבתכם שונה משל אבות-אבותיכם, כל אחד בסגנונו הוא. האם אתה מכבד ומתכבד בסבותיך כי הם היו מהיחידים שגילו את האמת? לא. אתה מתכבד בהם כי הם היו ידוענים בתחומם ובעלי נחישות ומנהיגות להנחיל את השקפתם וגם בעלי תבונה ויצירתיות בערכים שהאמינו בהם. על-אף שלפי תפיסתך הרעיונית כיום, היה להם מה להחכים ולהוסיף דעת. אז יוכי ברנדייס גם היא חושבת כמוך, וכנראה מתגאה בהם כמוך. ואיננה סבורה לרגע שהיא מביישת אותם. להפך היא משוכנעת שהיא מוסיפה להם כבוד.
בנוסף,
לפני שנים, כשסיימתי לקרוא את ספרה "הגר" חשתי קבס מסוים. לא מהעלילה עצמה שהיתה אולי די נחמדה. אלא מסגנון ותיאור -יחסיה של הגר הא"א, ואותו קיבוצניק זקן (אינני זוכר את שמו). היה נדמה לי שיש אצל ברנדייס חסם-נעורים שמבקש להתפרץ דרך תיאוריות זו. ונזכרתי שבילדותי היה לי מורה שהשתייך לעדת ביאלה. ודרך תגובותיו לענינים שבקדושה היתה אגרסיבית ביותר [אז, לא הבנתי מה הפשעים ועל מה התסכול והקצף, אך] כשבגרתי התחוורו לי הדברים ונדהמתי איך הוא הרס נפשות תמימות שכל חטאן הוא שהם לא מתוסכלים עדיין מהטוב שבבריאה.. כשבררתי, התבהר לי שיש לאותו מורה, מחנך ורבי מקצין בנושאים אלו, ממנו כנראה למד איך להגיב בהקצנה על דברים אלו...
אחרי קריאתי את הגר, נזכרתי בנ"ל, וחשבתי אולי יש כאן סימפטום נוסף של אותה שיטה..
כשקראתי כאן בקורות על ספריה. לא רציתי להתערב. אך בכל זאת זרקתי את השאלה בתקווה שהיא תתפתח איכשהוא לכיוון עליו רמזתי כרגע. והנה דווקא אתה הוא שנזעקת..
----------------------------------------
ועכשיו לחידה נוספת.
על קברו של מי נחרטו הדברים הבאים:
מה לך ילוד אשה קצר ימים לרדוף אחר חלוף יחלוף כמו רמש
סורה ראה כי אחרי ימים תלבש בתוך קרבי מעיל אמש
בי נסגרה חכמה ואיש תמים כהן לצור עליון כצאת שמש
נ.ב. רמזים. א) הכתובת שאחר הקינה אוששה את סברתו של שלום נגד גרץ (על שנת מותו של האיש). ב) האיש שספריו ורעיונותיו די עלומים (לצבור הרחב), חולל מהפכה חשיבתית גדולה שפירותיה ניכרים כיום ברוב ההגות הדתית.
תוקן על ידי בעלהגדה ב- 04/12/2010 21:59:20
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:06 |
|
| |
ר"י סגי-נהור? (האם הוא היה כהן?)
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:14 |
|
| |
פושר. הרבה אחריו.
ר"י סגי נהור אכן אחראי למהפכה חשיבתית. אבל היא הקצינה מאוד עד שבא ה"איש שבחידה" וניסה להחזיר את הראציונאליות לתורה שאחת מראשיותיה במשנת ר"י ס"נ.
הוא די השפיע בחשיבתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:18 |
|
| |
ויכוח על שנת פטירה קיים אצל ר"מ די ליאון. אבל אצלו איני יודע אם קיימת אותה רציונליות עליה אתה סח.
|
|
|
|
| נשלח ב-4/12/2010 22:21 |
|
| |
הרבה אחרי רמדל.
בראציונאליות אני מתכוון למשמעותה.
|
|
|