|
|
| נשלח ב-19/1/2011 15:58 |
|
| |
מילובן ג'יילס
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 16:16 |
|
| |
אכן.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 16:58 |
|
| |
מי אמר למי- מכוניות וקטרים עושם רעש- הם מתקדמים ומביאים אותנו למקומות רצוים- לכן הרעש שלהם נסבל. אבל אתה אדוני דבריך עשו רעש כדלת חורקת- המסתובבת על צירה- ואינ מביאה אותנו לשום מקום, אם הפסקת להאמין באומות העולם. אין לך אלא לקפוץ מהגשר לנהר .
זה לא ציטוט- אלא עיקרי הדברים.
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 17:01 |
|
| |
מניסוח הדברים הריני מנחש שמדובר במנהיג ציוני כלשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 17:05 |
|
| |
אכן
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 19:03 |
|
| |
ירוחם, תן בבקשה רמז כלשהו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 19:09 |
|
| |
ז'בוטינסקי לבגין.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 19:20 |
|
| |
אליעזר-מישאחזו אחז בתשובה הנכונה. בלי רמז.
מי שאחזו- אתה גם יודע מתי ואיפה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 19:25 |
|
| |
ירוחם,
ציפור קטנה לחשה לי שידיו של מי שאחזו רב לו בתולדות המדינה והציונות. אבל אני מי אני ומה אני. מהיכן לי ידיעות מקיפות בתולדות תנועה זו. וכי בחיידר או בישיבה למדונו דברים מעין אלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 19:42 |
|
| |
ולחידה חדשה.
היום שוטטתי מעט בחנויות הספרים וכרגיל רוח היא באנוש: תמיד אני מוצא דברים מעניינים ומוזרים שראויים לציון. על המדפים בצומת ספרים בקניון איילון מצאתי ספר עיון חדש שעוסק בנושא רציני עד מאוד, אבל המחבר חמד לו לצון, ואת פתח הדבר לספר הוא חותם בשמו תוך ציון המקום שבו נכתבו הדברים (פתח הדבר), כך:
טרמינל 4, הית'רו, לונדון
מהו שם הספר ומי מחברו?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 19:42 |
|
| |
אליעזר
לא צריך ציפור קטנה בשביל זה. תשובתו המהירה הדהימה אותי. הידע שלו אכן מדהימה.
הרשה לי עקיצה קטנה- נכון שבחיידר לא למדנו על ז'בוטיסקי ובגין. אבל גם על לורנס אוליביה לא למדנו. הידע בא בהקצבה איטית לפי בחירתו והעדפתו של המתענין. עדיף וחשוב לדעת על בגין וז'בוטינסקי יחד עם סר לורנס.
תוקן על ידי ירוחםשם ב- 19/01/2011 19:49:49
מודה ועוזב
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 20:08 |
|
| |
לחידתו של ירוחם המילים :רעש של חריקת דלת הביא אותי אל התאריך,הדוברים,והארוע:
v מצד שני, בלקסיקון אין זכר לכך שמעולם לא נמצאה הוכחה כתובה כי ז'בוטינסקי ייעד אותו כיורשו, או לכך שראש בית"ר העולמי הסתייג מההתלהמות של בגין בוועידת בית"ר, ב-1938 בוורשה, עד כדי כך שכינה את נאומו "צורם כמו רעש של חריקת דלת". ז'בוטינסקי אף רמז כי מי שאינו מאמין במצפון הגויים, כפי שגרס בגין, מוטב כי יתאבד בנהר הוויסלה
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtSR.jhtml?itemNo=659723&objNo=59195&returnParam=Y
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 20:24 |
|
| |
צענע את האינפורמציה שלי אני לא מוצא בשופרו של אבו מאזן עיתון הארץ- כי הוא כאמור עיתון מגמתי ומשוחדוהוא נגד כל רעיון לאומי. אם כל הכבוד לזאב זבוטינסקי- במקרה הנ"ל ובהרבה מאד מקרים אחרים התגלה כאדם בעל ראיה קצרה- ולא בגלל משקפיו. בגין צדק- שנה אחר הועידה הזו- התחילה השמדתם של יהדות אירופה, שעליה עשה רעש בגין , וזבוטיסקי היה עיוור וגנטלמן. וזבוטיסקי היה גם עיוור באמונתו בעמים הנאורים- שלש שנים אחר הועידה, לא הפציצו את מחנות המות אושביץ וטרבלינקה למרות שידעו על ההשמדה ההמונית של יהדות אירופה מדי יום ביומו,, רוזוולט התגלה כאנטישמי- וצרציל כציניקן ביחס לשואת יהדות אירופה. אז מי היה העיוור?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 20:35 |
|
| |
ירוחם,
בינתיים, עד שאתה ואחרים מחפשים את התשובה לחידה החדשה שלי, אשתעשע אתך בחילופי דברים אודות הטענה האחרונה שלך.
מה נשאר היום מן ה'הדר' של הרוויזיוניסטים וז'בוטינסקי בראשם?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/1/2011 21:05 |
|
| |
אליעזר והיות והספר נכתב לא לפני הרבה זמן- בעשרים השנים האחרונות- רמז ראשון בבקשה- למרות שלפי הכותרת אמור הסופר להיות אנגלי- האמנם היה אנגלי? ואם לא מה הלאום שלו, וא הוא גר באנגליה?
|
|
|
|
|